|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
14.5.2012 12:33:24   
teacher75

IZVORNA PORUKA: virgulina

a zasto jadna da predvidja , nece bacanje pasulja da joj pomogne user posted image to kod ZLOSTAVLJACA ide random , nema to pravila ,polude bez razloga
ja bih pobjegla glavom bez obzira jer tanka je linija od guranja do prebijanja

a otkud ti to znas? nema pravila. moju najbolju drugaricu je prije mozda 7-8 godina gurnuo muz, imali su bas tada bracnu krizu, on ostao bez, posla , poceo piti, svadjali se...onda se rodila druga beba i covjek se promijenio totalno.prestao izlazit i piti, okrenuo se vjeri,od tada pa do danas idealan brak

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 1951
14.5.2012 12:35:45   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Znate kada sam prije par godina citala o ovakvim slucajevima , mislila sam, ja to nikad trpila ne bih,to je omalovazavanje, zlostavljenje, mora me prije svega postovati i danas mene licno ista stvar boli. Nikad ne reci nikad. Nije tako lako odbaciti 10 godina koliko smo zajedno, od toga 8 godina braka, i mogu reci da su to bile sretne godine, izuzevsi nekoliko vecih slicnih svadja koje sam vec opisala : Mislila sam da sam ostvarila cilj, imam super muza, dobar posao, divnu djecu,...
Naravno da ne moze biti kriva uviejk jedna strana, sigurno da ja njega isprovociram vise puta, ali zar se ne mozemo svadjati bez psovanja i ruznih rijeci i gurkanja. Znam on je temperamentan ja osjetljiva, on musko , ja zensko dva svijeta, ali kako da uticem na njega da promjeni vec sad naviku da mi psuje , kako da se promjeni covjek koji bi volio da nije takav , a misli da se ne moze promjeniti jer mu je karakter takav

nakon tolikih godina sigurno i on tebe voli , i vasu djecu i stalo mu je do vas .
Ozbiljno ali najozbiljnije mu daj do znanja da te to vrijedja i da neces toleristi, al ne ono nakon sto ti progovori da budes dobra odmah prem anjemu NE NE , bas ga malo namuci neka svati , ali kad se sve smiri . Eto puno srece i ne tuguj mozes ti to , nije on idiot ako je bio 10 godina dobar bice jos 50 samo mirno i fino SRETNO .

Hanady ti si jednom izlila stravu i nema zezancije hahahahhahahahaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Mirkica -- 14.5.2012 12:38:47 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1952
14.5.2012 12:35:54   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: teacher75

a zasto jadna da predvidja , nece bacanje pasulja da joj pomogne user posted image to kod ZLOSTAVLJACA ide random , nema to pravila ,polude bez razloga

a otkud ti to znas? nema pravila. moju najbolju drugaricu je prije mozda 7-8 godina gurnuo muz, imali su bas tada bracnu krizu, on ostao bez, posla , poceo piti, svadjali se...onda se rodila druga beba i covjek se promijenio totalno.prestao izlazit i piti, okrenuo se vjeri,od tada pa do danas idealan brak

Nema pravila to je tačno.....ali najčešće guranje preraste u šamaranje.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1953
14.5.2012 12:41:03   
Anoniman
Mirkica, hvala i na tom uglu posmatranja... Hanady, da sve je jos frisko , od juce me ljutnja drzi, cekam ga da dodje s posla da razgovaramo, ...
Uspjele ste me na momenat i nasmijati : )

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1954
14.5.2012 12:44:30   
Hanady RR
ma jašta...
deder ti pripremi za razgovor argumentaciju...
nemoj paliti ''drobilicu'' nego ono fino natenane...
onda opali pripreme za vatrimet večeras...
mi ćemo gledat sa porzora jesul munje i gromovi il onaj fini vatromet za slavljauser posted image

Polako...
popričaj...reci glasno i jasno...
šta dalje ne može oo nećeš radi djece trpiti...
daj rok,
nek s ekaje...
miri se do zore....

a sutra se javiuser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1955
14.5.2012 12:46:13   
Hanady RR
e sad sma se sjetila jednog divnoga mirenja

pitam ja muža

''voliš li me ko prije''
a on kaže'' ma jok ni slučajno''

a ja user posted image user posted image

on nastavlja ''volim te više nego prije, svaki dan te više volim a svaki petnesti me malo unazad vratiš...al nadokandim ja to, pa opet je više nego rpije''user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1956
14.5.2012 12:47:39   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Mirkica

A ciji je to brak savrsen , molim lijepo meni bolan dodje nekada bi ga lansirala na mjesec a nekada sam maca , kao i svakome , brak nije bajka , brak je jedna dio zivota a bogami zivot nije lak .
Anonimna iskrneo ja ne mislim da taj tvoj muz iz cista mira plane , i pocen da psuje i slicno , mozda je i do tebe (znaju i zene biti djavoli) .

Jojj akd vidim kako pojedine pisu majko moja , rekao bi u BIH sto ljudi zene vole i postuju to nema nigdje hahahahaha .

Mirkice sve nešto imam osjeća da me prozivaš, a ne znam zašto.
Moj brak nije savršen, ja sumnjam da je nešto u životu savršeno, ali sve prihvaćam sa vrlinama i manama. U paketu.
I kad dajem komentar dajem ga iz svojih cipela.
Znam porodicu iz koje moj muž potiće, znam iz kakve sam ja potekla.
Ja ne znam da li su se moji roditelji svadjali, vjerujem da jestu, ali mi to kao djeca nismo čuli, vidjeli ni osjetili.
Moj otac je poštovao moju mamu.
Ja sam tako naučila.
I mislim da bih ja zanijemila od šoka kada bi u nekoj svadji moj muž meni  nešto opsovao.
Bez obzira što ja ovdje " jezikam " mislim da bih jednostavno zanijemila.
U prvom trenutku.
U drugom, ne bi na psovku odgovorila psovkom nikada, bih se smirila.
Onda porazgovarala s njim.
I kad bi mi on nakon razgovora rekao ovako:
" ja ću nastojati da to ne uradim drugi put "
zaista bi bilo pitanje da li bi drugi put imao i priliku za tako šta.
Morao bi mi se do sudnjeg dana izvinjavati radi toga, i pitanje je da li bi mu to i tada halalila.

Opet kažem, svi pišemo iz svojih cipela.
Ja sam odrasla u porodici gdje se žute minute nisu liječila preko ledja drugih, i gdje se sve rješavalo razgovorom.
Ja sam naučila da se ženu treba poštovati ako ženu, majku, sestru, prijateljicu.
I ne pristajem na kompromis.
I ne mislim da nikome radi toga pravdati.

< Poruku je uredio hanabanana -- 14.5.2012 12:59:05 >

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1957
14.5.2012 12:49:36   
Nedi

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Mirkica, hvala i na tom uglu posmatranja... Hanady, da sve je jos frisko , od juce me ljutnja drzi, cekam ga da dodje s posla da razgovaramo, ...
Uspjele ste me na momenat i nasmijati : )

Misljenja sam da ne trebate danas razgovarati.Da sam ja u pitanju otisla bih sa djecom vani, u goste, bilo gdje i vratila se tik pred spavanje. Sutra bih razgovarala. To sto ga ti sad cekas da dođe sa posla, normalno ljuta i povrijeđena, vjerovatno nece nista promijeniti jer jos ni sa sobom nisi rascistila sta zelis. Bolje je sutra ili prekosutra. Ne mislim da trebas ostaviti nerijeseno samo mozda da se malo smiris i presaberes.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1958
14.5.2012 12:50:15   
veeseelaa
pa da, s njim trebaš razgovarati bez dizanja tona i tenzija
al svakako on može na sve pristati i izvinuti se i opet u afektu biti isti
ne znam.....
mogu ti reći svaka čast kad si se suzdržala ne opsovati njemu kad je on tebi opsovao majku....
što bi nene rekle da te Allah nagradi za tvoju strpljivost
eh da mi je malo toga, lakši bi mi život bio
meni da je opsovao garant bi se potukli, bilo bi krvi do koljena! i tu bi bio kraj našeg braka, mislim tuča, haos, policija, nema dalje.....
il bi morala biti pijana il drogirana da ne odreagiram

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1959
14.5.2012 12:54:27   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa da, s njim trebaš razgovarati bez dizanja tona i tenzija
al svakako on može na sve pristati i izvinuti se i opet u afektu biti isti
ne znam.....
mogu ti reći svaka čast kad si se suzdržala ne opsovati njemu kad je on tebi opsovao majku....
što bi nene rekle da te Allah nagradi za tvoju strpljivost
eh da mi je malo toga, lakši bi mi život bio
meni da je opsovao garant bi se potukli, bilo bi krvi do koljena! i tu bi bio kraj našeg braka, mislim tuča, haos, policija, nema dalje.....
il bi morala biti pijana il drogirana da ne odreagiram

ja to maloprije parafrazir...al sjedoh i razmišljam...
zamsili d ami opsuje...
majkemi moje tefalova tava mislimd da bi ga sljedovala...

il bi i ja njemu ospovala...
al moj bi osto ono paf...
ja svašta znam...al opsovat zna me da u tom smislu sma vrlo osjetljiva...miš i patak su mi dometuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1960
14.5.2012 12:56:08   
teacher75
ja sam se jednom davno, prije mozda 2-3 godine bas bila posvadjala sa mm radi neke gluposti, vise se ni ne sjecam zbog cega, i onda me on nekao povukao za ruku, nije me gurnuo, al eto slicno nesto, a znam da je tip koji nikad ne bi udario zenu, ja sam ga na to spucala nogomuser posted image poslije toga mu vise nije palo na pamet da uradi nesto slicnouser posted image al doduse i ne svadjamo se vise tako, on uglavnom nesto ronda a ja iskuliram i kontam jadan on kad je vazda nezadovoljan

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 1961
14.5.2012 12:56:45   
veeseelaa
brak je stvarno zahebana stvar
razni problemi se mogu desiti..... tužno kažem i žalosno
ljudi se vole do beskonačnosti i onda se dese ovakve i slične stvari.... a djeca su tu, hiljadu stvari za ostati u braku i hiljadu za otići.....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1962
14.5.2012 12:56:58   
virgulina

ne znam sigurno ali da li je ona zasluzila da joj on psuje mater i da je gura a da ih djecica slusaju iz druge sobe i da se plase ? naravno da nije pravilo ali , po nicku smo vrsnjakinje , ti i ja , vecina takvih pocetaka zavrsila je slomljenim rukama , policijom ( tako se oni sad kod nas zovu ) bjezanjem u zla doba noci
i u pravu si nemam pravo da se mjesam
ali zao mi je buducnosti koja ce nadam se biti bolja nego u statistikama ( bar onim vojvodjanskim ) user posted image

Neposredna veza do poruke: 1963
14.5.2012 12:58:19   
virgulina
ne mogu da uredim post user posted image
to sto sam napisala da smo vrsnjakinje znaci da imamo dosta iskustva user posted image

Neposredna veza do poruke: 1964
14.5.2012 12:59:20   
Hanady RR

ja sam se jednom davno, prije mozda 2-3 godine bas bila posvadjala sa mm radi neke gluposti, vise se ni ne sjecam zbog cega, i onda me on nekao povukao za ruku, nije me gurnuo, al eto slicno nesto, a znam da je tip koji nikad ne bi udario zenu, ja sam ga na to spucala nogomuser posted image poslije toga mu vise nije palo na pamet da uradi nesto slicnouser posted image al doduse i ne svadjamo se vise tako, on uglavnom nesto ronda a ja iskuliram i kontam jadan on kad je vazda nezadovoljan

e i ja imama prijetlljicu sa ovim iskustvom....

posvađali se...i ona je ošamari
a ona ga vino štosem zvekne bez suze u oku...

majko moja to je cirkus bio...
stao on kaže plače mu se...krv mu iz nosa...

doduše nisu imali djece ....

kaže nikada mu na um palo nije više...
i dan danas ono sjedimo i on nešto se ko zeza, prepire, a raja mu kaže..čuvaj nosuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1965
14.5.2012 12:59:43   
veeseelaa

ja sam više puta fizički nasrnula na mm a on se samo braniouser posted image poslije smo se tome smijali
jako sam explozivna i iritira me kad neko ne priča realno, nego se pravi budala i ima različite aršine za različite ljude, to me tako raspuca aaaaaa užas

a kad sam mu rekla da ću tražiti dozvolu za pištolj veli "nemoj ženo sve ćeš nas pobiti" user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1966
14.5.2012 12:59:43   
teacher75
nije zasluzila al covjek je to u afetu rekao, ja lani kad se naljutim i iznervira me nekad opsujem majku-i ja mahnita samu sebe psujem djetetu (a znam da to ne valjauser posted image ).razliciti temperamenti su kod ljudi, nekom treba malo da plane a nekom mozes hodati po glavi i nista...

Neposredna veza do poruke: 1967
14.5.2012 13:01:22   
veeseelaa

nije zasluzila al covjek je to u afetu rekao, ja lani kad se naljutim i iznervira me nekad opsujem majku-i ja mahnita samu sebe psujem djetetu (a znam da to ne valjauser posted image ).razliciti temperamenti su kod ljudi, nekom treba malo da plane a nekom mozes hodati po glavi i nista...

slažem se i sa ovim, i sama znam opsovati, al ja sam takva 100 godina a on da mi se sad mijenja user posted image user posted image user posted image e ne može user posted image user posted image user posted image uh suze me obliše, malo da se nasmijem

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1968
14.5.2012 13:01:45   
teacher75
ja preko pravog udarca definitivno ne bih presla, prvo bih uzvratila koliko snage imam, makar izvukla deblji kraj a onda spakovala kofere...

Neposredna veza do poruke: 1969
14.5.2012 13:02:10   
Hanady RR

user posted image user posted image user posted image
jest smješno al nemoj...kontoliši...
ja znam reć hebemu patka ..doslovno ovako...
i eno mama mi neki dna kaže...pala farah čaša i ona kaže ''heboga patak''user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1970
14.5.2012 13:02:55   
teacher75

slažem se i sa ovim, i sama znam opsovati, al ja sam takva 100 godina a on da mi se sad mijenja user posted image user posted image user posted image e ne može user posted image user posted image user posted image uh suze me obliše, malo da se nasmijem

sto je najgore, lana pocela govorit :"ebem ti mate". pita mm od koga je ovo cula i ljut, ruzi je kako to ne valja a ja user posted image

Neposredna veza do poruke: 1971
14.5.2012 13:04:35   
Hanady RR

sto je najgore, lana pocela govorit :"ebem ti mate". pita mm od koga je ovo cula i ljut, ruzi je kako to ne valja a ja user posted image

ona kad opsuje ti reci...'' jao gdje si to čula'' al sve namiguj da te ne ofirauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1972
14.5.2012 13:05:38   
virgulina
samo sam htela da kazem da treba biti jaaaako oprezan
nema to veze koliko smo u braku ikoliko se jako volimo , to su samo enzimi
i ja psujem i lupam vratima i lomim kad sam nakurblana
ali zna se granica ako je ja prijedjem treba da me ostavi i odvede dijete jer ne mogu da se kontrolisem

Neposredna veza do poruke: 1973
14.5.2012 13:06:32   
veeseelaa

ja preko pravog udarca definitivno ne bih presla, prvo bih uzvratila koliko snage imam, makar izvukla deblji kraj a onda spakovala kofere...

ma kakav deblji kraj, uvijek je oklagija tu negdje user posted image
ne treba ni bit budala pa kad se ne do Bog nadješ u situaciji da te suprug napadne fizički mirno sjediti, ima brate šta za dohvatiti, stolica, oklagija, pegla
u mom slučaju znam da bi bilo svega user posted image
al se ne bi dala mlatiti, ne bitno dal sam u pravu il u krivu, ima razvod a da me mm udara il izmlati majke mi kuću bi mu i radnju i auto digla u zrak
Zna mm to dobro user posted image
sve se može riješiti a i ima razvod a silom, ti jači pa na meni snagu da isporbavaš? o ne lijepi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1974
14.5.2012 13:06:43   
teacher75
mene moj kad vrijedja ne psuje vec me naziva zivotinjama, npr, kad sam mu pojela nutelu nazvao me krmacomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *