Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 13:44:10
Esmica
IZVORNA PORUKA: Rabi
Molim te vesela, vidi jesu li joj nocas pratili ctg, ili je nocas ona mirno spavala... Mislim da su oni zeznuli, krvnici odvratni.... Meni, kad sam bila u slicnoj situaciji, radili su svaka 2 sata....cijelu noc! Raspitaj se malo, vjerujem da su oni ti koji su krivi Ma mesari su oni bez mrvice duse
Sta njoj sad to vrijedi,kad je gotovo? Ona je meni poruku poslala jos prvi dan da trebaju da je porode...sto nisu odmah,ne znam. Ctg bi trebao ocitati patnju ceda,ako je praceno,moralo bi se vidjeti prije nego je prestalo skroz da kuca. Al to njoj ne vrijedi.
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 13:53:11
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
teške su to sudbine...da nikada niko ne doživi...
a doživjele su mnoge majke da ne bude više nikada i nikome najbolje bi bilo...sad kad na nju pomislim hoće srce da mi iskoči...kako li ona tugo moja osjeća a kad pomislim i na bebu moje kolegice koja je preključer od 9 mjeseci ostala bez majke...velika me tuga obuzme...
Allahu samo ti si kadar da nas u pameti ostaviš da djeci koju imamo i onu koju ćemo imati budemo majke
Je li to ona sto su je nasli ovdje u Hrasnici na ulazu u mezarje? Cijelo jutro mislim na nju i njeno dijete koje nikad nece upoznati svoju mamu
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 14:17:02
cinceza
Same me jeze prolaze kada ovo citam. da se nikome ne ponovi! Da joj Allah dragi olaksa i ostavi u pameti! bas me je potreslo ovo i bas boli, a kako je njoj ne smijem ni zamisliti
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 15:17:19
muaaa
Ajoj Boze dragi kako ruzne vijesti danas.Bas mi je zao Vesela drugarice tvoje.Jadna zenica,i neznam kako postupiti u momentu,dali je nazvati ili otici,ma to je skroz upitno.Kod mog amidzica je beba umrla nakon poroda par sati.Ja nisam mogla otici odmah, nisam ni nazvala odmah, nego nakon 3 dana,dok sam skupila hrabrost tj.mislila da sam skupila hrabrost,i javila mi se strina na tel.ja sam uspjela sam o reci njeno ime i pocela vristati/plakati.Joj to su emocije, nemozes ih zaustaviti.
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 15:38:51
disaaa
Sve se vracam i kontam sta napisati,,ustvari ne postoje rijeci da se bol ublazi,,i danas mi odzvanja ona dr. recenica "nema plodne dovoljno,otice negdje" i onda te nitko ne pregleda 24h,,uzas,,neka je njima Allah na pomoci,,da njoj podari snage da izdrzi i potisne tamo negdje bol,,jer ta bol nece nestati sam se moze u kutak potisnuti
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 15:47:02
Rabi
IZVORNA PORUKA: disaaa
Sve se vracam i kontam sta napisati,,ustvari ne postoje rijeci da se bol ublazi,,i danas mi odzvanja ona dr. recenica "nema plodne dovoljno,otice negdje" i onda te nitko ne pregleda 24h,,uzas,,neka je njima Allah na pomoci,,da njoj podari snage da izdrzi i potisne tamo negdje bol,,jer ta bol nece nestati sam se moze u kutak potisnuti
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 21:10:15
veeseelaa
Esmice evo da javim.... ona je na intenzivnoj, ima sepsu stanje vele kritično ja fakat ne kontam Zovem babicu koja je mene porodila, veli pa nije kritično, nema sepsu, ima povišen pritisak i lupanje srce, kaže sve je pod kotrolom Njeni danas bili kažu rekli im da ima sepsu ja zaista više ne znam šta da mislim
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 21:11:21
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Esmice evo da javim.... ona je na intenzivnoj, ima sepsu stanje vele kritično ja fakat ne kontam Zovem babicu koja je mene porodila, veli pa nije kritično, nema sepsu, ima povišen pritisak i lupanje srce, kaže sve je pod kotrolom Njeni danas bili kažu rekli im da ima sepsu ja zaista više ne znam šta da mislim
Allah selamet, pa Bože mili šta se dešava, šta njen muž kaže, šta su njemu rekli, Bože dragi ne daj Bože nikome, ona je na Jezeru jel
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 21:22:48
veeseelaa
ma na Jezeru je..... njen muž nekako ne znam, ko dijete, ko muha bez glave..... uglavnom kontaktiram sa njegovim bratom..... ne znam majke mi, kaže meni babica kako im nisu rekli njeno stanje a oni im nešto tuc muc, kao sepsa, biće dobro, pa ne znamo, pa vidjećemo, pa bilo je kritično, pa nije.... meni je to sve nidje veze, isto kao da im ne žele reći pravo stanja, možda su nešto i zabrljali??? ja znam kad je moja snaha bila isto su se ovako ponašali
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 21:26:49
veeseelaa
baš tako, izgleda da moraš biti lud da te neko ozbiljno shvati da ti pravo kažem malo sma ljuta i na njenog muža, mislim mora ako treba nekog ščepati i za vrat, iako ružno zvuči sa stokom ne možeš drugačije Jel sad treba da se i njoj nešto desi????
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 21:27:32
Lulu_08
Ja se vracam i tacno vidim nisam jedina, ne znam sta reci, osjecaj je uzasan, jako mi je zao i nemam rijeci kojima bih to opisala. Zelim joj puno snage i sabura a tako i njenoj porodici, a njoj posebno oporavak prvo fizicki pa onda i psihicki..
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 23.2.2012 21:27:49
Esmica
Jao jadnica,kako mi je zao...Ona je emotivna pravo. A znas li kako je rodila,carski ili vaginalno?
Pored sve muke i tuge zbog bebice,jos i njoj nesto da bude...
I da tu bolnicu smatram dobrom za sebe i dijete...ma za neprijatelja ne bi,a kamoli ovako... Uh kako su mi mrski,samo kad se sjetim ovako nekih situacija sa bliznjim. Isto ovako je bilo s mojom jednom prijateljicom zbog MRSE,te nema,te ovo,te ono...umjesto da otvoreno kazu,pa da se odmah pristupi lijecenju,oni taje i jos gori belaj ispadne. Ali ovo je vrh vrhova... Jos da je smjeste medju zene sa bebama...to bi joj sigurno bio veliki sok. ne bi me cudilo,kod nas se ne pazi na te stvari...
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.