|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
27.5.2012 12:38:23   
ljubičica 28
I ja sam mišljenja da je svako dijete individualno i priča za sebe. Mom J. će za nekoliko dana 14 mjeseci, od 10 mjeseca sam ga počela stavljati na tutu i uvijek je htio...nije uopće pružao neki otpor, a ne pruža ga ni sada...dnevno piški 4-5 puta na tutu a ako se sjetim staviti ga odmah poslije doručka i ručka/večere obavi i veliku nuždu u nju...ja samo čekam dan kad da definitivno skinemo pelene i mislim da je trenutno on spremniji od mene user posted image ...čak se zna i ujutro probuditi suh iako doji pred spavanje i oko 6 h ujutro, u 8h je opet suh (to ponekad)...ne mislim ja da ćemo mi to lahko svladati kad skinemo pelenu, ali eto, bar nam je početak jednostavniji jer nema otpora prema tuti...

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1926
27.5.2012 22:10:46   
ljubičica 28
Da nastavim monolog user posted image

Danas poslije ručka J. se igra i govori tutu, tutu...rekoh: Donesi mami tutu...ode, donese, stavim ga i piškio i kakio u nju user posted image Ostavim ga ja bez pelene, kad ide za pola sata meni i pokazuje da se upiš'o user posted image Tako da, imam osjećaj da će meni kao i većini trebati dosta živaca dok savlada da ide na tutu bez obzira što hoće da sjedi i što shvata za što tuta služi user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 1927
6.6.2012 10:20:35   
Alma_27
evo, da se i mi prijavimo.

vec dvije sedmice smo bez dnevne pelene. skinuli smo pelenu tek kada je sam rekao da zeli piskiti i kakiti na solju kao tata. piski 99% slucajeva u solju. odvedemo ga ili nam on kaze.

sad, problem je sa velikom nuzdom. on sjedi na solji (na onom nastavku) i zna da kaka treba da izadje i da ode plivati i da ce dobiti nagradu kad kaki i izgleda da jedva ceka da to uradi ali jednostavno samo stane kad treba da krene stolica. kaki rano ujutro u nocnu pelenu i ponekad poslijepodne u gacice. zna da ce kakiti ali ne moze na solju. probali smo i sa tutom ali ne ide. nije nikada imao zatvor. drugi dan sam mislila da ce imati ali nije.

imate li neki savjet? ocajna sam...

objasnjavali smo mu da kaka hoce da pliva i da cemo joj mahati i da ona ode da pliva s ribama i sve to ali ne pali. nije mu problem ni da sam sjedu u wc-u ni kada sam ja tu tako da ne mislim da ga je sramota pred nama da to radi.

pmagajteeeee user posted image

citala sam temu ispocetka ali sam dosla do jedno 20. stranice i ne mogu vise

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 1928
6.6.2012 10:28:46   
vila_7
Ja sam se tako zafrkala sto se odvikavanja tice - lijepo pocela curicu stavljati s nekih 9 mjeseci i super islo - medjutim odemo na more i mrsko mi bilo nosati tutu i zahebem...... E zato tek sad se opet odvikavamo - ali smo u fazonu da kaze da hoce tutu tek kad kaki ili piski ali eto bar nesto......Ili pocne plakati i govori da je piskila a ja joj onda moram reci -nema veze drugi put ces traziti. Ne znam kako bi funkcionisalo da skinem pelene jer je ljeto - al kontam upisat ce mi namjestaj user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1929
6.6.2012 10:31:39   
vila_7
Alma da probate jednom kad kaki u pelenu uzeti zajedno govance i staviti ga u solju pa da mu pokazes kako ce plivati .....

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1930
6.6.2012 10:31:46   
djoisa
pa sta i ako upisa namjestaj, ocisti, tepih operi, pa nije to tako strasno...i ne bude potok, skini je pa ces vidjeti..i bolje je malo cistiti nego dijete drzati u peleni do 3 godine...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1931
6.6.2012 10:42:45   
vila_7
ma znam i svejedno mi za tepih al znam kod prijateljice se curica tako upiskila 2-3 puta po kaucu i ona stvarno picajzla i odmah ocisti al se dugo osjetilo u dnevnoj pogotovo kad je vlaga u zraku.....

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1932
6.6.2012 10:46:22   
Alma_27
probali smo i to da istresemo iz pelena i on pusti vodu i sve ali kao da ga je strah. zeli a boji se :(
gore mi je sad sto se on skroz rastuzi kad skonta da mora opet u gace i place mi i govori ja se opet ukakio a nisam rekao mami da hocu na solju....

@vila, obuci joj strample ili helanke pa nece otici po tepihu. nece ti vjerovatno po kaucu piskiti jer su oni uvijek na nogama i u pokretu. moj sin je samo prvi dan piskio u gace svaki put (on ima skoro 2,5g). iskoristi taj period kad zeli ici na tutu jer ovajmoj nije htio ni da cuje za tutu ili solju do skora

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1933
6.6.2012 10:49:17   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: vila_7

ma znam i svejedno mi za tepih al znam kod prijateljice se curica tako upiskila 2-3 puta po kaucu i ona stvarno picajzla i odmah ocisti al se dugo osjetilo u dnevnoj pogotovo kad je vlaga u zraku.....

moj se upiskio za vrijeme dnevnog spavanja i ja ocistila fino vlaznim peskirom i samponom i malo saprala i dobro posusila peskirom i ne osjeti se nista.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1934
6.6.2012 10:50:36   
vila_7
joj Alma stvarno ne znam ...nadam se da ce ti se neko javiti ko je imao isti problem. Jel ikad ijednom kakio u solju? Reko mozda kad je kakio, mozda ga je prsnula odozdo voda pa se malo prepao da nece opet - tu bi onda mogla natrpati tolet pa da kaki!?

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1935
6.6.2012 10:54:19   
Alma_27
nije nikad kakio ni u solju ni na tutu. ja se nesto nadam da ce, kad jednom uspije, svaki (ili skoro svaki) put uspjeti. tako je bilo sa malom nuzdom.

sutra idemo na vikendicu i bit cemo 4 dana pa razmisljam da ga pustim da gologuz hoda okolo i da kaki po travi. brine me samo krpelji i bubice ali to cu provjeravati cesto i mazati ga. sta cu? moram nesto uraditi...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1936
6.6.2012 10:58:21   
vila_7
pa eto to ti je super ideja - a nece mu nista biti ne brini - svi smo mi kakili po travi user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1937
6.6.2012 10:59:21   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: vila_7

pa eto to ti je super ideja - a nece mu nista biti ne brini - svi smo mi kakili po travi user posted image

ja cu sesir staviti na glavu a guza nek sijeva gola user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1938
16.6.2012 23:13:18   
Lady26
Mi smo vec 3 dana bez dnevne pelene...piski uredno, sama trazi, juce se desilo 2x da joj se omaklo u gacice ali danas nije...
Ali, problem je sto kaki u gacice, tj juce i danas....
Jel prerano da ocekujem oboje da obavlja u tutu? Posto ima kasastu stolicu, gacice odmah idu u smece user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1939
16.6.2012 23:18:46   
Hanady RR
ja samo d ajavim da pratim stanje...a moj odgvor je isti kao i danas...za 3-4 dana sve će se stabilizirati...smao je nemoj prepati...bolje bacata gage nego završiti na sirupu koji rjšava opstipaciju

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1940
16.6.2012 23:21:46   
Lady26
Veceras sam je ostavila u gacicama, mm vec koluta ocima user posted image user posted image user posted image
Kaze maltretiram dijete user posted image a sto se ja ovdje za*ebavam i strecam svako malo to nikom nista user posted image
Piskila je oko 21h i zasad je suha, pa cu je staviti na tutu kad krenem leci, za nekih pol sata-sat

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1941
16.6.2012 23:24:58   
mamaajna
prosle godine negdje u ova doba sam curici skinula pelene.fino digla cilime i staze i 2 mjeseca smo bili bez njih,jednostavno smo nabavili gacica i posteljine i prestali kupovati pelene.za 2 mjeseca je naucila ici na solju.

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1942
16.6.2012 23:28:56   
Lady26
Zasto si digla cilime?
Evo moja je recimo prvi dan piskila vecinom u gacice pa ni kapi na podu nije bilo user posted image , i evo 2x je kakila u gacice nista nije proslo mimo njih...
Ne kontam to dizanje cilima, itisona i sl...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1943
16.6.2012 23:39:23   
Alma_27
nas je tek neki dan tj. tri sedmice nakon skidanja pelene kakio u solju. kao da se boji a poceo je piskiti u solju odmah nakon dan-dva. cak i kad mu stavim pelenu on trazi da je skinem da piski.
nije imao zatvor i to mi je drago. ako hoce kakaki u gacice, neka ga samo da ne dobije zatvor

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1944
16.6.2012 23:41:19   
pipi_duga_capara

IZVORNA PORUKA: Lady26

Zasto si digla cilime?
Evo moja je recimo prvi dan piskila vecinom u gacice pa ni kapi na podu nije bilo user posted image , i evo 2x je kakila u gacice nista nije proslo mimo njih...
Ne kontam to dizanje cilima, itisona i sl...

moja T, 19mj. vec treci dan piski gdje stigne i ostavlja lokvice iza sebe user posted image vecinu dana smo vani, slauf u ruke i hodam za njom user posted image user posted image dignucu cilime vec sutra, tako sam i sa S, lakse obrisati parket nego ribati cilim.. starija s 17mj. uveliko isla na tutu, naucila je za 7-8 dana user posted image user posted image nadam se da ce i mladja kabadahijica biti kao seka user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1945
16.6.2012 23:41:53   
Lady26
Meni je najgore sto te gacice moram bacati jer ima kasastu stolicu, ako svaki dan po jedne bacim, morat cu ubrzo u kupovinu user posted image ...
Salim se, najgore mi je zbog vrtica, mada su mi tete rekle da je par puta kakila u tutu...ali evo meni nece, mada joj je tek 3 dan bez pelene...Doduse kakila je poslije podne, znaci da ce mozda kakati meni kuci user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1946
16.6.2012 23:50:20   
teacher75
mi se ovdje nismo prijavileuser posted image evo ovako: danas je 6.dan tuta treninga. odmah sam oducila da cu joj skinuti pelene i da ih necu vracati pa ni navecer. prvi dan je piskila u gace svako malo, ja sam bila ocajna i izgledalo mi je da se nikada necemo rijesiti pelena. tutu je izbjegavala u sirokom luku i plakala i bunila se svaki put kad je stavim. kad sam primijetila da hoce da kaki, stavila sam je brzo na tutu i to je obavila ali je bilo samo malo govance, da bi nakon nekoliko minuta opet kakila, pa jos jednom, sve u tutu., zadnji put je bas bilo punouser posted image tu noc sam je prvi put pustila da spava bez pelene i ustala je suhauser posted image ja naravno iznenadjena jer je obicno pelena bila puna ujutro.2.dan je u tutu piskila 3 puta a u gacice 2 puta. dnevno i nocno spavanje je proteklo bez problemauser posted image 3. dan je samo piskila u tutu i kakila, nije se nijednom upiskila u gaciceuser posted image 4.dan je isto tako cijeli dan piskila u tutu mada rijetko, koliko se sjecam samo 3-4 puta ukupno za cijeli dan, imala sam osjecaj da predugo trpi. navecer smo se vratili iz set_nje i zatekli havariju u wc-u, pukla nam cijev pa smo se oko toga zabavili i zaboravili je stavit na tutu tako da se upiskila u gacice. taj dan je isto fino kakila u tutu, trazila sama kad je posla da kaki.5.dan se tokom dugog dnevnog spavanja od 3 i po sata ipak upiskila u krevetu, iako je prije spavanja piskila u tutu. to pripisujem tome sto je predugo spavala, a ja je nisam cula odmah kad se probudila tako da nije uspjela doci do tute. nije mi nikad trazila da sama piski u tutu, dok je trazila kad treba da kaki. ali je uspjesno trpila kad izadjemo po par sati i govorila da nece da piskiuser posted image danas je 6.dan i lana je kod moje mame, mama je javila da je sve pod kontrolomuser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 16.6.2012 23:51:13 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1947
16.6.2012 23:55:05   
lila25
A kako stavljate dijete na solju jeli sa onim pomocnim poklopcem i jeli svaki put cistite solju jer mi nekako ne shvatljivo da njega stavim na solju poslije nas,jer po meni solja nikad nije dovoljno cista da ga pustim da on sjedi na njoj user posted image i stalno spusta rukice okolo capka...ja njemu tutu jos uvijek.jeli ima te ovo http://www.limundo.com/kupovina/poklopac-za-wc-solju-/2664851

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1948
17.6.2012 0:03:18   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: lila25

A kako stavljate dijete na solju jeli sa onim pomocnim poklopcem i jeli svaki put cistite solju jer mi nekako ne shvatljivo da njega stavim na solju poslije nas,jer po meni solja nikad nije dovoljno cista da ga pustim da on sjedi na njoj user posted image i stalno spusta rukice okolo capka...ja njemu tutu jos uvijek.jeli ima te ovo http://www.limundo.com/kupovina/poklopac-za-wc-solju-/2664851

mi imamo onaj nastavak. a nakon velike nuzde svakako malo pospemo domestosom i mahnemo onom cetkom

a piski stojeci

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1949
17.6.2012 0:22:02   
lila25
Moj je jos uvijek malen ne moze da dokuci solju stojeci user posted image a poslije mm bih stalno morala cistiti razmisljam da mm natjeram da sjedeci obavlja i malu nuzdu brate sve uprska.tako da sam o nastavku za wc solju jos uvijek pod velikim upitnikom...ipak mislim da mu je tuta puno cistija...

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *