LELA 77
|
IZVORNA PORUKA: anonima Kao prvo ja i mm zivimo u inostranstvu a moja jetrva sa svekrom i svekrvom, ali su odvojeni i imaju svoj ulaz svoj sprat u istoj kuci, mi kad dodemo na godisnji budemo kod svekrve. U braku smo skoro 10 godina a tek godinu dana imamo svoju sobu, prije su nam svekar i svekrva ustupljivali svoju sobu jer mi nismo imali svoju, posto je nasa soba bila na spratu i kada sam se ja porodila moja jetrva je vec imala jedno dijete od 3 godine djever i ona su onda odmah htjeli da preuzmu tu sobu da bude njihova djecija tako da nas izbaci (bukvalno) sada je ta soba njihova djecija soba u medjuvremenu imaju dvoje djece a mi jedno. A mi smo sve do 5-te godine moga dijeta spavali u spavacoj od mojih svekrve i svekra kad bi dosli na godisnji kod njih. Mora da kazem da je bila jedna soba u kojoj je bila baba, majka moje svekrve i kada je ona umrla onda smo mi dobili spavacu sobu a svekar i svekra su sebi napravili spavacu od te sobe. Moja jetrva je perfektna, naj pametnija (za sebe)...Sve stize, uvjek joj je cisto i uvjek je dotjerana. Samo gleda svoju korist i jako je sebicna, samo njoj i njenoj djeci. Ja kad dolazim dole uvjek kupujem i nosim, djeci obavezno odjecu i slatkise igracke, njoj kesu, a ona hoce nece mom dijetu sta poklonit. Moram navest da su njena djeca vecinu vremena kod moje svekrve (posto ona radi) i kad smo mi takode dole na godisnjem pogotov zimi bude za izludit jer je onda bas haos...Kako postupiti u ovom slucaju naj bolje.... Ja tebe uopšte ne razumem.Šta bi ti htela, da tvoja jetrva drži sobu celu godinu praznu za vas, a da se ona gura sa svojom decom, a vi dođete jednom godišnje.Drugo, zašto je ona sebična što se bori za svoju decu?.Draga, pa to je normalno sigurno se neće boriti za tvoje dete.Treće, a što ti smeta što je ona doterana?.Jel si ti to ljubomorna na nju?.Ko ti brani da se i ti doteraš.Dalje, kažeš da ti kupuješ poklone njenoj deci, a ona ne uzvraća istom merom.Ko te tera da kupuješ tolike poklone, odnesi malo kafe i koju čokoladu ako ti smeta što ti ne uzvraća istom merom.Ja na takve stvari nikad nisam gledala.Konkretno, moja zaova nikada nije kupila mom detetu poklon koji vredi kao poklon koji ja dam njenom detetu, ali to meni ne smeta, ja malom želim za rodjendan da dam vredan poklon ili da mu dam dosta novca da sebi kupi nešto vredno.Takođe, dam mu i kad ide na ekskurzije da ima kod sebe.Čak moj muž kaže da mu dajem dosta, ali baš me briga meni je mali drag i ja tako hoću.Još nešto, ako ti toliko smeta gužva dok ste na godišnjem ti lepo budi u hotelu ili kupi stan.