|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
3.11.2011 8:03:30   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: N_N

IZVORNA PORUKA: emirita

Medjutim,problem je u tome sto poslije vrtica za nju ne postoji niko vise u zivotu osim mene,bukvalvo se ne odvaja od mene i nece vise niskim...mene to iskreno smori,jer vise ni u wc otic ne mogu,odma plac i drama :((((

I meni je ovo B radio do skoro.
Uh kako me je lomio user posted image user posted image  Ide u vrtić već godinu dana i tek sad, zadnji mjesec kako me je konačno popustio user posted image  Sada je vrtić (i u tom smislu) KONAČNO savladan. Kod njega je proces adaptacije odlično prošao ali ovo kačenje za mene nakon vrtić je baš, baš dugo trajalo..... Na kraju ispala je ona tačna = strpljen - spašen user posted image
Samo da nam je još noćno spavanje "savladati".....

draga, jel to još muku mučite sa spvanjem/nespavanjemuser posted image user posted image
i pitanje-oko koliko sati se obično djeca stavljaju na spavanje u vrtićima? i koliko spavaju?
i gdje se nalazi-u kojem dijelu grada taj vaš vrtić? gledam slike često na fb i vidim da im je baš veselo i zanimljivo! user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1626
3.11.2011 19:02:29   
N_N
IZVORNA PORUKA: pocahontas

draga, jel to još muku mučite sa spvanjem/nespavanjemuser posted image user posted image
i pitanje-oko koliko sati se obično djeca stavljaju na spavanje u vrtićima? i koliko spavaju?
i gdje se nalazi-u kojem dijelu grada taj vaš vrtić? gledam slike često na fb i vidim da im je baš veselo i zanimljivo! user posted image

Da, nažalost, još uvijek se budi tokom noći. Nismo se ni malo pomjerili sa te "tačke". Ako imam sreće bude noć sa 3 buđenja, inače je to i dalje po 5,6x!
Na spavanje, obično, idu iza ručka - oko 13h. B, konkretno, spava cca 2h. Nalaze se na Stupu, u novim zgradama, naselje Nukleus. Vrtić je super! Nama, lično, je prilično udaljen ali mi smo jako zadovoljni tako da zanemarujemo tu udaljenost, jutarnje gužve i sve šta uz njih ide.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 1627
4.11.2011 8:05:21   
anidla
Bravo za djecicu user posted image user posted image user posted image user posted image

Noa ustane u pola 7 sam i budi nas i kaze : * Amo tata mama poto, Oa ide vtit * (Hajmo tata i mama na posao,Noa ide u vrtic user posted image user posted image user posted image to mi je tako smjesno i slatko user posted image

Mi bez problema idemo, samo sto primjecujem da malo spava, nekako to nadoknadimo.....

Kaze da ima curu Monu user posted image Ojim Moooonuuu :))

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1628
4.11.2011 11:39:54   
Rabi
Mi cemo samo da se prijavimo da se jos uvijek nismo navikli:( Jos uvijek place kad ostaje, ponekad se upiski, kad treba spavati place.....posle dva mjeseca odlazaka, znaci, Adnan jos uvijek placeuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1629
4.11.2011 12:37:01   
mišur

Rabi,
baš mi je žao što vam proces adaptacije dugo traje i teško ide. To je, znaš i sama, individualno i do djeteta, nekom treba više, nekom manje. Ali, sigurno je da će se kad tad navići, samo treba strpljenja.
Moji su super, hB, i vidim po njima da su oboje sretni tamo.
Imam isti problem sa Anom što se tiče vezivanja za mene, jer popodne kad stignemo kući, nikuda, ni do wc ne mogu otići, da ona ne krene za mnom plačući. Meni je to normalna reakcija, jer je ona ipak još mala(danas joj je 1,5g.) i normalno je da joj nedostajem i da se plaši da ću otići. Ali, vjerujem da će i to proći, dok se još malo navikne na sve ovo.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1630
4.11.2011 14:19:26   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Rabi

Mi cemo samo da se prijavimo da se jos uvijek nismo navikli:( Jos uvijek place kad ostaje, ponekad se upiski, kad treba spavati place.....posle dva mjeseca odlazaka, znaci, Adnan jos uvijek placeuser posted image

žao mi je Rabi al to je draga za očikavati
moja kći ide već 1,5 godinu u vrtić a nekada i dan danas zna plakati pri ostajanju kad je neraspoložena il nenaspavana

