|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
6.12.2011 13:35:07   
mimikimi
moja sa nepuna 4 mjeseca s ledja na stomak
nakon nekoliko dana i obrnuto

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 651
6.12.2011 13:38:05   
lepetetka
danke danke user posted image ma i kod mene tako nego čitam da se lafo prvo okrenu sa stomaka na leđa a moje oboje se okreću sa leđa na stomak prvo :)

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 652
6.12.2011 13:40:09   
Amam
Mersiha,faza proci ce ga.Samo se naoruzaj zivcima.
Ja mom E samo izrendam i malo viljuskom izgnjecim voce,i on jede,zna fol i zvakati user posted image .
I da se pohvalim,nadam se da necu ureci,pojeo je supicu na mesnoj vodi,slova i brojke,ma fino je pojeo masallah i zvakuce onu tjesteninu user posted image .
Sweety,mozes ti njoj dati i breskvu,ja sam E davala.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 653
6.12.2011 13:42:06   
sweet insanity
Moja se sa nepuna 4 okrenula sa ledja na stomak, a tek sada ovih dana sa stomaka na ledja al jako rijetko jer volo biti na stomaki, zna se okrenuti na ledja smao da dohvati nesto i onda nazad na stomak.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 654
6.12.2011 13:43:12   
Amam
Lepetetka E je s nekih 4,5 mj i onda za nekih 15-tak dana i sa stomaka na ledja.
I da cestitamo te prve velike pokrete Animagical i lepetetka .
Skvo samo nek nema  ture user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 655
6.12.2011 13:47:10   
sweet insanity
Skvo, ja tk vidjeh da ste bili na vakcini, jucer nisam svracala na temu a vidim da ste pricali da cete ici, proslo hB ok???Ljubni nam bebi! Mi idemo u petak na ovu vakcinu sa 6 mj, pojma nemam koja je to, kakve reakcije od nje budu i sl. Kakogod, ja cu joj opet kad oddjemo kuci odmah oblogu i kasikicu paracetamola. Tako smo i do sad.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 656
6.12.2011 13:49:36   
bombina
samo da vam mahnemo...mah,mah,kako ovaj jutrosnji snijeg utice na vas?nadam se da su sve bebice ok,a mamice naspavane...ljubimo vas puuuno....i meni niko vise ne rece znate li gdjee ima ovo kupit osim u chiku

http://volimdakupujem.rs/thumb.php?src=pic/ART_2170_1.jpg&wmax=257&hmax=257&quality=80

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 657
6.12.2011 14:04:05   
animagical
za prevrtanje, da dodamuser posted image hajd sto se prevrce sa stomaka na ledja, nego sinoc zapao ispred mene na kaucu, gledali tv nas trojeuser posted image i ja mu se izvucem da odem u wc a on valjda kako je osjetio da me nema i hooop sa ledja se na nos nasadiuser posted image trazeci mamuuser posted image doduse to je uradio u polusnu, zatvorenih ociju, i ono kao ustima trazeci (.)...mi smo polakali od smijeha

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 658
6.12.2011 14:05:08   
animagical
bombina ja sam jednom ovu guralicu vidjela u robotu, ali mislim da je kineska, e sad ne znam hoce li je glodjati i je li opasna njihova plastika

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 659
6.12.2011 14:13:44   
mala_sa
Kad smo vec kod dohrane - za ove starije bebice zaboravih vam reci da smo mi u subotu probali kuhano jaje, hB nije bilo nikakve reakcije - tako da sad mozemo tamaniti supice sa tjesteninom user posted image

Sweet ja mu od pocetka dajem samo svjeze voce... a dodaj jos malo vode kad blendas (moras imati vode skoro do onog metalnog noza za blendanje)

Lepetetka moj A se prvi put okrenuo sa 3mj sa stomaka na ledja (i pedi je rekla da je to refleksno, jer kao do 4og mjeseca je svako okretanje refleksno, a tek sa 4,5mj je pravo svjesno i voljno okretanje). A kasnije je opet ponovio sa 4,5 i onda sa 5 je poceo i obratno.

< Poruku je uredio mala_sa -- 6.12.2011 14:16:32 >

Neposredna veza do poruke: 660
6.12.2011 15:26:10   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: mala_sa

Kad smo vec kod dohrane - za ove starije bebice zaboravih vam reci da smo mi u subotu probali kuhano jaje, hB nije bilo nikakve reakcije - tako da sad mozemo tamaniti supice sa tjesteninom user posted image

Sweet ja mu od pocetka dajem samo svjeze voce... a dodaj jos malo vode kad blendas (moras imati vode skoro do onog metalnog noza za blendanje)

Lepetetka moj A se prvi put okrenuo sa 3mj sa stomaka na ledja (i pedi je rekla da je to refleksno, jer kao do 4og mjeseca je svako okretanje refleksno, a tek sa 4,5mj je pravo svjesno i voljno okretanje). A kasnije je opet ponovio sa 4,5 i onda sa 5 je poceo i obratno.

bravo za jajeuser posted image samo naprijed
mi vec odavno jedemo za dorucak poneka omlet ispecem joj dvoje jaja na mrvu maslaca i mlijeka i onda kad se malo ohladi dodam sira abc i onda lijepo kruhom crnim je nahranim ma ne znam da ista voli vise od toga user posted image user posted image
a kolika je tvoja bebica

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 661
6.12.2011 15:34:03   
bombina
MIMIKIMI-i ja to isto tako radim,samo sto ja dajem po jedno jaje,pa mi se bas i ne najede...nisam znala da smijem vise jaja odjednom da joj dam...

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 662
6.12.2011 15:37:36   
mimikimi
pa ja dajem u pocetku sam jedno a onda vidim malo joj place poslije hoce jos a ja lijepo dvoje ispecem i smaze ih u sekundu ma bas voli

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 663
6.12.2011 15:41:25   
enči80
Danuser posted image
Danas čitav dan po kući,usisavaj,briši,tresi...

Skvo bravo za druga...i mi idemo sljedeće sedmice...kod nas tu daju sa tri mjeseca i 2-3 danauser posted image

Mala_sa izgleda da će mali biti 'žicar'(popularni naziv za elekrotehničara barem u mojoj srednjoj)user posted image

Mersiha draga čitala sam tvoj post ali ti ja vjeruj nemam nikakav savjet za dati jer se još nisam susrela sa tim...strpljenja valjda će ga proći.

Što se tiče te dohrane ,ova knjiga što je ja imam ima baš po mjsecima šta uvoditi a vidim neke od vas su uvele npr.tikvu a kod mene je ona po knjizi npr.od 6mj.Jel to isto raditi po osjećaju ili mi ne valja knjigauser posted image user posted image ?I koje npr.voće/povrće ste prvo uvodile?

Animagical fasovala sam upalu mišićauser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 664
6.12.2011 15:44:00   
enči80

IZVORNA PORUKA: mimikimi

pa ja dajem u pocetku sam jedno a onda vidim malo joj place poslije hoce jos a ja lijepo dvoje ispecem i smaze ih u sekundu ma bas voli

user posted image user posted image user posted image
...njami još na masluuser posted image

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 665
6.12.2011 15:49:28   
sweet insanity
enci, mi smo poceli sa nesto manje od 5,5 mjeseci, dakle u 6. mjesecu. Do sada smo jeli jabuku, mrkvu, baby rice, krusku, i malo ćurte(stambolke), eh da i sljivu smo probali u kasici hipp u kombinaciji sa jabukom. Kruske i jabuke uglavnom ja mixam ako ih nadjem na pijacu domace, ako ne onda alnatura 100% vocne kasice. Kontala sma i bananu al mi nesto u glavi da ce joj za stomacic biti teska jer je par dana imala potvrdu stolicu, no mozda da je izmiksam sa kruskom.....

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 666
6.12.2011 16:17:57   
animagical
uh...crkla sam...usisavaj, brisi, slazi, puni masine, prazni masine, opet puni...

enci pa koliko ti mozes na onom orbiju pa dobijes upalu misica? ja 20 min i gotovauser posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 667
6.12.2011 16:19:11   
mala_sa
Enci user posted image pa dedo mu je iz te branse, mora da se "bacio" na njega user posted image user posted image

Draga sve radi po svom nahodjenju, ja sam pocela pratiti tablice i vidim svaka razlicita i odustala od toga. Mi smo sa 6mj cak i patlidzan jeli (i to bas ga voli). Tikvu smo jednu od prvih probali. Uglavnom poceli smo sa povrcem (mrkva, krompir, tikvica, brokula, zelje, tikva stambolka)...nismo probavali vise dana jednu namirnicu - nego ako vidim jedan dan da prodje drugi dan je odmah dajem u kombinaciji.

Mimikimi moj A ima 7mj i 7 dana u dobar cas... a imas kod svake forumasice tiker (kad predjes misem preko imena)

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 668
6.12.2011 16:20:26   
enči80
Uredu sweet ti si tako,evo jutros čitam npr.Taurus krenula sa 4.mj i to sa povrćem,ti sa voćem...palačinka miksa...ipak izgleda da je to sve individualno

Neposredna veza do poruke: 669
6.12.2011 16:24:30   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: mala_sa

Enci user posted image pa dedo mu je iz te branse, mora da se "bacio" na njega user posted image user posted image

Draga sve radi po svom nahodjenju, ja sam pocela pratiti tablice i vidim svaka razlicita i odustala od toga. Mi smo sa 6mj cak i patlidzan jeli (i to bas ga voli). Tikvu smo jednu od prvih probali. Uglavnom poceli smo sa povrcem (mrkva, krompir, tikvica, brokula, zelje, tikva stambolka)...nismo probavali vise dana jednu namirnicu - nego ako vidim jedan dan da prodje drugi dan je odmah dajem u kombinaciji.

Mimikimi moj A ima 7mj i 7 dana u dobar cas... a imas kod svake forumasice tiker (kad predjes misem preko imena)

ni ja ne pratim tablice,moja sad plete evo i mandarinama i narandzama sezona je,i bas ih voli a isto tako nisam pratila ono par dana jednu namirnicu nego isto kao i ti

a za ticker sam znala ali nema nista kad predjem s njim preko imena

moja ev turu ima 37.7 sad mjerila od juce je drzi po malo, nema mi dr nego zapucat kod dr user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 670
6.12.2011 16:24:32   
enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

uh...crkla sam...usisavaj, brisi, slazi, puni masine, prazni masine, opet puni...

enci pa koliko ti mozes na onom orbiju pa dobijes upalu misica? ja 20 min i gotovauser posted image

30 min+stepenice gore-doljeuser posted image +dodatne aktivnostiuser posted image

Mala_sa ma i sama sam shvatila da je najbolje po svom nekom osjećaju sve raditi pa i tu dohranuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 671
6.12.2011 16:39:46   
animagical
da se pozalim, moram ovih dana ginekologu ja od dodatnih aktivnosti prokrvarihuser posted image a ne boli... odoh sad na orbi da se slomim do krajauser posted image dok mi nadodje tijesto za pizzu...ali prvo da ovaj mali jede...vazda gladan...

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 672
6.12.2011 16:46:35   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

30 min+stepenice gore-doljeuser posted image +dodatne aktivnostiuser posted image

Mala_sa ma i sama sam shvatila da je najbolje po svom nekom osjećaju sve raditi pa i tu dohranuuser posted image

Ma svaka majka najbolje zna za svoje dijete...

P.S. hoce to tako od dodatnih aktivnosti, samo pazi se znaju i benovi da nastradaju user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 673
6.12.2011 16:47:31   
mala_sa
Mimikimi hajd sad vidi ima li tikera... I vi ostale zenice kojoj nebude mrsko nek pogleda, samo da znam fercera li??

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 674
6.12.2011 16:49:48   
mimikimi
mala sa nema nista
cak i ostavim mis malo na imenu pa opet nista
da nisam  ja bas toliko smotanauser posted image user posted image user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *