Hannan
|
IZVORNA PORUKA: Breskva ja krenula pisat kad sam vidjela polemiku odusanem eh sad da dodam i ja listu domaćih proizvoda koje kupujem i zadovoljna sam: *brašno Majić-Odžak (prezadovoljna) , također "ljubače" i "klas" su dobri *ulje bimal- Brčko nije loše meni ulje ko ulje *kafa Dino- Živinice isto kao i ulje meni kafa ko kafa sva mi ista *makaroni Indira-Gradačac *salama (pileća prsa) Ovako- Sarajevo *pilići - Ovako ili Pilkom *hrenovke, kobasice menmprom-Tuzla *paštete argete ali ja više ni ne znam čije su one uglavnom nezamjenjive su *so- naravno Tuzlanska *dodo začin- naravno Tuzlanski *mlijeko, maslac, jogurt i ostali mliječni proizvodi/ ppm-Tuzla (ti, ti, ti si moje sunce što mi sja) *šećer Agragold- Brčko *krompi i luk iz moje bašče osipam se kad vidim krompir iz Kanade i sl *mljeveno meso, juneće, teleće samo iz jedne mesnice kupujem gdje mu znam porijeklo *supe vispak *sokovi vitalis nisu loši ali ja inače rijetko pijem sokove *jaja meni se čini Stojak da uzimam ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ toliko... možda ima još nešto što kupujem a nisam stavila ... ne mogu još naći naš dobar evrokrem, majonezu, keks, čokolade, prašak za veš, omekšivač, sredstvo za wc, tijesto za lazanje... ako imate šta dobro preporučite da probam. Postoje proizvodi kojima gledam samo cijenu a koji su mi isti kao npr. toalet papir, kese za zamrzivač, kese za smeće i sl. Probaj ovaj eurokrem : http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/276074_100002590652429_1258819_n.jpg Spomenula sam STAMPI prvoj stranici cijena duplo jeftinija od nutele, a mm koji inace ako moze kupiti nutelu i kupi, drugi nece, ja mu podvali ostao zatecen, kaze daleko najbolja kopija, nijanse su u razlici. I da povrdim MENPROM, probajte, govedji kulen daleko najbolji, sudzuka niti je preslana, niti premasna...imaju halal certifikat,goveda koja kolju zna se gdje s ekupi, covjek ima sa mjestanima ugovoren otkup stoke...koliko ljudi radi u fabrici jos mnogo izdrzava porodicu uzgojem stoke za njih.