|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
24.6.2012 23:48:05   
Medić*
A.sellam, jeste zatisje. Nekako mi bas Jasmin fali, Ella, druge zene nema ih sa javljanjem.

Mjesec Ramazana nam se primice, i ja okrecila, sredila i zeljno ga iscekujemo, radujem se tim zajednickim iftarima, posebno sto mi je F sada veci pa mozemo skupa i na namaz, pa spremanje iftara i cekanje topa, ma ljepota. I ja idem mao svojoj nani ovih dana a onda cu kraj ramazana i prvi dan Bajrama biti kod nje a nakon toga drugi i treci dan kod svekrve user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 24.6.2012 23:52:28 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2401
25.6.2012 8:13:00   
pahuljica_25
Selam,

Miriše nam Ramazan,uhhh baš mu se radujem...Prošli sam bila trudna,i nisam postila,pa mi je baš baš bilo neobično. Nadam se da ću ovaj postiti iako dojim bebu.....
Stan sam sredila generalno,uhhh kad inšAllah zamirišu iftari,baš jedva čekam.....user posted image user posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2402
25.6.2012 22:00:49   
Amam
Stvarno jelijepo iscekivati dragog nam gosta,moram vam ispricati nasu malu porodicnu tradiciju,a podsjeti me medic,kad spomenu kraj ramazana.

Ja inace nemam nesto puno ljudi oko nas koji dozivljavaju ramazan i iftare,ali eto ovo sto imam elhamdulillah,nek mi budu zivi i zdravi.
Mm praktikuje da 17. i 27. noc iftari s djecom iz mekteba,s tim da 27. noc ostaje cijelu noc u dzamiji,on i jos par dzematlija organizuju i sehur u mektebu za dzematlije koji ostanu cijelu noc na ibadeu.
A zadnju noc niti idemo gdje,niti koga zovemo,za iftar  jedemo nesto sto svi volimo,ispracamo ramazan i razmjenjujemo utiske,"sijemo" Ajnine dane posta.
Tako nam se jedne godine potrefilo da prijatelj od mm ne moze doci na iftar samo zadnju noc,a mm:" jok vala,nemoj ni zadnju,taj iftar je samo nas " user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 2403
26.6.2012 0:30:40   
DM
I mi imamo neke tradicionalne adete za ovaj mubarek mjesec (koje sam ja uvela)
Kako nam djeca rastu, a želeći im na što ljepši način objasniti i približiti sve to, oni budu na balkonu i iškeju iftar-da se upale kandilji i onda na sav glas viču iiiftaaar, iftaaar, au našoj blizini živi mm bliža rodbinai svi ih čuju i iškeju nj najavu-pa to njima bude drago.
I još nešto, kako se na minaretima pale kandilji, tako sam im kupila one lampice svjetlećei nj zadatak je da ih upale za vrijeme iftara-ne daju nam da se omrsimo dok ih ne upaleuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2404
26.6.2012 0:35:17   
Anoniman
iškeju iftar-da se upale kandilji i onda na sav glas viču iiiftaaar, iftaaar, au našoj blizini živi mm bliža rodbinai svi ih čuju i iškeju nj najavu-pa to njima bude drago.

ovako smo mi kao deca , cekali na ulici kad ce da se upali fener na dzamiji , pa da svi prsnemo kucama vikajuci iftaaarrrr
nedostaje mi to

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 2405
28.6.2012 23:25:55   
scarlett
Linolada ???
Je li dozvoljeno?
Na etiketi stoji samo lecitin..
Imam teglu, htjela sam neto praviti, pa da znam, nisam sigurnauser posted image

< Poruku je uredio scarlett -- 28.6.2012 23:27:08 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2406
29.6.2012 0:06:31   
Amam
IZVORNA PORUKA: scarlett

Linolada ???
Je li dozvoljeno?
Na etiketi stoji samo lecitin..
Imam teglu, htjela sam neto praviti, pa da znam, nisam sigurnauser posted image

Podravka ima halal certifikat,e sad ne znam za Linoladu,a dosta njihovih proizvoda je halal!

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 2407
   [Obrisana poruka]
1.7.2012 18:38:49   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Amam)
  Neposredna veza do poruke: 2408
1.7.2012 19:46:11   
Hannan
I ja sam totalno zbunjitis oko tih imena, ali koliko sam skontala negdje sam podavno citala ukoliko se da takvo ime bez odrednice EL onda je uredu, npr. ne mozes dati EL-Malik, ali AbdulMalik ili samo Malik je ok.
Licno sam misljenja da je najispravnije dati ime sa Abdul..., nego samo taj drugi dio, i samo takvo (puno ime) bih i dala.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2409
1.7.2012 20:06:20   
Vinetu

IZVORNA PORUKA: doublemum

I mi imamo neke tradicionalne adete za ovaj mubarek mjesec (koje sam ja uvela)
Kako nam djeca rastu, a želeći im na što ljepši način objasniti i približiti sve to, oni budu na balkonu i iškeju iftar-da se upale kandilji i onda na sav glas viču iiiftaaar, iftaaar, au našoj blizini živi mm bliža rodbinai svi ih čuju i iškeju nj najavu-pa to njima bude drago.
I još nešto, kako se na minaretima pale kandilji, tako sam im kupila one lampice svjetlećei nj zadatak je da ih upale za vrijeme iftara-ne daju nam da se omrsimo dok ih ne upaleuser posted image

user posted image user posted image
Ovo mi je baš divno... uvešću i ja to ovog Ramazana. Curica je već dovoljno velika da se i ona može radovati RAmazanu i iftaru.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 2410
1.7.2012 22:14:59   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Iman83

Mislim da sojin lecitin nije zabranjen. Ima ga u svemu doduše.

Elem, pitanje za nekog ko zna.

Neki dan mi prijateljica reče da je pokuđeno nadijevati djetetu jedno od 99 časnih Allahovim imena.
Da li je to tako?
AKo jest, otkud djeci imena poput: Ali(Visoki)Zahir(Jasni), Samed(kome se svako obraća), Halim(Blagi) ako se ne smiju nadijevati...valjda bi roditelji vodili računa o tome.

Meni se konkretno sviđa žensko ime Nur user posted image a jedno je od tih 99 časnih imena.

Zna li neko više o tome user posted image

ja sam pa cula da je jako pohvalno user posted image

nista bez jasmin , meni na ove teme jasmoin dok ne opecati , nista user posted image

Neposredna veza do poruke: 2411
1.7.2012 23:23:09   
canim
Evo sa rijaset stranice, pitanje jako slicno.

PITANJE:
Selamun alejkum!

Sreo sam jednog Marokanca po imenu Hadi, pa sam ga pitao nije li to Božije ime? Pojasnio mi je da samo sa određenim članom jeste, a bez određenog člana da nije. Interesuje me da li je dozvoljeno nadjenuti djetetu to ime, jako mi se dopada a i očekujem sina uskoro? Ne znam kako često aktualizirate stranicu i kad odgovarate na pitanja, ali bih vas zamolio da na ovo odgovorite što prije, jer termin za porođaj nije daleko.

Hvala vam i da vas Allah nagradi svakim dobrom!

ODGOVOR:

Vaš prijatelj je u pravu. Jedno od lijepih Allahovih imena je El-Hadi, sa određenim članom. Bez određenog člana "Hadi" je obično ime, sa lijepim značenjem, koje se može nadjenuti djetetu, poput imena Aziz, Kadir, Mumin, koja su sa određenim članom lijepa Allahova imena, a bez određenog člana obična imena koja muslimani nadijevaju svojoj djeci.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2412
1.7.2012 23:43:35   
ananas_ze
dakle EL-KERIM je Onaj koji je plemenit i misli se na Allaha, dz.s. to je jedno od Njegovih 99 imena. Kerim je plemenit(bilo koji covjek za kojeg zelimo reci da je plemenit), a ABDULKERIM je rob Onog koji je plemenit, sto znaci da je uredu dati ime KERIM ili ABDULKERIM. Valjda sam pomogla user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2413
   [Obrisana poruka]
2.7.2012 14:06:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ananas_ze)
  Neposredna veza do poruke: 2414
2.7.2012 22:34:09   
hatepsut
Da poselamim svoje cure,nadam se da ste mi dobro i zdravo ?!Kuce sredjene ?Kod mene ima skoro mjesec jos neki dan i dolazi nam novi clan insha'Allah,taman pred ramazana mozda i u ramazanu user posted image K. je odlucio da se zove Ernad,ali moramo jos da prostudiramo ime,mada mislim da ce se i on predomisliti user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

Neposredna veza do poruke: 2415
3.7.2012 10:07:30   
bejbibi
esselamu alejkum drage moje.....

kako idu pripreme za ramazan?? ja planiram ako Bog da generalku al tamo tih dana pred ramazan....da sve bude cisto i lijepo:).....inace,kako se osjecate ...jel mislite da ste spremne za post:)....ja prosli ramazan nisam postila jer sam se treci dan porodila..normalno ,bila sam i sretna i tuzna....sada dojim al zelim postit ako Bog da .....vidjet cu par dana kako ce ic jer bebcu je sika glavna hrana:)pa ne daj Boze da mi nestane mlijeka user posted image ..al uz boziju volju i pomoc nece pa cu uspjet do kraja ispostit......al moram priznat da me malo prpa jer je dug danuser posted image ...hajde pisite malo o osjecajima ....jel pripremate menu za iftare il onako usput skontate.......joj kako ja volim taj osjecaj pred iftar..dok se cekauser posted image ..a hrana miriseeeee........jelde kako je to cudno bas za ramazan trpeza puna...il se meni cini...al nekako ko da se nafaka poveca:).....na hajr ako Bog da i nek nam Allah primi post inshallah.....

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2416
   [Obrisana poruka]
4.7.2012 10:31:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bejbibi)
  Neposredna veza do poruke: 2417
4.7.2012 10:35:45   
tajcika
veceras je mubarek noc i posti se danas

Neposredna veza do poruke: 2418
   [Obrisana poruka]
4.7.2012 11:00:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tajcika)
  Neposredna veza do poruke: 2419
   [Obrisana poruka]
4.7.2012 17:08:25   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 2420
   [Obrisana poruka]
4.7.2012 17:36:46   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 2421
4.7.2012 18:37:17   
jasmin
Esselamu alejkum drage moje sekice.
Vec je bilo rijeci o tome da nema vjerodostojnog hadisa koji potvrdjuje ibadet u ovoj noci.Mislim,svake noci Allah silazi na nama najblize nebo i pita ima li ko da sto trazi da mu On da,da trazi oprosta da mu On oprosti,no to se odnosi na svaku noc,ne samo na neku zasebnu.Baska je ibadet u nocima ramazana.Nadam se da mi necete zamjeriti.Puno vas volim i selamim.

< Poruku je uredio jasmin -- 4.7.2012 18:38:15 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 2422
4.7.2012 23:01:35   
DM
Aiša r.a. kaže: „Nisam vidjela Poslanika da je upotpunio mjesec dana posta osim ramazan, a nisam ga vidjela da je više postio u mjesecu od ša'bana." (Buhari, Muslim Tirmizi, Nesāi)
http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=1596:mjesec-caban-lejletu-l-berat-i-promjena-kible&catid=179:zekerijah-ef-jlakovi&Itemid=57

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2423
5.7.2012 0:16:47   
Honey3
Ja jutros ustala,a kod moje velike cure na vratima od sobe pise " nemojte me buditi dok sama ne ustanem,danas postim" a ja user posted image user posted image sramota me reci,ja skroz smetla sa uma da je polovina Sabanauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 2424
5.7.2012 9:13:57   
Pingvina
Selam drage moje..Citam vas i nesto mi se skupilo.
Uvijek to meni tako pred ramazan.Koliko mu se radujem, toliko i tuzna budem jer nikad nisam osjetila cari posta.user posted image
Prvi put kad sam kao djevojcica zapostila, zavrsila sam u bolnici.Tad mi je dijagnosticirana bolest koja ne trpi izostavljanje terapije..i tako...iz godine u godinu zalim sto ne ispostih bar taj jedan dan.user posted image
Nadam se da ce vam dragi Allah olaksati i ukabuliti i dove i post..Bas vrijeme brzo prolazi.U zraku se vec neki pozitivan naboj osjeti..user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *