Anoniman
|
Da vam mahnemo... kod nas dan bukvalno buran da burniji ne moze biti. Ja vise ne znam sta da pisem i sta da mislim stvarno. Danas smo podigli nalaze, bili kod jos jednog infektologa, a veceras zavrsili i na pedijatriji. Povukli sve veze i vezice moguce i nemoguce i niko ne moze da se slozi sa dijagnozom. Cura danas dobila i osip, prvo malo po nogama, posle svo tijelo, veceras opet i temperaturu itd. Uglavnom crp posle svih ovih antibiotika 55,5, leukociti mirni, limfociti poviseni, granulociti niski, sto crp ukazuje na upalu, a linfociti i granulociti na virus, zatim trombociti visoki, a za to niko nema mojma sto. Cula se sa nasom pedijatricom rekla mi da pustimo sve kako jeste da ce vremenom crp spasti jer sumamed iam produzeno dejstvo i da cekamo ovaj elisa nalaz sto ce biti gotov u petak ili ponedjeljak. Posle toga odem sa nalazima kod infektologa, ona mi kaze volja vam dati djetetu peniciline koje je prvi infektolog propisao ili volja vam hospitalizovati dijete da se ispita sta se desava. I jos mi kaze da od svih antibiotika (penicilin, pancef, xiclav i sumamed) koje je ispila za ovih mjesec i po jedini sumamed toksicno reaguje na jetru, a njoj je jetra bila uvecana i prije sumameda tako da nisam pametna nikako. Zatim veceras se cujemo sa dr Mesihovic procitam joj sve nalaze, sve joj ispricam kakva je situacija i sta se desava ona nas uputi na Jezero i tamo nas primi divan jedan doktor Brigić, odavno pazljivijeg dr nisam srela. Kao prvo mi se svidjelo sto je rekao daj prvo da pogledam dijete i pregledam sve pa cu onda da gledam nalaze i taberim ko je sta napisao. Njegovo misljenje je sledece, strasno zapusteno dijete, lijeceno neadekvatnom terapijom koja je zalijecila, ali ne izlijecila, u lijevim kriptama krajnika dosta gnoja, a juce ORL i nasa pedijatrica rekli mirno grlo, covijek spatulom izvadio gnoja i pokazuje mi. Osip sam se bila prepala da je od mononukleoze jer nam je prvi infektolog rekao ako se pojavi osip da je to zavrsni, teski stadium mononukleoze, ovaj pedijatar kaze da to nije mononukleozni osip vec reakcija organizma, na lijekove, temperaturu i pad imuniteta. On kaze da jeste gnojna angina, ali i pored gnojne angine ne iskljucuje i mononukleozu, kao mala je vjerovatnoca da jeste, ali moguce pa nece da tvrdi dok ne bude nalaz gotov. Sad joj ukljucio macropen deset dana tri puta na dan, paracetamol tri puta na dan bilo ili ne bilo temperature, fenistil za ovu alergiju, B vitamina i meda sto vise za regeneraciju jetre, plus surutka i sir, u petak ujutru kod njega na kontrolu, a do tada nam dao broj mobilnog bilo sta da nam zatreba ili bilo sta da primjetimo na djetetu, neku ne daj Boze promjenu na gore da ga zovemo i da se dijete hospitalizuje. Ja napisah roman, sorry... ljubimo vas sve i hvala vam sto pitate. ps. sorry lady bih u frci pa ti ne odgovorih na sms, a iskreno vise ne znam sta ni da kazem, jer ni ja vise ne znam sta mi je sa djetetom.
|