|
RE: Trnjene saka, prstiju, 16.12.2011 19:54:16
|
|
|
|
Skvo RR
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: lana32 Zdravo svima ,pregledala sam forum i nisam nešto puno našla o ovoj temi ,a ako ima molim administratora da prebaci temu . Unazad mjesec dana osjećam trnjenje u prstima ruku ,osobito je to puno izraženo ujutro i noću ,ponekad me trnjenje i žarenje u prstima i probudi . Dr mi je rekla da je to pritisak na karpalni živac ,i da spavam na lijevom boku ,ali meni ni to ne pomaže. Da li neko od vas imao isti problem i ima li kakvog načina da se to ublaži ? IZVORNA PORUKA: Rabi ako si trudna proci ce posle poroda Mene je isto zadesilo, bas ruzan osjecaj Meni je malo po malo, jedan po jedan prst poceo da tako nekako bridi i na kraju je uzelo maha na obje ruke! Ali se sve rijesilo sa porodom A ako nisi trudna, najvjerovatnije je tovratne kicme i zivaca Malo fizikalnih terapija bi ti dobro doslo ako nisi IZVORNA PORUKA: bucko Lana, ja sam rodila prije mjesec dana i nekih mjesec pred porod mi je trnila desna ruka, odnosno tri prsta desne šake. Toliko da nisam mogla napisati više od rečenice. Naravno, panika...Nemoj se brinuti, osjetićeš trnjenje i na porodu, tad sam to spomenula dr, rekao da je OK. Prošlo me nekih 20tak dana nakon poroda. I da, u pitanju je tzv. karpalni tunel,. IZVORNA PORUKA: lana32 Trudna sam ,33 sedmica ,i meni su rekli da je sindrom karpalnog tunela. Malo je nezgodno ovo trnjenje,pogotovo ujutro ,a ne mogu ni predmete po kući čvrsto da uhvatim. Izgleda da ću morati čekati da samo od sebe prođe .
|