maxus svratila
|
IZVORNA PORUKA: anonima Da bolje pojasnim, sada imam sobu u prizemlju kod svekijevica, njihovu spavacu sobu smo sebi sredili kako mi hocemo i kupili novi namjestaj, a oni su sebi sredili drugu sobu...Dakle ja sada kada sam dole budem sa svekijevcima, a jetrva ima svoj sprat i ima svoj mir...Naravno da i ja zelim kada sam dole da pozovem svoje drustvo da posjedimo i da se zezamo a kako kad su svekijevci tu uvjek, oni ipak kazu da ako zelimo mozemo slobodno da zovemo drustvo nase ali meni je to bas glupo...Jednostavno niko nam nije nista poklonio a jetrva je odmah dobila sprat a mi jedva jednu sobu da smo dobili...Mi zivimo u inostranstvu ali zar je to razlog da dole nista netreba da imamo i da dobijemo....I ovdje smo sve sami ostvarili, nista nismo dobili na poklon...Lako je zivjeti u kuci i ne placati stanarinu kao sto moja jetrva i djever imaju, mogu sebi srediti kako hoce i kad hoce sprat, a mi sve moramo da dijelimo sa svekrom i svekrvom kada smo dole, sve nam je zajednicko, kupatilo, kuhinja dnevni boravak...Jedno nam je spavaca odvojena...Jetrva je takva da kod nje uvjek mora biti cist racun, ona nikom nista ne poklanja, kad svekrvi nesto treba da kupi obavezno joj naplati i naravno vrati kusur, nisam nikad vidjela da joj je nesto onako kupila, a ja kad sam dole naravno posto sam svakako sa svekijevcima kad god odem u kupovinu kupim joj sta treba u kucu i nista ne naplacujem, ne prigovaram ali mi glupo sto je ona takva...I ona i djever imaju dobar posao i zive super, hvala bogu, ona je naknadno zavrsila fakultet i sada ima sedmi stepen obrazovanja...i naravno jos vise leti u visinu...ali sta da se radi nismo svi isti....djever je ok, stim da samo nju slusa i da mu je ona glavna i naj pametnija....svakom svoje....zato kazem zajednica jadnica hvala bogu pa ne zivim dole sa njima, trudim se da pretrpim kada sam dole ali uvjek se ja i muz posvadamo kada idemo nazad a i kada smo dole, jer meni jednostavno sve smeta zato sto nemam svoj mir.... Auuuu, al mi se zeludac okrenu naopako. Pa jel ti ocekujes da zena izadje iz dijela kuce u kojem ona zivi, koji je ona opremila za svoj zivot i da ga tebi na koristenje. Jel ocekujes da ti se klanja kad dodjes? Zena je zavrsila fakultet, to njoj nije palo s neba, namucila se, uzmi brate knjigu u ruke i ti pa uci. Nemoj ni kupovat poklone nikom ako ces prebacivat sto si ga kupila, mozda je tvojoj svekrvi vredniji osmjeh od jetrve, i to sto je jetrva tu ostalih 360 dana, nego taj tvoj poklon. To sto kupis podmjeru u kucu dok si tu jedes i ti i tvoja porodica, fakat da si obavezna kupit. Ako zelis drustvo da pozoves, iznajmi negdje vikendicu i pozovi, pa se veselite do mile volje. To sto djever slusa SVOJU zenu, pa nece brate TEBE slusat. Ne mozes ocekivat da imas ista prava kao djever i jetrva jer ONI ZIVE u kuci sa roditeljima. Al se iznervirah.....
< Poruku je uredio maxus svratila -- 20.12.2011 9:50:53 >