|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  155 156 [157] 158 159   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
22.2.2012 16:59:05   
brinetyca
znači matičnjak stvara ovisnost..nisam znala to, a valerijana se ne preporučuje..user posted image svasta, ja sam mislila da je bar to korisno piti i da ne stvara ovisnosti. ja sam danas jako loše bila, tako me zamantalo ulicama da sam jedva hodala,svaki čas sam mislila da dalje neću moći od panike i gubitka tla pod nogama. strasno. dodem prijatečjici i tako pričam ona me čudno gleda i govori boze mi oprosti :) njoj je to naravno cudno. osjećam se kao oni luđaci vanka kad ih sretnem pa pogubljeni ,gledaju u pod,,neznaju sta bi od sebe. ma ja sam totalno zbundana i u bandeku a taman sam opet bila malo bolja,kad opet..:(( user posted image ludimmmm

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 3901
22.2.2012 17:05:51   
blur 77
Nadez, ma kakve ad, sigurno ti nece trebati, samo polako, najbitnije je da je sve ok sa bebicom. Milion simptoma se i javlja u trudnoci, samo nemoj kao ja da ih pripisujes anksioznosti, jer za trudnocu je normalna i nervoza i pospanost i bol u ledjima i ubrzan rad srca i strah od neizvjesnosti, jer je to sasvim novo iskustvo. A kad dodje bebica, vjeruj mi mnogo stvari ce se promijeniti na bolje, bices ispunjena i srecna, imaces sasvim druge prioritete. Beba ce ti biti najbolji ad.
Dammy, neka si nam se javila. Koliko skontah, tebi se u trudnoci i javila ank ili grijesim. Kako se ti boris, pijes li nesto?
Sreco, mislim da smijes piti antibiotike
Bibo, pusti srce nek radi svoj posao! ABd pa nam se brzo javis sa novostima

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 3902
22.2.2012 19:24:56   
jana mk
Sreco ja sam pila antibiotike uz AD kad sam imala krajnike ,mislim da mozes popiti slobodno...pozz za sve ja danas nisam bas najbolje ...sva pospana i tmurna heeheheh

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3903
22.2.2012 19:59:15   
dammy
Ja sam u trudnoci osjecala blagu anks.ali sam to pripisivala trudnoci.U dec prosle god prvi put(poslije porodjaja nekih cetiri,pet mj) po preporuci gin.(cak su povezivali sa postporodj.depresijom)otisla sam kod psih.on mi je dao terapiju od koje mi je odma bilo bolje,ali mi se zadrzao blagi oblik anks(oni to smatraju blagi oblik),meni nije ni malo blag i prijatan.sada ne pijem nista od terapije<ali bih preporucila svima posjetu dr,pa makar i razgovor sa vremena na vrijeme.Mislim da veliku ulogu igraju hormoni,jer se meni stanje pogorsa u pms-u.Zelim vam puno srece,pa da se izborimo sa ovim stanjem...user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3904
22.2.2012 20:57:08   
mo girl
dammy dobrodosla medju nas prouci malo postove ima nekih vjezbi i tako to mozda nadjes nesto za sebe da ti olaksa.
sreco procitaj na deklaraciji ja je uvjek pomno proucim na svakoj ti pise ako nesmijes piti to dvoje zajedno

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 3905
23.2.2012 8:50:13   
biba26
ma sve je ok sa ginek strane, nego bi gin rado da sve nalaze izvadim prije planirane trudnoće da bude miran , eto, nadam se da će bit sve ok, pusa svima!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3906
23.2.2012 9:10:06   
lajlac
Evo i psihologa..........Vrsni psihologuser posted image
Ne ulazim cesto, jer nisam u mogucnosti, ali redovno vas pratim!!!
Imam dobre, lose i grozne periode kad mislim da sam na rubu svega necega, ali zasad se ne dam...Kad sam i ono "najbolje" ja uvijek razmisljam i prisutan je strah koji je znatno manji, ali tu je, osjecam ga kako tinja.
Slicice i zivi snovi pred spavanje, i lose i dobre, konstantno razmisljanje o svemu me umori. Desava mi se i da cujem neku pjesmu, rijec ili recenicu pa je non stop ponavljam, uvijek mi je u glavi i po nekoliko dana, pa vise ne znam razgraniciti normalno od nenormalnog...Inace strah me tih opsesija, pa tu je i konstantno razmisljanje o necemu bilo svakodnevnom, proslom ili buducem. Vec unaprijed zamisljam sta bi mi ko mogao reci, sta cu ja reci u datim situacijama, sta neko misli, zasto je neko nesto uradio, itd...Mislim da je ovo sto opisujem skroz normalno ali eto ja u jednom trenutku postanem svjesna da razmisljam, da mi misli frcaju 100 na sat, prelaze velike daljine i brzineuser posted image i pitam se sta ako ih ne mognem zaustaviti, i pocnu dominirati nada mnom... Na ogledalu se zamisljam u svakakvim izdanjima user posted image i mastam i kontam da ni ovo nije normalno da ovoliko mastam. Bilo sta mogu predociti i dozivjeti toliko realno da je to cudo jedno!!! I bakterije su poprimile svoj izgled u mojoj glavi user posted image Ma ja o svemu razmisljam, ukratko. A da vam ne pricam o osjecaju izgubljenosti. Kad me neko pita koje su tvoje zelje i snovi, ja vise ne znam sta da kazem, iskreno.
Mislim da je kod mene prisutan strah od straha, dosla sam do na sam rub kruga. Cesto imam i nervozu zeluca...Naravno, tu su jos uvijek prisutni i stari strahovi, ali malo u blazoj formi.
Eh sada moram baciti komentar i na vase postove. Vidim brinete se oko cajeva, oko kapi i sl. Moje iskustvo mi govori da ni doktorima ne treba puno vjerovati. Ja sam uvijek za tablete za smirenje, bilo na prirodnoj bilo na hemijskoj osnovi. Valerijana, leksilium i da ne nabrajam sada, zaista ne izazivaju ovisnost, a sto se tice AD o tome ne mogu govoriti jer ne znam. Mnogo toga se ne preporucuje, ali dajte, svi smo mi najbolji poznavaoci onoga sto nam odgovara ili ne, samo je bit naci sto je to sto zapravo odgovara nasem organizmu. I ja sam skepticna u svemu, u zivotu generalno, ali cinjenica je da nema tableta, hemije, zivotni vijek bi bio kao kod primitivnih plemena u Peruu user posted image
Inace, primjetila sam da sto vise citam o "pozitivnom razmisljanju" da mi je sve gore, jer sebi nabijam nepotrebni pritisak. Onaj trenutak kad spoznam da se nikakva promjena ne desava, za mene je porazavajuci jer nabijem sebi osjecaj krivice, nesposobnosti i ogranicenosti. Hocu da sve prepustim vremenu i iskustvu, da ja sama razvijam tehnike borbe, a ne da slusam druge.
Zato i kazem, bombardovani smo raznoraznim informacijama i to u svakom slucaju nije dobro.
Ja sam sinoc imala lose iskustvo: gledala sam seriju, zaspala sam i pocela se trzati, nesto mi ne da zaspati, pogledam malo seriju, ponovo se okrenem i polubudna cujem muziku i pricu glumice na ekranu, ja otvorim oci, tamo nista od toga, upalim racunar i na youtube pogledam istu tu epizodu da vidim jeli bilo muzike i jeli bilo scena koje sam ja zamislila u svojoj glavi, sanjala ili sta li vec, tamo nista. Kontam sve, evo ga, pocinjem umisljati i graditi u glavi unaprijed dogadjaje i sta cu kontam po danu, hocu li vidjeti nesto trece, umjesto drugog . Desava li se to vama? Vidim mnogi od vas, cini mi se spavaju dobro, ne prijavljuju nikakve zive, polusnove…Ali jutros sam vec bolje, ma vise mi dojadilo razmisljati…Nego evo jedne preporuke, ko nije pogledao film Jedi, moli, voli, toplo ga preporucujem. Inace, hvala vam sto pitate za mene, ja vas sve ludo volim , da vas ne nabrajam posebno. Dobrodoslica novim clanicama, starim, a meni dragim, veliki pozdrav i poljubac!!!

p.s. Zaista ne znam nista reci, a da to stane u nekoliko recenica user posted image

Lajla

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3907
23.2.2012 11:27:45   
mo girl
ja sam primjetila da mene od persena zaboli glava jel to moguce?ovih nekoliko dana kad god bi ga popila stalno me glava bolila i sinoc sam bila ok i cim sam ga popila pred spavanje cjelu noc me glava bolila pa ja sam stvarno naopaka,sta god svim ljudima pomaze meni odmaze nekontam stvarno

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3908
23.2.2012 13:58:50   
mo girl
mene je ta knjiga spasila i ja je svakom preporucujem super je.ja nekad popijem leksiklijum ako nemogu spavat il sam uznemirena al sam sad kupila persen umjesto leksilijuma kontam haj nesto na biljnoj bazi al evo neznam ziva sad sta cu.ma najbolje nista je sam primjetila da kad popijem caj od mente pred spavanje dobro spavam al naravno ljena sam da ga pravim pa mi je taj persen bio skracenica al izgleda da cu morati caj

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3909
23.2.2012 15:00:23   
brinetyca
Meni panic away jeste dobra knjiga i ima neke tehnike koje pomognu,npr kod panike da je prihvatis i da je to samo osjecaj koji ce proc i ne moze ti naudit ..i kad tako razmisljas to i jeste tako,ali za moje mantanje po ulici..tu me bas i nije spasila. danas sam citav dan bila dobro i raspolozena i sve ,,i podem iz grada kuci i ope naravno isto..pogubim se u glavi i ona sirina ulice me tako plasi ,ja odma gledam de cu stat ako me uhavti to..i naravno onda lelujam ko luda marta, ma ja neznam koji je mnei vise bog, meni se cini da sam ja najluđa od vas,,vi bar mozete normalno gradom hodat,ja imam osjecaj da nakon ovog puta vise necu smijet izac :( user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3910
23.2.2012 15:40:18   
dammy
brinetyce,ja nisam bas u takvojn situaciji,ali smo svi u svom problemu.Pokusaj u tom trenutku da kazes sebi da ce proci i kao sto je neko rekao"uhvati me PN,uhvatim i ja njega".Nemoj da se povlacis,vec se suoci.Neces pasti(nije niko),to su samo misli i stanja.Razmisljaj poz.nece ovo trajati zauvjek.Nisi luda ,kao ni svi mi ovdje.Kako kaze moj psih."lud ne zna da je lud,vec misli da su svi ludi oko njega"samo hrabro ipoz. za sveuser posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3911
23.2.2012 17:11:48   
brinetyca
Alma * Drago mi je da sam te bar nasmijala user posted image Ne nosim naočale, nosila sam kao mala, čitavu osnovnu školu..a što se tiče krvne slike bila sam anemična jedno vrijeme, krvna slika bila mi je loša a i željezo, pa sam pila tablete za željezo i sad je to kao dobro. Nevjerujem da je do toga, ja bi rađe volila da je to ,ali nekako znam da je s psihičke strane. user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3912
23.2.2012 17:16:04   
brinetyca
dammy* hvala na tako ljepom odgovoru i utješnim riječima user posted image A nadam se da nece trajati zauvijek i da ce proci jednom, to je jos jedino sto me drzi na nogama,ta nada u bolje sutra.A nisam nikakd dosad ni pala, nevjerujem ni da hoću i znam da su to samo osjećaji ali dzaba ja opet kad izadem van jedva hodam.teret je veliki,imala sam ja tih problema kao vi ,panika,nervoza,crnjaci ovo ono,mene je to sve sad dobrim dijelom zaobislo i nista nije u usporedbi sa ovim sr....ovako si kao zarobljen.al jbga user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 3913
23.2.2012 22:35:28   
mo girl
eh znam ja sta je mantanje i strah od izlaska nazalost.pa knjiga nije ni meni smirila mantanje nego je smirila mene i onda se i ono smanjilo ja se makar tako uvjeravam.ja sam veceras posla u trzni i cim sam krenula prva pomisao mi je bila boze hocul moc.mrzim to i sto mi je stalno u podsvjesti nikako ga se rijesiti

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 3914
24.2.2012 8:22:38   
dana123
Pozdrav drage ja nemam problema sa izlascima,ali svakako mogu razumit kako je tebi brinetyce i mo girl to je tako stanje da se jednostavno morate suočit sa tim ma koliko grozno bilo.A koliko vidim suočavate se nekad bolje nekad gore,ali neodustajete i to je napredakuser posted image .Kod mene je trenutno stanje nervoze eksplozivna sam, na svaku sitnicu reagiram,ali zato popijem magnezij i odmah osjetim olakšanje.Najgore je jutro odvratno je, ali poslje podne je lakše jednostavno prođe.Eto takvo je naše stanje promjenjivo,a ima i do vremena neznam kako je kod vas, ali kod nas je grozno.Pozdrav novoj članici i kod mene je anksiozno depresivni poremećej tako da znam kako ti je.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3915
24.2.2012 13:56:12   
blur 77
Uopste se ne morate pitati da li je neko imao vase simptome, samo recite jeste Blur, jer sam citav spektar simptoma imala, vala mi ni jedan nije promakao user posted image Tako da Brinetyce, 3 mj sam imala tvoja stanja, toliko mi se ljuljalo i vrtjelo da sam razmisljala ne ustajati iz kreveta. Ali ja nikad nista nijesam propustila zbog strahova, stalno sam izlazila ma koliko mi bilo lose. I nijesam se razdvajala od flase sa vodom, nosale smo se dugo dugo. Probaj, bice ti lakse. A i procice te, pa ce doci nesto novo za sta ces misliti da je gore i teze od prethodnog.
A sta vi mislite za sebe da li ste razmazene, sebicne? Ajde umjesto sto nabrajamo simptome da malo analiziramo nase licnosti.

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3916
24.2.2012 14:49:10   
dana123
Evo kad već pitaš ja nisam razmaženauser posted image user posted image .Inače imam još dva brata tako da nemogu biti razmažena.Nisam osoba koja kuka ,netreba mi ničija pomoć jer mogu sama i veliko sam prigovaralo stalno mi nešto nepaše.A kad je u pitanju anksioznost onda naravno kukamuser posted image user posted image user posted image ,a i znate zaštouser posted image .Uvijek sam rekla da je porod težak ,a majkemi rađe bi se porađala nego imala ovo.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3917
24.2.2012 14:56:26   
jaca76
Blur77 ja cu evo prva odgovoriti da ,mislim da sam razmazena,sebicna nevjerujem,mada mi moji blizi kazu da jesam sebicna i bezobrazna....uglavnom se vise i ne zamaram sta je u pitanju,prihvatila sam ovo stanje kao i svaku drugu bolest i rekla sebi to je nesto kroz sta si morala proci i prolazis,drugim rjecima sudbina.
Danas sam posjetila svoju psihijatricu i posto je ona zaboravila sve ,ja sam joj ponovo ispricala da mi se prvi panicni javio sa prvom vanmatericnom trudnocom i da me je taj jedan odmah blokirao i zatvorio u kucu,onda da se posle izvesnog vremena kad sam bila bolje ponovo posle druge vanmatericne i operacije vratilo sve pa evo do dan danas nisam potpuno izljecena.Onda sam joj rekla da svaki put pred mjesecnicu osjetim nelagodu i mali panicni napad.Ona je iz ovoga dosla do zakljucka da su hormoni u pitanju i posto ja odbijam AD,predlozila mi je neku aminokiselinu,,neko je vec na forumu to spomenuo da pije.Rekla je se ne smije piti leksilium i ostali anksiolitici pa sam sad malo zabrinuta jer ja bez leksiliuma nigdje ne idem,ali boze moj,probacu i ovo i za deset dana otici ponovo kod nje na kontrolu.Takodje je rekla da moram jesti orasasto voce,jaja i purece meso i obavezno poceti sa nekom aktivnoscu,recimo fitness ili nesto slicno tome.Eto drage moje htjela sam da ovo podjelim sa vama,mozda nekome isto pomogne...lijep pozdrav

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3918
24.2.2012 14:58:35   
brinetyca
Važno je znati da agorafobičari nisu psihički bolesnici – te su osobe u svakom trenutku 'pri zdravoj pameti', svjesne svega što se oko njih događa. Uostalom, fobije i nisu psihijatrijske dijagnoze (bolesti), nego psihološki poremećaji. Ljudima koji nikad nisu osjetili ni najmanji oblik napada panike to je teško objasniti, no agorafobičar ne misli da zaista postoji realna opasnost od izlaska iz kuće, ne boji se da će ga netko napasti ili oteti. Ovdje se radi o nečemu što se zbiva u podsvijesti, pa tijelo dobiva signal da je u opasnosti i zbog toga luči adrenalin, koji kod stvarnih opasnosti daje snagu za bijeg. U ovoj situaciji adrenalin se ne troši na bijeg, nego stvara neugodne tjelesne simptome.

Suvremena agorafobija je složenija i najčešće se manifestira kao paničan strah od napuštanja utočišta
Agorafobičari zato ne znaju definirati čega se točno boje – obično kažu da to nije klasični strah, nego skup tjelesnih simptoma pomiješan s izrazitim osjećajima nelagode i panike. Tako će vam mnogi, kad osvijeste svoje stanje, reći da se zapravo užasavaju samih napada panike i simptoma koji ih prate, a ne realne opasnosti koju vide u izlasku iz utočišta. To je tzv. strah od straha, pa fobičar može dobiti napad panike i kad intenzivno razmišlja o izlasku iz utočišta ili dok se priprema za izlazak.

Srećom, zahvaljujući sve većoj dostupnosti znanja i informacija te sve boljim terapijskim metodama, čak i ovako teška stanja mogu se izliječiti. Uzroci agorafobije najčešće su višestruki, a fobija je samo jedan od načina kako se manifestira anksioznost (tjeskoba).
DOBRO JE, KAZU U TEKSTU DA SAM PRI ZDRAVOJ PAMETI HAHA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A ja onako razmatrajući svoju ličnost mislim da nisam razmazena..svasta me gonjalo u zivotu a i majka me uvijek nesto kritizirala i blelbetala mi tako da mi nije pustala neke stvari,cak i kad sam dobra i uspijesna bila uvijek je htjela jos da se pokazem.tata me malo razmazio,on bas i nije bio nikad puno strog tipa da mi nesto ronca i prigovara al da sam bila pustena i razmazena i da sam mogla radit sta sam htjela i ne bas.cak je obrnuto. a moja blur* sta mi gore jos od ovoga moze doci....jedino jos da me smjeste u pidamu,to bi shvatila kao gore stanje..inace ovo stanje opisuju kao najgori oblik.mada ja opet kazem nedaj boze goreg.a ne zatvarm se ni ja u kucu niti dopustam da me ovo slomi skroz, pa mene ovo prati vec 4 mj a nema dana da sam ja kuci ostala..izlazim ja,nisam ja tako bas slaba,nedam se ja, nisam nikada odustajala tek tako a kamoli od zivota da odustanem.ali stvarno je tesko.bas je tesko. slala sam mail nekom psihologu,opisala svoje stanje i rekao mi covjek da iz navedenog imam anksioznost, fobiju,panicne napade. e pa mos si mislit kad se to sve spoji!! al eto drzim se nekako josuser posted image svima vam saljem velike puse drage moje !! user posted image user posted image drzite se!

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3919
24.2.2012 15:01:32   
dana123
Jaca istina je to sve oni preporučuju promjeniti prehranu i rekreaciju jer nama je potrebno da se negdje istresemo da bi nam bilo lakše

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 3920
24.2.2012 16:02:04   
mo girl
dana kao da si mene opisala.ja imam 2 sestre pa sam uvjek mislila da sam zakinuta posto sam srednja.dosta sam nervozna al takva sam od djetinstva kao i vecina moje familije.uvjek sam se sa jednom rodicom zezala kako je nama zivcanost i nervoza familijarna mana.vszda nesto prigovaram muz kaze da sam mrgud i da mi sve smeta.uh pogotovo sam alergicna na ljudsku neodgovornost na ljene ljude a nenormalno me zivcira ka mi neko pocne solit pamet kako bi ja trebala razmisljat i pocne me uvjeravat u nesto sto meni nepada napame da uradim.mozda sam malo sebicna al to mi je od neke borbe da i ja imam neko pravo jer je u nas starija sestra bila najpametnija.mladja je mamina maza a ja visim negdje u sredini nisam nigdje prispjela.uglavnom da se kratko opisem.ZIVCANI MRGUD

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3921
24.2.2012 16:02:05   
BlackMagicWoman
brinetyce, da te odmah utjesim, nisi najludja ovdje, ja niti smam izlazim iz kuce, niti ostajem u kuci ... skoro da ni jedan minut nisam sama ... zadnje dvije godine mi je to bas izrazeno, ali eto godinama gurma to, pa jos me nisu strpali u pidzamu user posted image ... mozda zato sto jos nisam bila niti kod jednog dr ... a kad jednom odem, jadan on/ona ... i ja sam sebi sinoc kupila persen obicni, pa cu nekad popitit ga da vidim kako on djeluje user posted image user posted image user posted image ... :****

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

Neposredna veza do poruke: 3922
24.2.2012 16:31:21   
brinetyca
b.m.w* user posted image A nemoj tako, pokušaj..Moraš. Tako će ti samo život proletit u sekundi a da nista ne poduzimas i da nastavis ovisit uvijek o drugima.Odi doktoru, sta ima veze..Evo i ja se sve mislim i najvjerojatnije da cu otici jer sam shvatila nakon ova 4 mj da se stanje promijeni i da krene na gore..Nekad sam dobro a nekad boze sacuvaj.ne smijem vise odgadat,strah me da tek onda necu moc ovo prebrodit ne odem li nekom psihologu.ja cu pokusat na nacin da s njim samo pricam i da radim neke terapijice,vjezbe..ali bez lijekova. tako mi je rekao preko maila..da je ovo vrlo lako moguce iskorijenit i to bez tableta ali na psihoterapiju svakako da dodem.pa ce skontat jedan od ovih dana iduci tjedan,,joj kako mi se neda, ali nemam vise izbora!

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 3923
24.2.2012 16:35:12   
BlackMagicWoman
heheh, ma ne odustajem ja brinetyce ... na zalost, prvo moram skupiti jaaako mnogo para za dr jer u sarajevu su te posjete uzasno skupe, a , zbog nesavjesnih teta na studentskoj sluzbi sam izgubila zdravstveno, tako da s elijecim samo po privatnim ordinacijama, sta god da mi bude idem kod privatnika, tako da bas trenutno i nemam para za privatnog psihologa ... imam ja svog psihologa ( momka ), cim prigusti od ukljuci terapiju i sve prodjeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

Neposredna veza do poruke: 3924
24.2.2012 16:53:31   
dana123
Mo girl i ja sam srednje dijete,i evo kao da si mene opisala,ali to pokušavam promjenit jer i to loše utječe na psihu.Mada se ja volim šalit ,izlazit i družit i niko nebi i rekao da sam takva ,ali pred drugima moram biti finauser posted image user posted image .I inače sam jako nestrpljiva i brzopleta.

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 3925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  155 156 [157] 158 159   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  155 156 [157] 158 159   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *