|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
30.11.2011 11:09:59   
ferguson
morat cu razgovarati sa svojim doktorom o tome, da vidim sta mi on savjetuje.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 976
30.11.2011 11:43:48   
Čupi
Draga moja, nakon 3 carska i evo 4 put akoBogda na ljeto opet...mogu ti samo reći da nije to nešto toliko strašno, nisam rodila prirodno, pa neznam razliku, ali sve zavisi od tebe i kako ti budes psihički jaka, ako se opustis i sama sebe uvjeris da ce biti problem ustati nakon operacije, onda će i biti, ali ako budeš jaka i govoriš sama sebi ja to hoću, ja to mogu...onda to ide, samo lagano, bez naglih pokreta i uredno se oporavis bez nekih posljedica, a što se tiče dojenja mlijeko ti i nedođe prvi dan, bar meni nije i dok se ti oporavis za 24 sata, dođe mlijeko, a i bebica može vući, ja sam rodila u Mostaru, bebu ti donesu čim se probudiš da je vidiš, ali je vidiš u magli...i kako se ti budes bolje osjećala oni ti je više donose, a svugdje potiču dojenje tako da mislim da neće biti iznimka gdje se ti porodiš... Samo čvrsta volja i sve se može...pozdrav!

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 977
30.11.2011 11:57:53   
ferguson
mlijeko nadolazi treci dan nakon poroda, a do tada dojke luce kolostrum(zuckasta tekucina) koji je jako bitan za bebin organizam, podmazuje bebine organe za varenje kako bi normalno funkcionisali kad beba pocne sisati mlijeko.
posto sam vec odavno odlucila da cu dojiti i nisam kupila niti jednu flasicu, istrajacu u svojoj namjeri.
hvala vam...

(odgovor članu Čupi)
Neposredna veza do poruke: 978
30.11.2011 13:18:24   
leona81
@čupi, jel to 4 carski? mozes li mi reci koji je razmak izmedju trudnoca? svaka cast

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 979
30.11.2011 15:19:04   
Miracle*3
Ja sam oba puta isla na opstu. Sad bi tako volila probati spinalnu, samo zbog tog osjecaja kad vidis odma bebu... ne znam, ali me strah. Strah me da cu osjetiti nesto, da cu imati neki osjecaj zbog kojeg cu se uspaniciti.....ne znam, a tako bih rado to probala

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 980
30.11.2011 15:50:50   
Čupi
Prvu sam rodila 2005, drugu 2007 na isti datum, točno 2 godine razlike, pa 3. ove godine, sutra joj 10 mj,znači 3ipo godine razlike, i ovo sada akoBogada godinu ipo će biti, još nisam išla na kontrolu, neznam kakva ce biti reakcija dr. a i neznam kome da idem, svako djetet drugi dr u mene hehehhe, uglavnom nisam imala nikakvih problema sa njima, pa mislim da nisam dobro podnijela ili nesto tako da bi mi rekli poslije operacije, nitko mi nista nije spomenuo ni da smijem ni da nesmijem, dogodilo se i sta sad, od Boga je prihvaćamo i to je to, nadam se da će biti sve uredu!

Al'' upamti frajeru, da ti pare nemogu kupiti raju iskrenu....

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 981
30.11.2011 16:24:49   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Čupi

Prvu sam rodila 2005, drugu 2007 na isti datum, točno 2 godine razlike, pa 3. ove godine, sutra joj 10 mj,znači 3ipo godine razlike, i ovo sada akoBogada godinu ipo će biti, još nisam išla na kontrolu, neznam kakva ce biti reakcija dr. a i neznam kome da idem, svako djetet drugi dr u mene hehehhe, uglavnom nisam imala nikakvih problema sa njima, pa mislim da nisam dobro podnijela ili nesto tako da bi mi rekli poslije operacije, nitko mi nista nije spomenuo ni da smijem ni da nesmijem, dogodilo se i sta sad, od Boga je prihvaćamo i to je to, nadam se da će biti sve uredu!

Cupi,iskrene cestitke na trima ljepoticama.Kako shvatam sve si ih rodila na carski...kako je prosao treci porod?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Čupi)
Neposredna veza do poruke: 982
30.11.2011 16:46:18   
Miracle*3
Cestitam Čupiuser posted image
de mi samo reci, kad si imala treci CR, u kojoj sedmici je radjen? Je li moralo ranije, zato sto je treci ili je sve islo po planu? Jesi li bila u bolnici u zadnjem mjesecu?
Izvini na ovolikim pitanjima ali i meni je terci sad, a iskreno ne znam nekog sa iskustvom da cujem kako i sta je bilo

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 983
30.11.2011 16:55:47   
jasmin
Miracle*3,kad se porodis akobogda,obavezno pisi iskustvo.I ja cekam Cupi i njeno iskustvo s treceg poroda.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 984
30.11.2011 17:04:29   
Miracle*3
Hocu Jasmin ako Bog da.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 985
30.11.2011 20:02:12   
Čupi
termin mi je bio 9.2. i 1.2. me je naručio da dođem u bolnicu da vidimo ctg i pregledao me, nisam bila otvorena, pitao me dali da ostanem da to radimo sutra, ja kažem mozemo, sto se mene tiče (mada mislim da smo čekali termin možda, ali možda bi išao i prirodno, jer sam lagano nosila,ona mi bila unisko, a nije bila ni teška 3,300, a njih dvije prije preko 4 kg, a sve je islo na carski jer se nisam otvarala, prvu prenijela 13 dana, a drugu 9 dana, ali nisam htjela reći neću čekat ćemo prirodno, pa da se nešto zakomplicira, nebi sebi nikad oprostila) uglavnom ostavili su me u bolnici taj dan, uvecer dolazi dr i kaze hocemo te radit vcrs da nečekamo jutro, kazem ja opet moze... i tako da su me nabrzaka na stol i eto, poslije sam govorila super, jer da sam čekala jutro, nebi mogla spavat nervozna, onako vecer provela spavajuć i govoreć sve je prošlo, najmanje me bolilo, skoro nikako, cure u sobi mi govorile sutradan, kao one između sebe komentirale, šta su ovoj radili, kao da su je uspavali i doveli ovdje, kao da nije imala carski heheh, uglavnom super je prošlo...čeka me opet sve isto, strah me je, jer opet 4. je nije uobičajno, ali imam čvrstu vjeru, nadam se da će sve biti uredu, uglavnom javim i kako će dr reagirat kad dođem na pregled! user posted image

Al'' upamti frajeru, da ti pare nemogu kupiti raju iskrenu....

Neposredna veza do poruke: 986
13.12.2011 11:32:55   
lana32
Pozdrav svima , sve sam postove o carskom rezu pročitala ,trebala su mi debela 2 i po sata , forum je zatista zlatni rudnik informacija . user posted image
Iduće sedmice imam razgovor u Gradskoj bolnici s dr Drljevićem oko smještaja ,termina i ostalog ,po preporuci dolazim do njega . Inače trudnoću vodim privatno . Moja odluka je da idem na carski rez iz nekih svojih razloga ,i to sad nije bitno ,nego me interesuje kakve su šanse da na svoj zahtjev dobijem CR , napominjem da novac nije bitan ,svjesna sam da treba platiti ,osigurana sam , i zna li iko koliko to sve košta na moju incijativu i da li je dr Drljević nagodan za tako nešto ,i zna li iko koliko košta apartman u Gradskoj bolnici ( ovo je iskljucivo zelja mog muža ) ,da li ga je teško dobiti i slično ? Hvala unaprijed

(odgovor članu Čupi)
Neposredna veza do poruke: 987
13.12.2011 12:02:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lana32

Pozdrav svima , sve sam postove o carskom rezu pročitala ,trebala su mi debela 2 i po sata , forum je zatista zlatni rudnik informacija . user posted image
Iduće sedmice imam razgovor u Gradskoj bolnici s dr Drljevićem oko smještaja ,termina i ostalog ,po preporuci dolazim do njega . Inače trudnoću vodim privatno . Moja odluka je da idem na carski rez iz nekih svojih razloga ,i to sad nije bitno ,nego me interesuje kakve su šanse da na svoj zahtjev dobijem CR , napominjem da novac nije bitan ,svjesna sam da treba platiti ,osigurana sam , i zna li iko koliko to sve košta na moju incijativu i da li je dr Drljević nagodan za tako nešto ,i zna li iko koliko košta apartman u Gradskoj bolnici ( ovo je iskljucivo zelja mog muža ) ,da li ga je teško dobiti i slično ? Hvala unaprijed

draga,
ako su razlozi samo o nako  nemoj carski user posted image  
a druge odgovore nemam user posted image u vezi smestaja i ostalog

(odgovor članu lana32)
  Neposredna veza do poruke: 988
13.12.2011 12:42:04   
lana32
Ma nisu bas onako  ,nisam htjela da nabrajam razloge da ne zamaram ,nemam ni puno pitanja o Cr ,jer je u postovima sve rečeno i objašnjeno user posted image ,nego imam zakazan razgovor iduce sedmice ,pa bi bilo dobro znati sve informacije . 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 989
13.12.2011 12:51:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lana32

Ma nisu bas onako  ,nisam htjela da nabrajam razloge da ne zamaram ,nemam ni puno pitanja o Cr ,jer je u postovima sve rečeno i objašnjeno user posted image ,nego imam zakazan razgovor iduce sedmice ,pa bi bilo dobro znati sve informacije . 

onda sretnouser posted image   i nadam se da ces dotad imati sve potrebne informacije

(odgovor članu lana32)
  Neposredna veza do poruke: 990
27.12.2011 13:20:32   
Sandrich
kod mene je beba okrenuta guzom i ako  se ne okrene kako treba morat cu na carski a nesto mi se bas i ne ide user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 991
28.12.2011 13:57:09   
Anoniman
Kad je u pitanju Drljević, općepoznato je da pare čine čuda.

(odgovor članu Sandrich)
  Neposredna veza do poruke: 992
28.12.2011 14:02:17   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Kad je u pitanju Drljević, općepoznato je da pare čine čuda.

Nisam imala licno iskustvo, ali jesam familijarno, i naravno cuda, samo reci kad zelis, koji dan, datum, sat

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 993
30.12.2011 17:02:50   
lana32
He ,he ,he
U pravu ste.user posted image Zakazano je za 19.01 2012 . Samo mi je želja da sve dobro i lijepo prođe ,ostalo ništa nije važno .

Neposredna veza do poruke: 994
30.12.2011 18:02:41   
Sandrich
lana jel mi mozes reci koliko prije termina ti je zakazan carski?

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 995
30.12.2011 18:59:14   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Sandrich

Meni dan prije terminauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 996
30.12.2011 19:51:22   
lejlaze
meni 7 dana prije. 

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 997
31.12.2011 11:01:17   
balasgirl
meni tačno na termin, ali kad sam ja išla na komisiju bližio se Bajram tako da su oni bili prebukirani, htjeli su da imaju slobodno za praznik pa su sve nekako ugurali u te dane pred Bajram. Mene kad su pregledali zaključili su da nema nikakve potrebe da me zakažu ranije, pa su me ostavili tačno na dan kad mi je i regularno bio termin. Inače, idu oko dvije sedmice prije termina. Ako je sve ok.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 998
31.12.2011 11:06:41   
Anoniman
meni sest dana pred termin zakazan cr.

(odgovor članu balasgirl)
  Neposredna veza do poruke: 999
31.12.2011 12:28:41   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Sandrich

U mom slucaju 2 sedmice prije termina. Beba bila vec velika (3650gr i 56cm) plodova voda oticala, kontrakcije bile u toku, a zbog anomalije karlice se ne moze beba spustiti u porodjajni kanal.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *