Hannica
|
IZVORNA PORUKA: Hannica IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: Hannica Lejla nadam se da mi neces pobjeci dok napisem post. Zanima me kako da povecam kolicinu mlijeka da imam dovoljno za obe bebe. A doji od prvog dana,sa U sam imala malo problema,jedno vrijeme nije nikako htjela da doji pa sam joj izdajala i davala iz flasice bar jednom dnevno,pokusavala sam ponovo i ponovo pa je pocela polako prihvatati siku,prvo jednom-dva puta dnevno po malo (poslije sam je dohranjivala) i prije desetak dana smo napokon uspjeli da doji bez problema,Medjutim mlijeka nema dovoljno za dvije bebe,precesto doje i nekad mlijeko ne uspije da nadodje do slijedeceg podoja,pa opet moram dohranjivati U. Sta da radim? A je do sada samo dojio.Da li da dohranjujem oboje po malo ili....? Bas sam zbunjena. A ne zna ni da pije iz flasice,bojim se, ako nauci i skonta da na laksi nacin moze doci do hrane da ne odustane skroz od sike jer je bas poguzija. Bebi koja je isključivo dojena ni slučajno ne uvodi dohranu! Kako ih dojiš, mislim po kojem rasporedu, odvojeno ili zajedno, koji je razmak između dojenja. Kako ti ide izdajanje, imaš li kakvu efikasnu izdajalicu? Dojim ih,uglavnom,u isto vrijeme,jedno pa drugo.Dandemski nam ne ide,pokusali smo ali se ne mozemo fino namjestiti,uvijek nekom nesto ne stima. Neki raspored dojenja nemamo,hranim ih kad traze.Kad sam dojila samo jednu bebu bilo je to uglavnom svaka 3 sata u toku dana,a u toku noci nekad odspava i 5-6 sati u komadu.Mislim da su podoji sada cesci,mozda svako 2 sta. (ne gledam na sat pa nisam sigurna). Danas smo samo dojili,nisam nikako dohranjivala Umu.Dojili su,mozda prije sat vremena,i ja osjecam da sad nemam mlijeka,a Afan je nesto ne zadovoljan,kao da jos trazi Izdajala nisam odavno,oko dva mjseca.To sam radila samo kad Uma nije htjela nikako da doji,kad je prihvatila siku prestala sam.Tad sam izdajala iz jedne (.) oko 120 ml mlijeka,ali jednom ili dva puta dnevno max. Imam aventovu izdajalicu. Samo da se prebacimo na novu str. da nas Lejla ne preskoci.