|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
28.6.2012 18:53:17   
animagical
pitajte tamo na trudnickoj temi gdje ima tih musema za krevet na gumu, par puta su pricale da su negdje kupile...

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2126
28.6.2012 21:51:37   
canim
Samo da prijavim nova desavanja sa tutom, s obzirom da je tuta nova, oprana, nekoristena ostavila ja nju u dnevni boravak, rekoh da se upoznaju i tako ti ja njoj povremeno napomenem, kako ona ima tutu i kako je lijepa tuta, i igrala se ona s njom, nosala je s jednog mjesta na drugo ali nije htjela sjesti na nju...i tako sve negdje do predvece kad se oslobodila i sama sjela na tutu i ustala, tako par puta user posted image dusa mamina, dakle mali napredak, sad sam skontala da je najbolje da joj ostavim par dana ovako da se igra s njom pa onda da pocnemo koristiti tutu za sta je i namjenjena user posted image

Pcelice hvala na savjetu za tu tutu stolica, ja sve kontala s obzirom da je stolica da je puno udobnija od ove, ma najbolje nek se navikne na ovu, sta fali fina klasicna tuta...kad vec pominjemo razne modele tuta ja sam negdje vidjela kao solja tuta, bas isti oblik, samo mala, ima i poklopac i sve, eh ta me je odusevilauser posted image , mozda tu nekad kupim ako se prethodno sjetim gdje sam je vidjela user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2127
28.6.2012 21:53:26   
salmy
Mi veceras uzeli u dm one prostirke sto je Tiki rekla...pa vidimo situaciju..
10 komada,oko 7KM

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2128
29.6.2012 5:51:38   
Dzenana_G
Mi prijavljujemo 5. dana veliki napredak. Juce se cura samo jednom upiskila u gacice i to skroz malo doj je stigla da kaze tuta. Pocela je da govori da hoce tutu, ali tek kad je pitas user posted image sto je naravno veliki korak naprijed. Uglavnom putovali smo i autom nije se upiskila kao prvih dana, ali cim bi stigni kuci odmah na tutu i piski. Eh i dalje je problem da kaki u tutu. Juce je opet kakila u gacice, ali i to cemo rijesiti ako Bog da brzo.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2129
29.6.2012 8:30:57   
salmy
Prva noc bez pelene je prosla odlicno,momak ustao suhuser posted image user posted image
ja mu kazem ma bravo nisi se upiskio,kaze on:pa ja sam ti Uveliki momak,aha rekoh...nisam te prepoznala Uvelikiii momceuser posted image

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 2130
29.6.2012 8:53:11   
idana_85
IZVORNA PORUKA: Hurma

IZVORNA PORUKA: idana_85

Slazem se sa Hurmom, kad se pelena skine ne stavlja se vise. 7 dana se strpis,tome posvetis i gotovo.
Mi smo tek kad R zaspe stavljali navece pelenu prva dva dana. Kasnije ako bi se budio pocne plakati i traziti da mu je skinemo. Imao je 1 god i 3 mjeseca. budio se ujutro suh, a 5 dan je poceo nocu zvati i traziti da piski.

Mislim da se samo tome treba maksimalno posvetiti i jednom kad se odluci nema povratka, i to ce zacas biti gotovo. jos ako je curica...kazu one puno lakse to skontaju i prihvate. mene nerviraju roditelji kad im dijete ima 3-4 god, samo moli i trazi tutu da piski ili kaki,a oni jos stavljaju pelene...to ne mogu da razumijem nikako.

ma vi ste zmajevi, zato cu ja ovog drugog prdu kao i vi tako sa godinu i nesto... u mene je A uzeo godisnji 7 dana da N odviknemo jer sam znas bila trudna pa nisam smjela da ga dižem i perem kad se upiski, i fakat najbolje utrošen godišnji odmor u januaru tih 7 dana... user posted image N je tada imao 2 god i 4 mjeseca... mogli smo i ranije ali eto... dobro je opet a to sto kazes kad vidim dijete od 3 god sa pempasom ili 3,5... to je nazalost ljenost majki... kao lakse mi je navuci pempas nego svaki put haj na tutu, pa je operi, pa vani haj u wc ganjaj... a sto je djetetu najlon na guzi umjesto 100% pamuka, boli njih... FUJ!

ma nije lahko kad si trudan ili kad moras na posao...zato treba se posvetiti, kao sto je A uzeo godisnji...
Nista, ti malca sljedece ljeto abd, po meni je najbolje ljeto za to, dijete se razrahati od vrucine i lakse mu je shvatiti kako je bolje bez pelene nego zimi, a i nece se isprehladjivati, mozete ici i vani i sve user posted image

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2131
29.6.2012 9:03:49   
Lady26
Ja mislim da smo mi fino savladali sve user posted image
Juce je cura bila kod bake, trazila joj tutu 2x jednom da piski i drugi put kakila, bez incidenata user posted image user posted image
Bas sam happy user posted image
Sretno svima, samo ustrajte, bez odustajanja, pametni su oni samo zafrkavaju user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 2132
29.6.2012 9:04:15   
Lady26
IZVORNA PORUKA: salmy

10 komada,oko 7KM

Nije Tiki user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2133
29.6.2012 9:06:03   
Mya_81 RR
Salmy, je li misliš na prostirke koje se stave na madrac da ne promoče? I mi se spremamo za skidanje noćne pelene, a prije nekih 10tak dana je svladala napokon i broj 2 koji je vec skoro godinu dana obaljala redovno u gaćice. Uh, napor se isplatio user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 2134
29.6.2012 9:09:13   
felix
evo i nas na ovoj temi anel vec 5 dana kak ucimo bez pempe , juce sam mu sam stavila ujutro jer je prehladjen i nemoze trpit pišu upiški se i ja stavim u vrtic kad je došo bio u gacicama tete skinule citav dan bude bez pempe uredno piša na šolju kad smo van dje stigne al kaki ni naopacke nece ni šolju ni tutu ma kakvu tutu nju ni nacrtanu nece ,on piša na šolji ko veliki.

kad oce kaki kaze mama taji mi pempu šta cu ja stavim da kaki neki dan 4 dana kakio nije trpio kad je reko boji me štomak ja znam da oce kakit i vice taji pempu ja stavim , necu da forsiram kad nece jedan pempa na dan manje više ne znaci mi ništa , kad je obavio sve skinula i posle uredno piškio

valjda ce polako i to skontat preko noci stavim za svaki slucaj pelenu al ev par dana probudi se suh ujutro cim ustane na šolji piša .
i jutros je ošo u vrtic bez pempe , rekle tete da ne stavljam a ni on je nece nikako .... kaze juja me zulja me

zasad s ovim ja prezadovoljna tako lako je skinuo je bez problema bez natezanja nemogu da vjerujem da ce mi vako biti niti sam forsirala niti nudila jednostavno samo od sebe krenulo sve .

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2135
29.6.2012 9:10:29   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Lady26

Evo ovakvo http://katalog.vasezdravlje.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&manufacture..&limitstart=480 - peta slika

Ja imam ovo a mislim da je i Salmy isto kupila

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2136
29.6.2012 9:11:25   
felix

Ja mislim da smo mi fino savladali sve user posted image
Juce je cura bila kod bake, trazila joj tutu 2x jednom da piski i drugi put kakila, bez incidenata user posted image user posted image
Bas sam happy user posted image
Sretno svima, samo ustrajte, bez odustajanja, pametni su oni samo zafrkavaju user posted image

user posted image user posted image super mi još da sam oce kakit piša najmanji problem hoce trazi sam kad treba piškit al kaki nikako nece da sjedne ....
valjda ce i to polako nekako skontat

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2137
29.6.2012 9:12:27   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Salmy, je li misliš na prostirke koje se stave na madrac da ne promoče? I mi se spremamo za skidanje noćne pelene, a prije nekih 10tak dana je svladala napokon i broj 2 koji je vec skoro godinu dana obaljala redovno u gaćice. Uh, napor se isplatio user posted image

Nemoj me zezati? Bas samo u gacice ili se ponekad omakne?
Ja sam se isto ovoga bojala ili da ce dobiti zatvor, da ce trpiti ali hB zasad ide sasvim ok...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2138
29.6.2012 9:23:38   
Mya_81 RR
Lady, ništa ti njoj to nije smetalo. Na samom početku sam reagirala loše tako da se počela toga stiditi i nije uopće htjela kakiti. Poslije smo to ispravili i jednostavno sam je pustila. Odmah bi se presvlačile i uglavnom nije bilo nekih problema. Nedavno je po prvi put počela govoriti unaprijed da joj se kaka tako da je to bila prilika da je počnem nagovarati da je obavi tamo gdje treba. I nije bilo frke da se nagovori user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2139
29.6.2012 9:24:58   
Lady26
Ma hajde, super kad je konacno sve doslo na svoje user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2140
29.6.2012 11:29:14   
teacher75

IZVORNA PORUKA: salmy

10 komada,oko 7KM

Nije Tiki user posted image user posted image user posted image

ja sam spominjala prostirku kod azela na sentadi u onoj radnji za bebe, oko 12 km je

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2141
29.6.2012 11:30:40   
teacher75

Evo ovakvo http://katalog.vasezdravlje.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&manufacture..&limitstart=480 - peta slika

Ja imam ovo a mislim da je i Salmy isto kupila

ja ovo koristim za presvlacenje beba, i za lanu sam koristila i sad za alanauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2142
1.7.2012 16:03:00   
anidla
I mi smo od danas krenuli upohod protiv pelena user posted image

Vise ne kupujem pelene pa vidjet cemo....

Jutros se 3 puta pomalo piskio u gacice, a onda jednom bas puno u tutu predspavanje,sad sam ga virila, suh je...spava vec 2.5 sata....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2143
2.7.2012 7:42:25   
Dzenana_G
N i dalje ne trazi tutu, ali skoro bez nezgoda piski u nju svakih sat vremena kad je stavimo. Meni se nekako cini da po malo piski, ali tako cesto. Probala sam da je nudim malo rijedje, ali onda se upiski. Uglavnom zadovoljni smo i ovim. Velika nuzda i dalje u gacice user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2144
   [Obrisana poruka]
2.7.2012 18:01:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Dzenana_G)
  Neposredna veza do poruke: 2145
2.7.2012 18:25:58   
Anoniman
Iman, sretno s tutom.
Nama je danas zvanicno 3 sedmice kako smo bez pelenauser posted image Koristimo pelenu kad spavamo, a ovamo smo skroz savladali gradivo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 2146
2.7.2012 18:39:25   
MicoTico
Evo da se i mi javimo:
danas je T. iz vrtića došao suv. Tetu sam zamolila jutros da ga malo češće stavlja na tutu i vidim da je potrošio samo 1 pelenu ( osim ove u kojoj je došao kući, a ona je bilasuva). Po noći sam mu prestala stavljati pelenu i probudio se i sinoć suvuser posted image . Piškio je čim je došao kući na nastavku na šolji, sad ga svako malo nudim, ali neće, a nije se ni upiškio ni ukakio.
Kaže mm koliko spominjem tu tutu, još ću ako nam ko bane od gostiju umjesto kafe tutu ponuditiuser posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2147
2.7.2012 18:43:16   
Anoniman
Moja vise voli solju. Valjda se osjeca ko velika na soljiuser posted image

(odgovor članu MicoTico)
  Neposredna veza do poruke: 2148
2.7.2012 18:46:13   
MicoTico
Ma i moj T. Ali kad ga ganjam po dvorištu ili kući onda mi lakše sa tutom. Samo da nije u gaćice!

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2149
3.7.2012 14:29:22   
ljubičica 28
Nama je danas zvanično 3. dan bez pelena user posted image Inače smo ih ovih desetak dana skidali skoro po cijeli dan al' bismo ih ipak stavljali kad idemo vani i na dnevnom spavanju. Eh, od prije tri dana smo odlučili ne stavljati ih nikako i za ova tri dana još se hB niti jednom nije upiškio u gaćice user posted image a ovih prethodnih dana je bilo svega user posted image Danas smo bili i kod komšinice bez pelene i piškili smo i tamo bez problema...jedino, kombinujemo pišanje u tutu i u kadi a broj 2 isključivo u tuti (dosad nam se dvaput i u gaćice ukakio user posted image al' hajd i to je sastavni dio odvikavanja user posted image

Vidim, ima nas dosta u odvikavanju i sretno svima user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *