|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis...
10.11.2011 16:41:39   
mamma mumi
Moj trogodisnjak je vrlo bistar, dobro zapaza, ali ga svaka igra neintereuje dugo, razbacuje stvari znam to je ok, normalno, sve razvaljuje. Ono sto me brine je velika doza agresivnosti, huje i sto je u zadnje vrijeme dvolican, mama je dobra kada nema niko drugi, znam ja sam jedina koja ga ruzi, glavni policajac u kuci , a jos sam i trudna, pa e sve sastalo. Molim vas za savjet, vrlo cesto i ranije prije nego sto sam zatrudnila znao je da mi svasta govori, sada je postao tuzibaba, nani koja zivi s nama sprat ispod otrci da kaze sve sta sam mu rekla, a obratno se to nece desiti, ne bi mi rekao nista sto je pricao sa drugima, u vrticu,  kod nane i dede i sl. Ja licno mrzim tu osobinu, i sada je vidim kod svog sina. Sta raditi, kako da smirim svoje hormone, budem dobar odgajatelj. Ako ko ima slicnih problema molim da mi da savjet. Hvala

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 226
11.11.2011 9:04:07   
emma.L
Draga mummi, savjet nemam jer sam i sama plakala, ludila, imam čak i broj psihologa ako zatreba jer je Ema tijekom moje trudnoće postala na momente grozna, agresivna, nedokazana, jednostavno nisam prepoznavala svoje dijete. Toliko puta sam je morala kazniti i pucnuti za neposluh. A tužakanje, odustajanje od nečega što joj zapne, kenkanje za svaku sitnicu, samo su neke od osobina koje mi se ne sviđaju kod mog djeteta i opet mi je najdivnija - jednostavno se nadam da ću ih pričom promijeniti nekada.
Neki dan sam htjela čekati muža da kupamo bebu, ali kako sam vidjela da mu je Ema stavila pištolj u usta dok je plakao (napominjem, ne ostavljam ih ni sekundu same, jer ga je taj dan već pokušala podići iz kreveta i stiskala mu rukice kao da mu vadi krv - on je njoj jedna super lutka i gotovo user posted image ) uzela sam malenog i kupala ga, presvlačila, sušila mu kosicu, samo da odbrojim dovoljno da je ne istučem. Ne zbog toga što je uradila jer mislim da sve može uraditi jednom bez sankcija dok joj se ne objasni zašto nešto ne smije, nego zbog plača i histerije koja je uslijedila kad sam joj rekla da se to ne smije ponoviti. Stavim ja nju na ignore kad histeriše, ali mi je jako teško ostati pribrana i praviti se da je zaista ignoriram.
Elem, ništa pametno ti ne rekoh, osim da nisi sama. Pazi pupu, ostalo će proći valjda nekada.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 227
11.11.2011 10:17:43   
Lulu_08
mamma mumi i emma.L aaah žene drage jeza me uhvati, nadam se iskreno da će to stanje vrrrrrrrrrrrrrlo brzo proći a u međuvremenu vam želim jako jako JAKO puno živaca i dobre taktike da izađete na kraj sa takvim ponašanjem user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 228
11.11.2011 10:24:30   
ziki
IZVORNA PORUKA: emma.L

Draga mummi, savjet nemam jer sam i sama plakala, ludila, imam čak i broj psihologa ako zatreba jer je Ema tijekom moje trudnoće postala na momente grozna, agresivna, nedokazana, jednostavno nisam prepoznavala svoje dijete. Toliko puta sam je morala kazniti i pucnuti za neposluh. A tužakanje, odustajanje od nečega što joj zapne, kenkanje za svaku sitnicu, samo su neke od osobina koje mi se ne sviđaju kod mog djeteta i opet mi je najdivnija - jednostavno se nadam da ću ih pričom promijeniti nekada.
Neki dan sam htjela čekati muža da kupamo bebu, ali kako sam vidjela da mu je Ema stavila pištolj u usta dok je plakao (napominjem, ne ostavljam ih ni sekundu same, jer ga je taj dan već pokušala podići iz kreveta i stiskala mu rukice kao da mu vadi krv - on je njoj jedna super lutka i gotovo user posted image ) uzela sam malenog i kupala ga, presvlačila, sušila mu kosicu, samo da odbrojim dovoljno da je ne istučem. Ne zbog toga što je uradila jer mislim da sve može uraditi jednom bez sankcija dok joj se ne objasni zašto nešto ne smije, nego zbog plača i histerije koja je uslijedila kad sam joj rekla da se to ne smije ponoviti. Stavim ja nju na ignore kad histeriše, ali mi je jako teško ostati pribrana i praviti se da je zaista ignoriram.
Elem, ništa pametno ti ne rekoh, osim da nisi sama. Pazi pupu, ostalo će proći valjda nekada.

Kod nas jos nijeuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 229
11.11.2011 21:25:01   
mamma mumi
Hvala Emma.L i ta tvoja prica mi je od koristi da shvatim da je to sigurno prolazana faza, faza ljubomore, a ne osobina s kojom ce odrasti. Znam ja da je on jos fakticki beba, da nemoze shvatiti moju trudnocu, ali se prosto najezim kakve recenice izadju iz tih malih usta, pa se pitam kako, odkuda, jesam ja kriva. Tako je neki dan rekao na moje " nemoj duso mamu sikirati i seku( mislim na trbu). Kaze on hocu nek seka umre, a ako se rodi ja cu je baciti kroz prozor. Nisam se suzdrzala morala sam reagovati i pucanjem po guzi.Nekada je divan, a nekad.... Vjeruj da me je strah sta kada se ako Bog da porodim, sta cu tada, hocu li znati bito dobra majka, takticna, mudra, cesto nocu nespavam mislim o tome.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 230
12.11.2011 12:32:33   
Rabi
Ja na kraju samo mogu reci da je SVE ovo stvar ljuomore nasih djecaka i djevojcica...definitivno samo ljubomora koja kako koji dan sve vise izlazi na vidjelo, ali eto...barem znam sta je.....Prije sam sizila na njegovo histerisanje, agresivnost, autoagresiju....ali sad sam pribrana jer znam da je i njemu jako teskouser posted image Jer sad je tu novi clan porodice koji kako koji dan odmice sve vise trazi paznje i umiljavanja, a donedavno smo se mazili samo s njim, sad Ajsa hoce da se igramo i s njom, a do nedavno smo se igrali samo nas troje, sad Adnan ide u vrtic a Ajsa ostane kuciuser posted image sto njemu sigurno najteze pada.... Ajsu kad trebam uzeti, on trci da njega uzmem.......i more jos slicnih situacija, tako da sam ja sad malo spustila loptu, stalno pricam, stalno drobim.....stalno mu govorimo da ga volimo najvise na svijetu, da je on nas zivot, sreca najveca.... Kad se ljuti i histerise, ja ga zagrlim, poljubim ili ignorisem, zavisi od situacije.... Strpljenja i meni fali, ali sad se uspjevam puno vise kontrolisati nego ranije, prije sam pucala za svaku sitnicu... I sto je najgore u svemu, i kad god sam ga pucnula po guzi bilo je djaba, nije dalo nikakav rezultat...samo sam dobila kontra efekat, jos vece histerisanje, agresivnost i njegovo udaranje samog sebe.. Ovo samoudaranje jos uvijek je prisutno, ne znam kako da reagujem i kako da se postavim, govorim mu da se ne udara, da ga to boli da i mene boli kad sam sebe udara, da cu ja poceti plakati zbog toga...ali nekad upali nekad ne, nadam se da je samo prolazna faza! a i cula sam od vaspitacice da to jedan djecak u vrticu radi, pa rekoh mozda je od njega vidiouser posted image Nemam pojma, znam samo da nista ne znamuser posted image I da mi trebaju konjski zivciuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 231
26.11.2011 23:02:58   
Medić*
IZVORNA PORUKA: bananica

pa recimo o kiselom kupusuuser posted image

Jesi se to vratila user posted image

A o kiselom kupusu nemoj da pricamo, moj trogodisnjak ga ne voli user posted image

Mpj maleni je ovih dana jako osjetljiv. Ne vidim da ga ista muci. Malo ako mu se poljutim on brizne u plac. Razumijem da malo utice promjena stana, smeta mu sto smo zaposleni i raduckamo po cijeli dan nesto, ukljucen je i on, ali on hoce samo  busilicu, eksere, tiplove, moram po malo pricati. Ne slusa me, svadjamo se user posted image user posted image user posted image   Cisto osjecam da mu fali paznje ovih dana. Ali eto i to zavrseno pa od sutra mama sa njim kosarke igra.

Inace je jako osjetlivo dijete, jutros mi jedna komsinica umrla, citam ja citulju na ulaznim vratima od zgrade, on me pita sta to citam, ja mu objasnjavam, aj kada je on briznuo u plac zasto je umrla, a ni ne poznaje je. Kaze i dea i nana mi umrli sada ce ona kod njih u dzenet a za nas nema mjesta, sta on razmislja, ja se zijanila. Ne volim sto je tako osjetljiv, valjda mu neka faza osjetljivosti naisla.

< Poruku je uredio medic slatki -- 26.11.2011 23:04:22 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 232
26.11.2011 23:03:55   
bananica
skupismo se mi i ovdjeuser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 233
26.11.2011 23:06:43   
Medić*

Jesi se to vratila user posted image

nikako ne volim da ostane nesto nedoreceno

Ovdje cemo o nasim pilicima svasta pricati, volela bih da je tema aktivnija kao bebe 1-2. Svasta imamo za pisanje.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 234
26.11.2011 23:08:00   
bebacha
Medic i moja curica je takva i ja za sad izbjegavam te teske price.nemogu to oni razumijet dovoljno

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 235
26.11.2011 23:13:40   
Medić*
IZVORNA PORUKA: bebacha

Medic i moja curica je takva i ja za sad izbjegavam te teske price.nemogu to oni razumijet dovoljno

Izbjegavam i ja. O dedi i nani ( mojim roditeljima ) pricala mu par puta ukratko mu objasnila, ali on konstantno trazi pricu o njima, vise puta ne znam kako da izbjegnem. Naravno da ne mogu razumjeti, premali su. Ali sto me nekim pitanjima opcenito zadnjih par mjeseci bombarduje cisto mi se zanebesa, otkuda mu to. Neki dan me pita a mama sta je to univezum, hahahah, gledali smo neku emisiju, tek sutra ujutru on iz kreveta pita za to. Sa ovom nasom danasnjom djecicom cisto moramo oprezno u svemu, upijaju kao sundjeri. Sada je najaktuelje zasto ja nemam cunu, pa kako idem p... i sl. Hoce li da mi posudi njegovu. user posted image Objasnim ja njemu ali ne imenujem bas sve je ce me onda pred nekima ofirati i to isto pitati. Allah selamet.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 236
26.11.2011 23:14:53   
bananica
user posted image user posted image kod nas je sada glavno zasto ona nema sise da moze sebi kupiti grudnjak

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 237
26.11.2011 23:17:52   
Medić*

user posted image user posted image kod nas je sada glavno zasto ona nema sise da moze sebi kupiti grudnjak

Bezobrazna pravo ova nasa djeca user posted image Kada smo kod toga, on je vrlo kratko dojio nepuna dva mjeseca, sada kaze daj da vidim kada sam bio beba kako sam pio mlijeko user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 238
27.11.2011 22:26:54   
virgulina
moja curica je u oktobru napunila tri godine i evo vec par dana nece da spava popodne , kljuca ko kokoska , sve joj podocnjaci iskoce al ona nece user posted image
kad dodje 18 , jedva stoji na nogama a ako zaspi tada onda se budi u pola sest user posted image
joj poludicu od tog njenog odrastanja user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 239
27.11.2011 22:38:01   
Medić*
Moj maleni je takodjer u oktobru napunio 3 god. S vremena na vrijeme naidje mu neki period ( od 2, 8 mj ) da preko dana nece spavati. Recimo to bude jednom mjesecno, dva do tri dana ne zeli spavati preko dana. Meni bilo zao pa sam ga tih dana uspavljivala pricajuci price po pola sata. Na kraju odustanem. Pomirim se sa ti da zeli izbaciti dnevno spavanje. Medjutim nakon 3 do 4 dana on ponovo pocinje spavati.Tako bude u prosjeku jednom mjesecno. Ovih dana spava super preko dana 1-2h. Medjutim najvise volim kada mi otspava nekih 45 min, onda navece oko 21 h ide lijepo na spavanje.

Dnevni san im treba, jos su mali, ako bas nece pusti je, nemoj je na zor tjerati preko dana u krevet. Vjerovatno joj neka faza naisla, ili je nesto muci, pa ne moze zaspati. Mozde bude trajalo par dana, pa opet pozeli dnevno spavanje. Opusti se, znam da je tesko, i znam da je i za nju i za tebe nespavanje po danu lose, jer vec oko 18 h mora u krevet, bude iscrpljena, onda se fino naspava i mnogo ranije ustane. Nemam ti neki savjet konkretno. Nadam se da ce je to prci user posted image Neka djeca i ranije ostavljaju dnevno spavanje, a mi mame volimo kada malo odmore user posted image

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 240
27.11.2011 22:42:52   
virgulina
joj i ja se nadam da ce je skoro proci , kad je umorna onda je sva kmezava , ni sebi ni drugom user posted image
a tako mi je lijepo spavala , dodje iz vrtica , legne i odspava sat - sat i po i super , odmorna vesela
mora spavati , mala je da izdrzi ceo dan user posted image
ja sam popodne spavala dok u skolu nisam krenula a ona mi hoce sa tri godine izbacit dnevni san
i kad legnem s njom to su otimanja , guranja uf

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 241
27.11.2011 22:44:20   
dinaa
I moja je u tom periodu otprilike izbacila dnevno spavanje i bas kao i kod vas u 18 nastupa haosuser posted image kmezi se sve je nervira,hoce da zaspi a ja je tad spremim i idemo vani,proset_amo jedan satic,kad se vratimo dok vecera,operem je i taman oko pola 9 u krevet dok se nije navikla.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 242
27.11.2011 22:48:17   
virgulina
a kad u tom stanju izadjemo vani cuje nas ceo sokak , to su dreke : hocu ovo , necu ovo , nosi me , daj mi uzmi mi , mraaaak je ajmo nuuutraaaa
i ne moze je ni umoriti , prepodne je u vrticu , rade sa njima po Montesoriju , aktivnost stalno i nije joj dosta
samo da je prodje ta faza

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 243
27.11.2011 22:48:40   
Medić*
a je tad spremim i idemo vani,proset_amo jedan satic,kad se vratimo dok vecera,operem je i taman oko pola 9 u krevet dok se nije navikla.

Upravo ovako smo i mi radili, pa bi ga to kmezanje i nervoza prosli, pa onda nakon nekoliko dana opet redovno spavanje i sve tako.

Probaj ovako, izvedi je kada je najvece frka oko 18 h za spavanjem, pa iako izbaci dnevno spavanje, Boze moj, evo i manja su izbacila, sve je to individualno, navici ce se onda pa ce jos malo duze sjediti user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 244
27.11.2011 22:49:10   
Dida79
Uh i nama nedostaje dnevno spavanje.Kad je napunio 4 godine tacno kao da je ukljucio off i prestao po danu da spava.Zato je u krevetu najkasnije do 21,30
Danas svi legli u dnevnoj mm na jednoj strani a nas dvoje na drugoj,sad ga ja muntam da malo dremnemo i govorim mu hajde da se takmicimo ko ce prije zaspati.A on ko iz topa ja encu da se takmicim kad znam da ce tata pobjediti.Mi smo mu popadali od smjehauser posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 245
27.11.2011 22:50:29   
virgulina
izgleda da cu morati da se pomirim da nece spavati ali onda da mi legne oko 20 a ne u 18 user posted image
a i ja zanovetam user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 246
28.11.2011 8:07:42   
maja78 RR
e pa i ja pripadam ovoj temi tek sad skontah (sporo palim) user posted image

meni A ima desetak dana po citavu noc u fazama place i zove mene i mm, nesto sanja. Ide u vrtic vec dva mjeseca i bas se super navikao i bude raspolozen i kad ga ostavljamo i dolazimo po njega, a ovo je bas user posted image Mada svi kazu da je to normalno.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 247
28.11.2011 8:14:22   
bebacha
Ajla je sinoc plakala,cesto joj se esava al nikad ko sinoc.prvo je nemirno spavala,vrtila se,udarala nogama od krevet.e onda se upiskila,nakon samo dva sata spavanja(inace vec godinu i po nema nocnu pelenu)e onda je posla plakat al je to bio uzasan placa,jedva sam je smirila.prvo je rkla da nece da ga kaze sto place,pa onda da je bole noge,pa onda glavuser posted image al sva je nesto bila tuzna i isprepadana.mi kontamo da nije uzrok sto je glava crtani i svoju priredbu i onda smo joj morali ugasit jer je bilo kasno i vrijeme spavat.njoj se to nije svidjelo i jedva se pomirila s ti

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 248
28.11.2011 8:35:16   
maja78 RR
e i moj lupa nogama od krevet kad to place, ono izdigne obje pa trehnu na dusek

A jutros mi nije htio ni piskiti prije vrtica, kaze ne piski mu se. Pa sam skrenula uciteljici paznju da mu i ona ponudi. I bas evo citavo jutro o tome razmisljam.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 249
28.11.2011 9:27:03   
mamabb
Mi smo jutros iamli epizodu kreveljenja, jedva sam nas spakovala za vrtić i posao. ovih dana navikla gospođica da spava do 9-9:30 pa joj danas muka ustaati u 7.  Strašno je neposlušna postala. Rat izbije dok igračke pokupi, nema vremena da jede i nakon pola sata od ručka veli da je gladna a ja onda ne marim jer kad se jede onda se jede a ne igra se i tako ima već nekoliko dana. Lijena je da Bog sačuva, ništa neće sama, hoće da je nosim a ima 24kg user posted image ja naravno neću i opet rat. Ujutro me uzme na fazon jer ne želim da probudim komšije pa je ponesem.user posted image

I mi imamo tih scena sa snovima, obično bude nakon burnog dana ali brzo prođe, umirim je i ponovo zaspe al što u tih 5-10 minuta komšije pomisle kako je koljemo to je druga stvar.

E da, ma merak joj je kad krenemo na vrata, znači, spremne, obuvene i ona ''''joj moram da kakim''''user posted image i onda raspremanje i kakenje po 20 minuta, zakasnim na posao. Jednom se nisam htjela vratiti jer sam joj nudila tutu prije polaska a nije htjela, djete se umalo ne ukaki pa se sad vraćam.

< Poruku je uredio mamabb -- 28.11.2011 9:29:18 >

04.12.2008.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *