|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
14.12.2011 1:22:45   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: bambi7

Joj moja nece ni njih evo se Lela igra sa njima- hoce beba ćela! Ove nemaju onu ruckicu, super su za spavanje na stomaku. A izgledala mi je ista kao nuk al eto ne dade s prevariti!

Meni vise te babylove lice na aventove, nego na nuk po obliku, pa vjerovatno zato nece. Nuk su drugacije, i moja je prvo imala nuk, pa kad smo je izgubili muku mucili dok nije prihvatila te iz dm -auser posted image

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 1351
14.12.2011 1:33:27   
sporty mamaa
Ja svako vece nocna pticauser posted image user posted image Sta cu kad ne stignem prije, danas sam bas pala s nogu, peglaj, kuhaj, spremaj, do maloprije... Sad tek svi spavaju, mir i tisina, do nekih 5 ujutro. E sad imam jedno pitanje, ne radi se o bebi nego o starijoj djevojcici. Buduci da evo vec dugo vremena pravi problem s pidamom, neda se obuc, neda oprat zube, presvuc gacice i oprat se. Ima uzasne napade histerije i ja sam veceras odustala od nagovaranja, moljenja, pricanja, sikiranja. Jednostavno sam joj rekla : "ako neces obuci pidamu, oprati guzu i zubice ujutro ce sveti Nikola odnjeti bicikl koji ti je donio"... Ona inace obozava biciklo voza ga kad god stigne, cak ga i ljubiuser posted image user posted image Pa sad, mm je sakrio biciklo i ujutro kad podemo vani nece ga naci. A kad bude pustila da je presvucem i operem vratiti cu joj biciklo. Jesam li dobro postupila??? Ili neuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1352
14.12.2011 4:10:20   
zanzibarka
Pozz imal iko budan user posted image  

Moja A vec 4 dan nikako nece da spava, ni po noci ni po danu, ne znam vise sta da radim, ne kontam kako se ne umori, ja i suprug smo ko zombiji a njoj oci ko fildzani, neumorna je, zaspi na rukama 5 mniuta i to je sve...jel to uopce normalno? user posted image user posted image

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1353
14.12.2011 8:20:54   
bint
IZVORNA PORUKA: zanzibarka

Moja A vec 4 dan nikako nece da spava, ni po noci ni po danu, ne znam vise sta da radim, ne kontam kako se ne umori, ja i suprug smo ko zombiji a njoj oci ko fildzani, neumorna je, zaspi na rukama 5 mniuta i to je sve...jel to uopce normalno? user posted image user posted image

ej dusoooooo razumijem te,znam kako vam je ja sam se tek ovih posljednjih par dana naspavala jer mi djecak prohoao pa se izmoriii hodajucii po 4h sata neprestano,valjda se izmori,smori a ja naokon od poroda da se naspavam ko covjekuser posted image user posted image
da nisu famozni skokovi u razvoju kod vas??'polako,saburli izdrzi to kad beba makar malo zaspi odmori i ti,jer znam kako ti je...bebac,bebac spavj neki mama odmarauser posted image

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 1354
14.12.2011 8:25:00   
bint
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ja svako vece nocna pticauser posted image user posted image Sta cu kad ne stignem prije, danas sam bas pala s nogu, peglaj, kuhaj, spremaj, do maloprije... Sad tek svi spavaju, mir i tisina, do nekih 5 ujutro. E sad imam jedno pitanje, ne radi se o bebi nego o starijoj djevojcici. Buduci da evo vec dugo vremena pravi problem s pidamom, neda se obuc, neda oprat zube, presvuc gacice i oprat se. Ima uzasne napade histerije i ja sam veceras odustala od nagovaranja, moljenja, pricanja, sikiranja. Jednostavno sam joj rekla : "ako neces obuci pidamu, oprati guzu i zubice ujutro ce sveti Nikola odnjeti bicikl koji ti je donio"... Ona inace obozava biciklo voza ga kad god stigne, cak ga i ljubiuser posted image user posted image Pa sad, mm je sakrio biciklo i ujutro kad podemo vani nece ga naci. A kad bude pustila da je presvucem i operem vratiti cu joj biciklo. Jesam li dobro postupila??? Ili neuser posted image

a koliko ima  god.djevojcica???nisam upratila...aj nasmijal si me za bicikluser posted image user posted image user posted image nadati se a ce 'upalitii' al s djecom moras svakako,svasta smisljati...nadam se da ce od sada i u budice princezica  se dogovaratiuser posted image user posted image user posted image drzim fige

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1355
14.12.2011 8:32:09   
zumbulcica
Dobro jutro budne mame.Nadam se da ste se naspavale,da ste raspolozene...da su bebare zdrave i da slusaju.Evo ja malo da se pozalim na samu sebe, napravila sam najvecu gresku za koju sam prije poroda tvrdila da nema sanse da to uradim, prebacila sam bebu u svoj krevet.U pocetku je bilo super,ona uz menene moram ustajati da bi je dojila,na dohvat mi je ruke.Ali mala pametnica je sad skontala da joj je sika tu i po citavu noc trazi da sisauser posted image .Nije gladna, povuce mozda jednom,dva put i onda je samo drzi u ustima.Cim joj je izvadim iz usta i da je ,,spakujem,,ona se vrti trazi je, tako da mi je sika non stop vani.Ne mogu odspavati ni malo.Jooooj sto ne poslusah iskusnije mameuser posted image ...naravucenije:ne bebu u svoj krevet.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 1356
14.12.2011 8:55:41   
Super Beba
dobro jutro i od mene!
zumbulcice - nisi je često prebacivala, tako da nije kasno da je vratiš na staro..samo malo istraj ako bude tersala, brzo će se ona navići na dojenje, pa u krevetac...
sporty - ma djeca su mali lopovi, moramo im se dovijati kako znamo i umijemo :) a ja ne vidim ništa loše u tom principu kazne i nagrada...s tim da mislim da nije pametno da se navikne da uvijek kad uradi nešto što je normalno, treba da očekuje nagradu...al bolje pitaj mame sa teme 1-2 bebe, one ti to bolje znaju :) i tamo ima mama sa većim i manjim bebama, pa njihova iskustva ti mogu puno značiti! sretno :)

a za dude - moj hoće samo babylove, ni jednu drugu...dobili mi nuk, pljuno je iste sekunde :)

< Poruku je uredio Super Beba -- 14.12.2011 9:00:58 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 1357
14.12.2011 9:02:38   
zumbulcica
Super bebo, ne da su mali lopvi nego prave lopuzeuser posted image ,sve kontas mali, nista ne znaju a preveslaju te a da ti nisi ni svjestan togauser posted image .MM samo govori da jeva ceka da joj guza ,,sazri,, pa da upozna prutuser posted image

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1358
14.12.2011 9:10:38   
palachinken
Hola žene, mi se druzimo uz ness i babytv pa onda dalje s danom. Danas M ide baki na čuvanje, ja moram na nekakav event u firmu tuspasit se.
Što se tiče spavanja, mi smo i dalje na "balkonu" i kod nas u krevetu, kombinovano, a kad cemo prestati, ne znam. Ne nastojim mu nista nametati jer vjerujem da sta god utreniramo sad, tipa uspavljivanja, nocnih podoja i sl, ce se poremetiti kad krenem na posao. A i to se priblizi na 6 sedmica....

< Poruku je uredio palachinken -- 14.12.2011 9:11:11 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 1359
14.12.2011 9:16:56   
sweet insanity
Aloha! Mi ustali u pola7 i N evo spava opet, ocekujem da ce s eprobudit, spremila sma joj kašicu i kompot, ne bil kakila danasuser posted image

Dude, moja NUK dudu koristi od rodjenja, doduse nisma ni probala nikakve druge. Sada smo presli na onu od 6 mjeseci.

Sapavanje, u kreveticu, bila je jedno 10 dana na balkonu kad se cesto budila da mi bude blize ostalo je krevetic.

Ima cini mi se malo sunca vani, kad se N probudi idemo malo u skitnju do Idache, pravo sam je pozeljela.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1360
14.12.2011 9:37:06   
animagical
IZVORNA PORUKA: zanzibarka

ja mislim da je kod vas na rasporedu skok u razvoju sa 6 sedmica...taj je i nama trajao dugo i slomio me, isti nespavanje, nervoza i konstantno sisanje...ja sam pustila da provede svoje pa je brze i proslo...lezi i mijenja (.)  lijeva, desna, hajmouser posted image ugl prodje za sedmicu ako je bas zeznut...

jutrouser posted image ja se spremila,idem ginekologu...uh...da vidimo prolazim li tehnicki, a ne vjerujemuser posted image

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 1361
14.12.2011 9:38:28   
animagical
e da, mom sincicu 3 mjeseca, ljubi ga mamauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1362
14.12.2011 9:39:30   
palachinken

IZVORNA PORUKA: animagical

Ljubi ga i tetka palačinka! Vidi sto raste!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 1363
14.12.2011 9:42:38   
Cickolini

Cestitamooooo i sve najljepse ... puno zdravlja i srece user posted image user posted image user posted image

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 1364
14.12.2011 9:44:25   
Cickolini
Juuuutro... da vam malo i mi mahnemo. Ustali se, doruckovali i sad se spremamo da vjezbamo. Zato se rijetko i javljamo preko dana jer moramo da vjezbamo :)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 1365
14.12.2011 9:48:25   
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: palachinken

Hola žene, mi se druzimo uz ness i babytv pa onda dalje s danom. Danas M ide baki na čuvanje, ja moram na nekakav event u firmu tuspasit se.
Što se tiče spavanja, mi smo i dalje na "balkonu" i kod nas u krevetu, kombinovano, a kad cemo prestati, ne znam. Ne nastojim mu nista nametati jer vjerujem da sta god utreniramo sad, tipa uspavljivanja, nocnih podoja i sl, ce se poremetiti kad krenem na posao. A i to se priblizi na 6 sedmica....

Ja sam od samog pocetka po tri,cetiri sata odsutna,bebu cuva tetka,nista strasno bar malo odmorim ledjauser posted image
Nadam se da si nasla ko ce da ga cuva.

< Poruku je uredio zumbulcica -- 14.12.2011 9:51:10 >

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 1366
14.12.2011 9:51:50   
zumbulcica

Cesttke momkuuser posted image

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 1367
14.12.2011 10:10:45   
sweet insanity
Animagical, cestitamo rodjendancic

Neposredna veza do poruke: 1368
14.12.2011 10:18:55   
m.i.n.a.
jutro i od nas....
palachinken ako je bila neka koja je izgledala kao izgubljena u prostoru i puhtala od sparine ja sam ta onda:-)
cickolina mi smo u bosni i nazad idemo 7.januara aBd..kako ste mi vas dvije..pa vala sad na proljec ako se ne skontamo za kafu,ne znam kad cemo:-)
kod nas sve standardno,nmalo ovako malo onako...guramo nekako..:-)

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 1369
14.12.2011 10:23:16   
enči80

Ljubi ga punicauser posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 1370
14.12.2011 10:49:17   
pahuljica_25
Jutrooooo!

Ja sam kao zombi, D sinoć jedva zaspao oko 01h uhh ja i mm se nanosali...Joj animagical i ja suta idem prvi put ginekologu a vjeruj ne ide mi se.Hajd javi kako je prošlo i kakav je pregled da znam šta me čekauser posted image
Ja neznam da li su i vaše bebe takve ali moj D nikad ne doji dugo ono efektivno,doji malo i odmah zaspi i ja po čitav dan ga samo dojim i nikako nemogu znati kad je gladan a kad ne,osim kad mu dam AD naveče.?user posted image
drugo pitanje je da li ste široko povijali bebu,kad i koliko i kako se to uopšte radi?Meni je doktor rekao da široko povijam kad sam bila na UZ kukova,a ja još nisamuser posted image user posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 1371
14.12.2011 10:56:01   
mimikimi
jutar zene

super bebo hvala na cestitkamauser posted image

animagical sretan rodjendancic malom garavomuser posted image user posted image user posted image

evo i mi smo slabo spavai ne znam kaj je ovoj mojoj ustala u 2 i igrala bi se
cim se spusti u krevet tolika vriska nastane da je za poludit
tek jutros oko 7 zaspala na mom stomaku i ev nas sad ustale
sumnjam na zubicceuser posted image
a ja satrana hem slinim balim kisem kasljem zlo mi user posted image
sta  smijem piti dok dojim?

user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 1372
14.12.2011 10:58:26   
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ljubi ga i tetka palačinka! Vidi sto raste!

I ja bih da ga cmoknem user posted image  sretan mali rodjo

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 1373
14.12.2011 11:00:31   
mala_sa
Dan i od nas user posted image
A evo pajki, a ja malo da dahnem dusom user posted image , uhvatila ga je faza "priljubljenosti za mamu" - pa tacno covjek nemoze metar maknuti, a da ne zaplace uhhh
Danas je divno vrijeme, tako da cemo mi da se bacimo u setnjicu user posted image

Enci joj on je postao katastrofa sto se koica tice, ako je bas bas raspolozen onda kao i hoce da se voza, u suprotnom - ide bacanje i huja vec od momenta kad ga pokusam staviti u njih i zavezati user posted image

Mersiha jesam hB, bas sam bila pozeljela svoje i jedva sam cekala da ih vidim...

Cestitamo male rodjendane, i sve sto smo propustili

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 1374
14.12.2011 11:02:12   
bebix
Jutro , mene I jucer i sinoc slomio, evo sad spava pa do kad vidjet cemouser posted image
Animagical sretan rodjendancicuser posted image
Odoh sad da se pokusam istusirati dok spava, slomi me ovo znojenjeuser posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Samopouzdanje

(kod djece kako do njega ? ) kako povecati samopouzdanje ? sta vi mislite

odg (98%)

odg (2%)

Broj svih glasova: 48

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *