Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 14:45:44
Dzenana_G
Ja danas idem da raidm kolposkopiju. Brine me sto vec 4. dan imam kao smedjkast iscjedak umjesto bjelog pranja i to nakon odnosa sto mi se nikada nije desilo. Ne trebam dobiti jos narednih 4/5 dana. Koliko se ceka nalaz kolposkopije?
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 14:56:40
lilix
Dženana taj nalaz ti se ne čeka, odmah ti dr kaže sve, dok ti radi kolposkopiju ujedno ti i objašnjava, to ti je kako bih ti laički rekla, kao posmatranje grlića pod mikroskopom nakon premazivanja sirćetnom otopinom i jodom.... sretno
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 15:01:45
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lilix
noa je li čekaš nalaz kolposkopije ili možda papa brisa?
meni je poslije kolposkopije uzela i isjecke na nagovor med.sestre koju poznajem pa te rezultate cekam moja doktorica nije usta otvarala na citavom pregledu
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 15:04:03
dinaa
IZVORNA PORUKA: noa
IZVORNA PORUKA: lilix
noa je li čekaš nalaz kolposkopije ili možda papa brisa?
meni je poslije kolposkopije uzela i isjecke na nagovor med.sestre koju poznajem pa te rezultate cekam moja doktorica nije usta otvarala na citavom pregledu
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 15:09:48
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dinaa
Uh ja iduce sedmice idem raditi papa test i evo vec sam nervozna
ja te mogu samo bodriti,malo sam s vremenom dosla sebi,nakon onog prvog soka lilix koji je kod tebe cin ja sam popila jednu kutiju imunoglukana i uzela od jedne zene maticnu mlijec s nekim medom bas za ove probleme,ne znam bi li jos nesto uzela npr ovaj beta glukan
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 15:27:54
lilix
cin 1; imunoglukan ti nema dovoljno bete u sebi, provjeri to malo, i ja sam njega u početku pila ne znajući za tu informaciju; ja uglavnom pijem beta glucan 1,3/1,6 1 dnevno; aloju i noni; folnu kiselinu, brokulu; povremeno vaginalete ili nanesem unutra nevenovu kremu ili kantarionovo ulje... a i C vitamin povremeno uzimam...
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 21:20:00
Dzenana_G
Ja isla raditi kolposkpiju. Prvo me napala sto nisam ponjela nalaz papa testa. Kazem joj da je kod moje dr. i da nisam imala pojma da treba, kao i to da su bitne info napisane na uputnici. Uglavnom jedva me pregleda i kaze kako i ona vidi neke promjene ali nemoze bas fino reci bez nalaza papa testa. Posto trebam dobiti ovih dana kao kad prodje otici opet raditi papa jer je vrijeme. Jos mi je mi je rekla kako vidi da mi je grlic kao pucao pri porodu, a ja kazem da nije. Kaze sigurno jeste. Sada kontam da mozda i jeste, a da ovi nisu nista uradili. Sad sam totalno zbunjena...
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 21:33:38
dinaa
Nista draga sacekaj ti taj drugi papa test i tada ces znati vise.Znam kako se osjecas i da cekanje ubija ali sta je tu je...jel trebas raditi biopsiju?
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 22:44:09
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dinaa
Noa, ne mora,lijecenje je malo dugotrajnije ali moze se izlijeciti bez konizacije,samo redovne kontrole svakih 4-6 mjeseci.
ma ja sam nekako spremna na sve...poslozila sam u glavi neke stvari al ne mogu da svarim 100 procitanih clanaka u ovih mjesec dana sve me dva razrahate pa druga 2 bace u trans..
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 10.1.2012 23:02:49
klemzi
Noaaaaa brzo nam ozdravi Dino, ti si se jelda riješila toga