|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
14.2.2012 22:22:38   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: vila_7

Lejla, evo mene opet user posted image

Sad od doktorice - zapravo je ginekolog ali nisam znala kome otici - dala mi Rivanol kao i do sad da stavljam ali po 15-tak minuta, zatim da stavim komprese BIOCLIN (sa lanolinom) i nazalost dala i antibiotik ZINAT!
E sad ono sto mene zanima je:-
1. smijem li dojiti i uz Zinat
2. pošto ne dojim ovu "bolesnu" vec 4-5 dana, rekla mi je dr.da se obavezno izdajam da ne dodje do upale,a ja ne znam da li bih se bezveze izdajala kad je ona skroz mekana i nema u sebi cvorica nikakvih iako ne dojim vec 4-5 dana na njuuser posted image user posted image user posted image

Ginekolog je dobar izbor kod problema sa dojkama user posted image

E sad, ja ne znam jesam li šta fulila ti si se žalila na neku ranicu na areoli?
Jest da nisam doktor ali mi ova terapija nekako user posted image
Zinat bi imao smisla samo ako ljekar sumnja na bakterijsku infekciju rane (za šta bi trebali biti neki dramatičniji simptomi). Rivanol je za izvlačenje upale, a BIOCLIN su za obične ragade. Malo sam user posted image

Što se tiče izdajanja, ako želiš održati laktaciju, tj proizvodnju mlijeka u toj dojci trebala bi obavezno izdajati, i to god dojiš na jednoj izdoji drugu, da zadrži neki ritam. Ako želiš da kasnije dojiš samo na tu jednu koju i sad koristiš onda nema potrebe da izdajaš.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2301
14.2.2012 22:24:56   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Pantera.

Da li je normalno da me tokom dojenja i neko vrijeme posle toga bolistomak tačnije dio gdje je materice baš kao da ću dobiti..

danas je 4 dana od poroda i ja aktivno dojim ono baš forsiram al me po malo sikiraju ovi bolovi.

Krvarenje se skroz smanjilo.. mislim da mi je juče i konac otpao... user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako neko ima sl. iskustva nadam se da ovo nije problem.... uživam da dojim pogotovo jer primjećujem i porast količine mlijeka... user posted image user posted image

Potpisujem sve što su ti druge mame napisale. Kontrakcije materice pri dojenju su normalne, poželjne i jedna od onih stvari i razloga zašto je naš organizam savršeni sistem, hraniš bebu jedinom normalnom hranom za nju, a to ti pomaže da se što prije oporaviš od poroda i ne izgubiš previše krvi.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Pantera.)
Neposredna veza do poruke: 2302
14.2.2012 22:30:40   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Majčica

Tako i radim sad, kroz san mu dam, mada se nekad zna probuditi pravo, ali eto, kontam mali je još. Mada ne spava duže od 4h u komadu, ali u dilemi sam stalno da li da navijam sat ili ne.
I presvlačim ga, bez obzira što kažu ne, i starijeg sam sina presvlačila dok je kakio. Valjda će uskoro manje kakitiuser posted image , i po danu je stalno ukakan, ali s obzirom koliko doji nije ni čudo.
Meni je ovo drugo dijete, ali imam osjećaj da sam sve zaboravilauser posted image . Hvala puno.

Majčice, ako beba nema fiziološku žuticu, ako ima 3-4 stolice dnevno, 6-7 upišanih pelena dnevno (dnevno je 24h), ako doji na zahtjev i doji dobro možeš je pustiti da odspava jednom u toku 24h neku dužu turu, naročito ako se radi o snu nakon kupanja. Ako ja dobro shvatam vama se te duge pauze i ne dešavaju redovno, svaki dan. U tom slučaju iskoristi vrijeme za svoj kvalitetniji odmor.

Za presvlačenje, i ja sam se nekako ravnala uzrastom, tokom prvog mjeseca sam presvlačila kaku u noći, kasnije sam prestala. Kod mene doduše to nije značilo razbuđivanje. A vala kad bi se ubandačio ja ga ne budila makar i zbog kake user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 2303
14.2.2012 22:31:00   
animagical

IZVORNA PORUKA: smajli80

Majčice,mom dječaku je danas 19 dana i ja ga ne budim ni u toku noći ni po danu da jede.Bez obzira koliko dugo spava.Hranim ga na njegov zahtjev-bilo to svakih pola ili 3 sata.On sam sebi određuje kad i koliko mu je potrebno.

dobro, moze na zatjev ako je rijec o jakoj, neuspavanoj, bez zutice bebiuser posted image moj je bio npr susta suprotnost, bilo tesko utvrditi jel dise a ne da on nesto zahtjeva, pa sam onda ja zahjevala svako 2 sata, uz kompresije i tople obloge...sada taj mali pospanac, da se pohvalim, ima 5 mj i 8.5kg i pravo je zahtjevanuser posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2304
14.2.2012 22:31:45   
pipi_duga_capara

IZVORNA PORUKA: Pantera.

Da li je normalno da me tokom dojenja i neko vrijeme posle toga bolistomak tačnije dio gdje je materice baš kao da ću dobiti..

danas je 4 dana od poroda i ja aktivno dojim ono baš forsiram al me po malo sikiraju ovi bolovi.

Krvarenje se skroz smanjilo.. mislim da mi je juče i konac otpao... user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako neko ima sl. iskustva nadam se da ovo nije problem.... uživam da dojim pogotovo jer primjećujem i porast količine mlijeka... user posted image user posted image

huh user posted image kad se sjetim user posted image uzas jedan koliko su mene boljele te kontrakcije, znaci haman isti bol kao 5min. pred porod user posted image covjece taman kontam proslo je, porodila se a ono u toku dojenja katastrofa user posted image prvi dan je bilo naj bolnije, vec poslije je bilo lakse user posted image user posted image

(odgovor članu Pantera.)
Neposredna veza do poruke: 2305
15.2.2012 15:57:32   
vila_7
Lejla....da ti pravo kazem i ja sam malo user posted image
Nisam ja imala ranicu nego stalno mi se javljaju ragade na toj,al nije ni to zapravo problem, nego sto mi se citava areola crvenila i to krenula sa malim krugom koji se na kraju prosirio cijelom areolom - znaci samo ako da je koza upaljena i nista je nije smirivalo.
E sad sa terapijom Rivanola i Bioclin kompresa vidim napredak-crvenilo se smanjilo.
I sta cu,pocela sam antibiotik piti, ali propisala mi je 2 puta po 500mg!!!! sto je meni nekako puno, pa sta mislis da ja samo 1 dnevno pijem? Znam da te mozda stavljam u nezgodnu situaciju ali eto cijenim tvoje misljenje i mnogo puta si mi pomogla i znam da nisi ni ti sigurna al eto da mi napises onako sta mislis?
A za izdajanje - necu onda ni izdajati jer je i dalje mekana a nastavit cu samo na desnoj mada i to privodimo uskoro kraju.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 2306
15.2.2012 16:34:31   
Lejla Ka
Vilo antibiotik uvijek, UVIJEK onako kako je ljekar preporučio! Nemoj smanjivati, ako si počela popij prema preporuci.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2307
15.2.2012 16:37:01   
vjestica
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Vilo antibiotik uvijek, UVIJEK onako kako je ljekar preporučio! Nemoj smanjivati, ako si počela popij prema preporuci.

upravo ovo pođoh napisati
antibiotik se obavezno MORA piti na određeno vrijeme, tačno određena doza i ni slučajno ne prekidati ranije terapiju, iako je došlo do nestanka simptoma
to ni slučajno na svoju ruku uključivati, mijenjati i isključivati terapiju

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2308
15.2.2012 21:17:03   
Majčica

IZVORNA PORUKA: Majčica

Tako i radim sad, kroz san mu dam, mada se nekad zna probuditi pravo, ali eto, kontam mali je još. Mada ne spava duže od 4h u komadu, ali u dilemi sam stalno da li da navijam sat ili ne.
I presvlačim ga, bez obzira što kažu ne, i starijeg sam sina presvlačila dok je kakio. Valjda će uskoro manje kakitiuser posted image , i po danu je stalno ukakan, ali s obzirom koliko doji nije ni čudo.
Meni je ovo drugo dijete, ali imam osjećaj da sam sve zaboravilauser posted image . Hvala puno.

Majčice, ako beba nema fiziološku žuticu, ako ima 3-4 stolice dnevno, 6-7 upišanih pelena dnevno (dnevno je 24h), ako doji na zahtjev i doji dobro možeš je pustiti da odspava jednom u toku 24h neku dužu turu, naročito ako se radi o snu nakon kupanja. Ako ja dobro shvatam vama se te duge pauze i ne dešavaju redovno, svaki dan. U tom slučaju iskoristi vrijeme za svoj kvalitetniji odmor.

Za presvlačenje, i ja sam se nekako ravnala uzrastom, tokom prvog mjeseca sam presvlačila kaku u noći, kasnije sam prestala. Kod mene doduše to nije značilo razbuđivanje. A vala kad bi se ubandačio ja ga ne budila makar i zbog kake user posted image

Ne dešavaju se ta duga spavanja baš često, to si upravu, ali naveče nakon kupanja "baci" tu najdužu turu. Ima on i više od 6-7 upišanih pelena dnevno, o ukakanim da ne govorim, a vagala sam ga 11. dan i kuhinjska vaga mi je pokazala +550gr, tako da je sigurno ok. Po ovome slijedi svog starijeg brata, on je na prvom vaganju nakon mjesec dana imao +1,5 kg, pedijatar mi rekao da je čak i previše. Ali ja stvarno dojim na zahtjev i nekako mislim da tako ne mogu pogriješiti.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2309
17.2.2012 17:05:27   
vila_7
vještice, Lejla ...pijem pijem user posted image
Mislim da je malo bolje mada i dalje je prisutno to neko glupo crvenilo na areoli,ako ne prestane ni od ove terapije ne znam vise kome otici

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 2310
18.2.2012 14:20:51   
Majiii
user posted image Lejla Kaaaaaaaaaaaaaaaaaa user posted image , helppppppp
Opet me evo... Dojim ti već danima, ide nekako... Ali evo opet problem - kako ga dojim, on meni po danu skoro nikako ne spava  i ako zaspi - to traje 5-10 min., nekad malo duže, ali rijetko, uglavnom ne spava, vidim da je nezadovoljan, stalno zijeva, kenjka, ja ga presvučem - kontam da nije mokar, nije mu toplo, hladno.... Evo baš mi danas mama dolazila, kaže past ću s nogu s njim jer po danu me slomi, ja nemam vremena ni za šta, ni po kući uraditi, jedva se istuširam, jer većinu vremena on doji. A ja izmorena, da mi je odspavati par sati. Naveče je prilično ok, zaspi kad ga okupamo, oko 23h, probudi se oko 3h, jede (e tad mu dam flašicu jer nisam u stanju dojiti ga, par put sam zaspala od umora a i on je naveče tako lijen, slabo doji baš) i zaspi do 6h otprilike i tad nastupa :(. Zato sam sad, da bih mami dokazala da on ipak vuče i da nije gladan, da to nije razlog što ne spava po danu, jer ima stolicu žutu (ja se za to hvatam, to me tješi), napravila mu hapu u flašicu, kad ono - pojede sve i zaspa odmah, evo ga upravo sad spava??? Znači da ipak ne vuče dovoljno a mlijeka ima, vidim kad stavim one đkoljke, pa mi u njima ostane. Naravno, ne uvijek, jer npr. ujutro slabije ima, jer vidim da se ljuti kad doji, ali eto, ima mlijeka. Grudi su puno bolje, mekane su sad prilično. Jooooooj, izvini, ali ja sam morala opet te potražiti. Šta da radim?????? Iskreno, da se ne lažemo, trudim se stvarno, ali najviše bih voljela da ovu priču s dojenjem prekinem. Previše stresa, još mi svi trune "moraš dojiti, to je najbitnije za bebu, ma izmuzi, pa ovo, pa ono..." Pametuju svi a ja hoću više da poludim, taman kontam krenulo, ono... Nije!!! user posted image user posted image

Gaji, Maji, žiponja, medo, lavko i Graškonja

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2311
18.2.2012 15:41:51   
Lejla Ka
Majiii vjeruj mi, razmišljaš kao velika večina majki prvorotki i to je normalno.
Meni je žao što je naše okruženje takvo da te majke natjera da sve redom počnu praviti iste greške sa dojenjem jer okolina ne zna gotovo ništa o dojenju, ono što zna je pogrešno i generalno ne vjeruje u dojenje.

Tvoja beba raste. Ona neće čitav život pojesti i spavati. Možda će biti beba koja jako malo spava, možda će se to za par dana sve opet vratiti u normalu.

Ja znam da si sad u totalnom haosu, da ti se život sveo na dojenje i presvlačenje, i vjeruj user posted image neke ti mame zavide na tome da se stigneš istuširati, no da se vratiš na ovoj temi par stranica u nazad i pročitaš postove majki sa bebama u vašem uzrastu vidjela bi da su svi listom isti, kao kopirani.

Ponašanje tvoje bebe je u vašem uzrastu sasvim normalno.

Moram opet ponoviti, to što beba pojede flašicu i zaspe mrtvačkim snom ne dokazuje ništa što se tiče dojenja, ne dokazuje da je djete gladno, a veoma, VEOMA je pogrešan postupak. Več sam ti opisala zašto je flašica neprijatelj. Davati djetetu koje je blagoslovljeno da ga mama hrani onom hranom koja je za njega namjenjena AD je prava grehota. AD postoji da bebe koje mame ne mogu dojiti ne umru od gladi. Tvoje mlijeko je hrana za tvoju bebu, AD je kao da djetetu koje se savršeno zdravo hrani daš hamburger. Sva energija mu treba da ono na što njegov mali stomak nije navikao da prerađuje svari i naravno da će spavati. Zamisli sebe da se pretrpaš masnom janjetinom sa ražnja i krompirima. Jesi ti raspoložena za aktiovnosti učenja i novih saznanja?

Vama zapravo jeste krenulo user posted image , i ide vam baš dobro, a to ćeš sigurno vidjeti kad odete na prvu kontrolu.
Organizuj se u ovom turbulentnom periodu da odspavaš kad god beba spava, da odrijemaš dok beba doji.
Ne znam kako vam leži dojenje u ležećem položaju, ali mene je spašavalo u periodima kad je dojenje izgledalo kao neprekidni proces, jer sam mogla i odrijemati dok beba doji.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Majiii)
Neposredna veza do poruke: 2312
18.2.2012 15:57:18   
Silver
Majjiiiuser posted image moja ti...skoro istu poruku sam i ja Lejli pisala prije 10-tak dana... ma vala istu skroz... moja beba sutra puni 40 dana...i kod mene je (bar se meni cini) uvijek na sisi, ponekad kenka place, ja mislim nema mlijeka, kad stisnem, ono u mlazu izadje, pa brojim skoro bebi gutljaje, samo sumnjam, i drugi sumnjaju u mene i moje mlijeko, dodje mi da ih postrojim i da svi povucu pojednom user posted image Ali fakat je da ima mlijeka, ni da on doji, pa nebi ti on spavao ni po noci tih 4 sata da je gladan...na kraju krajeva, nisu ni svi roditelji isti, pa sto bi i sve bebe bile, zasto bi moja kao necija druga spavala satima, grijesimo sto poredimo svoje bebe sa tudjim bebama, nismo ni mi isti kao ti drugi roditelji...
Izdrzi draga, ima nas jos slicnih user posted image i mene tjese da ce proci! a ja se nadam...

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2313
18.2.2012 16:06:51   
Hannica
Lejla Ka hajd svrati malo i na temu AS ako nije problem,imam nekih problemcica oko kupovine nove AS za Hanu.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 2314
18.2.2012 16:38:25   
Majiii
HVALA Silver i Lejla Ka user posted image
HVAla od mene i moje bebice!!!
Ja nastavljam i dalje s dojenjem, zahvaljujući vama, sad sam dala tu flašicu i neću više, trudit ću se
Lejla, ja  nekad kad ga dojim i zaspim s njim - par min., ali mama mi danas reče da to ne radim jer mogu ugušiti bebu dojkom :). Joj oni i njihovi savjeti i neka iskustva! Ne znam jel upravu? Jel zato mu i naveče dajem tu 1 flašicu jer nemam snage da budem budna dok ga dojim, zaspim!!!
Silver, to sa savjetima okoline, razumijem te. Ja imam podršku, supruga posebno, ali nekad svi tako pametuju, kao oni znaju šta je najbolje, da li on vuče mlijeko i td., ko da su oni JA! Dođe mi da ih sve pobacam s terase!!! Juče tetke zove i pita me "Daš li mu da jede"??? Jok, držim ga na UN dijeti!!! user posted image
Hvala vam još 1, svi savjeti su mi dobro došli user posted image

Gaji, Maji, žiponja, medo, lavko i Graškonja

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2315
18.2.2012 17:01:22   
damma
e da se i jaj javim na ovu temu, ali probleme nemam ja nego moja rodica, a ja nisam imala problema s dojenjem te vrste. ne znam kako da kazem, al kod nje nema bradavica. ima ih al su dosta uvucene. ona ih izvlaci, tako joj dr rekla. beba nema jos snage, tek je peti dan od poroda.
molim vas ako je koja od vas imala takve probleme psite kako ste ih rjesavale user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu Majiii)
Neposredna veza do poruke: 2316
18.2.2012 17:18:46   
Lulu_08
Majiii - vidim sve je vec receno u vezi dojenja mila, a samo da podijelim jedan djelic iskustva u vezi umora/pospanosti i dojenja. I meni se UZASNO spavalo svaki put kada bih dojila, u toku dana mi to nije bio problem jer sam naucila "kunjati" - iliti budno spavati. Medjutim problem je bio u toku noci kada bi beba dojila meni se uzasno spavalo, i komirala sam se totalno. U tom trenutku sam odlucila zaposliti muza. Obzirom da nije imao "obaveze" oko hranjenja bebe, njegov posao je bio da sjedi pored nas i cuva strazu dok beba doji. Tako smo on i ja drzali strazu jedno drugome da ne bi doslo do nedaj Boze gusenja bebe hehe.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2317
18.2.2012 17:21:23   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: damma

e da se i jaj javim na ovu temu, ali probleme nemam ja nego moja rodica, a ja nisam imala problema s dojenjem te vrste. ne znam kako da kazem, al kod nje nema bradavica. ima ih al su dosta uvucene. ona ih izvlaci, tako joj dr rekla. beba nema jos snage, tek je peti dan od poroda.
molim vas ako je koja od vas imala takve probleme psite kako ste ih rjesavale user posted image

Imala problem, lijeva bradavica bila u potpunosti uvucena, i apsolutno NISTA nije pomoglo dok beba nije bukvalno izvukla bradavicu. Tu je nastala velika ragada, koju sam "vjetrila" mazala lanolinom i dok je rana bila "friska" dojila sa silikonskom kapicom. Najvaznije u svemu je da beba uhvati cijelu areolu, neka je prije nego sto krene dojiti stavi skroz blizu dojke, da beba osjeti miris, neka sa svojom dojkom "pomilki" bebin obraz sve dok beba SIROM ne otvori usta, tek kada sirom otvori usta treba joj sto dublje dojku staviti u usta kako bi pokrila cijelu areolu. Tako ce beba snagom sisanja povuci skroz duboko u grlo bradavicu koja ce se "izvuci".

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2318
18.2.2012 17:22:09   
Lulu_08
E da samo da napomenem ja fakat nisam strucnjak ovo sto gore napisah je samo iz mog iskustva, pa ako slucajno nesto nije ispravno sigurna sam da ce me nas strucnjak Lejla Ka ispraviti, je li tako Lejla hehehe. user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2319
18.2.2012 19:14:13   
damma
Da li ce poslije upotreba silikonske bradavice bebi predstavljat problem, mozda nece htjet dojit poslije bez nje? Molim vas pomozite mi u vezi ovog. Zena ima mlijeka, da prsti, a beba ne moze nikako da doji user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2320
18.2.2012 19:26:01   
Lulu_08

Da li ce poslije upotreba silikonske bradavice bebi predstavljat problem, mozda nece htjet dojit poslije bez nje? Molim vas pomozite mi u vezi ovog. Zena ima mlijeka, da prsti, a beba ne moze nikako da doji user posted image

U mom slucaju to nije bio problem, normalno je dojila godinu dana.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2321
18.2.2012 19:28:47   
damma

IZVORNA PORUKA: Djana

U mom slucaju to nije bio problem, normalno je dojila godinu dana.

hvala ti puno, sutra idem ja da kupim bradavice, da joj odnesem da proba i to. vjeruj da sam se opteretila, ne ide mi s misli ni ona ni beba..

2004.
2008.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2322
18.2.2012 20:28:48   
Lejla Ka
Dammo, neka proba i sa silikonskim, ali bi najbolje bilo da proba najprije bez i to tako da pokuša izvlačiti bradavice netom prije podoja ili pumpicom za izdajanje (ako ima) tako da napravi vakum nekoliko trenutaka dok bradavica ne uzađe, ili ima onaj fol sa špricom:

user posted image

Uzme se debela šprica (od 10 ili 20 ml) odreže joj se dio gdje ide igla, a onda se ona ručkica (klip) prebaci na tu odrezanu stranu te se bradavica izvlači vakumom kad se ručkica izvlači.

jako je važno da se beba pravilno stavlja na bradavicu:

user posted image

Poenta ovog postupka je da se bebi područje bradavice dovede na pravo mjesto ne zavisno od veličine bradavice. Znači mjesto gdje je bradavica treba da krene na bebinu gornju usnu i onda da, kako beba uvlači, klizne preko nepceta u grlo, dok donju usnu i čeljust gura areola dojke.

Bitno je i da se prije podoja područje bradavice i areole izmasira da bi što više omekšalo i da bi bebi bilo lakše da uhvati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2323
18.2.2012 20:38:44   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Majiii

HVALA Silver i Lejla Ka user posted image
HVAla od mene i moje bebice!!!
Ja nastavljam i dalje s dojenjem, zahvaljujući vama, sad sam dala tu flašicu i neću više, trudit ću se
Lejla, ja  nekad kad ga dojim i zaspim s njim - par min., ali mama mi danas reče da to ne radim jer mogu ugušiti bebu dojkom :). Joj oni i njihovi savjeti i neka iskustva! Ne znam jel upravu? Jel zato mu i naveče dajem tu 1 flašicu jer nemam snage da budem budna dok ga dojim, zaspim!!!
Silver, to sa savjetima okoline, razumijem te. Ja imam podršku, supruga posebno, ali nekad svi tako pametuju, kao oni znaju šta je najbolje, da li on vuče mlijeko i td., ko da su oni JA! Dođe mi da ih sve pobacam s terase!!! Juče tetke zove i pita me "Daš li mu da jede"??? Jok, držim ga na UN dijeti!!! user posted image
Hvala vam još 1, svi savjeti su mi dobro došli user posted image

Dobro si prošla, mogla ti je reči da ćeš ga tako razmaziti i da će ta navika ostati do kraja života user posted image

Slobodno, ako nisi sigurna i plašiš se da će se nešto nekontrolisano desiti dok ti drijemaš i beba doji postavi jastuke između vas. Tvoje tijelo će osjećati prepreku i neće se okrenuti na bebu. Dojka će normalno mirovati. Bebu isto možeš poduprijeti jastukom iza leđa ili rolnom od peškira.
Za prvi period dok je beba mala i dok na svijetu za nju ne postoji ništa ljepše, interesantnije ni ugodnije od dojenja za majku je spas spavanje tokom podoja.

Svašta ćeš još čuti, qa teško je dok si u osjetljivom postporođajnom stanju. I svatko će se nači kompetentan da ti komentariše i ispituje. Budi i ti slčno nastrojena, reci da dojiš, da si dosta čitala i da radiš po najsavremenijim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije: dojenje na zahtjev tj. kad i koliko beba hoće, isključivo dojenje tj. ništa osim majčinog mlijeka i da vam super ide.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Majiii)
Neposredna veza do poruke: 2324
18.2.2012 20:52:26   
damma

Dammo, neka proba i sa silikonskim, ali bi najbolje bilo da proba najprije bez i to tako da pokuša izvlačiti bradavice netom prije podoja ili pumpicom za izdajanje (ako ima) tako da napravi vakum nekoliko trenutaka dok bradavica ne uzađe, ili ima onaj fol sa špricom:

user posted image

Uzme se debela šprica (od 10 ili 20 ml) odreže joj se dio gdje ide igla, a onda se ona ručkica (klip) prebaci na tu odrezanu stranu te se bradavica izvlači vakumom kad se ručkica izvlači.

jako je važno da se beba pravilno stavlja na bradavicu:

user posted image

Poenta ovog postupka je da se bebi područje bradavice dovede na pravo mjesto ne zavisno od veličine bradavice. Znači mjesto gdje je bradavica treba da krene na bebinu gornju usnu i onda da, kako beba uvlači, klizne preko nepceta u grlo, dok donju usnu i čeljust gura areola dojke.

Bitno je i da se prije podoja područje bradavice i areole izmasira da bi što više omekšalo i da bi bebi bilo lakše da uhvati.

probale smo s pumpicom, i ne ide. i ona sama izvlaci prije podoja, ali je on strasno nervozan i place kako ne moze da uhvati siku. recu joj da proba i sa spricom, samo da krene dojenje aBd. bas sam sva user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *