|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
12.12.2011 23:23:21   
Ady
Ahhh, ja više stvaro neznam user posted image kamo bi sa sobom...
Križa me bubaju user posted image i užasno sam loše volje... user posted image
Nadajmo se najboljem! user posted image user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 3201
14.12.2011 14:22:16   
Ady
Cure, je imala možda koja od vas povišenu temperaturu u trudnoći? Meni je povišena temperatura, obično imam 36,5 ili 36,6, a sad imam 36,7. Prerano mi je za test user posted image
Mali pomak ali ipak brine me user posted image

(odgovor članu Ady)
Neposredna veza do poruke: 3202
14.12.2011 20:30:04   
jedina5
pozdrav, evo ja nova ovdje i zanima me jesam li trudna :)
evo moje situacije: 2 dana prije nego sam dobila mengu, imala odnos s dragim i on svrši u mene... to bi trebali biti neplodni dani, ali kako ja iman poremecene hormone, nikad neznam kad su mi plodni a kad ne, na šta me i ginekolog upozorio-bez obzira šta imam redovne menge, plodni dani mogu kao biti i dan prije :/

idemo dalje, znači 2 dana nakon odnosa dobijem, al vec nakon drugog dana menge, ona skoro pa nestaje i polako krene nešto kao roza krv, nekad sa sluzi nekad bez, ali samo na papiru, rijetko bi na dnevnom bilo nešto... za ne falit bila u ginekologa par dana prije i svi mi nalazi uredni, znaci nisu upale i slicno... e ajde, prođe ta menga i pocela ja trcat na wc mokrit svako 15, 20 min pogotovo taj jedan dan, sad je svako po ure-uru :D, uz to me još uvatilo spavanje tako da nakon 12 sati sna mogu ostat 2, 3 ure budna i ja bi nazad u krevet :) i uz to osjecam lagani pritisak u donjem djelu trbuha, malo podsjeća na bolove pred mengu, al opet nisu takvi, nego takva samo nekako tupa bol, e jeste razumili :P ugl od samog odnosa je prošlo niti 2 tjedna, pa mi je rano i za testove i sve, a ja nestrpljiva ajme pa eto da cujem malo vase savjete i misljenja, šta mislite oce biti user posted image

(odgovor članu Ady)
Neposredna veza do poruke: 3203
15.12.2011 8:43:31   
AAvalon
mislim da ces morati sacekati jos koji dan pa uraditi test da budes sigurna, ali jedno ti sigurno mogu reci: 2 dana nakon odnosa se oplodjena jajna stanica tek dijeli i putuje kroz jajovod, dakle nije se implantirala (do toga dolazi tek 6-10 dana poslije oplodnje) i ne luci nikakve hormone koji bi zaustavili menstruaciju. tek nakon implantacije blastocista pocinje luciti hormone koje organizam prepoznaje kao trudnocu, tako da i da je bilo oplodnje, ne bi ti zaustavilo krvarenje. vjerovatno ti je neki hormonalni poremecaj, s obzirom da imas problema sa tim.

a ti u svakom slucaju uradi test kad dodje vrijeme, i otidji ginekologu pa se posavjetuj sa njim u skladu sa tim da li zelis ili ne zelis da ostanes trudna. u svakom slucaju, sretno user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu jedina5)
Neposredna veza do poruke: 3204
15.12.2011 10:22:52   
jedina5
puno hvala na odgovoru :)))
to znam da triba par dana da dođe do implatacije, al nisam znala da ne utjece na mengu u tih prvih par dana, al sam mislila s obzirom da mi je menstuacija krenula normalno, pa nakon 2 dana krenula čudno, znači peti dan od  eventualne oplodnje jel moguce da je bila menstruacija pa implatacijsko? ma ja sam malčiceee nestrpljiva, tila bih sve sad odmah znat :) iii nije da sam planirala trudnoću, al bi bila presretrna da jesam user posted image   a do sada mi hormoni nisu utjecali na menstruaciju, uvik dobijem na vrijeme, razlike 1,2 dana i uvijek prva 3 dana potop, a posli lagano smanjenje... u svakom slucaju pravim test za koji dan i javim rezultate user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 3205
   RE: dali sam trudna ?
16.12.2011 10:20:09   
trudilica82
ćao drage mojeuser posted image
ja sam trudilica82 i dana sam se prijavila na forum. nova sam tako da ne znam da li sam na pravom mjestuuser posted image
moja priča ide ovako...
u braku sam skoro pet mjeseci i radimo na bebici. svaki mjesec se ponadam a ono vještica dođe baš na vrijeme. inače ciklusi su mi redovni 27-28 dana. čitala sam da je ovulacije negdje na polovini ciklusa a ja sam prozirnu sluz o kojoj sam čitala primjetila jučer (10 dc) u dva navrata. ja sad ne znam da li sam ovulirala jučer ili tek treba da uslijedi ovulacija. jučer kad sam primjetila tu prozirnu sluz otišla sam do apoteke po test za utvrđivanje o i bio je neg. obzirom da mi je muž na putu, zadnji odnos smo imali 11.12, znači 4 dana prije sluziuser posted image i tek ćemo u subotu opet. pozdrav svima

(odgovor članu medolino)
Neposredna veza do poruke: 3206
16.12.2011 11:52:03   
malena27 RR
Trudilica82, dobro dosla na forum. Tvoj post je postavljen na pogresnoj temi stoga je prebacen na temu: Odredjivanje ovulacije na linku http://www.ringeraja.ba/forum/m_24179/mpage_23/key_/tm.htm#1151140

Molim da prije otvaranja nove teme ili postavljanja posta koristite trazilicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu.

LP, RR Tim user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu trudilica82)
Neposredna veza do poruke: 3207
17.12.2011 22:47:51   
Ady
Cure, pleas pomozite.
Su možda kojoj od vas potamnie bradavice i onaj obruč oko njih je naglašen. Piškim češće, nego obično. Su to dobri znakvi? Neču se previše nadati user posted image user posted image jer neču da mi poslije bude žao.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 3208
17.12.2011 22:51:13   
klemzi
Ady, to mogu biti znakovi trudnoće...ali i ne moraju...kad očekuješ menstruaciju...
uradi test, najbolje je
sretno user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Ady)
Neposredna veza do poruke: 3209
18.12.2011 12:23:11   
Ady
Hvala user posted image
Menstruaciju očekujem na sam Božić. Klemzi, kaj misliš ako nije trudnoća u pitanju od čega bi mogle biti takve bradavice? Možda znaš?

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 3210
18.12.2011 12:40:24   
Lulu_08
Ady moze od hormonalnih promjena, onda ako se ne varas imas jos 7 dana do menstruacije, nista strpi se jos malo pa ces mozda dobiti lijepe vijesti na Bozic.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Ady)
Neposredna veza do poruke: 3211
18.12.2011 13:48:00   
Ady
Hvala, tako ću i napraviti. Za testić mi je prerano. user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 3212
19.12.2011 13:05:03   
trudilica82
ćao cure, čitam vaše postove duže vrijeme i imam jedno pitanje, ako mi mižete pomoći.
ciklusi su mi redovni 27-29 dana, ovaj mjesec ovulacija mi je bila ranije nego obično 10 dc, 12og dana ciklusa grudi me bole i osjetila sam u par navrata neko probadanje, kao žiganje u donjem dijelu stomaka. inače me grudi bole sedam dana prije men, a sada su počele da bole 14 dana prije men.
šta mislite, jesu li ovo najraniji znakoviuser posted image

(odgovor članu Ady)
Neposredna veza do poruke: 3213
19.12.2011 21:33:15   
Ady
Sve je moguće. Svaka žena ima drugačije simptome.Trebaš pričekati, pa da uradiš testić. Znam da si nestrpljiva tak je i meni. Siske me bubaju onak malo, a bradavice su mi potamnile. Držimo fige da bude user posted image

Neposredna veza do poruke: 3214
20.12.2011 6:59:12   
trudilica82
hvala na odgovoru, držimo fige i biće abd user posted image

(odgovor članu Ady)
Neposredna veza do poruke: 3215
20.12.2011 12:39:31   
glavobolja
Cure moje, lijep pozdrav. Tri godine sam pokušavala zatrudnjeti i stalno preispitivala menstrualne simptome. Vječno sam računala plodne i neplodne dane.... Naime, ne želim vam soliti pamet, ali vam želim reći da su meni, pred menzes koji nisam dobila jer sam zatrudnila, simptomi bili uobičajeni ( čak sam pila i Analgin zbog bolova) i kada sam poslije preračunavala shvatila sam da sam ostala trudna u danima u kojima, prema kalendaru ovulacije, nikako nisam trebala. Test sam uradila tačno mjesec dana od prvog dana posljednjeg menzesa i bio je pozitivan. Dakle, ovo sam vam napisala da ne padate u očaj ( kao što sam ja to činila) kada budete osjećale PMS, a tako silno želite da ne dođe.
Ljubim vas i sretno

Zahra

Neposredna veza do poruke: 3216
20.12.2011 13:21:09   
Ady
Držimo fige, čim zakasni trk po testić ili giniću. user posted image

Neposredna veza do poruke: 3217
22.12.2011 18:54:07   
LaLa11
Pozdrav :)
Znam da na ovom forumu pisu samo oni koji žele bebu , ja nisam taj slucaj ,ali sam na ovoj stranici posto mislim da vi imate iskustva i da ce te mi pomoci ..

Imam jedno pitanje za vas.. Nadam se da ćete mi moći pomoći . Dakle , interesuje me da li se može zatrudniti nema spolnog odnosa nego sperma zavrsi na stidnim usnama , na ulazu u vaginu . Imala sam taj slućaj . To je bilo prije 4 mjeseca tačno. Da li je moguće da je doslo do oplodnje . Nisam imala nikakve simptome . Menstruacija je redovna . Kasni kao i uvijek par dana ali sam je imala. Neki strah u meni je , jer sam mlada . Nadam se da ćete što prije odgovoriti na moje pitanje ..

Zanima me koliko je realno da se zatrudni bez odnosa , na ovaj nacin , i zanima me to da je proslo 4 mjeseca od toga a od nekog straha ne znam da li mi se priviđa da mi je stomak malo naduven , bilo je i prije malo ,al valjda od straha sad obracam vise paznju ...Unaprijed hvala :)

(odgovor članu Ady)
Neposredna veza do poruke: 3218
22.12.2011 18:57:04   
vjestica
s obzirom da je to bilo prije 4 mjeseci, test će ti tčno pokazati jesi li trudna ili ne, nego da mi ovdje nagađamo
uradi test i riješi se nedoumice, jer odgovor nećeš pronaći na forumu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu LaLa11)
Neposredna veza do poruke: 3219
22.12.2011 18:59:44   
LaLa11
Sutra cu uraditi . Zanima me ,naravno ako znate .. Koliko je realno da se na taj nacin zatrudni ,i da se nema simptoma nikakvih vec 4 mjeseca ?

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3220
22.12.2011 19:03:51   
LaLa11
nisam o tome razmisljala nikako , imala sam redovnu menstruaciju , ali sam citala prije 7 dana da je moguce da si trudna i da imas mengu :S i to me plasii :/

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 3221
22.12.2011 19:08:16   
bananica
pa jest moguce, nista nije iskljuceno,ali vec bi na sebi promjene primjetila ili?

(odgovor članu LaLa11)
Neposredna veza do poruke: 3222
22.12.2011 19:11:26   
LaLa11
Nisam nikakve simptome primjetila . Citala sam grudi bujaju , nesvjestica , povracanje ,bol u leđima ... al vec je 4 mjesec od toga , stomak mi je naduven , al trebam imati mengu ovih dana . i kad gledam ono izgleda mi veci ali sumnjam . jer bi trebao onda biti u 4 mjesecu , i trebao bi biti valjda tvrd ili slicno .. sta vi mislite ?user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 3223
22.12.2011 19:21:06   
vjestica
uradi test, pusti se pogađanja i sljedeći put se malo odgovornije igrajte

< Poruku je uredio vjestica -- 22.12.2011 19:30:18 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3224
26.12.2011 11:24:59   
family
Pozdrav svima!
Pišem prvi put, jer trebam vašu malu pomoć, odnosno mišljenje.
Ciklus mi traje najčešće 24-25 dana, prije par mjeseci sam jedan mjesec dobila 18 dc, pa nedavno poslije toga 22 dc.
Jedan mjesec u ovoj godini mi je ciklus trajao 27 dana. Uglavnom, taj od 27 dana je najdui.
E, danas mi je 28. dan, stomak me malo boli (kao kad trebam dobit, ali ne tolikim intenzitetom), 2 dana sam imala iscjedak, kao pred ovulaciju, a danas već iscjetku ni traga (a čitala sam da i on zna biti simptom trudnoće), pa me buni što je tako brzo nestao, ako je trudnoća u pitanju.. Grudi su mi bolne (čest slučaj pred menstruaciju), malo uvećane, ali bez izraženih vena. Uglavnom klasični PMS simptomi, sem što mi eto "mjesečnica kasni".
Uvijek pred user posted image me jako boli stomak da ne mogu proći bez tablete, a sad je bol dosta blaži, i nije konstantan, ve u intervalima. . Iako mi je danas bol u stomaku jača nego predhodnih dana, pa nešto kontam da ću najvjerovatnije ipak dobit user posted image
Ne znam da li je rano ta kućni test, a nekako me i strah rezultata. Također, razmišljam o testu krvi, ali me opet strah.

< Poruku je uredio family -- 26.12.2011 11:26:48 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *