Majiii
|
Lejla Kaaaaaaaaaaaaaaaaaa , helppppppp Opet me evo... Dojim ti već danima, ide nekako... Ali evo opet problem - kako ga dojim, on meni po danu skoro nikako ne spava i ako zaspi - to traje 5-10 min., nekad malo duže, ali rijetko, uglavnom ne spava, vidim da je nezadovoljan, stalno zijeva, kenjka, ja ga presvučem - kontam da nije mokar, nije mu toplo, hladno.... Evo baš mi danas mama dolazila, kaže past ću s nogu s njim jer po danu me slomi, ja nemam vremena ni za šta, ni po kući uraditi, jedva se istuširam, jer većinu vremena on doji. A ja izmorena, da mi je odspavati par sati. Naveče je prilično ok, zaspi kad ga okupamo, oko 23h, probudi se oko 3h, jede (e tad mu dam flašicu jer nisam u stanju dojiti ga, par put sam zaspala od umora a i on je naveče tako lijen, slabo doji baš) i zaspi do 6h otprilike i tad nastupa :(. Zato sam sad, da bih mami dokazala da on ipak vuče i da nije gladan, da to nije razlog što ne spava po danu, jer ima stolicu žutu (ja se za to hvatam, to me tješi), napravila mu hapu u flašicu, kad ono - pojede sve i zaspa odmah, evo ga upravo sad spava??? Znači da ipak ne vuče dovoljno a mlijeka ima, vidim kad stavim one đkoljke, pa mi u njima ostane. Naravno, ne uvijek, jer npr. ujutro slabije ima, jer vidim da se ljuti kad doji, ali eto, ima mlijeka. Grudi su puno bolje, mekane su sad prilično. Jooooooj, izvini, ali ja sam morala opet te potražiti. Šta da radim?????? Iskreno, da se ne lažemo, trudim se stvarno, ali najviše bih voljela da ovu priču s dojenjem prekinem. Previše stresa, još mi svi trune "moraš dojiti, to je najbitnije za bebu, ma izmuzi, pa ovo, pa ono..." Pametuju svi a ja hoću više da poludim, taman kontam krenulo, ono... Nije!!!