|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
9.12.2011 8:53:05   
mersiha 77
evo i nas da vam malo mahnemouser posted image
S.Bebo bas si vrijedna,mi smo ustali u 8h dojili pa ustali sad se igra na podu i gleda crtani
a bilo je budjenja nekoliko sto rekla Vila neznam ni sama jer zaspimuser posted image
moj A spava samo tik uz mene i nikako drugacije,ja neznam sta je ovouser posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 926
9.12.2011 9:04:12   
sweet insanity
Pitala sma jednom al ne dobi odgovori, kad ste vi poceli stavljat bebu u hranilicu, kod mene je ona fiksna za cisti sjedeci polozaj. Ona se jos sama ne dize da sjedi a ja kad je stavim izdrzi koji min i padne, a to je jednom u 7 dana, ne forsiram je pa ne znam kako i sta za hranilicu. Bude u kolicima i lezaljci u polusjedecem i nekada naslonjena na jastuk u polusjedecem, i to par minuta u par dana dok je hranim i sl.

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 927
9.12.2011 9:06:40   
drznica
Sensiaaa...cesto o tebi pomislim, gdje si i kako si?!  Nadam se da ste ti i beba dobro i da vec uzivate .
PUSA

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 928
9.12.2011 9:09:54   
Selminja
Jutro user posted image
Dje si Pahuljice user posted image
Vjeruj da i ja isto kontam to za AS, nekako mi dijete svo zgureno kad je stavim, imam osjecaj da se jadna sva savila. Mi danas idemo na vakcinu i prvi put izlazimo pa sam je mislila staviti opet u korpu je nam je DZ blizu. A mozda mi ne znamo lijepo namjestiti dijete u Asuser posted image sto je vrlo vjerovatno user posted image
Bebice,Anice i drznice doro dosle i bas mi je drago da se nastavljamo druziti user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 929
9.12.2011 9:14:29   
tukica
uh evo i nas nakon besane noci... uh, uh... malu sam juce izvela vani u setnju i prehladila se user posted image sinoc da doji, ne moze od nosica, a pridjem joj sa pumpicom, odmah pocne da place... i tako zacarani krug... bljak... evo malo je pojela hapice breskva- riza, to je jedino sto jede, osim mlijeka... ipak, moram se pohvaliti da sam je sinoc uspavala bez sike, prvi put nakon 5 mjeseci, vidim ja nju baca, e kontam sad cemo se umiriti i jest da je trajalo sat i po, ali ipak je zaspala sama... i naravno, onda je pocelo tandrkanje po noci...

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 930
9.12.2011 9:16:34   
tukica
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Pitala sma jednom al ne dobi odgovori, kad ste vi poceli stavljat bebu u hranilicu, kod mene je ona fiksna za cisti sjedeci polozaj. Ona se jos sama ne dize da sjedi a ja kad je stavim izdrzi koji min i padne, a to je jednom u 7 dana, ne forsiram je pa ne znam kako i sta za hranilicu. Bude u kolicima i lezaljci u polusjedecem i nekada naslonjena na jastuk u polusjedecem, i to par minuta u par dana dok je hranim i sl.
[/quote

ej draga, vidim da pitas za hranilicu... ja sam kasno kupila hranilicu, pa sam je kasno i pocela stavljati u nju... a inace, buduci da beba ima 6 mjeseci, kao sto vidim na tickeru, onda je stavljaj, samo nemoj pretjerivati jer ja i hranilicu sluzim samo za hranjenje i to traje mozda pola sata... 

Neposredna veza do poruke: 931
9.12.2011 9:19:11   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

koliko me sjećanje služi (a nek me ispravi neko ako griješim), za tu hranilicu sa samo sa jednim položajem trebala bi pričekati dok ne počne fino sjediti...

selminja - imaš na stranici www.djeca.org sve o AS i položajima, pa nek ti ne bude mrsko prelistati je...čini ti se da je bebi neudobno, bitno je fino zategnuti kaiševe i da su ispod nivoa ramena - ne smiju biti iznad...helem, pogledaj na ovom portalu, sve je fino objašnjeno...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 932
9.12.2011 9:24:33   
pahuljica_25
Selminja kako tvoja princeza?Napreduje li?Jesi li se ti oporavila?
Mi još nismo vakcinu primili,trebali u ponedjeljak i D. ovaj nosić zeza pa doktorica reče da dođemo za 10-tak dana.Kod koje pedijatrice je tvoja E.?Mi smo kod dr. Senije u Lukavcu.
Odoh čitati ovo za autosjedalicu baš me zanima......

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 933
9.12.2011 9:44:12   
palachinken
Jutro mamite. Vidim svakakvih prica, i o dojenju i o AS...a vidim i sve vec receno, pa cu svoje zlata vrijedne rijeci izostaviti ovaj put user posted image
I mi smo kontali kupiti hranilicu, ali neku i sa polulezecim polozajem. Sad ga hranim u AS user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 934
9.12.2011 10:02:47   
ladyblue RR
pozdrav staroj raji...

nadam se da su bebe i mame dobro.

nedostajete nam i čekamo vas da "starijoj" temi.

svimauser posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 935
9.12.2011 10:09:39   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: ladyblue

pozdrav staroj raji...

nadam se da su bebe i mame dobro.

nedostajete nam i čekamo vas da "starijoj" temi.

svimauser posted image

user posted image user posted image user posted image od stare raje :) Kako je N.? Je li je popustilo???

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 936
9.12.2011 10:56:02   
mala_sa
Jutroooo, uu bas ste se raspisale user posted image
A evo dojio, pa se sad igra - dokad vidjet cemo user posted image

Mi AS koristimo od prvog dana, sve vazno vam je napisala Sbeba.

Neko je pitao za nosic - mi smo to rijesili stalnim ukapavanjem fizioloske

Ljubicice cini mi se da si ti govorila kako tvoj djecak nece nigdje da doji osim kad ste kuci...Draga i mi smo ti u istom problemu (vec odavno), jedino kad dodju gosti ja ga dojim u njegovoj sobi (tako da tad nemamo problema)...Ali svugdije drugo se okrece, nervira, zagrcava, ma uzas zivi - i onda place od gladi jer nije jeo user posted image . Neznam ja sam mozda pogrijesila sto sam ga uvijek dojila u tisini, u istoj fotelji i u istoj sobiuser posted image - ali od prvog dana nije volio kad ima neko pored nas i kad se prica user posted image

Sweet mi imamo onu sa vise polozaja, i u njoj je od 5,5mj (kad smo i poceli sa dohranom). A probaj naci na netu (npr u nekoj prodavnici) - od kad se koristi (obicno to pise pored samog artikla.
I da, mi nismo imali temp poslije vakcina.

Nadam se da su nam bolesne bebice bolje, Jelena i Lady user posted image

Tukice ako neda prici sa pumpicom, kupi sprej (i kad uprskas, sacekaj 30sec i okreni je na stomak - trebalo bi izaci). I ako mozes kupi babyvac - vjeruj mi spas je user posted image

Ostale moje drage imate veliki user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 937
9.12.2011 11:29:56   
bombina
pozdrav zenice moje...jako sam zabrinuta,jurtos sam primjetila malo krvi u A stolici,nekako sluzavo...ne znam sta da radim...inace mi je uvijek imala stolicu jednom dnevno,sasvim normalnu, a evo zadnjih nekoliko dana ima cak i po tri stolice dnevno.skoro svaku noc se ukaki u snu,sto joj se nikada prije nije desavalo...ali su i te stolice normalne,gustoca i to...ne znam sta je moglo to uzrokovati,imam li razlog za veeeliku brigu kao sto sam sad zabrinutauser posted image user posted image user posted image

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 938
9.12.2011 11:36:29   
palachinken
Kakvo je njeno opšte stanje, je li zdrava inače? U svakom slučaju, ja bih doktoru i to sa tom pelenom. Mozda je samo puknula neka krvna žilica, jer sad čeće kaki, a mozda je i nesto sto doktor treba odrediti.

< Poruku je uredio palachinken -- 9.12.2011 11:37:03 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 939
9.12.2011 11:41:49   
bint
dobar dan narode mojuser posted image
mi padobranci..ovih dana smo bili bolesniii pa nikako da stignem...moj djecak bio na inhalacijama,imao upalu glasnica-laringitis..uzasno!!!doduse na vriejme sam reagovala, pa  nista strasnoo kako kaze pedijtrica ,samo 5 inhalacija imaouser posted image user posted image
ah cudnooo ovo vrijeme skroz..
upratih da su nam stara raja bolsena lady,jelo????ljubimo vasuser posted image user posted image
lejla citam  za mandarinu,isti takvi smooouser posted image user posted image user posted image ...kod nas je sad faza imitiranja,ako neko kaslje,glasnije se smije,lupkas necim sve ponavljauser posted image i sakriej se negdje u cosak i uzme kremu,mlijeko za tijelo i sve ti razmaze,uprlja,frizider redovno otvara pa pavlake nastradaju hehehehe svastaaaaa zanimljivoguser posted image user posted image
ostalim mamicama velikiuser posted image user posted image ljubite bebice svoje i cuvajte ih

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 940
9.12.2011 11:44:51   
bint
IZVORNA PORUKA: bombina

pozdrav zenice moje...jako sam zabrinuta,jurtos sam primjetila malo krvi u A stolici,nekako sluzavo...ne znam sta da radim...inace mi je uvijek imala stolicu jednom dnevno,sasvim normalnu, a evo zadnjih nekoliko dana ima cak i po tri stolice dnevno.skoro svaku noc se ukaki u snu,sto joj se nikada prije nije desavalo...ali su i te stolice normalne,gustoca i to...ne znam sta je moglo to uzrokovati,imam li razlog za veeeliku brigu kao sto sam sad zabrinutauser posted image user posted image user posted image

ja bih se javila pedijtru....drzim fige da bude boljeuser posted image

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 941
9.12.2011 11:48:03   
bombina
ona se sasvim normalno ponasa,igra se evo,vesela je,dobro spava,jede...ne znam...user posted image

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 942
9.12.2011 11:48:28   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: bint

IZVORNA PORUKA: bombina

ja bih se javila pedijtru....drzim fige da bude boljeuser posted image

Ja bi takodjer pedijatru, i ponijela bih i tu pelenu user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 943
9.12.2011 11:49:24   
palachinken
Ma moguce da je od naprezanja dok kaki, ako se opet pojavi, ja bih išla doktoru.

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 944
9.12.2011 11:53:23   
mimikimi
poz zene

bombina jel imala tvrdu stolicu ikako znam da se to moze desiti kad ima tvrdu stolicu ali ipak pedijatru pa da si mirna
mi smo sinoc imali veselje cijelu noc slabo spavala vrti se ustaje dok je nosam spava kao top cim spustim u krevetic vriska

pocela je malo i kasljati
sta vi dajete bebama za kasalj???
ne ide mi se dr jer smo bili i nalazi su ok

user posted image svima

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 945
9.12.2011 11:55:18   
bint
bombina imas ppuser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 946
9.12.2011 12:00:20   
sweet insanity
Ovo za kaku, i ja bih otisla doktoru za svaki slucaj.

Mi dosli sa vakcine/a. Po vakcina u obje ruke, plakilo sunce moje, srce mi s cijepalo, ni blizu onog placa pred spavanje, slabiji al ono zalostan. Elem, dobro je hB evo je spava, stavili oblogice i sad nam je dr rekla da dam paracetamol ako bude puno plakala ili ako dobije temp da ne dajem odmah....opet jedni vak jedni nak... Imamo 8.650 kg, dugi 68 cm. Dobila 450 gr za mjesec, ali kaze da nakon 5 mjeseci ide manje i da je kao OK jer ima finu tezinu (rodjena sa 3.400) al da ja ipak pocnem malo vise jesti i piti tecnost, a cinjenica je da sma pocela jest po 2 puta dnevno, a i kaze one sad svrljaju ocima svugdje pa se ni ne najedu....user posted image

Ladyblue, user posted image

Neposredna veza do poruke: 947
9.12.2011 12:02:48   
palachinken
Eh draha sweet, pa da dobijaju po kilu i po kao u početku bili bi mali morževi do prvog rodjendana. user posted image I Mahdi je usporio sa debljanjem, a izdužio se, pa više nije mišelinko user posted image

Neposredna veza do poruke: 948
9.12.2011 12:07:00   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: palachinken

Eh draha sweet, pa da dobijaju po kilu i po kao u početku bili bi mali morževi do prvog rodjendana. user posted image I Mahdi je usporio sa debljanjem, a izdužio se, pa više nije mišelinko user posted image

Kod nas jos ima tragova mišelinauser posted image Al i ona je poduga, ovo mjerenje ne kontam, nekad mi kraca neg sto je bila mjesec unazaduser posted image

Neposredna veza do poruke: 949
9.12.2011 12:10:34   
palachinken
Ja jučer svog izmjerila, ima 71cm i cca 8,1kg. Taman :)

Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *