malena27 RR
|
Prenos postova: IZVORNA PORUKA: sekaaaa Cao... prije tri dana treba da mi je prosla menstruacija a ja je jos imam, danas sam uradila dva testa i oba su pokazala da sam trudna... Interesuje me zasto i dalje imam blagi iscjedak crvene boje... UNAPRIJED HVALA!!! IZVORNA PORUKA: malaZara To se i meni desavalo na pocetku trudnoce, pa sam se odmah obratila ginekologu, meni je rekao da je to ostala stara krv, nije se iscistila iz maternice. IZVORNA PORUKA: sekaaaa hvala na brzom odgovoru, evo veceras sam dva testa uradila oba su pokazala drugu liniju blijedu ali to znaci da sam trudna samo me brine zasto vec imam produzenu menstruaciju tri dana... mislim iscjedak blijedo crven... a test pokazuje da sam trudna.... IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Da li to znači da si imala regularno menstruaciju, mislim po rasporedu, koja je produžila trajanje. Otiđi ginekologu, neka malo snimi stanje. Zna se to desiti vrlo često, ali ako već testovi pokazuju trudnoću ipak neka ljekar proprati to krvarenje. IZVORNA PORUKA: sekaaaa da imala sam regularno i dobila sam na vrijeme samo sto je produzila tri dana... IZVORNA PORUKA: malaZara Kazem, isti slucaj, odmah sam zbog togu brzo otisla gin da vidi sta je, zato i ti sutra trkom da vidis sta je, nadam se da ce sve biti uredu i da ces se javiti sa finom vjescu IZVORNA PORUKA: sekaaaa Kad sam dobila odmah mi je bilo cudno jer sam vrlo malo prvi dan imala a inace nije tako.... IZVORNA PORUKA: T r a t i n č i c a Nije rijetka pojava to sto si opisala. Doktori kazu da je sasvim normalno, i da nije zabrinjavajuce. Tako da mnoge zene i ne znaju da su trudne jer se zna desiti da imaju 1,2 ili cak 3 mjeseca. Po njihovom, to nije menstr., vec se razlikuje po boji, trajanju, itd., al nama izgleda kao da jeste Moja sestra npr. isto imala cikluse normalno, radila, skakala sa starijom djecom, pomjerala namjestaj, i da joj se nije poceo gaditi duhan i javljati bolovi u prsima, sigurno jos bar neko vrijeme ne bi znala da je tako da, no sikiriki... i obavezno dr. da potvrdi U svakom slucaju, sretno! I dobro nam dosla Cao... Danas sam bila kod ginekologa i rekao mi da nije nikako dobro sto vec deseti dan imam krvarenje...i da moze biti vanmatericna ili nesto slicno... testovi mi popkazuju pozitivno a doktori nisu mogli tacno da vide da li sam trudna... i ponovo kad sam isla u hitnu rekao mi da ne vidi trudnocu ali da je to mozda zato sto krvarim pa ne vidi ili se sakrilo negdje... ??? IZVORNA PORUKA: edijevamama iskreno se nadam da nije vanmatericna trudnoca....a sta su jos rekli doktori? jeli trebas pratiti betu? prije par godina isto je tako mojoj seki bilo i sumnjali su na vanmatericnu i poceli su pratit betu. ali srecom njoj je beta opadala sto je znacilo da je doslo do trudnoce ali je bio spontani :(. Mada nemora znacit nista mozda si samo trudna i imas preko menzis :) Molim te javi sta dalje, pratim te i po cijeli dan samo virkam ima li te IZVORNA PORUKA: malaZara I ja se takodjer nadam da nije vanmatericna, mozda je jos rano da vidi na ultrazvuku trudnocu. Sretno i javi se sa novim informacijama! IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Sekaaaa sad obavezno opet otiđi svom ginekologu (kojeg redovno posjećuješ) i taži da ispratite betu (betaHcG) u nekoliko navrata. Nije tako ni zabrinjavajuće što se ne vidi, naročito ako su te gledali na ovim "državnim" UZV-ovima jer su u glavnom stari. Ali bi definitivno trebalo ispratiti kvalitetno tvoje stanje jer je sve na vrijeme i još se može reagovati ako nešto nije u redu. A opet se nadam da jeste sve OK, samo nije tipičan početak. Sretno! IZVORNA PORUKA: sekaaaa na zalost tuzna vijest moram se ocistiti Hvala vam svima puno i uskoro se javim sa lijepim vijestima HVALA IZVORNA PORUKA: edijevamama seka,, kako ocistiti? ipak je bila trudnoca? u maternici ili van? izvini sto te gnjavim ali me interesuje.