|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
24.2.2012 17:39:37   
brinetyca
a razumijem te u potpunosti b.m.w. A to i jeste jedna jako dobra terapija :) ON uključi terapiju i drama hahahahhahahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo sto i tad dok s njim uzivam, bar ja..mislim pomalo o ovme i sjetim se onda da mi nista nema smisla ako ostanem ovaka pa mi sve to padne u vodu. Ma ipak ljubav cini cuda user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 3926
24.2.2012 18:44:24   
lajlac
Pa meni niko nista nije odgovorio za moje zive, polusnove. Sinoc sam vidjela krezavu babuuser posted image user posted image Jeli ovo normalno? Mislim da nisam sanjala, jednostavno, cim zatvorim oci zive slike...svega i svacega user posted image user posted image user posted image

Lajla

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 3927
24.2.2012 21:11:58   
lajlac
Blur da odgovorim. Nesebicna, pozrtvovana i osjetljiva do bola user posted image Zaista je tako...rekla bih: Nazalost!!! Ponekad kazem nesto sto ne mislim samo da istjeram svoje, ali jako brzo, gotovo iste sekunde se pokajem...Strasljiva, panicarka i sklona razmisljanju do najsitnijih detalja. MOja razmisljanja idu cak i predalekouser posted image

Valjda ce mi ovi snovi proci, kao i napetost ocima, sve one svjetlosne iskrice, kao i strah da ne posizim... Pozdrav svim mojim curama...
p.s. ne znam zasto zabranjuju leksilium, to je sedativ, nije anksiolitik. Sedativi za smirenje, odnosno tablete, su po meni, sasvim ok. Nikad nikome naskodile nisu...

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3928
25.2.2012 9:26:10   
mo girl
neznam za leksilijum ja nisam primjetila da je kod mene izazvao ikakvu ovisnost za razliku od ansilana za koji mi je trebalo dosta vremena da se odviknem.
ja isto nekad kad legnem kontam da tonem u san al mi se mozda tokom dana nesto desilo pa onda mi mozak stalno o tome razmislja i kad legnem al se nisam nikad uzrujevala zbog toga jednostavno ustanem i popijem neki caj npr.mentu i gledam tv dok ne zakunjam.al opet ja sam posebna prica......

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3929
25.2.2012 13:59:09   
jaca76
Ovo nisu nikakve aminokiseline, Aktivn H kapsule su ustvari ekstrakt gospine trave,ne znam zasto je spomenula triptofanuser posted image .Ima li iko iskustva sa ovim lijekom???

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3930
26.2.2012 20:47:18   
mo girl
sta je ovo nema nikoga

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 3931
26.2.2012 22:57:31   
brinetyca
Ja vas čitam redovito, al stvarno slabbo pišete..biće da ste dobro :)) nadam se da jeste. ja onako,kako kad...... borim se nekako, mantam po gradu....i eto

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3932
27.2.2012 8:20:48   
lajlac
Almic hvala na odgovoru i Mogirl isto!!!

Koliko je normalno (mozda je glupo pitanje, ne zamjerite, jer ne znam razgraniciti pojedine stvari) da mislim o svemu i svacemu? Evo ti zivi snovi su manje intenzivni (a to je jezivo do bola user posted image ), ali moje misli frcaju u jednoj minuti o svemu razmislim, u jednoj minuti mi se hiljadu i jedna misao javi (od lose do dobre)...kako cu kad budem isla s prijateljicom na kafu rec joj nesto, kako cu sutra na seminaru izbjeci nesto, kako cu ovo kako cu ono...kako cu sestri reci da cisti, pa ako nesto kaze, ja vec treniram kako cu joj kontru udariti i sl.user posted image user posted image user posted image
Jednom je Mogirl rekla, "svadjam se sama sa sobom", to je pravi nazivuser posted image

Inace, Blur svidja mi se ideja, ja sam je davno predlagala da pricamo i o drugim stvarima koje nas nesvjesno tiste, uticu na nas svakodnevni zivot: bilo da je rijec o ljubavi, bilo da je rijec o svekrvama, ne znam, o nama, nasim zeljama i sl. Jedan dan zadamo temu npr. ljubav: i nek svak kaze svoje misljenje, a dole kroz jednu recenicu samo reci kako se osjecamo, a mi isto tako kroz jednu recenicu odgovaramo, kako koja bude odgovarala na temu. STa mislite?

Lajla

Neposredna veza do poruke: 3933
27.2.2012 9:23:35   
dana123
Dobra ti je ideja.Koće probit led???

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3934
27.2.2012 10:03:32   
mo girl
evo ja cu! danasnja tema je eto LJUBAV
ja mogu reci da imam prilicno dobar brak al svejedno opet nezelim mu bas sve ispovjediti svaku svoju misao i sitnicu jer smatram da kad dodje do svadje nabice ti to na nos kad tad.ja sam godinama gledala sestru koja je zivila u zajednici i te neke trzavice i svadje pa ja mislim da bi se davno razvela da tako zivim.ja volim svoju slobodu da nemoram strahovat ako sam negdje otisla pa sta ce on reci i hoce li mi prigovoriti jer hvala bogu nije nikad a iskreno neznam ni kako bi se nosila sa tim i da prigovori.isto smatram da nebi mogla podnjet onu neku ljubomoru i scene da mi pravi osjecala bi se nekako ko da me progoni.zbog anksiozn sam dosta nervozna pa jos bi mi trebao neko da me zajebaje tako bez razloga ma bi poludila odmah

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3935
27.2.2012 10:27:34   
nadez
evo i mene tu sam svaki dan sa vama.potpuno se slazem sa tobom mo girl stvarno netreba sve da se prica na muzevi,ja mogu reci stvarno moj muz i ja smo se upoznali u najlosii period moje anaksioznosti i on zna sve toga i zbog cega je sve bilo kod mene su bile godine za da doce do to,ALI sta kazes ti kad doce do neke svace kod njega je uvek ti moras zaboraviti sve sta je bilo pa da ides dalje kao da je to lako zato vise ne pricam puno neke stvari zadrzim za sebe,nemora pa i sveda zna,evo kad nisam mogla ostati trudna zadnji nekoliko meseci sve je palo na mene kako ja si pravim nervoze i sve to ali nema veze,evo ostala sam trudna i sada se nadam na njbolje pozdrav do svi ljubim vasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3936
27.2.2012 10:28:54   
dana123
Evo i ja da nešto kažem u braku sam15 godina da ima ljubavi ima je na pretek,a da ima problema ima i toga.Ja sam recimo bila zadovoljna sve dok nisam ostala trudna.Otad počima moje nezadovoljstvo.Hormoni sto na sat ,suprug se tada udaljio od mene,ja patila zbog toga nisam znala u čemu je problem.Počela sam sumnjat da me vara ,pa došla ljubomora pa svađa između nas dvoje skoro svaki dan.Kad sam se porodila najednom sve dobrouser posted image .Onda su počela prebacivanja zbog toga.Pa sam stalno nabacivala ti imaš slobodu ja nemam zbog bebe.Moje želje nisam mogla ispuniti zbog djeteta pa nezadovoljstvo ,pa svađe.Ma baš sam se osjećala užasno tada.Nikako nisam imala svoju slobodu i mir.Tek kad sam sve to prihvatila tad me puklo ovo.Anksioznost je čisti dokaz da treba nešto mjenjati u životu i ja sam to promjenila.Počela sam drukčije razmišljat sve negativne misli pretvorila u pozitivne.Pokušavam što više uživat u životu ne zamarat se sa glupostima i pomirit se sa nekim stvarima.Ali sada kad se ja smirila muž postao ljubomoran.Naravno opet problemi nije strašno, ali to me dosta pogađa.Odmah osjećam gušenje u prsima.Nekad sam se volila svađat sad više neuser posted image odmah me stane pritiskat u prsima i krenem plakat jel tako i kod vas?

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3937
27.2.2012 11:48:23   
biba26
Al ste se raspisale user posted image , čitam vas sve redovno, al slabije pišem jer mi komp šteka. Prvo, da rečem poneku o sebi, ja sam dosta tolerantna i strpljiva osoba, i vječiti perfekcionista, mana mi je šta sam dosta nepovjerljiva prema ljudima user posted image . A ljubav, u vezi sam 7 godina i upoznmali smo se dok sam studirala, kakao je tada sve bilo bezbrižno, bez problema i strahova...user posted image . Moram priznati da ni ja ne govorim previše mu o mom stanju, jer kao što sam na više mjesta pročitala, tko ne iskusi anksioznost, ne zna šta je to i kako se osjećamo. Preije nego me puklo ovo stanje, bila sam pod velikom mentalnom napetošću zbog završavanja 2. faksa, zaposlenja i općenito budućnosti, pa vjerujem da je to i bio okidač za anksioznost. Dosta smo se svađali oko sitnica. Sad nekako nastojim ne govorit mu sve, velika mi je poitpora u svemu, planiramo user posted image  i isto kao i dana ne želim se viđe svađat, jednostavno me počne probadat u prsima i odustajem od svađe. E, da, knjiga panic awqay je odlična i preporučam ju svakoj od nas, ima puno dobrih savjeta i vježbi, samo ih treba počet primjenjivat, i dakako vjera da ćemo pobjedit ovu kučku i ima nade!!!! Pozdrav svim dragim curama!!!

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3938
27.2.2012 12:24:03   
sreća35
Evo i mene moje heroine....Neznam odakle da počnem...prvo ja o svom problemu ni sa kim ne pričam osim sa vama svojim divnim ženicama jednostavno niko ne razumije a muž ma ni govora...dosta sam smirena osoba i sve volim da planiram unaprijed,ali mislim da meni ljubavi fali u velikim količinama u djetinstvu pa i u braku,ali drugi dan čemo o svm djetinstvu jer mislim da ovo stanje vuče korijene još i iz tog perida...u braku sam 15 godina nikad nisam imala njegovu podršku ni u zajednici ni nikada jednostavno je nestabilna ličnost koja živi od danas do sutra za razliku od mene sve je jednostavno radio protiv mene i mojih shvatanja sem što nisam nikad čula da me je varao....a i to mi je sada sasvim svejedno ,u braku sam ostala zbog svoje princeze njoj sam se predala u potpunosti sve što radim radim za njeno bolje sutra....trudim se da ona ne osjeti ovo moje stanje kao ni moje nezadovoljstvi njenim ocem jer je ona i za njega vezana pogotovo u ovim godinama puberteta...a da čovjeku fali taj osječaj sigurnosti,pažnje i lubavi fali ali eto nismo svi rođeni za to...Sve što smo ostvarili to je bilo uz moje planiranje a njegovo je da samo prebacuje eto ti sve znaš itd.a sam ništa da poduzme ali eto šta će se....samo u poslednje vrijeme nemogu više da na sve to šutim pa mu sasipam u lice tako da su i svađe češće eto fali ljubavi podrške pažnje i svega ali ja sam valjda naučila bez tog jednostavno navikala kao i na ovu ank. kao i na crnjake što me godinama prate.....stvarno mi treba nešto što čemi dati vjetar u leđa pa bi se lakše nosila i sa ovom kučkom...pozzzz za sve ovo je super da malo izbacimo neke stvari iz sebe.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3939
27.2.2012 13:16:53   
mo girl
sreca 35 u nekim stvarima te shvatam to kao prebacivanje svega na mene.on je dobar i odgovoran i nikad u kuci nije nista zafalilo nit meni al me nekad nervira njegova nedovoljna angazovanost oko nekih stvari tipa npr:ljetos kad smo mislili gdje cemo na odmor sve sam ja morala danima istrazivat mjesta i gradove po internetu pa rezervisat pa trazit put kako doc do tamo njegovo je bilo samo da sjedne u auto i vozi i to me nekad frustrira kao da nije zainteresovan.ja mu kazem tebe kao da nije briga a njegov je odgovor bona ti iaberi gdje ti se ide dao sam ti punu slobodu ti gdje god hoces idemo.ma ja bi malo da se i on angazuje.eh evo sam drugi primjer od neki dan:odlucili smo ici u split kod doktora za neplodnost eh on nema pojma ni sta znaci umjetna oplodnja ma nista o tome sve je meni prepustio od istrazivanja po forumima kojeg doktora izabrati do svega drugoga.ja mu kazem bolan nemozes se tako prepustiti doktorima na volju da ti muzu pare do besvjesti informisi se malo o postupcima a kaze on okle mene sa tim on zna najbolje nemogu ja doktora uciti njegovom poslu.ja mu nasla jednu knjigu da procita a on ono letimicno pogleda kaze ma kad dodjemo dole on ce odluciti-ma daj i uvjek ja onda ispadam vjestica koja zanovjeta gdje god dodjeo ja vazda trazim drugo misljenje a on samo:ma vi najbolje znate.eto mozda su to za nekoga sitnice al mene nervira valjda je sve drugo u redu pa moram nac nesto da se zivciram

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 3940
27.2.2012 15:40:15   
dana123
Sreća i ja te razumijem ja neznam kako bi ja kad bi moj muž bio takavuser posted image .Koliko imaš godina?Teško je biti u takvoj situaciji eto izjadaj se znaš da će mo te mi uvijek razumit.Očito da ti je ta anksioznost došla zbog takve situacije.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3941
27.2.2012 16:51:36   
brinetyca
A ja neznam šta da vam kažem u vezi ljubavi, ja nisam kao vi u braku,ali sam u dugoj vezi. s momkom sam 6 godina i trenutno ni je sa njim super. Prve tri godine je bilo savrseno,drzao me ko malo vode na dlanu a onda su pocele svadice, ljubomora i moja i njegova, svasta nesto. prvo je on bio ljubomoran i doslovno me strah bilo s nekim u gradu od muskaraca stat jer ako on naidje i vidi to amen mi je.Onda je to njega popustilo i ja sam postala bas bolesno ljubomorna,smetalo mi je sve.čak i kad ga neka pozdravi onako malo zesce meni je to smetalo.mislila sam da mi nema izlaza iz tog stanja i nekako nisam se mogla u vezi poustit radi toga.stalno sam bila tuzna,izjedalo me to nekako.On je stalno govorio da nema potrebe da se tako ponasam,da me voli,da je sve uredu da ne pravim drame i tako.Onda mu je valjda dodsadilo moje kvocanje pa je dosao period kad je ohladio od mene i reko da me vise ne voli,da vise ne moze slusat moja prigovaranja ovo ono i prekinuli smo.napravio je i profil na fejsu pa mi je to jos vise smetalo,provjeravala sam njegove prijateljice,komentare upucene drugim curama tipa jesi ljepa ovo ono.onda smo se pomirili i rekao je da me voli nego eto nije znao kako prekinut pa mi je slago da mu nije ko prije samnom i da ga uzasno gusi moja ljubomora.ja sam prestala biti takva dobrim dijelom a onda mi je poceo davat povod opet, partijanje na planini s drustvom gdje ce biti zenskica,pa kao tu ce prespavat ovo ono..i ja sam tu pala u zescu depru. sjecam se da mi je od tada doslo stanje bezvoljnosti i muke od zivota.mozda ovo zvuci sve djetinjasto i kao da nije problem neki al jeste,ja se dobro sjecam kako sam tada patila.svasta je tu bilo u toj godini dana,valjda nam dosal neka krizna godina.sad smo skupa opet i ne mogu se zalit.ali nekako mislim da je i to pridonijelo mom sadasnjem stanju.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3942
27.2.2012 18:28:28   
lajlac
S obzirom da je tema ljubav, ja cu dati doprinos kroz tekst koji sam napisala na temi: Kakav je vas muz?
Samo cu ga kopirati, ali da znate, sve je ovo ovdje jako lijepo upakovano, bilo je svega i svasta, prosli smo sto se kaze i "bunu i bunicu". Mnogo toga sto sam ja trpila, mnoge cure ne bi...ali ja imam jednu filozofiju: Trnovit je put do zvijezda...pa dokle? Ne znam.

Pazite sad ovo user posted image

Moj buduci muz je neko ko je strasno lijen i neodgovoran, ukratko, njemu je sve tesko i volio bi da svi sve rade umjesto njega. 5 ispita vuce ima nekoliko godina, knjige u ruku nije uzeo svega sat vremena kroz citav period studiranja (ima sigurno 8 godina), ali kad god odluci da ode na faks, polozi ispit s lakocom. Po zanimanju je policajac, najmanje radi ali je jedan od najuspjesnijih na području grada. Nema stila, puno pusi, voli kladionicu i dobro društvo (pa nekad i žensko). Rak u horoskopu, kad mu izrazite jednu manu, nezadovoljstvo, losu osobinu, on ce vam navesti 10 vasih osobina, kojima ce vas prikazati punog goreg od njega. Zlopamtilo veliko, nikad ne zaboravlja i kad tad, ako je nesto lose, nabije na nos, ali ceka pravo vrijeme za to. Za njega sve ima svoj smisao i svoje opravdanje, pa i ono najgore, sto me ponekad strasno iritira...
Voli popiti, ali nikad ne prelazi granicu. Voli uzivanciju, luksuz, pare...vjerovanja je da ce jedan dan dobiti veliki iznos na kladionici i biti bogat. Voli mastati, iako su sanse da se te maste ostvare minimalnije od minimalnih...
Na jednom od prvih randesa, pobio se s momkom jer me je krivo pogledao...Najvece kriminalce smatra umjetnicima u svom poslu...

Pitate se pa kakav je to covjek i uopce sta me je privuklo na njemu? E sad cu vam reci...

Volim ga jer je dobar covjek, u punom smislu te rijeci, za pravdu ide do kraja, ne preza ni od koga ni od cega. Kakvi god da su njegovi interesi i stavovi, grcevito ih se drzi. Zna sta hoce u zivotu. Pare mu znace mnogo, ali u isto vrijeme nista. Kad god padnem, pruzi mi ruku da ustanem i dok ne ustanem, i dok ne izmami osmijeh na mom licu, nece biti miran. Voli me ko nikog i ja sam mu u svemu prva. Vec nakon mjesec dana nase veze, htio je pobjeci sa mnom... Na utakmice nosi transparent : "Klub i moja Lajla do groba". Odvratno je iskren i realan i nikad ne laze, uvijek kaze: "takav sam, kakav sam, svjestan sam svojih mana i da mogu puno vise, ali ovako mi je bolje..."
Vatrenog duha, uvijek za zabavu i smijeh, prezire ozbiljnost i ustogljenost. Nikad nije nervozan i veliki je optimista. I mozda zvuci nevjerovatno, ali to je osoba koja ima ogromnu srecu u zivotu, iz nista stvori nesto, svojim stavom je dobio jednu veliku bitku. Svak ga voli i postuje...rodjen za lidera...Sve, svakog i svacije prihvata (od prostituke do intelektualca). Raspian je i voli se gotivit i nije skrt (a skrtost mi je najgora ljudska osobina). Obozava djecu. U svakoj vjeri vidi smisao, i nije ga strah te cinjenice. Nicim se ne opterecuje mnogo. I cesto kaze: Kad ti je najteze, zapjevaj, jer ti ne preostaje nista drugo!!!

A ja sam sve ono sto on nije, sve obrnuto...

Lajla

Neposredna veza do poruke: 3943
27.2.2012 18:36:03   
lajlac
Na osnovu teksta zakljucite sami kakvu vezu imamo. Ja cu vam pomoci, dvije razlicite licnosti koje se vole upravo mozda radi toga a koja na siroke staze mozda i ne obecaje puno, a mozda i uspije. To jeste, TOTALNO NEPREDVIDLJIVA.user posted image

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3944
27.2.2012 19:21:25   
dana123
Hehehe i moj policajac

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3945
27.2.2012 19:23:51   
dana123
Super post

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3946
27.2.2012 21:24:09   
biba26
odlično lajla!!!! e sad, možda ću ispast i blesava i tupava al strašno me muči jedna rečenica u knjizi panic away, pa tko ju ima molim da mi objasni sa 15.stranice rečenicu: Ubrzan rad srca će vas dovesti do infarkta Ne kužim, a u drugom momentu piše da ubrzan rad srca tokom paničnog napada ne oštećuje srce, već reagira kao da se bavimo vježbom. HElp drage mojeuser posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3947
27.2.2012 23:06:33   
BlackMagicWoman
lajlac, kad te huligan zavoli,vjeruj da je to vec nesto :))) ... jako slicna situacija, samo sto moj nije drot, niti je lijen i neodgovoran i ne podnosi kad neko nesto radi za njega, ne pusi, vise i ne pije, i ne voli zensko drustvo ( osim mene user posted image ), i moje sestre ili neke cure koju ja pohvalim, jer se uz odrastanje u jako losem dijelu grada nagledao svakakvih bludnica, pa su mu malo zgadile zene , ali to za lahko rjesavanje situacija i opustenost uz mali trud si zaista u pravu ... i inace takvi ljudi mnogo bolje prolaze u zivotu, znam po sebi, dok sam takva bila ...i bas sto kazes, nevjerovatno kako se dvije suprotnosti mogu tako uklopiti ... ja umjetnicka luda, sva u crnom, daj samo da je mom dupetu dobro i on huligan, daj raje, drustva, zezancije ... znas kako se kaze, suprotnosti se privlace pa svlace user posted image ... iako mnogi kazu da to nije dobra formula na duge staze, ja bas mislim suprotno, i da takvi parovi bas imaju dobru vezu, punu svega cega i treba biti, u mjeri ... user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3948
28.2.2012 7:12:41   
dana123
Biba moja kolegica ima ubrzan rad srca čim se digne iz kreveta,ali ga ne osjeti samo tlakomjerom i doktor joj je rekao da to nije ništa da ima sasvim zdravo srce nemoj se opterećivat sa time.

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 3949
28.2.2012 8:12:19   
mo girl
izgleda da cu ja uvjek pstavljati temeuser posted image evo danasnja tema nam je sigurno vecini boljka:
ODNOSI SA RODITELJIMA I KAKO JE DJETINJSTVO UTJECALO NA NASU ANKSIOZNOST?
pa ja mogu reci da je moje djetinjstvo sigurno 70% doprinjelo ovom mom stanju.ja sam vec pisala o svojoj majci pa da sad ne duljim,zamjeram im puuuuno toga njihov odnos prema nama,njihova neodgovornost,njihovo nikakvo roditeljstvo i jos puno toga.kao da je jedini njihov posao bio roditi nas i onda eto vas tamo snalazite se vise niste nasa odgovornost.
majka:zivcana zena vjecno pred nervnim slomom i nesmijes je nista upitat jer neznas kakve je cehre danas,samo je bitna sama sebi i iz svakog dogadjaja ce od sebe napravit zrtvu tako da mi sve ispadamo da nevaljamo a ona je jednica koja ispasta.
otac:totalno nezainteresiran tip kojem je samo posao bio vazan i nipocemu nije ucestvovao u nasem zivotu i nije imao pojma sta se desava sa nama.samo su mu vazne pare i kako iskoristiti nekoga i kako mu izvuc para pod svaku cjenu.
vise sam dosadila sama sebi sa ovim kukanjem o njima al moram kukat jer kad ti njima govoris il ukazujes na njihove pogreske kao da zidu govoris jer ih jednostavno nije briga samo ti kazu.haj bogati ne glupiraj se.vodim veliku borbu i pod svaku cjeno pokusavam mm udaljiti od njih jer ne zelim da ga iskoristavaju i pregaze kao sto su mene,nekome je cudno sto mi skoo i neidemo kod njih ja odem al gledam da je on sto dalje al jednostavno nezelim da steknu naviku da ga tlace i iskoristavaju jer ako im jednom pruzis priliku satrace te.
kad vidim njegove roditelje kako kad dodjemo njegova majka se slomi da pravi sta ja volim jesti i vazda napravi peksimete koje ja obozavam pa mi posalje po djeveru da donese na drugi kraj grada a moji koji zive 100m od mene nikad za ovu god ipo nisu nas zovnuli da dodjemo a kamoli da su napravili neki kolac il nesto da zeta docekaju.ma kakvi.njih jednostavno nije briga nizakoga al kad ima se nesto desi ocekuju da skaces oko njih.ma daj.netrebam ni reci da je moja slavna majka dosla kod mene svega 2 puta i to preko volje jer sam im vjecno prigovarala kako su bezobzirni kako ih nije stid ako ne zbog mene kako se njega ne stide.a netrebam ni reci da nikad nisu otisli kod njegovih roditelja iako je bio obicaj poslje svatova da odu kod njih da se bolje upoznaju i cjelo vrijeme ja pokusavam raznim lazima opravdat taj njihov postupak al to njih nije briga.recenica moje majke je bila:e mene vise nece ni vidit nemam ja zivaca ni za cije svekrve i kao treba kupit kese koja je zamislite cak 20km a to je preveliki trosak za njih.
uh mogla bi do sutra pistai o gluposti i nemarnosti svojih roditelja al nema smisla da vas zamaram uglavnom shvatili ste poentu

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *