Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Lamija ima neku crnu tackicu na gornjoj dvici, pa ne znam da nije mozda karijes... Pa zato trebamo sto prije otici... Je li neko cistio karijes malom djetetu, kako prodje taj proces???
< Poruku je uredio shejla -- 17.1.2012 11:07:21 >
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
mi smo danas popravili jednu četvorku, tako sam sretna, vjerujte skakutala sam po ordinaciji od radosti, ni okom malena nije trepnula, ljubav mamina pametna, pa ipak je njoj samo tri godine
mi smo danas popravili jednu četvorku, tako sam sretna, vjerujte skakutala sam po ordinaciji od radosti, ni okom malena nije trepnula, ljubav mamina pametna, pa ipak je njoj samo tri godine
Cestitamo
Mi smo isto pravo hrabri, nijednom nismo zaplakali cak ni rekli 'aj'...doduse, F. od cetvrte godine popravlja.
ma ja sam tako sretna, mi smo sve redom nazvali da javimo ovaj događaj mislim realno je mala još dr kaže iz par puta ćemo popraviti ovaj zubić a ono mi sve završismo
Mi cemo kada MM dodje na odmor otici sa Lunom, vidim kao male mrljice na peticama, ne bas kvar ali vise kao malo obojeno, nije iste boje kao zubic, pa neka provjere, nadam se da ce proci ok, pregled prosle godine je bio ok.
vesela, cestitam na prvoj uspjesnoj popravci!
i mi smo danas bili kod zubara, popravila peticu, zubarka nas je odusevila, predivna je, bas se vidi da je djeciji stomatolog
Nedavno su me pitali za djecijeg stomatologa, privatnog, i ja preporucila onu u Importane-u, ne znam joj ime. valjda nisam ljude izradila ne zovu me od tada Ja inace vodim malenu u DZ Stari grad, super nam je zubarka. Doduse ona je popravila samo 1 zubic, ostalo je bilo vadjenje, pranje i "zaljevanje". A moje dijete nije bas hrabro kod zubara a sa dr nikad nismo imali probleme, pa me to jos vise iznenadilo.
mi smo jednom bili gore, ja sam i taj put bila prezadovoljna, ali ova dr je nekako ljubaznija, ima puno bolji pristup djetetu, nekako sa djetetom prica da ono i ne konta da mu popravlja zub moja je pravo hrabra, bas me iznenadila, obje posjete zubaru su prosle extra, ona kao velika udje i sjedne na stolicu, otvori usta i ne mrdne se do kraja
mi smo jednom bili gore, ja sam i taj put bila prezadovoljna, ali ova dr je nekako ljubaznija, ima puno bolji pristup djetetu, nekako sa djetetom prica da ono i ne konta da mu popravlja zub moja je pravo hrabra, bas me iznenadila, obje posjete zubaru su prosle extra, ona kao velika udje i sjedne na stolicu, otvori usta i ne mrdne se do kraja
Mi smo juce isli privatno i zbarka mi rekla da joj je mrtav zivac na 5 da li je stvarno moguce tek joj je 5.god.Nije joj nista konkretno radila samo ga isprala jer za njega nema lijeka pa ce ga kao nekad u buducnosti morati vaditi .Zubic koji je vec popravljala u S.Gradu je navodno bolestan i mora se lijeciti sta mislite da potrazim misljenje jos nekoga??Ako znate nekog dobrog na ILidzi bila bi vam do neba zahvalna
Moj dječak ima 3 godine i zubići su počeli da mu crne. Dajte mi neki savjet kako da to spriječim, zubiće mu perem redovno, ali ne kaladontom. Da li bih trebala?
Moj dječak ima 3 godine i zubići su počeli da mu crne. Dajte mi neki savjet kako da to spriječim, zubiće mu perem redovno, ali ne kaladontom. Da li bih trebala?
Peri pastom za zube, naravno, a te pokvarene popravljaj da se ne zapuste...
mi smo prošle sedmice završili sa zaštitom šestica, ali mu je nakon par dana jedna zaštita spala zvala sam dr pa mi je rekla da se to dešava ako nije dobro suha fisura zuba....a to i jeste bio problem dok smo radili, jer nije imao strpljenja da drži dugo otvorena usta a da pri tome ne dotakne zub jezikom ili ne izvadi onaj tufer ne znam je li se nekome ovo dešavalo....po meni ima logike da površina na koju se nanosi zaštita mora biti potpuno suha, a to je zaista teško kod djece izvesti
mi smo prošle sedmice završili sa zaštitom šestica, ali mu je nakon par dana jedna zaštita spala zvala sam dr pa mi je rekla da se to dešava ako nije dobro suha fisura zuba....a to i jeste bio problem dok smo radili, jer nije imao strpljenja da drži dugo otvorena usta a da pri tome ne dotakne zub jezikom ili ne izvadi onaj tufer ne znam je li se nekome ovo dešavalo....po meni ima logike da površina na koju se nanosi zaštita mora biti potpuno suha, a to je zaista teško kod djece izvesti
Ja svom malcu perem zube aquafresom(veličine zrna graška stavim na četkicu) ujutru i naveče..tako radim od druge godine(sad su mu 3)...do 2 godine prala sam mu becutan pastom...nema ni jedan pokvaren zub..ali znači ja mu perem zube,on zine a ja dobro iščetkam...pranje četkicom bez kaladonta nema efekta mislim ...
mojoj malenoj je 15 mjeseci i nekako nisam bas zadovoljna izgledom njenih zubica,skoro su svi nikli,ali ovi prednji su mi nekako "sareni" ne znam,nije im cista caklina...pa me zanima da li je neko vodio dijete ovog uzrasta zubaru,mi smo inace u starom gradu...i gdje bi je odvela,sta preporucujete???
ništa nećeš uspjeti, možeš optići samo da dr baci pogled al šta on može djetetu uraditi oko zuba sa 15 mjeseci? vjerovatno neće dati prići ustima da nisu u pitanju naslage??? da probaš prati četkicom zubiće uz malko kaladonta? il da tražiš trakice kod stomatologa za skidanje naslaga pa da probaš kući nešto skinuti
uglavnom dr je rekla da dođemo i da ponovimo
mi redovno idemo, kažem idemo na tetoveže zubića, naravno mi svi vidimo tet tetovažđe, ali ona ne, logično i tako se mi divimo na nevišeno, hahahaah, i još zadnji put dr. joj pokloni karmin, jedva čeka da opet ide.
mojoj malenoj je 15 mjeseci i nekako nisam bas zadovoljna izgledom njenih zubica,skoro su svi nikli,ali ovi prednji su mi nekako "sareni" ne znam,nije im cista caklina...pa me zanima da li je neko vodio dijete ovog uzrasta zubaru,mi smo inace u starom gradu...i gdje bi je odvela,sta preporucujete???
odvedi.... nemaš što izgubiti... naime čim zubi porastu o njima s ebriga treba voditi... postoje tabletice koje rpeporuči stomatolog, pojačanje floura itd da ih ojača da što duše ostanu tu do trenutka ispadanja i zamjene za stalne...
ja djecu vodim u stari grad... na spartu iznad laboratorije je stomatolog... imaš kartioteku, otvorite karton... i vrlo su blage i pristupačne...zaista svaka pohvala... dobijete i lijepu lsikovniu/bojanku