Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.11.2011 22:53:44
palachinken
Kako je nama bilo veselo sinoc, danas i evo trenutno shiz traje. Mahdi je izgleda skontao da mater i on nisu isti insan pa ja vise ne mogu mirom ni u halu. Sinoc se budio cim ga 20cm odaljim, a sad evo lezim kraj njega jer ako skonta da sam utekla, dreka. Preko dana cim zamaknem, zove i galami. Eh, oni dani kad se zabavljao ispod vrtuljka...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.11.2011 22:54:10
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical
hajd sad mi je lakse...ali bas mi ga zao, jadan kad zaspi valjda sanja i u plac...pa naucio na mir jeste, sta cu jedino da se mm i ja pocnemo derati po kuci
A moj kao da spava na autobuskoj..... ..moze da ori..on spava...cak sam brojala jednom 4X sam ga prenijela u toku jednog spavanja.... A Uma je hvatala zvuk muhe...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.11.2011 23:24:15
lepetetka
IZVORNA PORUKA: branka12
tako mi rece teta doktorica...starija je pedijatrica..pa se sigurno drzi stare skole
pa sad kontam da li dalje da uvodim te pahuljice
radila sam ja tsh nakon 6 nedelja od poroda...i nalazi bolji nego ikad ali i dalje sam na letrox-u 100mg..i kontrola za 6 mjeseci
branka vidiš ovdje ćeš dobiti različita iskustva, i meni je pedijatrica sa sinom govorila da uvodim prvo sok, jer kao tečniji je kao i mlijeko pa da ne pada teže na želdu, nekome kažu pahuljice a opet neki govore ne pahuljicama do 7-8 mjeseci, neki kažu povrće da bi ga dijete zavolilo, ma hajde.... Kako ti misliš tako i uradi, s čim god da počneš što je primjereno za tu dob djeteta nećeš pogriješiti,...Ja sam se samo trudila da što više pravim domaće kašice i slane i slatke i cijedila domaće sokiće koliko sam mogla, i zadovoljna sam bila i tako namjeravam i sa malenom, samo što nju hB dojim pa i ne žurim plaho sa dohranom, nekad joj dam kašikicu nastrugane jabukice ako je ja jedem usput, ili banane ali to je u vrh glave mala kašikica, eto više da lazne... Jesti i ne zna samo istjeruje jezikom vani
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.11.2011 7:37:35
Amam
IZVORNA PORUKA: palachinken
Posto je forum pripuk'o , ja odoh na spavanje. Drzim vini d pua u majici da poprimi moj miris pa da probam podvaliti Mahdici za veceras
Joj ali se ismijah na sabahu ,javi je li pomoglo. Mom E nikad nisam mogla nista podvaliti. A faza dvije jedinke ga i sad drzi od juce samo razgleda po kuci,ne place on igra se s mm ali samo me prati,Juce mm podigao nogu i zaklonio mu mene on svako malo proviri da vidi jesam li gdje me ostavio .
Dobar vam jutar,odoh piti kafu s umene mi muzem,rodjendan mu je . Evo i vama
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.11.2011 8:00:57
maglaj_mum
IZVORNA PORUKA: Amam
Posto je forum pripuk'o , ja odoh na spavanje. Drzim vini d pua u majici da poprimi moj miris pa da probam podvaliti Mahdici za veceras
Joj ali se ismijah na sabahu ,javi je li pomoglo. Mom E nikad nisam mogla nista podvaliti. A faza dvije jedinke ga i sad drzi od juce samo razgleda po kuci,ne place on igra se s mm ali samo me prati,Juce mm podigao nogu i zaklonio mu mene on svako malo proviri da vidi jesam li gdje me ostavio .
Sretan rodjus muzu....a ti se dobro pokazi... ne stedi...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.11.2011 8:02:22
maglaj_mum
IZVORNA PORUKA: Amam
Hvala Nadam se da nisi stedila na muzu... Sretan rodjus...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.11.2011 8:03:25
maglaj_mum
Joj ali se ismijah na sabahu a ,javi je li pomoglo. Mom E nikad nisam mogla nista podvaliti. A faza dvije jedinke ga i sad drzi od juce samo razgleda po kuci,ne place on igra se s mm ali samo me prati,Juce mm podigao nogu i zaklonio mu mene on svako malo proviri da vidi jesam li gdje me ostavio user posted image .
Dobar vam jutar,odoh piti kafu s umene mi muzem,rodjendan mu je user posted image . Evo i vama user posted image
Hvala.... Sretan rodjus muzu, nadam se da se nije stedilo na poklonu...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.11.2011 9:01:50
vjestica
gemeli svaka beba se individualno razvija, pa tako i blizanci bebu ne treba stavljati da sjedi, dok samam se ne podigne u sjedeći položaj i samam ga održava, takođe je ne treba oslanjati na noge, dok se sama nije ustala ako curica sama još nije sjela ni ustala (a s obzirom da joj je 6 mjeseci, još je rano, rijetko koja beba prosjedi sa 6 mjeseci, a ne znam da je i jedan asa 6 sama ustala na noge) znači da njen lokomotorni aparat joj nije spreman za to svako forsiranje i "vježbanje" može samo negativno uticati na lokomotorni aparat pusti bebe nek se razvijaju svaka svojim tempom, to što su blizanci, ne znači da to treba ići istovremeno branka samo to doji i ne opterećuj se još dohranom dojenoj bebi, ako ne trebaš brzo na posao, i ne treba dodavati ništa prije 6 mjeseci ja sma počela sa 6 mjeseci i to sa voćem, povrćemo i žitaricama (naravno jedno po jedno, par dana jedna namirnica, pa zatim druga, da vidim kako će reagovati, jer neke nije dobro podnijela npr tikvicu, i sad kad sma joj dala imala je problema sa probavom nakon nje)
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.11.2011 9:11:28
vjestica
šta se dešava prvo neće da mi pošalje poruku, sad odjednom 4 i da dodam - moja cura se sama posjela sa 8 mjeseci, tad je polako počela da puže tj gmiže, i da stane na noge, ali dok se čuva prve samostalne korake je napravila sa 12 mjeseci, a počela je pravo hodati sa 13 mjeseci nikad nije bila u hodalici, nisam je forsirala (hod počinje prvo sa strane, dok se čuva za nešto, pa tek onda naprijed) i nikad se nije oslanjala na prste, nego odmah cijelim stopalom, i naučila je pažljivo da prelazi preko prepeke, i kad pada, fino se dočeka na ruke
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.