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1631
4.11.2011 19:25:16   
emirita
Moja curica je visila sa mojim roditeljima,ludo ih voljela,toliko su je pazili i razmazili,provodila im sta je htjela. sad hoce kod njih samo ako mene ima na oku,dzaba sto joj ugadjaju,paze,maze,ma nista!
sa mm opet kolko toliko hoce ako izadjem negdje kratko,al ako produzim kaze mm zovne me po 100 puta,samo mama pa mama i odma prestaje i igra i svaka zezancija,kad mama naumpadne belaj!
ja pitam tete u vrticu jel ona takva i tamo,ma jok,dijete super,za pohvalit,jede,spava,igra se,ko da je tamo oduvijek,mamu ni ne spomene.

samo da prodje,smori me! vise sam vremena imala za sebe dok je bila kuci.
evo sad je zaspala,pa mogu tipkat,inace mama nista ne smije dirat,ne smije kuhat,ne smije pricat na telefon,ne smije peglat,istusirat se,otic u wc...
Hvala Bogu pa je malo ranije zaspala da dahnem dusom :)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1632
6.12.2011 14:09:43   
Anoniman
evo i nas ovdje imam puno pitanja . Jer A- abd planiram u obdaniste dat .
.dal je neko od vas daje /davao djecu recimo na 2-3 sata? samo
.kolika je kod vas cjena toga?
.dal da ga vodim u obdaniste dje ima mali od jetrve 5 mu god il da ih skupa ne stavljam , iako se cesto pocupajuuser posted image reko da nece praviti zajedno problema, ili da ih stavim zajedno mozda ce A. se biti lakse privici kad ima neko poznat mu ?
. dal se i za ta 3 sata treba vaditi nal brisevi sta vec ide za vrtic?

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 1633
6.12.2011 14:12:42   
veeseelaa
naravno da treba bris, boravilo dijete par sati il cijeli dan a cijena? nije upola manja nego mislim 70% od pune cijene, ukoliko se radi o poludnevnom boravku
a ja bi svoje dijete rado upisala sa nekim kog već poznaje, mislim da bi djetetu ugodnije bilo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1634
6.12.2011 14:15:45   
Anoniman
kod nas je cjena 180km od 9 do 5 tu gdje jetrva malog vodi. Sad neznam koliko ce biti 3 sata svaki dan il ja odredjujem vrijeme kad dovoditi il one kazu ?

Neposredna veza do poruke: 1635
6.12.2011 14:20:13   
veeseelaa
jel to privatni vrtić??? mislim da samo ne možeš u vrijeme spavanja, u vrtiću gdje ide moja malena je to od 12-14,30
znači očito može samo neki jutranji termin, npr od 08 il 09 pa da ga pokupiš prije spavanja?
il npr od 14 - 17? ajd znaj, vjerovtano će cijena ovisiti i o broju obroka koje dijete ima dok je tu, u jutranjim satima bi to bio i doručak i ručak

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1636
6.12.2011 14:23:44   
Anoniman
aha , hvala na odg ne nije privatni vrtic drzavni je mislim .
I dal se to recimo placa svaki dan lupam 30km taj jedan dan il mjesecno se sabere pa se onda plati ,  za ta tri dana svaki dan sto je isao .

Neposredna veza do poruke: 1637
6.12.2011 14:27:29   
veeseelaa
vrtić se plaća unaprijed, znači u ukupnom iznosu za tekući mjesec....
reći će ti oni odmah koliko je to mjesečno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1638
6.12.2011 14:28:46   
veeseelaa
kod nas je cjena 180km

pa državni vrtiću su jeftiniji, kako ja znam.... ne bi rekla da je ovo državni vrtićuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1639
6.12.2011 14:30:32   
Lady26
Felix sva ta pitanja postavi kad odes u vrtic....skontaj sta hoces pitati i sve pitaj bez ustrucavanja...
Tamo ce ti sve reci sta i kako....
Mozda je kod vas drugacije, jos kazes da je kod vas "jaci" drzavni vrtic i skuplji od privatnog, to je def. drugacije nego u Sa user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1640
6.12.2011 14:31:20   
Lady26
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

kod nas je cjena 180km

pa državni vrtiću su jeftiniji, kako ja znam.... ne bi rekla da je ovo državni vrtićuser posted image

Kod njih je obratno user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1641
6.12.2011 14:40:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

kod nas je cjena 180km

Kod njih je obratno user posted image
nisu toliko cjene u nijansama je oko 50 km gore-dolje
al stim da kod nas privatni vrtici suuser posted image user posted image user posted image user posted image da da , bas taki dzaba sto je kaze "privatno"
Nista ih ne uce puste ih ko u toru svihu djutureuser posted image da se igraju
Dok u drzvavnim izvode van kad je lijepo setaju uce ih pjesmice crtaju ma super sve ..
Tako da ce mi i mi u drzavni vrtic.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 1642
6.12.2011 14:45:46   
Lady26
Kod nas je u 150KM razlika ako ne i vise...
S tim da se drzavni i privatni ne mogu ni priblizno mjeriti...
Drzavni dno dna...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1643
6.12.2011 15:24:44   
Anoniman
a dok kod nas privatni su bezzz nasprem drzavni ima prava teta medicinarka koja radi a u privatnom su ko tete cuvalice nista niscim ko god je pokusao vodio u privatno prebacio u drzavno .

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 1644
9.12.2011 12:01:57   
Amrino
Mi smo se odavno navikli na vrtic i samo hocu da kazem da je vrtic nadmasio sva moja ocekivanja!
Svasta sam cula o drzavnim vrticima i svasta sam ocekivala ali nisam ni sanjala da cu biti ovako zadovoljna!
Vjerujem da uslovi nisu isti u svim vrticima ali ovaj nas je za 10! Uciteljice su predivne i nemamo za sada ni jednu jedinu zamjerku! Grupa im je diiiivna i vec se primjeti ogromna prednost vrtica na mom djetetu!
Sinoc nam je iszvodio predstavu, otpjecao jedno desetak pjesmica ....svaki dan kada dodjemo okaceni su na panou novi crtezi...svake sedmice obajvestenje o tome sta su radili...mjesecna tema. Zaista sam odusevljana!

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1645
9.12.2011 12:06:10   
Mala Selma
Mi smo se odavno navikli na vrtic i samo hocu da kazem da je vrtic nadmasio sva moja ocekivanja!
Svasta sam cula o drzavnim vrticima i svasta sam ocekivala ali nisam ni sanjala da cu biti ovako zadovoljna!
Vjerujem da uslovi nisu isti u svim vrticima ali ovaj nas je za 10! Uciteljice su predivne i nemamo za sada ni jednu jedinu zamjerku! Grupa im je diiiivna i vec se primjeti ogromna prednost vrtica na mom djetetu!
Sinoc nam je iszvodio predstavu, otpjecao jedno desetak pjesmica ....svaki dan kada dodjemo okaceni su na panou novi crtezi...svake sedmice obajvestenje o tome sta su radili...mjesecna tema. Zaista sam odusevljana!

potpisujem, za vrtic djeci grad Mojmilo:)

p.s.samo da te obavijestim da sam zamjenik vijeca roditelja naseg vrtica, pa ako budete imali nekih zahtjeva i problema, samo mi cire user posted image user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1646
9.12.2011 12:31:11   
emirita
Djeciji grad Mojmilo-the best!!!!!!!!

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1647
10.12.2011 22:36:09   
Anoniman
drage zene da vas pitam nesto :
sta bi vi da vam neko dijete u vrticcu udara  da li be se obratili roditelju ili konstantno vaspitacici

(odgovor članu tweety)
  Neposredna veza do poruke: 1648
10.12.2011 22:37:25   
N_N
I vaspitačici i roditeljima!

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1649
10.12.2011 23:37:39   
anidla
IZVORNA PORUKA: Lady26

Kod nas je u 150KM razlika ako ne i vise...
S tim da se drzavni i privatni ne mogu ni priblizno mjeriti...
Drzavni dno dna...

Haloooo :) :)

Ja se ne bih s ovim slozila jer mi vec tri mjeseca imamo predivno iskustvo sa nasim vrticem koji je drzavni....ne bih ga mijenjala niti za jedan privatni (moje iskustvo)  :)
ne podcjenjujem i neomalovazavam privatne vrtice, svaka cast na svemu, ali ja zaista nemam niti jedan razlog da kazem bilo sta ruzno za ovaj vrtic!
tete divne, Noa s pjesmom ide u vrtic, vise je bio bolstan dok je bio s tetom kuci nego sad u vrticu, i vrtic je odlican (enterijerom i uslovima)

toplo preporucujem ;)

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *