malena27 RR
|
Prenos postova: IZVORNA PORUKA: enića Drage moje, jučer sam išla doktoru da mi utvrdi trudnoću, trudna sam 5 sedmica, uzv je pokazao dvojke, premda je drugo sitnije od prvog, ponovo mi je zakazan pregled za 15 dana, jedva čekam da znam zasigurno jesu li dvojke ili jedno. J e l' imao neko sličnu situaciju??? IZVORNA PORUKA: Djana enica ja sam cula da je cesta pojava da jedan plod bude manji od drugog, medjutim najbolje je pratiti kod dr situaciju pa ces tako sa sigurnoscu znati! Sretno u svakom slucaju - i uzivaj maksimalno! IZVORNA PORUKA: enči80 Ja sam imala identičnu situaciju i evo to 'sitnije' upravo spava pored mene Ako imaš terapiju pridržavaj se strogo i bit će sve ok uz Božju pomoć.Sretno IZVORNA PORUKA: enića Oduvijek sam imala u podsvijesti da cu imati dvojke, pa kada mi je i doktor rekao da su mozda "dvije mrvice", ja sam se počela smijati da mi je jedva uradio sliku na uzv... Divan je to osjećaj..., voljela bih da su dvojke, a Bog zna najbolje, vidjet ćemo. To je nešto neopisivo :) Prvo mi je dijete (djeca), Enči80, jesi li ti rodila blizance? Meni je propisao folacin i utrogestan za terapiju... IZVORNA PORUKA: enči80 Jesam,dvije djevojčice koje sad imaju 4,5 mjeseca...moje dvije ruže...i dr.mi je rekla da će mi jedan plod da ode(danas moja Zara)...ali nije uz Božju pomoć...ja sam radila i serklažu tako da ako i dođe do toga ne brini nije ništa strašno a pomogne u očuvanju trudnoće i rastereti te psihički...ja sam pila dabroston i apaurin ali apaurin vrlo rijetko do 4mj a od 4mj ginipral+apaurin IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja Kao prvo, iskrene cestitke. Molim Boga da bebi ili bebama podari svako dobro, zdravlje, zivot. Vrlo je moguce da su dvojke. Kod mene je bio slican slucaj. Jedna beba je bila manja u odnosu na drugu. Zelim ti lijepih 9 mjeseci. IZVORNA PORUKA: AminaZana meni je od sinoc identicna situacija... naime, moja Zana i ja smo otisle da vidimo bebu, jer su mi dva testa pokazala da sam trudna i pred kraj pregleda je doktorica ustanovila dva ploda.... ja ne mogu rijecima opisati svoju srecu... to je bas dar od Boga... isto mi je propisan Folacin i Utrogestan i za 2 sedmice idemo vidjeti otkucaje srca, ako Bog da. ja sam bas optimisticna, i iako imam vec svoju kcerkicu, znam da cu ja to sve stici i uzivati sa njih troje... IZVORNA PORUKA: enića Odlično, AminaZana:) vidjet ćemo za 15- ak dana:))) i ja sam presretna. Koja je tebi sedmica trudnoće? Meni je 5 i dva dana:) Na pregled sam išla 17. i rekao mi je da dođem za 15 dana... Tad ću i ja, ako Bog da čuti srca svoje djece/djeteta, zavisi koliko ih bude