Rabi
|
IZVORNA PORUKA: lajlac Bryneta* Pogresno si me shvatila, nisam rekla da nam nece biti bolje, nego da mi necemo vise biti iste...kao i poslije svakog iskustva u zivotu, bilo pozitivnog bilo negativnog, mi se mijenjamo. Mozda cemo biti bolje, jace, svjesnije nekih bitnih stvari i momenata, a mozda cemo se vratiti na isto sto smo bili i prije, sto je jednako dobro. Mi svi u biti prizeljkujemo ono "staro stanje" i bojimo se "sta poslije ovoga iskustva"? Ali doza straha od neceg ce uvijek postojati, htjeli mi to ne htjeli, neki ce simptomi i strahovi ostati, ali nama treba malo vise vremena da se naucimo nositi s tim na nacin na koji se nose i drugi ljudi. Jer u svakom covjeku postoji strah od istog, samo sto mi postajemo kao previse svjesni tog straha, dozivljavamo ga na sve nacine, imamo misli o strahovima, za koje treba vremena i truda da se izbace van, odnosno da se obrade na nacin da nam ne stete... Nama je zasad poljuljan sistem, tako da kazem, dok ne dodje na svoje, treba vremena i truda i iskustva kroz sve "faze"...Ali sta mislis sta je to sto nas drzi budnima, tako da kazem...upravo neka nasa snaga i vjera, za koju mozda jos nismo sigurni da je to to, ali nismo je svjesni, ja je nisam svjesna, ali znam da postoji. Ne znam sta se sutra moze desiti, ali znam da se sad zasad borim.... Heheheh, evo ja da se samo nadovezem Svaki dan se covjek mijenja i naravno da nismo, niti cemo ikad biti iste kao nekad! Mi sebi ponekad postavimo preteske, preveline i nemoguce ciljeve i tezimo za necim nerealnim! Znaci, budemo dugacije ali jista strasno...sasvim OK!!! I posle ove nase bitke, bice svaka bolja, jaca, pametnija, zrelija..... Ja vam garantujem! Kazu sta te ne slomi, OJACA te!!! Evo mog danas njeg primjera! Danas na poslu, usla u lift i u njemu zateknem jednu cistacicu koja radi uvijek drugu smjenu! Pozdravim je i pitam onako usput(bez ikakvog povoda) sto radi prvu? Ona se okrenu, sva namrgodjena, ozbiljna....prvo me gledala ravno u lice 3-4 secunde a onda mi je drsko i odvratno odbrusila pitanjem:'' Jel to moram tebi polagati racune?''...................Ostala sam nijema.....k'o da me zali neko hladnom vodom....ne znam sta da kazem....(znam da me vi razumijete u potpunosti. Jer smo mi takve, trudimo se da druge ne povrijedimo, da nesto lose ne kazemo...a ne ovako nesto)...nisam znala sta da kazem U liftu je bilo jos dvoje ljudi koji su sve culi! S njima sam se samo zgledala...A njoj sam onako tiho odgovorila:'' ONAko te pitam '' Zamalo ne poceh plakati Kako mi je samo bilo nesto tesko I onda sam izasla iz lifta i pitala sebe pa sto mi to sve treba !!!! Slijedece sto sam sebi rekla jeste : '' NEKA, to mi treba....hvala ti Boze sto mi ovako otvaras oci!!!!'' Ma ko je ona, ebo je sve da se ona prema meni tako odnosi, da sam ja kakva kobila....ma sipak bi ona meni tako rekla....Sve se ovo lomilo u mojoj glavi!!! I na kraju sam skontala, i hvala ti Boze....sto me ne slomi OJACA ME!!! I jeste tako....jaca sam 10000000 puta...Trebala sam joj drsko, istim tonom i mjerom odgovoriti....Ma jebe se meni kad radis i koliko, samo te nako pitam I krenuti svojim putem, a nju prekriziti u svom zivotu! a kasnije sam skontala da radi cijeli dan, pa se nadrndala gospodja!!! Sad, samo cekam da mi pridje....ako pridje, a bolje joj je da ne pridje da mi zatrazi laptop da se malo konekt na fb E jadna joj majka!!! I svima onima koji pokusaju na bilo koji nacin da me iskoriste ili uvrijede!!! Ljubim va ssve i nedajte se....sve smo mi ovakve osjetljive....zato nam se ovo sranje i desava