Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam odlucila pokusati odviknuti curicu od pelena...drzite nam palceve Sta raditi kad krene na dnevno spavanje? Staviti pelenu ili ostaviti u gacicama i nadati se da se nece upiskiti ?
Mi smo piškili prije dnevnog spavanja, i ispod nje stavljala nepropusne podmetače ili presavijene peškire, i pripremiš lavor i krpu mislim da se samo dva puta upiškila, jer smo išli na opciju skidanje dnevne pelene skroz, samo nočna ostala, moje dijete je lako zbunjivo, pa bi nam skini stavi pelenu metoda samo odmogla.
M i dalje kaki u tutu svaki put, a piski samo ponekad, u vrticu je stavljaju nekoliko puta, mi kuci isto ali...vecinom piski u gacice iako je npr sjedila na tuti i piskila? ne ide joj to bas...sad ce biti malo duze u vrticu pa se nadam da ce oni uspjeti a mi cemo nastaviti kuci...eh sad, da li da joj skinem navecer pelenu ili da jos ne skidam?
Mi smo po cijeli dan bez pelene,dan ide super,dan nikako..Kaki na wc,to smo uspjeli..Preksinoc ga ljuljam,hoce da spava,stavila pelenu,kaze on,mama boli me stomak,hocu u wc i stvarno,stavila ga,kakio,sve super..Ma samo strpljenja treba,puno,puno
Evo nas opet..Mislim da smo konacno uspjeli.Ameen je vec 3 dan bez pelene,po cijeli dan,suh.Od jucer je poceo sam da ide na wc.Sinoc se igra sa djecom,odjednom,ustao,skinuo se i piskio na tutu,ne mogu da vjerujem.I jutros je isto to uradio napolju.Ujutro kad se probudi,prvo sto kaze,mama hocu na wc ..Preko dana kada spava ne stavljam pelenu,samo ispod stavim onu nepromocivu plahticu za presvlacenje,za svaki slucaj,ali ne upiski se,piski na wc kad se probudi.Ja jednostavno ne mogu da vjerujem,otkad pokusavamo i evo odjednom,moje dijete samo ide na wc..
Sada da vas pitam,sta je sa nocnom pelenom,kako cu nju skinuti.
moje je misljenje, sto ranije to bolje, ja sam pocela stavljati cim se ustabilo sa sjednjem tj od 7 mjeseci, za sada bez problema sjedi na tuti i svaki put nesto i obavi, zna cesto biti suh prilikom presvlacenja veci dio dana, svako juto ga kad se probudi stavim na tutu i on kaki i piski, uglavnom...za sada je moje iskustvo s tutom pozitivno i zadovoljavajuce, bebi ima 9 mjeseci...
i ja sam svoju tako pocela stavljati na tutu i super nam je islo al s 11 mjeseci krene u vrtic a oni ne zele tu obavezu pa sam i ja prestala. sad joj je 15mj. i mislim opet poceti al ne znam kako to izvesti kad nemam podrsku teta iz vrtica
licno sam pitala tetu da li ce je stavljati na tutu jer sam vec to pocela kuci, a ona kaze kako ne mogu stici jos i to jer je u jaslicama i tu se podrazumijeva da koristi pelene
Evo nas opet..Mislim da smo konacno uspjeli.Ameen je vec 3 dan bez pelene,po cijeli dan,suh.Od jucer je poceo sam da ide na wc.Sinoc se igra sa djecom,odjednom,ustao,skinuo se i piskio na tutu,ne mogu da vjerujem.I jutros je isto to uradio napolju.Ujutro kad se probudi,prvo sto kaze,mama hocu na wc ..Preko dana kada spava ne stavljam pelenu,samo ispod stavim onu nepromocivu plahticu za presvlacenje,za svaki slucaj,ali ne upiski se,piski na wc kad se probudi.Ja jednostavno ne mogu da vjerujem,otkad pokusavamo i evo odjednom,moje dijete samo ide na wc..
Sada da vas pitam,sta je sa nocnom pelenom,kako cu nju skinuti.
reallove drago mi je da je dječak rtako brzo savlado tutu,mi smo noćnu pelenu isto ukinuli brzo nekoliko dana nakon dnevne ,ali Matej se već nekoliko dana budio suhe pelene ujutro tako da je meni to bio znak da je spreman i tako je i bilo,ja sam ga samo prije spavanja stavljala na tutu i rekla bi mu kako sad nema pelene i kako neće piškiti dok se ujutro ne probudi,kako god odlučite ,sretno
"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"
Probaj mu staviti pelenu tek kad zaspe i ucvrsti, da zaspe s idejom da nema pelenu. Kod nas je to pomoglo, vec nakon tri dana se poceo ujutro budi suh, a 6 dan je mene budio nocu i govorio mami pikim. Tada je imao 1,5 god
Probaj mu staviti pelenu tek kad zaspe i ucvrsti, da zaspe s idejom da nema pelenu. Kod nas je to pomoglo, vec nakon tri dana se poceo ujutro budi suh, a 6 dan je mene budio nocu i govorio mami pikim. Tada je imao 1,5 god
Ok,probat cu i to,hvala puno
Ja mislim da nije rano,sto prije pocnes da je ucis,bolje je.Moj Ameen imao 9 mjeseci,ja u apoteci kupim tutu,kontam polako cu,ali kad su moji ukucani vidjeli tutu,samo sto me ludom nisu proglasili ..Zato nam je sada puno tesko islo,mjesecima sam ga stavljala,on nece,pa prestanem,pa opet..
Moj Ameen danas isao sa dedom kod jednog rodjaka,on ima hotel.Otisao bez pelene.Kad su dosli,kaze svekar,jednom trazio da ga vodi,drugi put sam otisao ispred hotela i piskio Ovo bi moglo i na "provale nase djece"
Ja vise ne znam sto da radimo s tutom jednom sjedne uz prislilu popiski se ostalo u gace i ne smeta mu...Medjuim sto dani prolaze njegov otpor prema tuti je veci on histerise,koci se ne mozes ga posjesti ili stavi medu na nju i veli nek medo Antonio nece...Svi su na mene galamili kako do sad ne zna na tutu,a bome svekrva se toliko naljutila kad je vidjela da i kod nje ne zeli ni pod razno to je bilo jecanja,plakanja da je izjavila e stvarno ga treba istuci to je tacno bezobrazluk njegov nista drugo... Zadnjih dana nije htio ni u gacicama biti...Jos vidio u vrticu da i drugi djecaci nose pelene i n sav sretan ....
"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"