|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pedijatar
23.3.2012 8:32:24   
R&T@

IZVORNA PORUKA: KupusLivada

Pozdrav,

Ovih dana prvi put vodim bebu kod pedijatra, mozete li mi malo pomoci sa procedurom, je li mozemo otvoriti karton bilo gdje, koja je procedura, da li se zakazuje za vakcine i kada ce joj i gdje raditi UZ kukova?

please malo mi objasnite, nase zdravstvo mi je oduvijek bilo spansko selo?

Pozdrav...

Tvoja beba vjerovatno ima 30 dana (ako ima i dan manje, ne vodi je jer ne moze primiti prvu vakcinu)...
Ne moras se naruciti, bebe imaju prednost i ne cekaju (ovako je u Vrazovoj)...
Obavezno ponesi otpusni list iz bolnice, na osnovu njega ce otvoriti karton...
I Izvod iz maticne knjige rodjenih...
Dom zdravlja se odredjuje prema adresi stanovanja...
Detaljno ce je pregledati, dobit ce ti vakcinu, i uputnicu za snumanje kukova s kojom cete se naruciti za isto...

Malo procitaj iskustva s pedijatrima u vasem Domu zdravlja, pa ciljano idi kad radi "najbolji" pedijatar...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 376
23.3.2012 8:41:40   
KupusLivada
hvalaaaaaaaaaaaaauser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 377
23.3.2012 9:06:39   
Miracle*3

IZVORNA PORUKA: babilon

lana, ja sam zvala dr.Amru Junuzovic, ona ti dodje kuci, predivna je teta! Ja hocu zbog nje da se prebacim sa podhrastova kod nje u ambulantu, jer mi dr.Sefika uopste nije legla, nimalo mi se ne svidja.
Ako zelis njen broj reci pa cu ti na pp poslati :)

Je li dolazi privatno ili iz DZ po nalogu?? Ja inace djecu vodim kod nje, ali ovo nisam znala. Bas bih volila da znam, jer ako nekad ne mogu otici, da znam koje su mi alternative

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 378
23.3.2012 21:22:22   
emma.L
Samo da napomenem da za predškolski uzrast roditelji mogu birati dom zdravlja i pedijatra, ne mora ići po adresi sve dok dijete ne krene u školu. Mi pripadamo DZ na Vojničkom, ali smo bebu prijavili u Omer Maslić i predali zahtjev za prebacivanje i Eminog kartona.
UZ kukova radi poliklinika FM na Vilsonovom šetalištu koliko znam. Mi smo radili privatno kod pedijatrice na Ilidži, 40 KM.  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 379
30.3.2012 10:50:27   
Almaa
poz, zanima me radi li iko privatno vakcinaciju, osim Lutve i je li iko od vas vakcinisao djecu protiv pneumcoce?

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 380
30.3.2012 11:08:38   
hanabanana
Niko. A ni Lutvo više ne.
AKo i radi, u DZ ne žele tako primljenu vakcinu upisati u karton.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 381
30.3.2012 11:13:09   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

IZVORNA PORUKA: babilon

lana, ja sam zvala dr.Amru Junuzovic, ona ti dodje kuci, predivna je teta! Ja hocu zbog nje da se prebacim sa podhrastova kod nje u ambulantu, jer mi dr.Sefika uopste nije legla, nimalo mi se ne svidja.
Ako zelis njen broj reci pa cu ti na pp poslati :)

Je li dolazi privatno ili iz DZ po nalogu?? Ja inace djecu vodim kod nje, ali ovo nisam znala. Bas bih volila da znam, jer ako nekad ne mogu otici, da znam koje su mi alternative

a, privatno Bogami,

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 382
30.3.2012 11:42:50   
canim

IZVORNA PORUKA: Almaa

poz, zanima me radi li iko privatno vakcinaciju, osim Lutve i je li iko od vas vakcinisao djecu protiv pneumcoce?

Lutvo radi vakcinacije s tim da ne znam kakva je to vakcina pa ti nebih znala reci jeli tu daje a cini mi se da dijete mozes vakcinisati u bilo kojoj pedijatriskoj ordinaciji sada bez problema jer jednom kad sam isla na kontrolu u ordinaciju suncokret su mi rekli da i oni vakcinisu djecu a ja sam cula da se moze i u ordinaciji mali svijet ili kako li se vec zove ordinacija.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 383
30.3.2012 11:48:46   
Almaa
canin, hana, hvala na odgovorima.
canim ovo je vakcina protiv pneumokoknih bolesti, koje najcesce uzrokuju prehladu kod djece, zapaljene pluca pa i meningitis, ova vakcina ne spada u obaveznu vakcinaciju, a evo moja cura pokupila penumokok u vrticu (izolovana joj u uhu). Taka da se ja sad malo raspitujem oko te vakcine.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 384
2.4.2012 8:54:16   
lana32
Ja sam vodila bebu na vakcinaciju kod dr Lutve ,dao mi je karton za vakcinacije ovjeren od ministarstva zdravlja,odnijela karton s podacima o vakcinaciji i opštem pregledu u DZ Vrazova,upisali su podatke u njen karton . Naravno bilo je malo komentara o tome,ali sam im rekla da se oni bolje organizuju jer ja ne mogu čekati po 2 ili 3 sata u čekaonici , za mene je to maltretiranje djeteta . Vakcine kupuješ u njegovoj apoteci ,iz Švicarske je , pohranjene su kako treba ,dobije se zapakovana jedna doza ,s svježim datumom . Ovdje je bila riječ o DiTePer vakcini koja se daje u 2. mjesecu,pročišćene su ,beba mi nije imala nikakve simptome ni komplikacije. Jedina zamjerka je što si baš skupe ( 80 km ) ,i platila sam i pregled. Dr Lutvo je odličan pedijatar ,dobro je to što dolazi u kućne posjete,jedina mu je mana što je star,pomalo senilan ,i malo teže je uspostaviti komunikaciju s njim .
Ali obavio je detaljan pregled .
U domu zdravlja sam se iznervirala što su malo neogranizovani , puno se čeka,a sve se to da lijepo organizovati ,naručiti i slično. Mislim da je to maltretiranje i za majku i bebu . Inače su doktorice dobre.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 385
2.4.2012 8:59:50   
lana32
Vakcinacije u privatnim pedijatrijskim klinikama su odobrene od Federalnog ministarstva zdravlja, i ne postoji doktor u domu zdravlja koji može da ne prihvati tu vakcinaciju . Prednost je u tome što vi kupujete samo jednu dozu ,zapakovanu i pohranjenu na pravilan način ,tj na određenoj temperaturi , i što imaju noviji datum proizvodnje. U dom zdravlja dolaze vakcine u većem pakovanju ,stoje u ambulanti tokom radnog vremena na sobnoj temperaturi ,i to mi se baš i ne sviđa.

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 386
2.4.2012 9:07:36   
Malenaoduvijek
,jedina mu je mana što je star,pomalo senilan ,i malo teže je uspostaviti komunikaciju s njim .

i sta je ovdje pozitivno ne znam samo .izvini kako uspostavljas komunikaciju sa nekim ko je senilan on niti poznaje tvoje dijete niti ga se sjeca.

dr lutvo je davno trebao u penziju da ode,nekada je sigurno bio dobar pedijatar ali sada je to po meni upitno...
meni je jako bitno da pedijatar zna istoriju bolesti moje djece i da ih prati od pocetka....

< Poruku je uredio MALA1994 -- 2.4.2012 9:17:54 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 387
2.4.2012 9:12:06   
bebacha
ko kaze da vakcine u domu zdravlje stoje na sobnoj tempuser posted image
kod nass stoje u frizideru

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 388
25.4.2012 15:47:41   
neki x
Molim vas da mi date preporuku za privatnog pedijatra...Ja sam u Starom Gradu...Hvala unaprijeduser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 389
25.4.2012 16:28:32   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: MALA1994

,jedina mu je mana što je star,pomalo senilan ,i malo teže je uspostaviti komunikaciju s njim .

i sta je ovdje pozitivno ne znam samo .izvini kako uspostavljas komunikaciju sa nekim ko je senilan on niti poznaje tvoje dijete niti ga se sjeca.

dr lutvo je davno trebao u penziju da ode,nekada je sigurno bio dobar pedijatar ali sada je to po meni upitno...
meni je jako bitno da pedijatar zna istoriju bolesti moje djece i da ih prati od pocetka....

Lutvo jeste formalno pravno u penziji.....ali nikako da se pomiri s tim, pa radi privatno.
A da je senilan, jeste....

Neposredna veza do poruke: 390
26.4.2012 1:31:43   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: neki x

Molim vas da mi date preporuku za privatnog pedijatra...Ja sam u Starom Gradu...Hvala unaprijeduser posted image

jeli te zanima pedijatar koji dolazi privatno u kućne posjete...
ili te zanima pedijatar privatni kojem bi otišla u privatnu ordinaciju na području sarajeva...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 391
26.4.2012 8:16:27   
Alhemicarka

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ili te zanima pedijatar privatni kojem bi otišla u privatnu ordinaciju na području sarajeva...

Mene zanima oboje, po mogućnosti da je to jedan te isti, ali nije obavezno user posted image
Hvala

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 392
26.4.2012 11:05:19   
Almaa
Zna li neko na koji broj se ovi u malom svijet javljaju?
Ja ih par dana zovem, niko se ne javlja user posted image

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 393
26.4.2012 23:10:25   
neki x

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Dobila preporuku na PP,djecak danas pregledanuser posted image Hvala u svakom slucajuuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 394
27.4.2012 7:42:38   
Almaa
neki moze i meni pp, trba i meni danas privatni pedijatar...

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 395
28.4.2012 9:36:05   
aya 05
mali svijet je zatvoren.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 396
4.5.2012 9:03:07   
lana32
Prije svega izvinjavam se na kasnjenju odgovora na post.
Dr Lutvo jest senilan ,i to je malo nezgodno ,ali opet se uzdam u njegovo iskustvo . Za sad nemam problema s bebom ,hvala bogu ,ovo je bio samo opšti pregled i vakcinacija,pa i nije mi potrebno da pamti moje dijete. Inače sam veoma oprezna kad su u pitanju pedijatri ,jer iz iskustva znam da svi različito govore,tako da dva put razmislim kad mi nešto savjetuju vezano za bebu . Otišla sam kod njega jer mi se nije dalo da čekam po dva -tri sata s bebom u ambulanti Doma zdravlja. Za sad je sve u redu .

Neposredna veza do poruke: 397
4.5.2012 9:25:35   
canim
Ja malu od rodjenja vodim kod dr.Lutve,zaista nemam nikakve zamjerke, uvijek je detaljno pregleda i nije skrt na savjetima a ko radi ili je radio posao koji zahtjeva svakodnevnu komunikacuju s ljudima zna da je jako tesko zapamtiti sve osobe.

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 398
4.5.2012 13:45:48   
lana32
Slažem se za Dr Lutvu ,iako je malo ostario i ne može se sjetiti baš svega,ima ogromno iskustvo ,ipak je čovjek bio tolike godine načelnik Pedijatrijske klinike.Zato sam ga i odabrala.Što se mene tiče ne mora se sjetiti ,podsjetiću ga ja user posted image ,a osim toga imaju papiri i evidencija.Dosta ljudi mi je potvrdilo njegovu stručnost u ozbiljnim i teškim situacijama.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 399
8.5.2012 15:44:03   
shpagica
Ima li neko iskustva sa dr Rovcanin iz Vrazove? Sutra je u smjeni trebamo na vakcinu. Od one dr Kumasin bjezimo kao od crnog dzavola user posted image , Adnan nije sav svoj, cim udjes, s vrta je vec napisao 10 recepata i antibiotik obavezno ....

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *