|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
7.2.2012 11:26:07   
nadez
evo drage moje zenice i djevojcice da se ja vim i ja citam vas skoro svaki dan ja sam neki standard nekad bolje nekad lose ali do sada je sve u redu sa beba idem redovno na kontrole i kod ginikolog i kod psihihjatar imala sam neki napad ali jos sam bez ljekova nadam se da c do kraja ostati tako,mogu i ja rjeci kako citam vas kada se ja vidim koliko dugo sam sa ovo stanje 8 dugi godina i ctavo vreme u krugu sam se vrtila samo AD doce bolje pa opet lose i samo tako dok su moi drugarice po kaficima ja kod psihijatar dok oni pili alkohola i isli na zurke ja pila AD,ja vam mogu reci pre anaksioznost nisam znala da sednem uvek i ucila i radila i setala,OVO MENI JE BILO KAO GROM OD VEDRO NEBO,ali opet upoznala predivnog muza odlucila sam se da se udam evo sada sam se odlucila i na bebu(koju puno volim)i borim se i nadam se nije lako ziveti i ovako ali kao sto je neko napisao DA SMO DOSLI DO OVO STANJE TREBALO JE DUGO A SIGURNO I DUGO TRAJE DOK DA IZACEMO,kod mene je tako bilo ja sam se raspisalauser posted image ljubim vas svi i nadam se da ce mo izaci jednog dana svo od ovouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3826
7.2.2012 11:43:44   
Rabi
IZVORNA PORUKA: jana mk

Dusiceee mojeeee drage ,ajde sve do jedna koja kako pozeli mozete mi u goste ,nemam tako veliku kucu da bi sve odjednom smestile ,ali samo vi izvolite mozda bi nam vise bilo interesantno ma ne bi mi ni spavali ako treba samo da se upoznamo,nego ja se danas opet skitala da se pohvalim bila van mk,opet setala sopingovala od strahova nista nije bilo ,vratim se kuci odmah mi se pocne spavati oci mi na pola koplje kao da sam non stop pospavana desava ;li se to vama drage moje?sve vas ljubim i grlim

user posted image  jano, jano.....pa nemoramo ni spavati, sijelicemo...A mozemo i negdje naci prenocisteuser posted image
Ja bih stvarno voljela da se upoznamo nekaduser posted image  Ali stvarno!

ma mene ovo u zadnje vrijeme lomiuser posted image  Neki dan na poslu, skoro padoh sa stolice od nekakve pospanostiuser posted image  Ma same mi se oci zatvaraju i ono klonem, bas da zaspim! A to je nizak pritisak Janouser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3827
7.2.2012 12:17:12   
Rabi
IZVORNA PORUKA: lajlac

Bryneta* Pogresno si me shvatila, nisam rekla da nam nece biti bolje, nego da mi necemo vise biti iste...kao i poslije svakog iskustva u zivotu, bilo pozitivnog bilo negativnog, mi se mijenjamo. Mozda cemo biti bolje, jace, svjesnije nekih bitnih stvari i momenata, a mozda cemo se vratiti na isto sto smo bili i prije, sto je jednako dobro. Mi svi u biti prizeljkujemo ono "staro stanje" i bojimo se "sta poslije ovoga iskustva"? Ali doza straha od neceg ce uvijek postojati, htjeli mi to ne htjeli, neki ce simptomi i strahovi ostati, ali nama treba malo vise vremena da se naucimo nositi s tim na nacin na koji se nose i drugi ljudi. Jer u svakom covjeku postoji strah od istog, samo sto mi postajemo kao previse svjesni tog straha, dozivljavamo ga na sve nacine, imamo misli o strahovima, za koje treba vremena i truda da se izbace van, odnosno da se obrade na nacin da nam ne stete... Nama je zasad poljuljan sistem, tako da kazem, dok ne dodje na svoje, treba vremena i truda i iskustva kroz sve "faze"...Ali sta mislis sta je to sto nas drzi budnima, tako da kazem...upravo neka nasa snaga i vjera, za koju mozda jos nismo sigurni da je to to, ali nismo je svjesni, ja je nisam svjesna, ali znam da postoji. Ne znam sta se sutra moze desiti, ali znam da se sad zasad borim....

Heheheh, evo ja da se samo nadovezemuser posted image
Svaki dan se covjek mijenja i naravno da nismo, niti cemo ikad biti iste kao nekad! Mi sebi ponekad postavimo preteske, preveline i nemoguce ciljeve i tezimo za necim nerealnim! Znaci, budemo dugacije ali jista strasno...sasvim OK!!!

I posle ove nase bitke, bice svaka bolja, jaca, pametnija, zrelija.....user posted image  Ja vam garantujem! Kazu sta te ne slomi, OJACA te!!!user posted image

Evo mog danas njeg primjera! Danas na poslu, usla u lift i u njemu zateknem jednu cistacicu koja radi uvijek drugu smjenu! Pozdravim je i pitam onako usput(bez ikakvog povoda) sto radi prvu? Ona se okrenu, sva namrgodjena, ozbiljna....prvo me gledala ravno u lice 3-4 secunde a onda mi je drsko i odvratno odbrusila pitanjem:'' Jel to moram tebi polagati racune?''...................Ostala sam nijema.....k'o da me zali neko hladnom vodom....ne znam sta da kazem....(znam da me vi razumijete u potpunosti. Jer smo mi takve, trudimo se da druge ne povrijedimo, da nesto lose ne kazemo...a ne ovako nesto)...nisam znala sta da kazemuser posted image  U liftu je bilo jos dvoje ljudi koji su sve culi! S njima sam se samo zgledala...A njoj sam onako tiho odgovorila:'' ONAko te pitamuser posted image '' Zamalo ne poceh plakatiuser posted image user posted image  Kako mi je samo bilo nesto teskouser posted image  
I onda sam izasla iz lifta i pitala sebe pa sto mi to sve trebauser posted image !!!! Slijedece sto sam sebi rekla jeste : '' NEKA, to mi treba....hvala ti Boze sto mi ovako otvaras oci!!!!'' Ma ko je ona, ebo je sve da se ona prema meni tako odnosi, da sam ja kakva kobila....ma sipak bi ona meni tako rekla....Sve se ovo lomilo u mojoj glavi!!!
I na kraju sam skontala, i hvala ti Boze....sto me ne slomi OJACA ME!!! I jeste tako....jaca sam 10000000 puta...Trebala sam joj drsko, istim tonom i mjerom odgovoriti....Ma jebe se meni kad radis i koliko, samo te nako pitamuser posted image  I krenuti svojim putem, a nju prekriziti u svom zivotu! a kasnije sam skontala da radi cijeli dan, pa se nadrndala gospodja!!!
Sad, samo cekam da mi pridje....ako pridje, a bolje joj je da ne pridje da mi zatrazi laptop da se malo konekt na fbuser posted image  E jadna joj majka!!! I svima onima koji pokusaju na bilo koji nacin da me iskoriste ili uvrijede!!!

Ljubim va ssve i nedajte se....sve smo mi ovakve osjetljive....zato nam se ovo sranje i desavauser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3828
7.2.2012 12:20:41   
Rabi
lajlac se stalno zali na svoje kilometarske postove, a vidi meneuser posted image
Zaboravila sam reci da ja ponekad popijem apaurin, persen....bilo bi dobro da svaku noc, pred spavanje popijemo po solju caja za umirenje....Redovno!
Lajlac, persen mozes stalno, svaki dan piti nista ti ne skodiuser posted image  Eto, samo malo da te ustabili.
i jos sam nesto htjela reci, al zaboravih....ovaj me zaborav u zadnje vrijeme brineuser posted image  Postala sam skroz zaboravna

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3829
7.2.2012 12:32:02   
dana123
Rabi koliko imaš godina??Ja ti u trgovinu ne idem bez papirićauser posted image user posted image

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3830
7.2.2012 13:06:40   
Rabi
29user posted image  Jesam li starauser posted image
A ni ja moja dano nidje bez spiska, ali sam zaboravna za sve...kod kuce mi samo stikeri na svakom korakuuser posted image

I to je najgore, opet zaboravimuser posted image

< Poruku je uredio Rabi -- 7.2.2012 13:09:03 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3831
7.2.2012 13:11:25   
Rabi
e sjetih se sta sam htjela reci maloprijeuser posted image
Posto sve zelimo da jedna drugu upoznamo, sta mislite da se dogovorimo negdje na ''sredini'' da se nadjemo pa se malo druzimo? Nekad, na ljeto aBduser posted image  Sta mislite, ha....

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3832
7.2.2012 14:34:01   
dana123
Hehe ma kakvi stara ja imam 32 i nisam stara najbolje godineuser posted image vidiš to ti je dobra ideja ja ti mogu doć samo do bos. gradiške to mi je najbližeuser posted image

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3833
7.2.2012 14:35:37   
dana123
E da i ja zaboravljm od 28 godine odtad trebam papirićeuser posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3834
7.2.2012 19:42:22   
biba26
aaa meni nijedna ne odgovara šta radi kad im se srce uzlupa ili je puls ubrzan??? cure moje drage, ja upravo danas navrših 27 godina, dođite sve kod mene na rođendanski tulum anksiozničarica jeeej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3835
7.2.2012 19:46:32   
nadez
DRAGA BIBA SRECAN TI RODJENDAN ZELIM TI NALJEPSE NA OVOME SVETU LUBIM TEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image LJEPO SE PROVEDI

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3836
7.2.2012 20:14:25   
dana123
Pa Biba SRETAN ROĐENDAN SVE NAJBOLJE TI ŽELIM nemoj danas mislit na otkucaje uživajuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 3837
7.2.2012 21:50:48   
BlackMagicWoman
I jeste ovo stanje znak da se treba u zivotu nesto prmoijeniti, samo valja otkriti sta, ne zeznuti ... Ja sam, recimo, promijenila svoje ponasanje prema ljudima, postala uljudna, fina, emotivna, brizljiva i jos gore mi je, iskreno, jer dok sam bila kucka, i dok me nije briga bilo za vecinu ljudi, nikad skoro nisam bila tuzna niti se brinula, niti su mi se desavale ove stvari kao tebi Rabi, recimo, ali od promjene mi se takodjer slicno desilo, sto me je suzbilo u putu napretka ka dobroj osobi ... I u pravu si Brinetyce, ovo je stanje zasita bolje od depresije ... Jer nema nista gore kad u ogledalu bukvalno gledas kroz svoje oci, kad je to samo praznina ... Ovako bar vidis uplasenu srnu ... Samo se ne treb apredavati i shvatiti da svaki covjek u nekom periodu svog zivota dozivi nesto slicno, neki jace, neki blaze simptome ... Tijelo i dusa se jednostavno umore i moraju se ispuhati, odmoriti ... Svakako da ce i ovo sviju nas proci, samo treba imati jak razlog za ici naprijed ... Bibooooo, nek je sretan user posted image , sve najljepse ti zelim ... Vidim ovdje smo blizu sa godinama, samo sto vecina vas ima dijete ili vise cak, moram izgleda poceti odrastati :PPPPP ... Ljubim vas sve, lavice moje ...

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3838
7.2.2012 23:21:02   
brinetyca
Tako je b.mwoman, sve se slazem s tobom sto si napisala. a nasoj bibi zelim hepi brdvaj i sve naj naj naj user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 3839
8.2.2012 19:46:18   
blur 77
Lajla, od knjiga bih ti preporucila uz Kaludjer koji je prodao svoj ferari i Moc sadasnjeg trenutka i Panic away. Ja vec skoro 2 godine nijesam popila ni apaurin, prije toga bila 5 mjeseci na ad i xanax-u. Od cajeva pijem samo kamilicu, mada cu poceti piti i maticnjak, citala sam da je jako dobar za ova nasa stanja, pije se po 2-3 solje dnevno. U trudnoci sam  pila magnezijum, i bedoksin, koji su me fino smirivali. Ako neko pije maticnjak nek javi iskustva.
Rabi, ista sam ti, uvijek fina i dobra prema svima, uvijek prva da pomognem i uvijek se nadje neko da me povrijedi, a sto ti kazes bolje biti kucka, da smo takve sigurno nam se ovo ne bi desavalo.
Bibo, srecan rodjendan, dragauser posted image
Ljubimmmmmm

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 3840
10.2.2012 16:24:54   
MajkaTereza
Hvala ti Alma na ovom videu, moram bebu uspavati, pa cu pokusati.. ja ovo prije nikad nisam imala, doslo je tek nakon porodjaja user posted image Jedino sto mi pomaze je 5HTP, to je jedino prirodno protiv toga, a sad mi je teta dobavljacica otisla u SAD i ne znam gdje da ga nadjem?? Hemijske tablete ne mogu piti.. Uglavnom, puno ti hvala, lijepo je ne osjecati se usamljen u ovom svemu..

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3841
10.2.2012 16:36:54   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: MajkaTereza

Hvala ti Alma na ovom videu, moram bebu uspavati, pa cu pokusati.. ja ovo prije nikad nisam imala, doslo je tek nakon porodjaja user posted image Jedino sto mi pomaze je 5HTP, to je jedino prirodno protiv toga, a sad mi je teta dobavljacica otisla u SAD i ne znam gdje da ga nadjem?? Hemijske tablete ne mogu piti.. Uglavnom, puno ti hvala, lijepo je ne osjecati se usamljen u ovom svemu..

sta je 5HTP?

obavezno javi kad isprobas :D

(odgovor članu MajkaTereza)
Neposredna veza do poruke: 3842
10.2.2012 18:12:16   
MajkaTereza
Isprobala sam ja  vec , super je.. Samo mi je sad nestalo, a teta od koje sam kupovala otisla vani.. Nesto je pricala da mogu dobiti broj njene necake, pa kupiti od nje, ali mi ga jos nije poslala.. Ako zelis vise da procitas, evo link

http://www.ordinacija.hr/zdravlje/alternativna-medicina/jeftinom-aminokiselinom-protiv-depresije-i-anksioznosti/

Ako nadjem cu da ti javim ako si zainteresovana!

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3843
12.2.2012 20:50:17   
mo girl
sta ovo nema nikoga sta je rec?

(odgovor članu MajkaTereza)
Neposredna veza do poruke: 3844
13.2.2012 23:14:37   
blur 77
Alma, napisi mi na pp mail da ti posaljem knjigu. Samo tako nastavi , ima da sredis panicne. I ja sam se njih jako brzo rijesila, meni je mnogo teze pala cjelodnevna anksioznost, bas me iscrpljivala. Sad me ponekad muci sjecanje na te dane, odmah mi utrne glavauser posted image
Jako sam srecna sto vas imam ovdje, jos ove moje sto imam za prijatelje na fb, bas su su mi  postale prave prijateljice. Jos da vas uzivo upoznam.........

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3845
14.2.2012 8:27:55   
jana mk
Blur duso ,ljubim onu lepoticu malu onaj slatkis koga sam gledala na facebook ,kako je samo ona cakana pa ona suknjica i carapice user posted image user posted image user posted image user posted image ,jao koja lepotica bas sam se nasmijala pravi slatkis je ,nek je ziva i zdrava slamace ona puno muskih srca prava je lepoticauser posted image user posted image ,i ja sam panicne brzo resila na nacin nek bude sta bude prepustim se i nista nebude prodje me samo od sebe jer mu nisam pridavala znacaja,i mene ko blur muci celodnevna anksioznost i crne misli to me je najvise gurnulo u ovo stanje depresivno ,jednostavno nemogu pronaci nacin da nemislim na crnjake da nesmisljam scenarije horora,malo sam bolje od pred 1 meseca ali ni blizu onoga sto sam bila ranije pre recimo 6 7 meseca,i tad sam bila anksiozna ali nije to trajalo po citav dan,crnjake je bilo ali proleti jednom u 5 dana i otarasim ga se brzo odma skrenem misli,sad su tu 24/7 te misli,a da vas pitam dali vas ovo vreme dodatno cini depresivnim,onako bezvoljnim i da vas tera da mislite kako nista nema smisla da je zivot sve jedno ta isto svaki dan i da vas muce pitanja kako vam nista nije interesantno ko ranije?sve vas ljubim i grlim

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3846
14.2.2012 9:03:40   
dana123
Jano samo misli suprotno od onog što sada misliš.Da je sve lijepo divno krasno i proći će.Nemam vremena puno pisat svekrva mi je ostala nepokretna šta da vam kažem znate šta je na meni, oporavak će trajati duže eto šta je životuser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3847
14.2.2012 10:56:38   
Rabi
alma 27, gdje si zbavila knjigu...ja sam nasla na internetu, ali mi tesko citati...i stalno buljiti u monitor!
Donekle procitala i stalauser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3848
14.2.2012 11:10:05   
Alma_27
i ja sam tako isprintala prijevod knjige.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3849
14.2.2012 11:49:37   
biba26
tko ima nek i meni pošalje knjigu panic away na pp, please

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *