Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 0:20:58
teacher75
e jeste me nasmijale ja kad dodjem odmah skidam sve sa sebe, vruce mi u stanu i prvo jedno vrijeme hodam u potkosulji i gacicama da se malo rashladim a onda obucem trenerku ako je zima a ako je ljeto neke laganije bermude, sorc i majicu na bretele, ili pamucnu ljetnu haljinicu, koja je ugodna. ne hodam u vesu stalno, ali eto tih nekoliko minuta dok dodjem sebi volim malo da se raskomotim
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 13:00:14 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 0:28:33
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ja dodjem s posla, skinem sve sa sebe i pravac tuširanje a poslije tuširanja da obučem trenerku, maicu i čarape o neee pa opet sva stisnuta i zakopčana do grla Ugodnije je biti u vešu i nekoj maičici, il nagližeu i sl ... valjda zato dom služi, da si opušten.... kad sam živjela sa roditeljima i bratom nisam bila u prilici da se tako lagano oblačim al sad kad jesam ne kontam zašto bi bila obučena kao da idem vani
ja kad dođem sa posla upalim šporet sa vrata da nahranim gladna usta... odem da operem ruke i skinem šminku...presvučem se u trenerku...100% pamuk savršeno komotnu, broj koji mi dogovara a jok 2 broja manje da me stišće... dole trenrka , gore majica kratkih rukava...
eh u 20 kad mi djeca zaspu , skinem istuširam se obučem spavaćicu ili pidžamu ( sada u zimskom periodu, ljeti nagliže spvaćice nosim) al obavezno preko penjoar jer ne bih voljela da mi valjski utjecaj bakterija i stolice i kuhinje koju prebrišem ili toaleta diram moju pidžamu jet to je moje intimno rublje u kome spavam u čsitoj posteljini.
ja kad pomislim da svojim donjim rubljem ( sam naziva mu kaže za šta je ) tarem stolicu na kojoj sjede i neko drugi do mene 8 djete, rođak sjede na fb, zaova, njen suprug, dijete iz vrtića itd)...ne perem ih alkosoli svaki hebeni dan...ja se evo osuh... namah me sve počne svrbiti...
joj bože pa to je donje rublje...
čuj da sjedim sad u gaćama i grudnjaku u kojima ću u čistu posteljinu...to meni dođe kao da ja sad dođem i legnem u garadrobi svojoj sa posla u posteljinu...gluho bilo... i još djecu tome da naučim...pu pu pu... a jokkkkkkkkk...svako vrijeme ima svoje breme...svako zna svoje mjesto u kući i hvala bogu pa imama i gaće a i šta preko njih obući
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:59:52 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 0:31:14
Anoniman
ma shvatam al ja ne mogu
a reci mi što ne možeš? osjećaš se ružno kad si u vešu? mislim koji je razlog pa ne bi nekad mogla?? kako misliš neugodno? zašto neugodno? pa u svojoj si kući, na svom, možeš raditi šta želiš
vise sam mislila na komforno ne u smislu da me stid
u vesu po kucci sam jedino kad iz spavace odspaciram do dnevne da ga muzu pokazem
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:59:58 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 9:46:11
Mirkica
ja dodjem s posla, skinem sve sa sebe i pravac tuširanje a poslije tuširanja da obučem trenerku, maicu i čarape o neee pa opet sva stisnuta i zakopčana do grla Ugodnije je biti u vešu i nekoj maičici, il nagližeu i sl ... valjda zato dom služi, da si opušten.... kad sam živjela sa roditeljima i bratom nisam bila u prilici da se tako lagano oblačim al sad kad jesam ne kontam zašto bi bila obučena kao da idem vani
a sta vam je to ????
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:58:48 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 9:49:52
Mirkica
IZVORNA PORUKA: teacher75
e jeste me nasmijale ja kad dodjem odmah skidam sve sa sebe, vruce mi u stanu i prvo jedno vrijeme hodam u potkosulji i gacicama da se malo rashladim a onda obucem trenerku ako je zima a ako je ljeto neke laganije bermude, sorc i majicu na bretele, ili pamucnu ljetnu haljinicu, koja je ugodna. ne hodam u vesu stalno, ali eto tih nekoliko minuta dok dodjem sebi volim malo da se raskomotim
eh isto ovako u vesu ne hodam nema smisla jedino ispred muza navecer paradiram :))) sorc i majcica mi je ljeti u kuci zakon kad smo sami
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:58:57 >
RE:Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 10:06:28
mube
nemam problema s presvlacenjem ili tusiranjem pred djetetom i mm,cesto me mogu vidjeti u donjem vesu ali to je samo dok se presvlacim,ja preferiram laganiju odjecu u kuci ali nikako donji ves..ja se osjecam nekako kao da mi nesto fali...
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:59:09 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 10:41:38
chuci
mi smo liberalni što se tiče oblačenja po kući. vani smo obučeni uglavnom zimi kao i sav narod, a ljeti tanke pantalone ili duga suknja i majice ili košulje lagane. ne oblačim šorc, osim ljeti po kući i na vikendici gdje me niko ne vidi. kad saberem koliko vremena provedem u kući najviše sam u pidžami. meni je pidžama pamučna majica kratikuh rukava od mm i ako mi je puno vruće ili hladno trofrtaljni skroz tanki donji dio pidžame (da mi se noge ne znoje) . ovako ja ljeti zimi samo se ljeti ne pokrivam ili pokrivam samo čaršafom a zimi imamo pamučni jorgančić. sa ajšom i pred ajšom se presvlačim kupam, ona mi donese peškir ili veš. čak zna hoću li šarene ili obične gaćice kad tražim gdje mi koje stoje. pošto ona u zadnje vrijeme pravi probleme jer ne želi ići da piški, iako treba, onda imamo furku da zajedno piškimo, ja na šolju ona na tutu . mm ne hoda go pred njom, ali mu zna nekad uletiti dok se kupa (nema ključa jer ona može zaključati vrata) ali ima zastor na kadi pa priča s njom kroz zastor i ubjeđuje je da se ne može tada kupati. kad se presvlačimo to je uglavnom ujutro prije posla kada ona spava, ono vrijeme kad sam u kući a ne spavam, često sam još uvijek u odjeći s posla, spremim ajšu na spavanje i onda u pidžamu, ili ako je vikend onda oblačim tanke pantole i majicu ili trenerku i majicu kratkih rukava. ja ne podnosim da sam u odjeći koja me stišće na bilo koji način, pa kupujem veći broj. kad ajša zaspi onda mi ništa ne treba, pa ako je mm u dnevnoj najčešće idem po njega u vešu da dođe u spavaću. ne kuham u vešu jer nemam storu na vratima od balkona i na prozoru u kuhinji pa bi me svi mogli vidjeti, a i šuhva mi da kakvo ulje ne prsne na mene ili slično. ako navečer ulazim onda ne palim svjetlo.
ne kontam šta nekom ima smetati kako se neko drugi oblači u svojoj kući. baš je ružno nazivati nekoga neodgojenim zato što je odgojen drugačije od nas.
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:58:54 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 10:55:20
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: chuci
ne kontam šta nekom ima smetati kako se neko drugi oblači u svojoj kući. baš je ružno nazivati nekoga neodgojenim zato što je odgojen drugačije od nas.
ja samo da s eogradim od ovoga dijela komentara... najprije meni ne smeta kako se ko oblači...samo volim da shatim osjećaj s akojim s eja lično ne mirim...biće radoznalost u shavatnju svih različitosti. a drugo ja nisma niti bih rekla da je neko neodgojen...daleko do toga...ja sma rekla biće da je do odgoja različitog pa time i stečenih različitih navika...ali sam isto tako rekla da će i moja djeca biti konzerve ko ja... dal je to dobro ili loše u odgoju to ja ne mogu suditi... Možda u tom smislu i u mome odgoju ima propusta sa kojima ja iz navike stečen ne znam da s eizborim u odnosu na svoju djecu...
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:58:51 >
RE:Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 11:21:14
veeseelaa
ja sma rekla biće da je do odgoja različitog pa time i stečenih različitih navika...
ma nema veze to s tim, dok sam djevojka bila nisam hodala u gaćama jer su rahmetli otac i brat bili tu pa naravno to ne bi bilo ok al sad kad mogu zaista mi je tako ljepše i baš uživam
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:59:03 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 11:25:35
chuci
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: chuci
ja samo da s eogradim od ovoga dijela komentara... najprije meni ne smeta kako se ko oblači...samo volim da shatim osjećaj s akojim s eja lično ne mirim...biće radoznalost u shavatnju svih različitosti. a drugo ja nisma niti bih rekla da je neko neodgojen...daleko do toga...ja sma rekla biće da je do odgoja različitog pa time i stečenih različitih navika...ali sam isto tako rekla da će i moja djeca biti konzerve ko ja... dal je to dobro ili loše u odgoju to ja ne mogu suditi... Možda u tom smislu i u mome odgoju ima propusta sa kojima ja iz navike stečen ne znam da s eizborim u odnosu na svoju djecu...
a nisam mislila direktno na tebe. nije ovo prva tema na kojoj su dva oprečna mišljenja koja oba zastupa dio forumašica. dešavalo se i ranije da neko nazove neodgojem ono što je različito od njegovog shvatanja, pa sam zato napisala. nisam sada čitala pažljivo pa ne znam je li ovdje neko tako napisao.
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:58:12 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 11:27:04
Hanady RR
chuci
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:58:09 >
RE:Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 12:35:04
mišur
vesela, toliko sam se ismijala tvojim komentarima
Ja sam u kući uglavnom u trenerci, i to nekoj pokućnoj, najudobnijoj mogućoj, a ljeti šorcić i majica na bretele. Nemam baš običaj hodati gola po kući, jer imam dječaka od 3,5g, ali često proletim u grudnjaku ili gaćicama, kad trebam nešto hitno uzeti iz druge sobe npr. Kad slučajno nemam grudnjak na sebi, onda se pokrijem rukama, ako je baš hitno Moja djeca su sad u fazi da me ne ganjaju kad se tuširam, osim Ane koja ponekda uđe, tako da ni sa tim nemam neki problem. Ona je opet curica i mala je, tako da nema pojma ni o čemu. Luka je već veliki i ne bih voljela da me gleda dok se kupam, ne bi ni meni bilo prijatno. Ja nekako i ne volim da sam u gaćicama i grudnjaku, više volim nešto kratko i pamučno preko toga, kao što je kratki šorc i majičica, udobnije mi je u tome kad ljeti npr. sjednem na kauč i na stolicu, nego u vešu. Znalo mi se desiti da se motam u kuhinji oko ručka ili suđa u vešu, ali je to bilo naveče i ljeti kad je pakleno vruće. I nemam ništa protiv obje varijante, svako najbolje zna svoje. Meni je racimo malo neprirodno i nehigijenski kupanje istovremeno sa djetetom Moja drugarica to praktikuje sa svojim dvogodišnjim sinom, njih dvoje skupa na tuširanje...kaže da joj je praktičnije i da su tako navikli. Meni je to malo suludo, pogotovo jer je on dječak, ali svako ima svoje mišljenje o svemu i to treba poštovati.
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:57:51 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 12:44:06
veeseelaa
ali svako ima svoje mišljenje o svemu i to treba poštovati.
ja sam negdje skoro obukla trenerku i muž me pitao šta se tebi desilo, imaš li temp il šta jednostavno nisam navikla a i ne stoji mi nikako, ruku na srce
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 8.12.2011 12:57:47 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 16:22:12
sabinos
maleni ima 2 godine i 3 mjeseca za sad nemamo ogranicenja.kad se kupam uvijek je tu,i uvijek maze mami noge poslije depilacije ali tada vec imam potkosulju,gace i ogrtac.i to je njemu spektakl.sa muzem se ljeti tusira zajedno u kadu i skokovi
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 17:13:23
virgulina
hm , uglavnom sam obucena po kuci , ne setam se ko od majke rodjena ali kad mi M uleti u kupatilo pravim se kao da nije nista ali se diskretno okrenem ili sjednem u kadu , ona je sad vec velika ali ne zapitkuje nista mozda zato sto se mm tusira i presvlaci krisom u po noci da ga ne iznenadi pa jos nije skontala razliku u genitalijama al to nije tema , odoh ja ot
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 21:26:25
Anoniman
Adi je jos mali pa njega sa sobom i u cenifu moram voditi,ne smijem ga ostaviti samog u boravku,urnebes bi napravio...Ujutro kad ustanem obucem se ka i svaki normalan insan,pa nisam domorodac...Trenerka,pamucne hlace,ljeti sorc,haljina duga.kratka,majica na bretele...Presvlacim se pred njim jos uvijek ,kad pocne kontati stari onda se zna.pod kljuc...Znam nekad pred sekom prolertiti u donjem vesu ako sam sta zaboravila ali to je rijetko....
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 21:38:34
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MarinaDK
Adi je jos mali pa njega sa sobom i u cenifu moram voditi,ne smijem ga ostaviti samog u boravku,urnebes bi napravio...Ujutro kad ustanem obucem se ka i svaki normalan insan,pa nisam domorodac...Trenerka,pamucne hlace,ljeti sorc,haljina duga.kratka,majica na bretele...Presvlacim se pred njim jos uvijek ,kad pocne kontati stari onda se zna.pod kljuc...Znam nekad pred sekom prolertiti u donjem vesu ako sam sta zaboravila ali to je rijetko....
< Poruku je uredio triputmama -- 8.12.2011 21:39:28 >
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 8.12.2011 21:57:01
SailorMoon
Hodam po kuci i gola, i u vesu ali vecinom sam obucena . Kad dodjem kuci presvlacim se i obalicm kucne stvari. Sve zavisi od raspolozenja i vremena to moze da bude od hotpans i tanktop do debele nike-trenerke i rolke. Nevidim nista lose da gola izadjem iz sobe ili u vesu da sjedim pred TV.
RE: Kako ste obučeni pred djecom? 9.12.2011 11:57:35
Anoniman
mozda je moj naslov bio nejasan ali ovaj sto je izmenjen je totalno pogresan poenta je bila da li se presvlacite ispred dece , da li hodate gole iz kupatila i nazad ispred njih da li vasa deca znaju vec razlike, da li se znaju postideti , da lli se okrecu kada se presvlacite ili ne znate odnos mama-otac-deca
a da li se hoda gola ili obucena do grla po kuci meni nije bila poenta da razglabamo
zato blue rose bolje da se tema zove " Da li se presvlacite ispred dece" mada i Ispred dece je bio najbolji tako smo mogle da pisemo sta radite ispred njih a sta ne sta je po vasem misljenju u redu a sta ne bi nikad uradile rekle i sve ostalo kapisss
< Poruku je uredio triputmama -- 9.12.2011 11:58:56 >