|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
25.6.2012 22:44:32   
Lady26
Lana se upiskila u vrticu user posted image user posted image user posted image
Piskila poslije spavanja, kaze teta bas dosta piskila, i nakon pola sata/sat se upiskila u gace user posted image ...i 2x nije htjela piskiti/tj nije mogla...
Bas mi pravi problem, kako cu je "natjerati" da im trazi tutu? Pomagajte...
Ili da ne ocajavam dok se ne vratimo sa odmora u avgustu, bit ce mjesec dana kuci...?
Kuci normalno sve obavlja u tutu ali njima nece traziti i gotovo...user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2076
26.6.2012 0:13:58   
Dzenana_G
kod nas danas puno bolja situacija. cura je uglavnom piskila u tutu. bile su tu tri nezgodice, ali nista strasno. e problem je i dalje sto ona ne trazi sama vec sve je ovo na moju molbu. jeli se nekome ovo desavalo, imali nade a nas :) e da obavezno ustane sa tute i pokaze kako je kakila, i kad piski :)

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2077
26.6.2012 12:39:38   
Lady26
Dzenana za pocetak je to super, nece odmah ni traziti, L je pocela 3 dan da trazi...
Super vam ide user posted image
A to pokazivanje, mora malo, moja tatu budi i u noci ako piski da joj pljesce user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 2078
26.6.2012 12:43:05   
koka i po

IZVORNA PORUKA: Lady26

Lana se upiskila u vrticu user posted image user posted image user posted image
Piskila poslije spavanja, kaze teta bas dosta piskila, i nakon pola sata/sat se upiskila u gace user posted image ...i 2x nije htjela piskiti/tj nije mogla...
Bas mi pravi problem, kako cu je "natjerati" da im trazi tutu? Pomagajte...
Ili da ne ocajavam dok se ne vratimo sa odmora u avgustu, bit ce mjesec dana kuci...?
Kuci normalno sve obavlja u tutu ali njima nece traziti i gotovo...user posted image user posted image

pa sta?
otkud znas da ne trazi?
mozda je tiha pa je tete ne cuju.
provjeri.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2079
26.6.2012 12:45:16   
Lady26
Kako da provjerim, znam ono sto mi kazu user posted image
Mozda joj stavljaju pelenu pa nema potrebe da trazi, ne znam....
A stidna jeste, i vjerujem 90% da im nece traziti...jer ona je takva
Pokusat cu je nekako nauciti da sama uzme tutu ali kako ne znam...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2080
26.6.2012 12:52:56   
koka i po

Kako da provjerim, znam ono sto mi kazu user posted image
Mozda joj stavljaju pelenu pa nema potrebe da trazi, ne znam....
A stidna jeste, i vjerujem 90% da im nece traziti...jer ona je takva
Pokusat cu je nekako nauciti da sama uzme tutu ali kako ne znam...

porazgovaraj sa tetama.ako joj stavljaju pelenu zamoli ih da to ne rade vise.
vremenom ce se ona sama nauciti da uzima tutu.
sto se tice stidljivosti ,i po tom pitanju ti tete mogu pomoci.u obdanistima tokom realizacije odgojno-obrazovnih programa postoje nacini da se stidljivoj djeci daju posebne "uloge"u aktivnostima koje ce im pomoci da se osjecaju samouvjerenije i slobodnije.skreni tetama paznju na to.
ako pocnu da "vrdaju" nedaj se pomesti to je 100% tacan info user posted image

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2081
26.6.2012 12:59:34   
Lady26
Koko pisala sam tamo na temi, pricala sam oko pelena, po njima Lana nije odviknuta i nije spremna da bude bez pelene...ja pricala kako je kuci, zakljucak one ce kupiti pelene i stavljati joj...jer se zaboga upiskila prvi dan u vrticu bez pelene...jok eto odmah ce joj doci i traziti tutu...jos ona povucena tako oko tih stvari....
Al ja sam sam rekla da pelene necu kupovati jer mi dijete nema istu vec 13 dana, ni preko noci, sama trazi, sama se probudi...
A kako to ide u vrticu ne znam...tete ne vidjam, moram maksuz izaci dosta ranije s posla da bih je ja pokupila ili ujutro moram uci u sobu gdje su oni, jer Lana sama ide do sobe...tako i uradih ali nista nisam postigla...
Elem, jos 3 dana i bit ce kuci mjesec cijeli, valjda "savlada" sve kako treba, a vec jeste user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 2082
26.6.2012 13:04:44   
koka i po
to nda nije problem u djetetu nego u tetama.
necu vise da kudim jer ce se mozda moje kudjenje pogresno shvatiti.
osobe koje rade u takvim institucijama moraju da postuju ono sto roditelji zahtjevaju za svoje dijete.
jedino udruzenim snagama mozete doci do cilja .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2083
26.6.2012 21:46:19   
MicoTico
Danas smo cijeli dan bez pelene i cijeli dan brišemo lokvice po kući. Jednom je samo piškio u šolju ( na onom nastavku), tuta nije dolazila u obzir -nije htio ni sjesti.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

Neposredna veza do poruke: 2084
27.6.2012 11:54:25   
anidla
Mi od 5 jula vise ne kupujemo pelene, odlucila sam cvrsto user posted image

jos do 5 jula ce da nosi pelene a onda ja imam fore 18 dana da ga naucim na tutu,pa kud pukla da puklo...dosta vise....

Noa mozemo mi to user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2085
27.6.2012 11:55:36   
Lady26
user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2086
27.6.2012 12:09:50   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: anidla

jos do 5 jula ce da nosi pelene a onda ja imam fore 18 dana da ga naucim na tutu,pa kud pukla da puklo...dosta vise....

E ovako bi mogli i mi!
Sad nešto razmišljam, mogla bi obnoviti zalihe krpa za podove, deterdženta za veš, osvježivača za prostore ....user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2087
27.6.2012 12:31:48   
salmy
IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: anidla

E ovako bi mogli i mi!
Sad nešto razmišljam, mogla bi obnoviti zalihe krpa za podove, deterdženta za veš, osvježivača za prostore ....user posted image
Naravno da mozeteuser posted image user posted image drzimo fige

Zasto zalihe svega ovoga? ma jok bona ne treba ti to...ja jos nijedanput nisam imala potrebu obrisati pod...
Nego ja njemu stavljam navecer pelenu(strah me da se ne upiski)ali ona ujutru uvijek bude suha user posted image dusa draga on zna da nece piskit....ali se budi kenjka,mozda zeli piskit a nezna kako  da kaze....ja sve kontam nesto sanja.Moguce da mu se piski pa jadnicak trpiuser posted image  
A kod teta spava (dnevna varijanta) bez pelena,i nikada se nije upiskio 

< Poruku je uredio salmy -- 27.6.2012 12:34:11 >

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2088
27.6.2012 12:34:11   
MicoTico
evo već od vikenda po kući je bez pelena i stalno brišemo lokviceuser posted image Nije se ukakio, ali jeste upiškio i kad se upiški onda kaže tuta-šoljauser posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2089
27.6.2012 12:37:00   
Lady26
Salmy, Lana se uzvrti u krevetu i onako placljivo me zove hoce da piski, hoce tutu...Ovo se nije desilo dok nisam skinula pelene nocnu, a nju sam ukinula 2 dan odvikavanja a Afan je vec naucio na tutu/solju
Tako, fino djetetu ne stavljaj pelenu, stavi nesto ispod carsafa i sretno...ha ja...i ako trpi pa sta? Lana od 13 noci, mozda je 2-3 ustajala da piski ostalo prespava....i ujutro regularno trazi tutu..

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2090
27.6.2012 12:37:15   
salmy

evo već od vikenda po kući je bez pelena i stalno brišemo lokviceuser posted image Nije se ukakio, ali jeste upiškio i kad se upiški onda kaže tuta-šoljauser posted image
dusa draga,pa koliko ima godina?
ja sve kontam da treba vrijeme za odvikavanje od pelena....ipak kad su velili 2-3 godine,pa sami traze tutu....mi smo poceli ici na tutu sa 8 mjeseci,ali nikakvog efekta nije bilo...tek sad kad je veci,i svjestan da "treba"piskiti na tutu/solju to sve ima smisla...

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2091
27.6.2012 12:39:19   
salmy

Salmy, Lana se uzvrti u krevetu i onako placljivo me zove hoce da piski, hoce tutu...Ovo se nije desilo dok nisam skinula pelene nocnu, a nju sam ukinula 2 dan odvikavanja a Afan je vec naucio na tutu/solju
Tako, fino djetetu ne stavljaj pelenu, stavi nesto ispod carsafa i sretno...ha ja...i ako trpi pa sta? Lana od 13 noci, mozda je 2-3 ustajala da piski ostalo prespava....i ujutro regularno trazi tutu..
a sta da stavim?odbila noge jucer trazeci onaj veliki gumirani carsaf,nema niko....sta da stavim:najlon,sta li?
problem je sto momak u noci pije dosta tecnosti....i odmah ce piskit

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2092
27.6.2012 12:40:00   
Lady26

Polako....cuj mene polako, ko da imam iskustva na izvoz user posted image
Mozda mu samo treba malo duze da ukopca...evo od moje kolegice, blizanci, djevojcica i djecak, mala sve super sa tutom, trazi bez problema a on kaze ko blecak, i kad se upiski nista, nikakve reakcije ni srkleta user posted image , kaze ako mu se piski u trenutku kad ga pita sve ok, piski ali inace je upisan stalno...
Jel ga cesto nudis?
Zaista sam rahat ovih 10 dana bez pelene a znam da je i njena guzicica user posted image  tako zelim svima od srca

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2093
27.6.2012 12:43:17   
MicoTico
Salmy, moj dječak ima 25 mjeseci. Stavljala sam ga , kao i seku uostalom, na tutu od 7 mjeseci, eto čisto da mu ne bude bauk. Ali seka ostavi pelene sa 18 mjeseci, a ovaj pišonja ni da čuje. On čak i ne zastane da piški, nego u trku, nevjervatno. Ali inače je baš nemirko, ni sekunde da sjedne, pa sve kontam ne da mu se da sjedi, radije bi on trčao i zijan pravio.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2094
27.6.2012 12:44:58   
Lady26
IZVORNA PORUKA: salmy

a sta da stavim?odbila noge jucer trazeci onaj veliki gumirani carsaf,nema niko....sta da stavim:najlon,sta li?
problem je sto momak u noci pije dosta tecnosti....i odmah ce piskit

Ja to nit sam trazila niti kupila user posted image
Dobila od Medic slatki, neke jednokratne...nesto user posted image user posted image , recimo velicine metar sa pola metra, dole je kao najlon a gore kao punjenje pelena.. Evo ovakvo http://katalog.vasezdravlje.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&manufacture..&limitstart=480 - peta slika
Pa stavi tanki najlon majka mu stara, sta fali...a nece ti trebati vjeruj....
Lana isto pije puno i uvijek je flasica uz krevet...samo ako previse popije ustane da piski i to je to...pokusala sam je jednom ustati na tutu i dobila nogom user posted image user posted image , otad fino i mirno spavam...ako se probudi da piski super, a ako ne opet super user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 27.6.2012 12:46:50 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2095
27.6.2012 12:47:05   
salmy
Kazem ja momku:dragi A znas koliko kostaju pelene? kaze on:dvije majaka,rekoh dodaj ispred 2....a nekad i 3user posted image
znas koliko ti motora mozemo kupiti za te pajeuser posted image  kaze punooooo...mama hebo Jumpi,ja hocu motoje

ps.ali vidim da je i on sretan sto ima gaciceuser posted image  

Pitanje za mame koje imaju djecake?
jeli vasi momci diraju cune?ovaj se satra dirajuci,kad peremo guzu...trci gologuz i sve se dira(isto da je tek uhavizo da je djecak).....i sve je razvlaci prstima....i crce od smjehauser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2096
27.6.2012 12:49:45   
Lady26
Brate Salmy, musko ko musko user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2097
27.6.2012 12:50:10   
mušema
moja oba diraju ćune i rastezu a stariji od 4 g neda da ga ja kupam pa on sam ili mm kada dodze sa posla ga kupa stidi se user posted image i vječito sam skida kozicu neda da ja peremuser posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2098
27.6.2012 12:55:24   
salmy

Brate Salmy, musko ko musko user posted image user posted image
 user posted image kaze mm neki dan ovaj se tusira(a A mora uci u kupatilo i sve fino ispratiti) ako zakljucamo lupa dere se vristi...
kaze njemu:tajo tajo ti imas velikuuu cunuuser posted image  jao sramote,mm poludio...kad je vrisno na nas oboje....vrata se sama zatvorilauser posted image  

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2099
27.6.2012 13:00:23   
MicoTico
Joj, ovako i moj dječak i sve mu drago kad se dira, crče od smijeha.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *