|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dukan dijeta
28.2.2012 20:31:56   
leona81
ja iskreno mislim da mogu psenicne mekinje jer sam istrazivala na netu i nisam nasla nikakav dokaz o tome za su zobene manje kaloricne ili drugacije u bilo kom smislu od ostalih mekinja...samim unosom mekinja regulise se probava a unese malo UH, a cim jedes vecinom samo proteine i ukljucis kasnije povrce bez voca i UH mrsas...2 plus 2 su 4, i nije Dukan izmislio nista novo...smanjis unos kalorija i mrsas...njegov sistem je samo super sto se brzo vide rezultati , sto se ovim nacinom prehrane ne vracaju kile i sto te natjera da o hrani razmisljas na drugi nacin...
sto se toga tice sve super...sto se tice light proizvoda, zasladjivaca i samo iskljucivo zobenih mekinja i nikakvo voce - tu se Dukan i ja ne slazemo nikako, a vidim da se ne slazu ni nutricionisti i ljekari...sto se tice low carbohydrates i low fat - nikako mi nije jasno zasto oboje a ne samo jedno? masnoce nisu lose - naravno umjereno...ni UH nisu losi - umjereno...
ja sam odlucila - mjesec dana Dukan, a kasnije pola Dukan pola me, myself and my personal traineruser posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1251
28.2.2012 20:38:03   
Lady26
Zasto bi onda naveo u dijeti samo zobene a ne bilo koje druge mekinje ili pahuljice....
Ocito postoji razlog....
Mislim svako neka radi po svom nahodjenju ali ja se pokusavam pridrzavati rezima ishrane koja je propisana...pa tako savjetujem i druge...
Koliko mogu naravno user posted image user posted image user posted image
Danas sam npr dobila veliku dorinu, mlijecnu user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1252
28.2.2012 20:44:40   
SdZ
user posted image
A ja sam npr. rekla da od danas idem na dijetu, odabrala sam ovaj put UN, i ode zena na pizzu, kolac, pojede kod kuce parce jabukove pite... Do kad? Nikako se pokrenuti, stati...

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1253
28.2.2012 21:04:39   
lila25

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ja za rucak imala pizzu s dukan tijestom-odlicna jeuser posted image

Koje je to tijesto jeli ima ovdje recept,nisam ga pribiljezila i sta stavis preko pizz...
mm kupio zobeno integralno brasno sta mislite mogu li ga poslije koristiti.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1254
28.2.2012 21:27:34   
ananas_ze
recept za tijesto sam nasla na coolinarski stavila sam tunjevinu i sir
evo link
http://www.coolinarika.com/recept/dukan-podloga-za-pizzu/

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1255
28.2.2012 21:57:11   
leona81

IZVORNA PORUKA: Lady26

Zasto bi onda naveo u dijeti samo zobene a ne bilo koje druge mekinje ili pahuljice....
Ocito postoji razlog....
Mislim svako neka radi po svom nahodjenju ali ja se pokusavam pridrzavati rezima ishrane koja je propisana...pa tako savjetujem i druge...
Danas sam npr dobila veliku dorinu, mlijecnu user posted image user posted image user posted image

nemam pojma zbog toga mi je i cudno? a kasnije se u receptima spominju i psenicne? cudno zar ne...za light proizvode - osim sto su skuplji, niko ih ne preporucuje...ne znam koja je fora u tome uopste al eto...

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1256
28.2.2012 22:07:44   
Lady26

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

user posted image
A ja sam npr. rekla da od danas idem na dijetu, odabrala sam ovaj put UN, i ode zena na pizzu, kolac, pojede kod kuce parce jabukove pite... Do kad? Nikako se pokrenuti, stati...

user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 1257
28.2.2012 22:09:38   
Lady26

IZVORNA PORUKA: leona81

nemam pojma zbog toga mi je i cudno? a kasnije se u receptima spominju i psenicne? cudno zar ne...za light proizvode - osim sto su skuplji, niko ih ne preporucuje...ne znam koja je fora u tome uopste al eto...

A ne znam....ima u receptima, to je tacno ali nisu velike kolicine user posted image kad podijelis npr u porcije...
Ja nisam koristila jer nisam nesto vele ni kuhala....standardna jela samo malo prilagodjena...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1258
28.2.2012 22:12:50   
Visnja RR

A ne znam....ima u receptima, to je tacno ali nisu velike kolicine user posted image kad podijelis npr u porcije...
Ja nisam koristila jer nisam nesto vele ni kuhala....standardna jela samo malo prilagodjena...

citala sam na drugim forumima da mogu i psenicne ali je kao bolje zobene

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1259
28.2.2012 22:15:31   
Lady26
Prilagodite sebi dijetu kako vam odgovara...
Ja "slijepo" pratim kao tele jer drugacije ne mogu....moram imati striktna upustva i pravila inace od mene nista....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1260
28.2.2012 23:03:57   
ElRa
Zene, vidim pitate se kako da su dozvoljene psenicne mekinje, ako ste se uclanile u dukanov program na njegovoj stranici, onda dobivate sedmicni jelovnik, savjete i svasta nesto. Postoji lista DOZVOLJENIH ili TOLERIRANIH namjernica koje se jedu u drugoj fazi. A te namjernicu su kao KASIKA NEMASNOG KAKAO, KASIKA PSENICNIH MEKINJA, AROMA VANILIJE, ŽELATINA itd. Samo jedna tolerirana namjernica je dozvoljena dnevno. Znaci samo jedna kasika od navedenih namjernica. Jedna kasika dole gore, neznaci nista i neces se udebljati radi te jedne kasike. Vazno je da nedodajes vise kasika i vise tih namjernica dnevno.

Evo jedan recept za hljeb za sendvic kako ga ja pravim i to u mikrovalnoj pecici

jedna kasika zobenih mekinja
jedno jaja
kasika light sirnog namaza
malo soli

umutim, izlijem u dublji tanjir i pecem u mikrovalnoj oko 3 do 4 minute zavisi dal volite mekse il tvrdze tjesto

ja ga prepecem da mi dodze skoro ko toast kruh, prepolovim i namazem nekim sirnim namazom ili ubacim salamu sir i povrce

Danas mi je 50ti dan dijete i stojim na -10kg, vec sedmicu dana nisam izgubila nista ali vazno je da se nedebljam hehe user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1261
28.2.2012 23:16:08   
jasmin

Ocito postoji razlog....

Da je s keksom pokleknula bih :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1262
28.2.2012 23:18:03   
leona81

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

citala sam na drugim forumima da mogu i psenicne ali je kao bolje zobene

ima li odgovor zasto jer nema logike nikakve, ljudi lupaju

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1263
28.2.2012 23:34:34   
ElRa
zobene mekinje imaju vise kalorije od psenicnih mekinja ali zato zobene imaju vise proteina

jedina razlika je da zobene mekinje imaju topljiva vlakna u svom sadrzaju a psenicne ne, vjerovatno je to jedan jako vazan faktor kad se radi o mrsavljenju i zato Dukan dijeta preporucuje zobene mekinje

zene drage nemojete se previse opterecivati, Dukan dijeta je jedna jako jednostavna djeta proteini, povrce i mekinje, kombinuj svasta i svakako, i to je to, ne komplicirat!!!!! user posted image user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1264
28.2.2012 23:41:51   
leona81

IZVORNA PORUKA: ElRa

zobene mekinje imaju vise kalorije od psenicnih mekinja ali zato zobene imaju vise proteina

jedina razlika je da zobene mekinje imaju topljiva vlakna u svom sadrzaju a psenicne ne, vjerovatno je to jedan jako vazan faktor kad se radi o mrsavljenju i zato Dukan dijeta preporucuje zobene mekinje

zene drage nemojete se previse opterecivati, Dukan dijeta je jedna jako jednostavna djeta proteini, povrce i mekinje, kombinuj svasta i svakako, i to je to, ne komplicirat!!!!! user posted image user posted image

ja se vodim ovim pravilima, i sta smijem u 2 fazi od povrca i to je to...ja jedem psenicne mekinje, ne kupujem light proizvode vec jedem obicni posni sir i najobicniji tecni jogurt te sve s masnocom manjom od 5 posto kako Dukan i kaze, pazim na kolicinu UH u tim proizvodima kao i u hrenovkama i salama - i trudim se jesti ih manje...eh da i pojedem vocku dnevno:) i opet je zasad super rezultat, meni odgovara:)

(odgovor članu ElRa)
Neposredna veza do poruke: 1265
28.2.2012 23:47:10   
ElRa

ja se vodim ovim pravilima, i sta smijem u 2 fazi od povrca i to je to...ja jedem psenicne mekinje, ne kupujem light proizvode vec jedem obicni posni sir i najobicniji tecni jogurt te sve s masnocom manjom od 5 posto kako Dukan i kaze, pazim na kolicinu UH u tim proizvodima kao i u hrenovkama i salama - i trudim se jesti ih manje...eh da i pojedem vocku dnevno:) i opet je zasad super rezultat, meni odgovara:)

bas tako, kad imam manje masni proizvod super, kad se desi da nemam moze proci i masni mlijecni proizvod, vazno je da mi nepojedemo cjelu cokoladu il pola hljeba user posted image

ja jedem vocni jogurt svaki dan, tako da jedna vocka na dan nije nista strasno, super je prilagoditi dijeti na svoj nacin i ublaziti je malo

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1266
29.2.2012 8:18:21   
Mala Selma
Meni dobro ide user posted image , zasada, ali sinoc nisam mogla spavati i pojela sam red bijele cokolade i zdjelicu grickalicauser posted image .Hljeb, pite, krompir, rižu nisam pojela 40 dana, slatkise par puta...jutros mi je muka bas...a trebam dobitiuser posted image , ili sam user posted image ,user posted image user posted image
Uglavnom, meni su kilice krenule dole (i prije dukana) i nadam se da cu skinuti jos 4-5kguser posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu ElRa)
Neposredna veza do poruke: 1267
29.2.2012 9:54:16   
Lady26

Zene, vidim pitate se kako da su dozvoljene psenicne mekinje, ako ste se uclanile u dukanov program na njegovoj stranici, onda dobivate sedmicni jelovnik, savjete i svasta nesto. Postoji lista DOZVOLJENIH ili TOLERIRANIH namjernica koje se jedu u drugoj fazi. A te namjernicu su kao KASIKA NEMASNOG KAKAO, KASIKA PSENICNIH MEKINJA, AROMA VANILIJE, ŽELATINA itd. Samo jedna tolerirana namjernica je dozvoljena dnevno. Znaci samo jedna kasika od navedenih namjernica. Jedna kasika dole gore, neznaci nista i neces se udebljati radi te jedne kasike. Vazno je da nedodajes vise kasika i vise tih namjernica dnevno.

Pa da, to sam i ja rekla...u II fazi je dozvoljen gustin, psenicne mekinje, kakao i sl. ali po supena kasika dnevno (ne sve odjednom), npr. ako je neki kolac u pitanju i ide veca kolicina navedenog, kad se rasporedi po danima svede se haman na isto.... kasika/dvije po danu....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ElRa)
Neposredna veza do poruke: 1268
29.2.2012 9:57:08   
Lady26
Mene glava boli, ali neka tupa bol, i gladna sam, rano se probudila i svasta....hm user posted image  zaboravila sam ovaj osjecaj user posted image
Al zato 100gr manje nego juce, CAK 100gr user posted image user posted image user posted image
Bit ce bolje....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1269
29.2.2012 10:11:39   
ElRa

Mene glava boli, ali neka tupa bol, i gladna sam, rano se probudila i svasta....hm user posted image  zaboravila sam ovaj osjecaj user posted image
Al zato 100gr manje nego juce, CAK 100gr user posted image user posted image user posted image
Bit ce bolje....

pa dobro je i 100 gr, samo nek se skida user posted image jesil i ti imala zastoj skidanja kila kad si skunila preko 10kg? meni sad pravo sporo ide a volila bih izgubiti jos par kilica

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1270
29.2.2012 10:15:04   
Lady26
Naidje period...ja mislim 2 ili 3 sedmice nisam se pomakla sa mrtve tacke, negdje oko 8kg kad sam skinula (mislim)....znaci vaga stoji kako stoji....i onda zabrljavim, vjeruj da se pokrene metabolizam user posted image  i onda sam sama stala na -11, praznici, rodjendani bla bla bla i sad sam na pocetku....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ElRa)
Neposredna veza do poruke: 1271
29.2.2012 22:51:45   
leona81
zabrljavih od jada, pojela predvecer 8 cevapa i pola somunauser posted image user posted image user posted image mm jeo i nisam mogla da odolim, uzas...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1272
29.2.2012 22:55:10   
Visnja RR
ja sam kupila zobene pahljice ...mekinja nije bilo... pocinjem od cetvrtka...

Lady glavobolju osjeca svaka druga odoba koju sam srela ovih dana ...mislim da je to ipak zbog ovog bljakica vremena ...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1273
29.2.2012 23:20:22   
Lady26

zabrljavih od jada, pojela predvecer 8 cevapa i pola somunauser posted image user posted image user posted image mm jeo i nisam mogla da odolim, uzas...

Da si bar bez somuna....
Ja sam jela cevape normalno user posted image user posted image user posted image , doduse nasuho user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1274
29.2.2012 23:21:17   
Lady26
Visnja sretno user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *