|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
14.2.2012 12:34:26   
Alma_27
jupiiii user posted image

ja sam sad pokusala onu vjezbu sto samnasla na youtube. fino sam osjetila lupanje rca i stezanje u glavi i zelucu... i radim onako kako tamo kazu. jos mi se vrati player na pocetak pa malo zbuni i ovaj moj strah user posted image bas sam fino prihvatila strah. cak sam pokusala da ga pojacam kao sto savjetuju u knjizi ali se nije pojacao. sad je tu samo mala anksioznost i sreca sto sam napravila korak naprijed.

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3851
14.2.2012 17:13:39   
blur 77
Jano, potpuno razumijem sta prolazis i koliko je tesko, jer sam i ja bila kao i ti i trajalo je prilicno dugo, odrzavala sam trudnocu i prvih 5 mjeseci nijesam ustajala iz kreveta, samo sam mislila o svojoj anksioznoti i istrazivala po internetu i samo se vrtjela u krug, nikako se nijesam mogla izvuci. Imala sam i uzasne crne misli, koje su me izludjivale i stalno cekala depresiju ili nervni slom. Ali se nije desilo nista od toga, samo sam sebe kaznjavala i produzavala agoniju. To nije bio zivot, nego prezivlajvanje. Ovo opet ponavljam jer hocu da ti kazem da nijesi sama u tome, i da moras da pomognes sebi. Kako? Meni su fizicki rad i obaveze jako pomogle. Kad se probudim isplaniram dan i natrpam se poslovima, tako da nemam vremena za sebe i svoje strahove. Pokusaj i ti, ti mozes ici i na aerobik i na trcanje, cisti kucu pa i ako ti je cista, peglaj, peri prozore, radi bilo sta, nijesam ni ja imala volje, ali sam se tjerala i da vidis poslije izvjesnog vremena nista od anksioznosti. Pravi pite, kolace, na ovom forumu imas divne recepte, bavi se bilo cim sto se ne tice anksioznosti. I izbjegavaj internet i price o ank i kad ti je lose, jer se tim samo pojacavaju strahovi. Ja sam bila osudjena da prelezim 9 mj, a ti se pokreni, da vidis koliko ce ti biti bolje. Ja ponekad danima nemam vremena da udjem na forum, sad imam vise jer sam kod mame i vidim da me cesce lovi ova azdaja nego kad nemam nikakvu pomoc, vec sama moram sve. I zaista mislim da je lijek u obavezama. A mogla bi i jednu bebu da rodis user posted image , da vidis kako bi te od silnih obaveza proslo sve. Ljubim te i dizi se, prolazi nam vrijeme u glupostima, a zivot je jedan i divan

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3852
14.2.2012 22:11:30   
dana123
BLUR šta rećiuser posted image user posted image user posted image user posted image .To i meni moja dr. rekla.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3853
15.2.2012 10:44:45   
MajkaTereza
Evo d se javim u vezi 5HTO, meni nema nikkvih nus pojava, jedine sto sam cula da neko ima su u obliku nocnih mora ili zivih snova.. Licno nijednu nus pojavu nisam dozivjela- ali se NIKADA n smiju uzimati sa anti depresivima, koa zoloft prozak i sl.. On smanjuje nivo dopamina, pa ja ujutro uzmem l-tirosin kako bi odrzavala na jednakom nivou nivo obe substanse. Moj muz je imao strasne npade panike kad je vani, iako nije htio da prizna da je to to- ali bilo je - lupanje srca, znojene, osjecaj da ce pasti, da ce mu nesto biti- ma znate i same.. Posto nema depresije, vec smo napade panike, njemu sam dala b12 metil, znaci kojeg tijelo lakse prihvata, njemu su napadi puno bolje. U principu je to uvijek nedostatak seratonina ili vitamina B12..

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3854
15.2.2012 16:34:47   
jana mk
Evo Janu user posted image user posted image stigao pms pa sam izgleda zato malo vise bila depresivna ,hvala dana 123 ,hvala blur77 i hvala svima koje mi posvete koji minut i olaksaju mi malo ,neznate koliko mi pomazete dusice moje da istrajem u ovome,nadam se da cu se izvuci jer se strasno borim i imam jaku zelju da ovo stanje promjenim,kod nas su trenutno nepogodne vremenske uslove tako da se vecina skuplja kuci i retko ko izlazi radi straha od prohlade i gripa,pa tako i ja sad sam malo vise u kuci ali dolazi proljece pa cu ponovo ja napolju u dvoristu po kaficima ,pa malo kod mojih u drugi grad i procice i ovo ,znam da hoce i MORA DA PRODJE,znam da obaveze su najbolji ljek za ovo nase stanje al znate kako je danas tesko doci do posla bar kod nas je tako ,jbg nije mi ujak vladika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu MajkaTereza)
Neposredna veza do poruke: 3855
15.2.2012 17:13:45   
dana123
Jao i ja danas nekako žnj,fuj cijeli dan mi se spava kao nadrogirana ma fuj jeli to do vremena,a jana ja isto trebam dobit pa valjda je i do toga.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3856
15.2.2012 18:04:14   
brinetyca
b.m woman* gdje si mi ti? jesi živa :) kako si? kako ste sve? čitam vas, al šta da vam pišem neznam..nekad mi se čini da sam sve gora, al et borim se nekako još uvijek. user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3857
15.2.2012 18:09:50   
brinetyca
m.tereza* pozz!kažeš muz ti je imao vani osjećaje panike, ja kad trebam ici vani hvata me neki strah,nelagoda, imam osjecaj da cu pasti..nezz bojim li se otvorenog prostora ili guzve, ni ja vise sama sebe ne shvatam.jeli on sad bolje i ako je kako je to prevazisao?

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 3858
18.2.2012 0:32:34   
nadez
vidim da nema nadam se da ste mi svi superuser posted image ja onako neto ne mogu spavati mozak mi radi turbo nekad sam bolje nekad lose do sada sveuredu sa beba pa nadam se da cemo tako do kraja i ja i bebe ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3859
18.2.2012 1:32:00   
brinetyca
nigdje nikoga user posted image

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 3860
18.2.2012 10:52:47   
dana123
Jao cure ja sam pod stresom i nisam baš naj, naj tlak mi skače a otkucaji 102 da popizdiš.Jutros sam si kupila magnezij šumeće i popila osjećaj kao da mi bolje il sam umislilauser posted image user posted image .Blur ti si pila magnezij u trudnoći reci dal ti šta pomogao jer sam čitala da pomaže kod stresa,tjeskobe i nemira sad mi je trenutno tako.Nije tako strašno nedam se jauser posted image .

Neposredna veza do poruke: 3861
18.2.2012 12:45:33   
BlackMagicWoman
evo me, Brinetyce, duso moja user posted image ... a izgleda da smo sve po ovom vremenu lose ... meni je zeludac zadnji mjesec dana otisao helac, pa se borim svakodnevno, ne znam vise sta da pojedem, da mi ne bude muka ... hajde, valjda cu smrsati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... napadi su, vjerovatno zbog ovih vremenskih neprilika, cesti, ali boriti se mora ... na korak sam da odem do psihica da mi spuca kakvu terapiju, ali izdrzacu jos, nadam se da ce dolazak ljepseg vremena za izlazak iz kuce i nalazenje novih obaveza pomoci, pa necu morati ... jbga, ako i budem morala, valjda nece biti kraj svijeta ... cuvajte se ... user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

Neposredna veza do poruke: 3862
18.2.2012 13:15:29   
brinetyca
živa si hehe, dobro je, ja se prepala gledam gdje si, ne javljaš se user posted image a i ja sam ovih zadnjih dana mislila da sam na korak od psihića da ga posjetim ali eto ipak nisam još, sve se nadam da ću ga zaobić, da će ovo nekak proći..jer činilo mi se da sam bila sve gore i gore, izađem vani, hodam a nosa me i ljulja..imam osjećaj da ću od straha poludit i izgubit se skroz. a onda sam jedan dan bila malo bolje,pa i jučer sam nekako izdurala i šetnje i sve..ha ništa i ja ću tako napravit, trudit se, borit sama sa sobom pa ako ne bude išlo tako pravac psihologu na razgovor, bacit s čovjekom jednu ljudsku, valjda me neće u košulju odma dat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 3863
18.2.2012 21:05:11   
Rabi
ej mačkice mojeuser posted image

kako ste mi sve redom? Ja sam nekako premorena, ne naspavana...user posted image

I mene izgleda mori zeludacuser posted image

Ili nesto drugouser posted image
Boli me nesto u ledjima, izmedju plecki, u grlu i nekako mi udara u rekeuser posted image
Nikakav bol pretjeran, cisto me onako muci...desavalo se i ranije isto ovo, samo mi vise dodijalo da se pitam sta mi jeuser posted image

tako da sam dobila nekih uputnica za vadjenje nalazauser posted image

Kako ste mi vi svi? Slusate li svoju anksioznost, ili igrate po svomuser posted image

Ljubim vas sve, sve...i evo vam jedanuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 3864
18.2.2012 23:29:48   
MajkaTereza

IZVORNA PORUKA: brinetyca

m.tereza* pozz!kažeš muz ti je imao vani osjećaje panike, ja kad trebam ici vani hvata me neki strah,nelagoda, imam osjecaj da cu pasti..nezz bojim li se otvorenog prostora ili guzve, ni ja vise sama sebe ne shvatam.jeli on sad bolje i ako je kako je to prevazisao?

Tako je i on, kao da ce se srusiti, znoji se i sl.. On je sada super, poslije B12 metil vitamina, eno ga ko lampa.. A poceo uzimati moje, jer ih ja nisam podnosila, slucajno eto- i sve ga proslo..user posted image

Neposredna veza do poruke: 3865
18.2.2012 23:31:41   
MajkaTereza

IZVORNA PORUKA: brinetyca

živa si hehe, dobro je, ja se prepala gledam gdje si, ne javljaš se user posted image a i ja sam ovih zadnjih dana mislila da sam na korak od psihića da ga posjetim ali eto ipak nisam još, sve se nadam da ću ga zaobić, da će ovo nekak proći..jer činilo mi se da sam bila sve gore i gore, izađem vani, hodam a nosa me i ljulja..imam osjećaj da ću od straha poludit i izgubit se skroz. a onda sam jedan dan bila malo bolje,pa i jučer sam nekako izdurala i šetnje i sve..ha ništa i ja ću tako napravit, trudit se, borit sama sa sobom pa ako ne bude išlo tako pravac psihologu na razgovor, bacit s čovjekom jednu ljudsku, valjda me neće u košulju odma dat user posted image user posted image user posted image

Isto tako je i muza bacalo, nesvjestice, svasta-- i eto poslije B12 kaze da je super..

Neposredna veza do poruke: 3866
19.2.2012 12:33:37   
brinetyca
aha ajde nek se bar neko vratio u normalu:) znači da se može, a kake to vitamin b12? baš neki obični vitamini ili?? su to neki lijekovi,,ako je nešto na prirodnoj bazi i ja bi sebi to uzela. a možda je njemu stvarno bilo do vitamina, meni nije,znam da je s psihicke strane ovo lelujanje. sad me počelo gonjat i to šta ako bukvalno poludim na ulcii :D pođem se trzat ili nezz ni ja sta izvodit, ili dok sjedim u kaficu i pijem kavu jos kad je puno ljudi meni neki pritisak u glavi bude i neam ziva mira,kontam d+sad cu se obrukat, imam osjecaj ko da me ljudi gledaju preko oka i vide na meni da sam zivcana i da kontaju da nisam dobra..pa me hvata nervoza tako i povlacim se lagano u sebe jer imam osjecaj da ljudi primjete da nesto nije ok sa mnom ili sam ja to umislila:). ama sto je moj striko reko udri glavom od zid pa ces vidit oce li te fatat panike i strahovi,kad te glava zaboli nes imat kad mislit o tome haha..

(odgovor članu MajkaTereza)
Neposredna veza do poruke: 3867
19.2.2012 12:41:12   
mo girl
meni je nocas bila grozna noc.glava me toliko bolila da sam mislila da cu dobit mozdani grozno cjelu noc nisam spavala pa onda zeludac i mucnina neka uzas zivi.jedva sam jutro docekala i nakon sake tableta raznih evo mi ko malo bolje mada iz dubine je osjecam opet.pa stvarno vise koji mi je djavo

Neposredna veza do poruke: 3868
19.2.2012 12:46:25   
BlackMagicWoman
ma, ne brini se mogirl, to je od vremena, sad sunce, u Sa ima jedno 10 stepeni, mogu misliti kako je u Mostaru ... user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3869
19.2.2012 13:27:45   
jaca76
Cao cure,kako ste? Meni se desilo nesto vrlo zabrinjavajuce,naime anksioznost je nestala ali sam zato zapala u depresiju...ne zna se sta je gore,nemam volje vise ni za sto,placem svaki dan,nezadovoljna sam bez razloga,kritikujem stalno sebe radi nekih greski u zivotu...Razmisljala sam da pocnem piti AD ali su me neka saznanja o toj vrsti lijekova pokolebala...Vise puta sam cula da antidepresivi mogu totalno izmjeniti licnost i dovesti do suicidalnih misli,kontraefekat izaziva kod mladjih osoba...Zato sam se odlucila na homeopatske lijekove,narucila sam ih iz njemacke i iako kazu da nisu stetni ja sam za sve skeptik jer su mi i za AD svi doktori rekli isto...a doktori su ubili M.Jacsona a sad i W.Houston,naime Houston je umrla od xanaxsa i zolofta...evo to sam sad cula na radiju...kljukali su je lijekovima nebi li joj bilo bolje..Zabrinuta sam za sve nas koji pate od ovih stanja,koliko zapravo medicina moze pomoci nama ili smo mi samo pokusni kunici.Pozdrav svima vama a posebno pozdravljam BMW user posted image

Neposredna veza do poruke: 3870
19.2.2012 16:27:11   
brinetyca
ma ne brini se mo girl, to ti je garant od vremena, mene glava nikad ne boli ali ovih zadnjih dana ludnica. mislim da je zbog vremena neznam, nije da me boli nego mi je teska, toliki pritisak u njoj da imam osjecaj da cu pocet jos malo trzat u stranu s glavom i sama sa sobom. muko moja:(

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3871
19.2.2012 18:10:18   
BlackMagicWoman
Jancek moooooj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... Ma, batali se tih uporedjivanja sa Witney ... NIje ona umrla od xanaxa, nego od godina i godina svih vrsta droga, alkohola i tableta ... Toliki ljudi su na ADu, pa ne umiru ... Sve zavisi kako ko to podnese i zloupotrijebi ... Mada, razumijem tvoj strah jer ih ni ja ne bih koristila bez prijeke nuzde ...user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3872
19.2.2012 18:12:27   
BlackMagicWoman
seljanka napisala Witney :P ... Ispricavam se duboko Whitney user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3873
19.2.2012 18:13:53   
blur 77
Hehehe, e cuj trzat glavom u stranu, joooj sto me nasmija Brinetyce. Ja evo popila caj od maticnjaka, i vjerovali ili ne ja se stalno smijem boze me sacuvaj sta je ovo, ko da sam se naduvala user posted image . A tako me bilo strah popiti, majka kaze-sta te bona strah od caja, ali kako zeni objasniti da je mene bas strah od svega. Sad cu biti redovna i piti ga 2x dnevno.
Dano, super je Mg, pila sam ga 8 mj 2 puta, bas opusta misice.
Cure drage, ja ne znam sto vas je strah od ad, pa koliko je ljudi na njima, ma meni su bas pomogli, da sam mogla opet bi ih pila, ne bih ni zasta trpjela ova stanja kad vec postoje ljekovi. Naravno da ih necete piti cijeli zivot, vec odredjeni period dok se trgnete. Uz vasu volju i ad za par mjeseci cete biti one stare, a borba sa sobom kako vidite traje godinama. Meni je tako i psihijatar objasnio ili ces tablete od kojih ces biti bolje za mjesec ili psihoterapija ali oporavak tek posle 2 godine, posto moji nikako nijesu mogli podnijeti da pijem tablete. A ja sam zahvalna ad-u i xanaxu jer sam se izvukla, ja nijesam spavala mjesec dana.
Jaco, Witney je uz ad i xanax konzumirala velike kolicine alkohola i droga, tako da je ona specifican slucaj, nije ni cudo sto joj se to desilo. A M. Jacson je imao sto operacija, dobro je i do tad izdrzao.
Drage moje, samo pozitivno i bice sve ok

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

Neposredna veza do poruke: 3874
19.2.2012 18:40:12   
dana123
E sad sam se i ja smirila jača me isprepadalauser posted image user posted image .Jača pij čaj od matičnjaka ja žalim što nisam pila kad mi je rekao bioenergičar bila sam ljena,kaže da nakon tri tjedna počima djelovat.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *