|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1275 1276 [1277] 1278 1279   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
20.11.2011 11:33:07   
bombina
drage moje zenice,jeste li mi dobro spavale?user posted image smijesno pitanje,jel??? ovaj moj mali zvrk je neuhvatljiv,nema mjesta u kuci gdje se nije zavukla,ocekujem je jedan dan u ves masini,posto redovno gura glavu u istu...kad je trazim,obicno je negdje zavucena ispod stola ili je u spajzu i sjedi u tepsijiuser posted image user posted image user posted image eto tako se mi ganjamo po cijeli dan....dusa mamina malauser posted image

Anesu sretan rodjendancic....

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 31901
20.11.2011 11:53:30   
Skvo RR
i da imama jedno pitanje za mame malo pokretnijih bebica ....samo uvod da dam umce je bila manje pokretna...pa mi je ovo novo...odprilike imam sljedecu bojazan...moj bebac voli spavati i na ledjima i na stomaku, po danu uglavnom na stomaku, navece ga stavljam na ledja jer me nesto strah da spava na stomaku, ali imam drugi problemcic...on u snu se toliko saketa i nogata, npr sinoc sam ga stavila u krevetic na bok, na hranjenju sam ga nasla poprecno u kreveticuuser posted image user posted image user posted image , sa zbacenom dekicom....e sada mene stfah da u tome kobelanju ne baci deku na lice ili cak propadne ispod nje...u vrecu nece......a opet uma je bila kasnije u toj fazi, pa ako bi se to i desilo, ona je znala zbaciti deku sa sebe, ali on je jos mali....imate li kakav savjet...znam da bi to rijesila da ga i navece stavljam na stomacic....ali me strah...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 31902
20.11.2011 12:00:47   
srnicka24
Pozdrav drage moje user posted image
Meni niko ništa ne govori za kašalj user posted image da li da je vodim u DZ sutra i dalje mi kašljuca ali samo dok spava pomalo. Najviše me strah bolesne djece u DZ, da joj ne bude još gore user posted image
Aneseeee sretan ti rođendančić i nama će uskoro punih 4 mjeseca aBd user posted image
Skvo RR, ne znam stvarno šta da ti kažem, moja neće nikako na stomak od rođenja, samo plače kad je stavim...

Ejna, 03.08.2011. 3kg i 200gr, 55cm

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31903
20.11.2011 12:02:20   
Skvo RR
ja bi odvela...ipak je to mala bebica.

(odgovor članu srnicka24)
Neposredna veza do poruke: 31904
20.11.2011 12:13:01   
bombina
srnicka24- odvedi ti nju dr da ne razbijas glavu bez veze,jos bolje ako ne bude nista strasno...samo otidji malo kasnije kad ne bude guzve i rjesen problem.....

user posted image ovo je za ejnicu

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31905
20.11.2011 12:20:01   
bombina
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

i da imama jedno pitanje za mame malo pokretnijih bebica ....samo uvod da dam umce je bila manje pokretna...pa mi je ovo novo...odprilike imam sljedecu bojazan...moj bebac voli spavati i na ledjima i na stomaku, po danu uglavnom na stomaku, navece ga stavljam na ledja jer me nesto strah da spava na stomaku, ali imam drugi problemcic...on u snu se toliko saketa i nogata, npr sinoc sam ga stavila u krevetic na bok, na hranjenju sam ga nasla poprecno u kreveticuuser posted image user posted image user posted image , sa zbacenom dekicom....e sada mene stfah da u tome kobelanju ne baci deku na lice ili cak propadne ispod nje...u vrecu nece......a opet uma je bila kasnije u toj fazi, pa ako bi se to i desilo, ona je znala zbaciti deku sa sebe, ali on je jos mali....imate li kakav savjet...znam da bi to rijesila da ga i navece stavljam na stomacic....ali me strah...user posted image

ne znam,i kod mene je amina rano pocela da se prevrce i uvijek je spavala na strani evo i dan danas i nikad nije pokrivena,kako god da je stavim ona odmah na stranu...pa vjerovatno on ranije stigao u fazu u koju je umica kasnije...i vjerovatno,ako se tek tako okrene i zbaci dekicu,vjerovatno bi znao i reagovat ako bi mu bilo neugodno,mislim s dekicom na glavi,meskoljio bi se i kad vec ne bi uspio poceo bi plakat...barem ja tako mislim.......ipak ako neko iskusniji misli drugacije,postujem

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31906
20.11.2011 12:20:09   
mersiha 77
drage moje zemske,hvala vam na cestitkamauser posted image
anes je ustao u 6h popio  caj i zaspao,ja se razbudila stacu popila i ja caj sa limunom i ja sam prehladjena a on neda prici nosicu
a nemoze da dise.neznam stacu s njim.
evo opet je zaspao,furam
pusa ostalim zenicamauser posted image

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 31907
20.11.2011 12:24:41   
Skvo RR
pa i ja bombina nesto tako mislim...ali eto da cujem malo mame koje su to prosle...cak mi je mama rekla da mu ja dok spava popodne navucem dekicu, da vidim sta ce da uradi...user posted image

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 31908
20.11.2011 12:29:55   
Medi_87
Hellou evo i nas malo sretni rodjendancici kome smo propustiliuser posted image
Ja maloprije fino odrijemah sa M :-) u po bijela dana sad slijedi peglanjeuser posted image
Skvo M je takodjer bio veoma okretan i lupoa se ha ha tako sam i ja strahovala sta ce biti da se ne ugusi i vjerovala ili ne uradila sam sto ti je mama rekla i nije se vise podvalcio po dkeu, njemu je tad bilo mozda tri tri i po mjeseca, a to da ce mijenjati polozaje to stoji znala sam ga staviti na jednu stranu on se okrene za 360

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31909
20.11.2011 12:45:09   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Animagical hvala od srca...

Sporti nece ti biti rjesenje da uvedes AD kad velika seka histerise, probala sam ja i to, ali onda velika seka je ljubomorna i na flasicu, a ne samo na dojenje. Razumijem te u potpunosti, jos ovoj mojoj ne pali izolacija u sobu ili bilo koji vid kazne jer je jos mala i ona to ne konta, a toliko je ljuta da udara glavom od pod, od zid, tuce sama sebe, cupa sebi kosu itd.

Ma nije ona ljubomorna na dojenje, nego je sama od sebe ters, sta god joj se neda odmah vriska, plac, nabrajanjeuser posted image Sinoc taman fino obje zaspale, kontam i ja cu samo da starijoj u snu skinem odjecu i obucem pidamu, a ona iz sna skontala sta radim i u vrisku. Plakala ja mislim zgrada se orila, hoce ona cekat tatu da je on obuce, hoce da je vodim baki, da sam bezobrazna i svasta nestouser posted image Meni u neka doba pukao film, pucnem je po guzici malo, a vjerujte tako mi je tlak skocio da bi je izudarala samo tako. Jedva sam se nekako pribrala. Na kraju je gola legla i pokrila se dekom, da bi oko pola jedan ipak dosla do mene i molila me da joj oprostim i obucem pidamuuser posted image A pokusavala sam od 10 navecer, pricaj, dogovaraj se, nista...

Srnicka, i ja imam grudnjak za dojilje, i te uloske iz dm - a, ali meni sve osim pokosulje i pidame smeta po noci....
Po danu ih nosim obavezno...

Skvo moja se isto jako vrti i zna pokriti dekom po glavi, ima par noci ja je stavljam u vrecu i rijesen problemuser posted image A prije vrece bi je recimo stavila da spava i pokrila je dekom tako da bi krajeve deke zavukla izmedu krevetica i madraca sa obje strane, tako da joj bude udobno, a ipak da nemoze povuci preko glave. Nadam se da kontasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31910
20.11.2011 12:49:54   
canim
Skvo ni moja nikad nije htjela u vreci da spava, mi imamo lagani jorgancic koji nije toliko mekan pa da se presavija kao dekica a ja donji dio jorgancica uvijek uvucem izmedju donje ograde i madraca tako da nemoze prebaciti preko glavice.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31911
20.11.2011 12:58:11   
Skvo RR
hvala vam...super...probat cu dvije stvari da vidi, kako reaguje kada mu nabacim dekicu i to sa uvlacenjem u madrac....user posted image a sporty i moja je starija malo svojeglava...ukini joj dnevno spavanje, pa ce zaspati bez problema...ja svaki dan zahvalim
Bogu sto imam odvojene sobe za njih....pa beba ide na spavanje do 8 max...a umce do 10h.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 31912
20.11.2011 13:25:56   
koka i po
BU...evo nas i ovdje...thank you user posted image
pozdrav svima i maksuz mahanje za haug sekuuser posted image

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150450504756259&set=a.10150450494171259.415011.306328761258&type=3&theater

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31913
20.11.2011 14:29:36   
palachinken
Mahdi kašljuca povremeno, čistim mu nos sterimarom pa izvlačim pumpicom, lupkam po ledjima,katkad kihne. Ako se ne popravi do sutra, otkazat ćemo sunećenje i otici pedijatru (iako bih ih najradije izbjegla) Eno ga napokon zaspao.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 31914
20.11.2011 15:30:40   
sporty mamaa

hvala vam...super...probat cu dvije stvari da vidi, kako reaguje kada mu nabacim dekicu i to sa uvlacenjem u madrac....user posted image a sporty i moja je starija malo svojeglava...ukini joj dnevno spavanje, pa ce zaspati bez problema...ja svaki dan zahvalim
Bogu sto imam odvojene sobe za njih....pa beba ide na spavanje do 8 max...a umce do 10h.

Skvo ona meni ima vise od dva mjeseca ne spava nikako po danu. Kazem ja ona je na baterijeuser posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31915
20.11.2011 15:42:29   
Medi_87
Skvo ako je beban hiperaktivan to zavlacenje nece pomoci, ali probajuser posted image
Koko med je hajdukuser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 31916
20.11.2011 15:54:15   
Skvo RR
aaaa..sporty...bas mi zao...a sta ces mila...user posted image , hahhaa medi upravu si, ali evo spava trenutno na tibi..pa cu probati veceras...javit cu vam....user posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 31917
20.11.2011 15:55:55   
Skvo RR
nego kokice...cim se domognem laptopa, glasam za momcinu...ne mogu nesto sa mobilnog.user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31918
20.11.2011 16:06:53   
Skvo RR
gljasala...user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 31919
20.11.2011 17:18:54   
Selminja
Ola zenice, dok je E napokon zaspala da vas pitam na brzaka, kad ste vi prvi put otisle pedijatru na kontrolu? Nama je danas 2 sedmice, i nismo jos, dr mi rece da je ne dovodim jer je prepuno virusa, a nikakvih problema nema hB.
Od sutra pijemo D3 kapi, jel se one mogu kupiti u apoteci bez recepta i koliko ih se stavlja? Prije podoja ili poslije?
Znam da je vec milion puta postavljeno pitanje ali eto, ko ima zivaca nek mi rastOmaci user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31920
20.11.2011 17:21:01   
Skvo RR
D3 kapi mogu bez recepta...ja dajem po tri kapi...na prvu kontrolu ides sa mjesec dana, kada ujedno i beba dobije vakcinu.user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 31921
20.11.2011 17:39:48   
bombina

D3 kapi mogu bez recepta...ja dajem po tri kapi...na prvu kontrolu ides sa mjesec dana, kada ujedno i beba dobije vakcinu.user posted image

upravo tako

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 31922
20.11.2011 18:17:37   
leonora
Pozdrav za sve. I moja beba isto kada leži nabacuje na sebe sve šta joj se nađe u blizini, dekicu, pelenu... i tako nabaci i ništa, vrti se, mlati nogicama, ali ne zaplače, ja kad vidim naravno odmah maknem, a ona se počne smijati... ona misli da je to igra neka, njena fora... koja se meni ne sviđa nikako. Neko veče ostavila je s mm da je čuva, ja otišla suđe  oprati, i kao da mi neko reče dođem da provirim šta rade, a mm zaspao, a ona s dekicom preko glave...uh... prestravila sam se. i naveče kad je u svom krevetiću kad zaspe, po nekoliko puta provjeravam je li sve ok, je li dekica na mjestu. Znači ona to radi kad je budna, namjerno, ali opet me strah da i dok spava to ne napravi, ili da se probudi i počne tu svoju "igru"... Da vas pitam još nešto. Nama je sutra 5 mjeseci, nekoliko zadnjih dana sam počela da joj dajem malo kašice od kruške i jabuke, više zbog stolice neredovne, ali nikako joj ne ide da jede na kašikicu, samo mrlja po jeziku i izbaci, pojede svega 3-4 kašikice... ne znam da li to tako bude na početku dok se ne naviknu na taj način hranjenja ili ona još jednostavno nije spremna za to? brine me kad za mjesec bude baš trebala jesti i čvrstu hranu da neće znatiuser posted image ... A ukus joj se sviđa, razrijedila jedan dan s malo vodice u kojoj se kuuhalo voće i dala joj na flašicu, cijelu je popila...hm.

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 31923
20.11.2011 18:18:51   
Medi_87
I da dajes kad hocesuser posted image user posted image nemoj se zabrinuti ako i zaboravis, user posted image ja uvijek dajem ujutro osim kad zaboravim pravo u grlo

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 31924
20.11.2011 19:01:11   
ciciban26
Zenice imam problem pa da vidim je li neka imala slicno iskustvo
Sad kupam E i ispod lijevog pazuha vidim joj kvrgu velicine sljive user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,kad nisam pala u nesvjest..Zvali smo pedijatricu kaze da sacekamo do sutra,ne znam sta da radim..

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 31925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1275 1276 [1277] 1278 1279   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1275 1276 [1277] 1278 1279   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *