Skvo RR
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: Verda U 13 sedmici sam trudnoce i vec mi je stomacic porastao,zanima me cime ste njegovale stomak i grudi,koji je najbolji recept da se ocuva elasticnost koze pored svakodnevne njege.... IZVORNA PORUKA: veeseelaa ja nisam ništa koristila, i nisam dobila strije savjetovali su mi da s emažem maslinovim ulje, mislim stomak i grudi, kažu da pomaže.... nisam probala al ima logike, vjerovtano ulje čini kožu gipkijom a kako ti je mama prošla sa strijama? ima genetike u tome IZVORNA PORUKA: tajra Postoje posebni losionu za kozu trudnica... U osnovi najvaznije je da ima dovoljno E vitamina u losionu... ja sam koristila obicni Nivein u prvoj trudnoci, a u drugoj neki iz Dm-a... Reci tvom muzu da je najbolje da te on maze... i onda ces svaki dan imati divnu masazu IZVORNA PORUKA: felix ja sam mazala becutanom djecijim znaci mlijekom ne previse ni to stavljat nesmije . IZVORNA PORUKA: Monaa Ako mozes sebi priustiti, kupi Collistar kremu protiv strija, skupa jeste (oko 80 i nesto KM) ali sve zene koje znam da su koristile se kunu u nju. I ja sam je uzela, mazem se svaki dan, ali ti jos ne mogu reci svoje iskustvo jer sam tek 17. sedmica, pa vidjet cemo da li cu dobiti strije. Ono sto mi se svidja kod ove kreme je sto se brzo upija tako da nema ljepljenja odjece, kao kod onog Strijeta od Saljica ili ulja. IZVORNA PORUKA: dzenyA U DM-u imas kremu u ulje za trudnice baby love ,ja bar to koristim od pocetka a 32 sam sedmica, nemam jos ni jedne strije, na bazi je maslinovog ulja IZVORNA PORUKA: Verda IZVORNA PORUKA: Monaa Ako mozes sebi priustiti, kupi Collistar kremu protiv strija, skupa jeste (oko 80 i nesto KM) ali sve zene koje znam da su koristile se kunu u nju. I ja sam je uzela, mazem se svaki dan, ali ti jos ne mogu reci svoje iskustvo jer sam tek 17. sedmica, pa vidjet cemo da li cu dobiti strije. Ono sto mi se svidja kod ove kreme je sto se brzo upija tako da nema ljepljenja odjece, kao kod onog Strijeta od Saljica ili ulja. Ako pomaze nista nije skupo,a sretno da ih ne dobijes i da sve bude ok s tobom i bebicom,ja se sad za sad mazem baby Nive uljem nekako mi bas prija miris i brzo se takodje upije,jos kad muz masira onda je jos bolje.... IZVORNA PORUKA: *Boo* IZVORNA PORUKA: Verda IZVORNA PORUKA: dzenyA U DM-u imas kremu u ulje za trudnice baby love ,ja bar to koristim od pocetka a 32 sam sedmica, nemam jos ni jedne strije, na bazi je maslinovog ulja Hvala,ima da se naoruzam tim kremicama uljima i ostalim preparatima pa da se mackam do besvjesti,pa sta bude .... Meni to ulje babylove iz DM-a nije odgovaralo. Ja sam koristila bademovo ulje, koje sam kupovala u apoteci. Mozda tebi opet odgovara nesto drugo. Sama ces otkriti. Sa srecom! IZVORNA PORUKA: lejlaze ja sam u prvoj trudnici koristila kremu - kupovala u biljnoj apoteci STRIET. kostalo oko 10 KM. nisam imala ni jednu striju. sada ne koristim nista posebno. svoje losione za tijelo... normalne. i opet nemam ni jedne. tako da ne znam da li mi je ova krema sta pomogla. IZVORNA PORUKA: palachinken Ja sam se mazala sve i jednim uljem, kremom, maščobom, više puta na dan (bile su vrucine pa sam se malo-malo tusirala) + genetikom ih nisam trebala dobiti, pa sam opet u zadnjoj sedmici trudnoce postala isprugana ko zebra. Ali neka, to je uspomena na trudnocu i ja sam ponosna na svoje crte IZVORNA PORUKA: animagical ja sam se mazala cime sam stigla...strije nisam dobila, ali sam zato iza poroda dobila nekoliko strija po grudima,doduse i jesu promijenile velicinu apsulutno mi ne smetaju...ne mazem nicim, zato jer beba doji a i ne volim mazati grudi, nekako mi bljak... IZVORNA PORUKA: MicoTico Obje trudnoće sam jaaako rijetko mazala stomak, i to kad se sjetim i bilo kojim losionom za tijelo i nemam nijednu striju. Doduše, kod mene u porodici niko nema strije. Imam drugaricu koja se cijelu trudnoću stalno mazala svim mogućim preparatima protiv strija, para i para je dala za raznorazne kremice. Zezala se stalno da ce skliznuti sa kreveta kad spava koliko se namazala, a sva je, što neko reče, ko zebra. Još se nije ni nešto udebljala, niti joj je bio velik stomak ni grudi, a opet je sva ispucala. IZVORNA PORUKA: de_de Ja sam se mazala HIPP uljem za trudnice, ali jednom u tri dana (kad se sjetim). Lijepo mi je mirisalo i lako se upijal. Po stomaku nisam ispucala, ali grudi su druga prica...