Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:24:49
Skvo RR
Pa vala ja dobila tablicu od pedijatra sa Umom i izgubila je ..ma nisam vala nesto strahovala...jedino sam u pocetku pazila na gluten..eto bar to.. ..a zaista je papinjala poprilicno fino i raznovrsno...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:28:12
sweet insanity
evo nas, isla ja sama do pedi. prvo je posumnjala na jabuku al smo jeli kupovnu kasicu od jabuke 4 dana i nije nis bilo i onda je rekla da ne dajem AD i da bacim ovo i da kad je vec iskljucivo dojila 5 mjeseci (osim kad nije smjela) i kad ima mlijeka da je dojim i zaboravim na AD. Dala nam je okic tj LINEX baby kesice par dana da se izregulise probava i kao da po kasikicu dvije dam kad uvodim novo 7 daana pa onda drugo i da je najbolje prvo naredndat recimo jabuku pa dat kao sokic pa onda preci na hape al ja to nisam jer necu da odmah navikne na sok. Mrkvica i jabukica su nam ok, sad pauziramo malo pa cemo probati opet jabuku da provjerimo za svaki slucaj.
Elem, neko me je vec prozivao da paranoisem izmedju ostalog oko Ad-A kad sam rekla prosli puta AD fuj, i eto hajde reko mozda grijesim i uzmem hapicu sa AD i opet isto i sada zaista i zauvijek fuj!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:28:52
animagical
mi smo mislili cekati 6 mjeseci ali izgleda nece biti moguce, moracu ja izbivati iz kuce...pa cemo sa 5, pet i po...nego mene zanima, koliko otprilike vremena treba bebi da prihvati jedan povrtni obrok i pojede ga u nekoj normalnoj kolicini, od par kasikicica nemam nista? zanima me da bih znala koliko prije pocetka semestra moramo poceti probavati kasice... ovo ja pitam tamo za februar ali nema veze, odgovorite vi meni sad
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:31:06
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: minie
.
Zanzibarko avatar ti je
Hvala minie, to je moja princeza
Znaci ides na kontrolu, ja se dvoumim, istraumirana sam od sivenja, jos uvijek ne mogu fino sjesti, tako da cu sigurno pustit mjesec jos jedan da prodje?! Tebi sretno
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:33:29
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical
mi smo mislili cekati 6 mjeseci ali izgleda nece biti moguce, moracu ja izbivati iz kuce...pa cemo sa 5, pet i po...nego mene zanima, koliko otprilike vremena treba bebi da prihvati jedan povrtni obrok i pojede ga u nekoj normalnoj kolicini, od par kasikicica nemam nista? zanima me da bih znala koliko prije pocetka semestra moramo poceti probavati kasice... ovo ja pitam tamo za februar ali nema veze, odgovorite vi meni sad
pa jedno 10-tak dana...tako je meni sa umom bilo..drzalo je 2-3h...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:36:01
animagical
tako bi mi i trebalo, nece me biti po neka 4 sata, planiram podoj prije nego krenem i nani ostaviti kuhanu kasicu povrtnu, da mu da za nekih 2 sata nakon sto odem...moze to tako? ili ide voce... eh i jos me zanima, cujem idu neke zitarice u povrce tipa rizine pahuljice...ima li to kakve koristi? mislim, od kada se daje?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:36:16
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
evo nas, isla ja sama do pedi. prvo je posumnjala na jabuku al smo jeli kupovnu kasicu od jabuke 4 dana i nije nis bilo i onda je rekla da ne dajem AD i da bacim ovo i da kad je vec iskljucivo dojila 5 mjeseci (osim kad nije smjela) i kad ima mlijeka da je dojim i zaboravim na AD. Dala nam je okic tj LINEX baby kesice par dana da se izregulise probava i kao da po kasikicu dvije dam kad uvodim novo 7 daana pa onda drugo i da je najbolje prvo naredndat recimo jabuku pa dat kao sokic pa onda preci na hape al ja to nisam jer necu da odmah navikne na sok. Mrkvica i jabukica su nam ok, sad pauziramo malo pa cemo probati opet jabuku da provjerimo za svaki slucaj.
Elem, neko me je vec prozivao da paranoisem izmedju ostalog oko Ad-A kad sam rekla prosli puta AD fuj, i eto hajde reko mozda grijesim i uzmem hapicu sa AD i opet isto i sada zaista i zauvijek fuj!
A koji si AD uzela..? Mozda je alergicna na bjelancevine iz mlijeka? Imaj ti oprez i sa ostalim mlijecnim proizvodima. ...nama AD nije fuj..
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:36:44
minie
IZVORNA PORUKA: zanzibarka
.
Zanzibarko avatar ti je
Hvala minie, to je moja princeza
Znaci ides na kontrolu, ja se dvoumim, istraumirana sam od sivenja, jos uvijek ne mogu fino sjesti, tako da cu sigurno pustit mjesec jos jedan da prodje?! Tebi sretno
Evo ja se i vratila sa kontrole. Sve je hB u najboljem redu. Ni traga od onih silnih hematoma i konaca, sve fino zaraslo. Rana od epiziotomije isto za 10. Krvarenje mi je prestalo pa sigurno prije 10 dana. Tako da je sve OK. A pregled isto bio pravo "lagan", ma sekunde me nije zaboljelo. A i ovaj moj doktor pravo super, pa sve prodje lakse
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:37:35
mala_sa
Animagical koliko se sjecam vec nakon 10ak dana je poceo jesti cijelu nu 120gr teglicu....ja bih mu pola ata prije dala da doji i onda bih mu dala teglici i drzi ga po 3-4 sata
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:38:08
Emica_sa
Naravno da paranoises,jer 90% mama ovdje daje te kasice djeci,koje izmedu ostalog imaju i AD u svome sastavu i zato sto nesto ne odgovara tvojoj bebi ne mora znaciti da je fuj,jer hiljade beba to jede i nemaju problema...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:39:32
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: zanzibarka
.
, ja se dvoumim, istraumirana sam od sivenja, jos uvijek ne mogu fino sjesti, tako da cu
Evo ja se i vratila sa kontrole. Sve je hB u najboljem redu. Ni traga od onih silnih hematoma i konaca, sve fino zaraslo. Rana od epiziotomije isto za 10. Krvarenje mi je prestalo pa sigurno prije 10 dana. Tako da je sve OK. A pregled isto bio pravo "lagan", ma sekunde me nije zaboljelo. A i ovaj moj doktor pravo super, pa sve prodje lakse
Eh super, bas mi je drago zbog tebe, ko li je taj tvoj doktor? :)
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:39:48
Skvo RR
tako bi mi i trebalo, nece me biti po neka 4 sata, planiram podoj prije nego krenem i nani ostaviti kuhanu kasicu povrtnu, da mu da za nekih 2 sata nakon sto odem...moze to tako? ili ide voce... eh i jos me zanima, cujem idu neke zitarice u povrce tipa rizine pahuljice...ima li to kakve koristi? mislim, od kada se daje?
E ovako ti onda kreni sa dohranom malo ranije...ja sam radila jednu sedmicu mrkva, jabuka, mrkva, jabuka...po 10-tak kasikica...e onda sam polako pocela da uvodim povrtni obrok..da se prvo nauci na "slano"...ja sam stavljala u vodu od piletine recimo tikvicu, mrkvu, krompiric, pa brokulu, karfiol....i to nam je bio povrtni obrok...rizine pahuljice sam stavljala u vocne obroke..
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:40:22
palachinken
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Animagical koliko se sjecam vec nakon 10ak dana je poceo jesti cijelu nu 120gr teglicu....ja bih mu pola ata prije dala da doji i onda bih mu dala teglici i drzi ga po 3-4 sata
Mašala momka
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:40:23
sweet insanity
prvi put je povracala od 25 ml humane a sad od hippove fine apple sa rizom i AD-om! Al je u prvom mjesecu 7 dana pila humanu i nis joj nije bilo, i jedan dan u septembru dok nismo ustanovili da smijem dojit sa herpes zosterom. moguce da je kombinacija mog i tog. ja pijem mlijeko, valjda bi joj i to smetalo...niko nam nije spominjo alergiju
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:42:32
animagical
IZVORNA PORUKA: mala_sa
hvala, onda cu ja za svaki slucaj krenuti 2 sedmice ranije...mislila sam da treba dosta duze da se prihvati jedan obrok...120gr dodje ona mala teglica jel? kupicu teglicu da imam mjeru, tj da u nju stavim kad skuham meni vec zao sto cu ga morati ostavljati iako to nije puno, mozda tri puta sedmicno po 4 sata...kad pomislim na zene koje se vrate na posao s punim radnim vremenom
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:43:13
palachinken
Ja vjerujem da sve bez glutena mozes davati. Znaci, put dm-a i na rafu gdje su alnatura proizvodi (ne gdje su bebe nego ona vozdra hrana) i biraj, nema šta nema. Ja cu žitarice miješati s voćem i povrćem, da podebljam obrok.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:44:57
Skvo RR
Ja imam intoleranciju na laktozu..ali postoji i nesto sto se zove alergija na bjelancevine iz mlijeka...ja sam poprilicno upucena..jer pazila sam sa prvom bebom, a evo i sada sa emirkom..mislim da je ona okej..ali on je sumnjiv...kako smo sada na AD-u po danu...on pije novalac AC i on ima nizak postotak laktoze u sastavu..dok je pio hipp povracao je, malo je pio..imao proljevastu stolicu.....Ali ti provjeri za te bjelancevine..tj..budi oprezna..ne bi ona trebala imati "neku" reakciju na AD iz kasice..pa to je mali udio... ...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:46:55
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Naravno da paranoises,jer 90% mama ovdje daje te kasice djeci,koje izmedu ostalog imaju i AD u svome sastavu i zato sto nesto ne odgovara tvojoj bebi ne mora znaciti da je fuj,jer hiljade beba to jede i nemaju problema...
ja kad sam rekla fuj mislila sam konkretno za moju Nelu jer joj ne godi.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:47:51
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Ja imam intoleranciju na laktozu..ali postoji i nesto sto se zove alergija na bjelancevine iz mlijeka...ja sam poprilicno upucena..jer pazila sam sa prvom bebom, a evo i sada sa emirkom..mislim da je ona okej..ali on je sumnjiv...kako smo sada na AD-u po danu...on pije novalac AC i on ima nizak postotak laktoze u sastavu..dok je pio hipp povracao je, malo je pio..imao proljevastu stolicu.....Ali ti provjeri za te bjelancevine..tj..budi oprezna..ne bi ona trebala imati "neku" reakciju na AD iz kasice..pa to je mali udio... ...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:51:19
palachinken
Ma ništa je to AD-a, ja sam jutros dala mrkvicu i mlijecnu kasicu pomijesano, napravila trecinu one mjere za četveromjesečne beb (jedna kašika i 40ml vode) i ubacila malo pirea od mrkvice, pa mozda da je manje od pola te smjese pojeo. Onda sika pa spavanje. Maloprije je sve to pokakio, tako da misija mijesanje - uspjesno obavljenja