vjestica
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa mah o roditeljima trebaju da brinu djeca i kad su zdrava i bolesna, da im priušte njegu, ljubav, brigu i razumijevanje a starački domovi su mi il ja imam predrasude inače naši ljudi imaju prdrasudu o staračkim domovima,a bespotrebno zaista nije uvijek to tako kako se misli, niti su ti ljudi jadni, ostavljeni znam masu ljudi u domu starih koji su jako zadovoljni, koji su čak samovoljno došli i to im je čak bolja solucija nego da budu kući npr ako je osoba senilna, zahtjeva 24 sata pažnju, što će neko ko ima porodicu, dijete, posao, is l teško moći izvesti (pa se desi da odeš do granapa ,a senilna ososba ostavi otključana vrata i odluta, upali plin, zapali nešto i sl) ljudi u domu starih imaju razne sadržaje, društvo, pogotovo ko se teško kreće, može otići do dbevnog boravka i već ima s kim popiti kafu, popričati, pogledati seriju, pa čak i fertovati (ima toga, a vjerujete , ima i više od toga), imaju radionice, sve vjerske obrede mogu obaviti, priredbe i sl naravnoi da ima i ne tako lijepa strana toga, ali hoću da kažem da ima i svijeltih primjera i da nekim ljduima bolje bude tu, i da ne treba apriori osuđivati djecu koja su roditeleje smjestila tu i da je to nešto grozno on topic, mi ovdje možemo razglabatido sutra, ali anonimna najbolej zna kakva je tačno situacija , jeli njen muž na lijep ili ružan način mislio to ti ostani kod kuće možda je sve to svježe, sin emotivan, mama malo slabija i osjetljivija (jedna žena je nakon smrti muža, odmah otišla u dom, jer nije mogla podnijeti da ostane sama u kući) svakako nek ostane kući, jer što trudnoća odmiče, teže će biit ići, nek odmara,a kad se porodi,svakako s malom bebom neće moći tek tako ići a razuman muž će vremenom shvatiti da to tako ne ide i da se treba vratitit u normalan život