|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliku razliku napraviti?
19.5.2012 0:42:36   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: animagical

vi ste iskusnije, cime da operem brokulu sa zida, fairy joj nista ne moze, upilo ono zelenilouser posted image a bas mi se ne kreci ove godine

uh suze me oblišeuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 826
19.5.2012 0:53:20   
ziki
Animagical kod nas brokula do zoda nije stigla, jos. Al stizalo je svasta ono sto nije skinuo fery skinula skoro sa onim viledinim miraclean(valjda se ovako pise) sindjerom, oko 4 km 2 kom u pakovanju.
Ako ne uspijes, malu kanticu polikolora i cetku drzis uvijek na terasi u pripravnosti. Pa kad se nakupi zadjiuser posted image

< Poruku je uredio ziki -- 19.5.2012 0:55:03 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 827
19.5.2012 0:57:36   
animagical
vakat mi je onda da zadjem...user posted image

a da i odgovorim na temu, ja cu o drugom misliti kad prvo podje u skoluuser posted image salim se, mi planiramo, ali kako je apstinencija jedina 100% zastita, ima Onaj gore da odluci kad ce nam se uvecati broj...

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 828
19.5.2012 7:39:23   
D_K

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a s dvoje djece se radi po kući?

Aha....moja mati je znala meni reci: cistiti kucu u kojoj je dvoje male djece je isto sto i cistiti snijeg dok jos pada.

Dok nismo promijenili stan, a manja pocela hodati, ja sam konstantno imala osjeca da sutra selimo.
Ha udjem u stan, nabijem se na igracku, knjigu...skolsku torbu, torbu za vrtic....
Sad im ne dam....ali bas ne dam da mi vuknjare po stanu igracke, imate sobu i bujrum, okrenite je naopako.
Sto nekad doslovno shvate.

ovako i ja svojim ali dzaba.. kako dodjem sa posla one se igrale 'gospodja' i moje tasne po kuci, stikle sve moje donesu iz prizemlja i samo ih ostave na mjestu na kojem su odlucile da promijene stikle.. kako ulazis vidis 'o moje stikle, ah, jos jedne moje stikle itd..' user posted image ali kako rastu fakat je sve lakse.. razumijem ticerku, fakat je gadan onaj prvi period, beba mala trazi svoje, i ono 'starije' je jos uvijek bebasto.. uff, podsjeti me.. samo da znas tiki da ce i to proci, doci ce period kad ces moci rahat da se naspavas. ja sam ti zivi dokaz, evo sinoc od 23 do 7 jutros, bez hapa, kakaoa, piskenja, kakanja, puhkanja u vrat and stuff user posted image ..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 829
19.5.2012 8:37:48   
MAMA MA

vi ste iskusnije, cime da operem brokulu sa zida, fairy joj nista ne moze, upilo ono zelenilouser posted image a bas mi se ne kreci ove godine

Ja inace sve sa zida uspjesno skidam domestosom...malo domestosa na spuzvicu i ocisti mrlju,ali ostane ono neka fleka ne bude bas bijel zid na mjestu gdje se ocistilo....uglavnom brokule neće biti.....user posted image

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

Neposredna veza do poruke: 830
19.5.2012 10:39:41   
snijeg

IZVORNA PORUKA: snijeg

Ja ću sad uvezati ove dvije teme da ne bih bila OT user posted image
Slažem se 100 % sa Pocy i zaključujem da roditeljima kojima je njihove dijete teret i koji osjećaju potrebu za odmorom od vlastitog djeteta i "utrpaju" ga bez prijeke potrebe drugome da devera oko njega/nje nikad nije vrijeme za drugo dijete - sad me virtuelno vješajte. Imajte na umu da ja još nemam drugo dijete jer sam i ja budala (po hanabananinoj definiciji) i jednostavnom osjećam da ne bih mogla fizički ispoštovati njih kao djecu niti sebe kao roditelja. Hoću, nadam se vrlo brzo i znam da ni tad moja djeca neće spavati nigdje drugdje sem u svojoj kući. Kad nema mene muž je tu i obrnuto. I da, imam da biram kod koga ću je ostaviti, ali jača je od mene činjenica da niko od njih nije zaslužio u 60-tim godinama života da bdije po cijelu noć nad mojim djetetom jel pokriveno, ima li temperaturu, jel gladno, žedno, mokro....... oni su zaslužili bezbrižne sate u parku, pozorištu, kinu sa svojom unukom i baš onoliko vremena koliko im ne prelazi u obavezu.

Evo citiram sebe. Pokušala sam izvuči zaključak iz prethodnih diskusija koje su OT i vratiti se na temu kao što je i napisano u prvoj rečenici. Citirala Pocy, a Ticerki postavila pitanja tek nakon što je ona citirala moj navedeni post. Nigdje nisam rekla da sam bolji roditelj od bilo koga na forumu niti bih. Samo sam navela svoja trenutna osjećanja po pitanju drugog djeteta i šta bih ja. Također je navedeno moje mišljenje po pitanju bespotrebnog ostavljanja djece kod drugog, a koliko je kome potreba neka sam procjeni. Da mi je ticerka prijateljica ja bih joj rekla konkretno šta mislim o njenom slučaju, ali nije pa sam je čak podsjetila da nema potrebe da se loži na moje razmišljanje ako smatra da radi pravu stvar, isto kao što sam joj rekla da ne odgovara na postavljena pitanja meni, jer mene zaista ne interesuje hoće li ona ili bilo koja ženica sa ovog foruma biti 24/12/8 ili o sati dnevno uz svoje dijete.

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 831
19.5.2012 11:38:39   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: MAMA MA

Ja inace sve sa zida uspjesno skidam domestosom...malo domestosa na spuzvicu i ocisti mrlju,ali ostane ono neka fleka ne bude bas bijel zid na mjestu gdje se ocistilo....uglavnom brokule neće biti.....user posted image

Ako su ti bijeli zidovi a ne uspijes domestosom,pokusaj malo varkine u onu spricu pa pospricaj.inace varkina uspjesno skida one crne mrlje od vlage pa bi vjerovatno trebala i od brokule.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 832
19.5.2012 15:38:55   
škorpija
snijeg potpisujem te oba posta, takvo je i moje mišljenje, djecu rađamo sebi, a ne svojim roditeljima ili bilo kome drugom,
a evo o temi , po meni je idelana razlika 4 godine, minimalno,a i većina prijateljica koje imaju dvoje djece su mi to potvrdile

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 833
19.5.2012 16:49:13   
niki83

IZVORNA PORUKA: škorpija

snijeg potpisujem te oba posta, takvo je i moje mišljenje, djecu rađamo sebi, a ne svojim roditeljima ili bilo kome drugom,
a evo o temi , po meni je idelana razlika 4 godine, minimalno,a i većina prijateljica koje imaju dvoje djece su mi to potvrdile

I ja sam oduvijek imala ovakvo misljenje..jer je izmedju moje seke i mene razlika 4 god. i 2 mjeseca, a uvijek smo se slagale, i uvijek pomagale, i kasnije uvazavale misljenja jedna druge.. Ali moja mama tvrdi da je to do karaktera nasih i do samog odgoja, jer je uvijek sve balansirala izmedju nas dvije..I uvijek su se trudili i ona i moj otac da budemo lijepo odgojene i da imamo bas onoliko koliko nam treba za sretno djetinjstvo i odrastanje..Nikad previse.
Pa sad koliku razliku napraviti?! Mi mozemo planirati, ali samo Bog dragi odlucuje. user posted image

N&N

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 834
19.5.2012 21:55:13   
Bebica11

vakat mi je onda da zadjem...user posted image

a da i odgovorim na temu, ja cu o drugom misliti kad prvo podje u skoluuser posted image salim se, mi planiramo, ali kako je apstinencija jedina 100% zastita, ima Onaj gore da odluci kad ce nam se uvecati broj...

sad sam htjela napisati al vidjeh ovouser posted image

planiram 2,5-3god a kako ce biti budemo vidjeli aBd

takodjer mislim da ne postoji idealna razlika

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 835
19.5.2012 22:00:53   
mama75
Ko izbrisa one postove od maloprije? Bas se ismijah lijepo. Cak sam i mm procitala, ali nisam sigurna da me registrovao posto gleda tekmu. user posted image
Idealna razlika - tesko pitanje. Kada je razlika mala onda je roditeljima na pocetku jako tesko, a kasnije je djeci super. Kada je velika onda postoji mogucnost da djeca ne budu dovoljno bliska (mada je moja seka starija od mene 7 god, a citav zivot mi je ona moja najbolja prijateljica s kojom sam dijalelila sve tajne, radosti, tuge, strahove ... OT: Seko volim te puuuno!!!). Kod mene je razlika medju djecom 4 god i 2 mjeseca i cini mi se da je idealna. Bar za mene user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 836
13.6.2012 14:05:27   
veeseelaa
Kod mene je razlika medju djecom 4 god i 2 mjeseca i cini mi se da je idealna. Bar za mene

i meni se sviđa!
taman starije dijete samostalno a ono dodje bebic, može i pomoći oko nje, ko foluser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 837
14.6.2012 0:42:08   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: eko beba

IZVORNA PORUKA: teacher75

prvih 40 dana bi mi bilo nemoguce funkcionisati bez pomoci s vremena na vrijeme jer je alan imao uzasne grceve i samo je plakao i htio da je u rukama ili na sisi, mm je radio po citav dan, a lana je htjela paznju, ... znaci tesko je bilo bilo sta uraditi tokom dana, napravit rucak, nahranit je itd...znala sam je hranit dok alana drzim na krilu i tapkam, rucak sam pravila po 2 sata umjesto pola sata, jer sam ga pravila kad alan spava a to bi bilo 10 minuta spava pa budam i place pola sata, pa zapocnem rucak i nastavim ga nakon pola sata. tokom noci se stalno budio i znao plakati od 5 ujutro do 7 a i ja s njim, i taman bih oko 7 zaspala da bi me lana probudila pola sata kasnije. tako da je bilo bas zeznuto. sad kad nema grceve i kad uglavnom spava nista mi nije problem, samo sto mi je u kuci ludnica sa lanom kad ne mozemo izaci par dana radi vremena, jer podivlja, dosadno joj pa pravi zijane cim se ja okrenem njemu.

identična situacija je bila i kod mene ...

samo što ovo za nas ne važi:

najbolje mi je kad mozemo izaci vani, u setnji su oboje super, ona se igra u parku a on spava u kolicima, dodju umorni kuci, spavaju fino, zrak ih opije pa ja stgnem nesto tad uradit i u kuci

Danjal neće u kolica i onda je frka dok ih obojicu pohvatam, a razlika je 3 godine i 7 mjeseci.
Nekad kontam kako bi bilo bolje da je manja razlika, pa da se sad igraju zajedno, a nekad kako sam trebala čekati bar još 3 godine user posted image sve zavisi od moje "žute minute"
Ma nek' su oni nama živi i zdravi ... predeverali mnogi, pa i mi ćemo valjda user posted image

Kao i izmedju mene i mog bratauser posted image A kod mojih djevojcica je razlika 3 godine i 5 mjeseci. Nama je lijepa...mada, mogla sam i ranije planirati Iman...

(odgovor članu eko beba)
  Neposredna veza do poruke: 838
14.6.2012 0:44:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: hanabanana

a s dvoje djece se radi po kući?

Aha....moja mati je znala meni reci: cistiti kucu u kojoj je dvoje male djece je isto sto i cistiti snijeg dok jos pada.

Dok nismo promijenili stan, a manja pocela hodati, ja sam konstantno imala osjeca da sutra selimo.
Ha udjem u stan, nabijem se na igracku, knjigu...skolsku torbu, torbu za vrtic....
Sad im ne dam....ali bas ne dam da mi vuknjare po stanu igracke, imate sobu i bujrum, okrenite je naopako.
Sto nekad doslovno shvate.

Ovo i ja praktikujem.

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 839
14.6.2012 0:51:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Iman83

Šta znači siguran posao danas kad ništa nije sigurno...

Ja se ne želim voditi finansijama jer idealnu situaciju nikad nećemo imati, ili ćemo biti u kreditima za stan ili za auto, ili za ovo/ono....stan nikad neće biti dovoljno velik za male indijance, mama i tata nikad neće imati dovoljno slobodnog vremena...ako ćemo tako razmišljati. Uvijek će se naći neki razlog protiv. A čekati idealu ne želim.

Ja sam spremna na drugu bebicu već duže vremena, mm se dvoumi...kao da je njegov red da se ide porađati ovaj put user posted image ...ali on kalkulira: treba nam veći stan, bolje ovo, ono...pa da sam tako razmišljala ne bih ni ovo prvo rodila... ja se vodim svojim željama, i psiho-fizičkom spremnošću nas dvoje...nafaku će imati već određenu a ja ću se potruditi koliko je u mojoj moći.

Elem, za mene idealna razlika je 2,5-3 godine i nadam se da će tako kod nas i bitiuser posted image

Debelo se slazem. Treba djecu radjati dok si mlad i imas kuveta da se o njima brines...nafaku i Bog daje ako se potrudis da je prepoznas i 'zgrabis'...Mi kada smo Iman zaceli bili smo podstanari, mm u godini dana primio 4 plate, ja tek nasla posao(gotovo neplacen), mah...na rubu egzistencije haman...Ne trebam vam reci da je Iman svoj prvi rodjendan proslavila u nasem stanu(fensi šmensi). Tako da...ne kalkulisite plaho...ali se zvjerski trudite u svemu sto radite.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 840
14.6.2012 11:30:30   
veeseelaa
mah da sam se udala premlada, vejrovatno bi do sada imala troje al kad sam se udala u 28 šta da se radi user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 841
14.6.2012 11:34:08   
veeseelaa
i lično nisam za malu razliku, ne bi da se maltreiram sa dvoje djece npr u pelenama, ne samostalnim po svakom segmentu i sl

meni je ok ova razlika kao kod mame75, 4 godine, e sad može koji mjesec dole il koji mjesec gore

< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.6.2012 11:35:46 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 842
14.6.2012 11:45:19   
shpagica
Da, ali ne bude u zivotu sve kako se planira. Covjek snuje a Bog odlucuje. Meni je kad smo odlucili imati jos djece najprije trebalo ihihi da uopste ostanem opet u drugom stanju a onda sam imala spontani, pa onda smo morali pauzirati pola godine, pa dok se opet desila trudnoca....

Najbolje je ko planira vise djece nekako ublizu raditi na tome. Bar ja imam takvo misljenje. Recimo, meni je sad kroz sve sto se desilo (tokom tih godina) apsolutno nemoguce imati 3-ce dijete. A da sam pocela sa radjanjem ranije, ko zna...

Neposredna veza do poruke: 843
14.6.2012 11:46:13   
veeseelaa
moja snaha očekuje treće dijete u avgusti, tada će joj sin imati 1,8 mjeseci...
baš zeznuto, ja se majke mi brinem kako će ona, a i ona se pita
valja i trudnoću iznijeti sa tako malim djetetom, valja ga i okupati, i ponijeti uz stepenice i sl
iako joj moj brat pomaže, al naravno ima obaveza na poslu i nije joj uvijek pri ruci user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 844
14.6.2012 11:47:22   
veeseelaa
Najbolje je ko planira vise djece nekako ublizu raditi na tome. Bar ja imam takvo misljenje. Recimo, meni je sad kroz sve sto se desilo (tokom tih godina) apsolutno nemoguce imati 3-ce dijete. A da sam pocela sa radjanjem ranije, ko zna...

zašto je nemoguće?
ne znam koliko imaš godina do duše
al i da si rodila sa 30 prvo, sa 34-35 drugo i tamo još jedno u 38-39 mi je sasvim ok

ako je žena zdrava ne vidim prepreke

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 845
14.6.2012 11:48:18   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: mama75

Ko izbrisa one postove od maloprije? Bas se ismijah lijepo. Cak sam i mm procitala, ali nisam sigurna da me registrovao posto gleda tekmu. user posted image
Idealna razlika - tesko pitanje. Kada je razlika mala onda je roditeljima na pocetku jako tesko, a kasnije je djeci super. Kada je velika onda postoji mogucnost da djeca ne budu dovoljno bliska (mada je moja seka starija od mene 7 god, a citav zivot mi je ona moja najbolja prijateljica s kojom sam dijalelila sve tajne, radosti, tuge, strahove ... OT: Seko volim te puuuno!!!). Kod mene je razlika medju djecom 4 god i 2 mjeseca i cini mi se da je idealna. Bar za mene user posted image

Neka samo uz Boziju pomoc budu zive i zdrave, a i kod mene ce takva razlika biti uskoro user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 846
14.6.2012 11:48:49   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Lulu_08

IZVORNA PORUKA: mama75

Neka samo uz Boziju pomoc budu zive i zdrave, a i kod mene ce takva razlika biti uskoro user posted image

baš lijepo Lulu, super razlika po mom mišljenju user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 847
14.6.2012 11:58:34   
shpagica

zašto je nemoguće?
ne znam koliko imaš godina do duše
al i da si rodila sa 30 prvo, sa 34-35 drugo i tamo još jedno u 38-39 mi je sasvim ok

ako je žena zdrava ne vidim prepreke

Zadnju trudnocu sam JAKO lose podnijela, sve je od pocetka do kraja bilo problematicno i ne bih se svjesno vise dovodila u takav rizik po zivot ni djeteta ni mene same a pogotovo zato sto kod kuce vec imam elhamdulillah 2 user posted image

I jesam se "bavila radjanjem" u svojim 30tim, a sigurna sam da sam u 20-tim mnogo bolje stajala sa zdravljem i fizickim potencijalima.

Neposredna veza do poruke: 848
14.6.2012 12:01:31   
veeseelaa
hB imaš dvoje user posted image
al eto kažem koja se udala kasnije mora zaboraviti na dvadesete jer i tridesete su divne, ja se npr super osjećam fizički i psihički zaista, iako imam 33 godine

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 849
14.6.2012 12:06:25   
mamich
I kod mene će razlika biti 4 godine odprilike...nisam planirala ali mislim da je idealna ..maleni dovoljno samostalan,a opet nije prevelika razlika...

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *