|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
2.11.2011 23:46:43   
blur 77
Drage moje, samo na kratko da se javim, nemam vremena ni da procitam sta se desava, dok sam bila kod mame pa sam i ulazila na forum, sad od silnih obaveza i ne stizem. I potpuno se slazem sa Dammom, definitivno obaveze i rad lijece anksioznost! Ja sam od jutra u takvoj masini, beba mi je postala zahtjevna, hoce paznju, drustvo, zabavu, dok spava trckaram po kuci da stignem sve, izadjemo u setnje, i uvece zaspem ko jagnje, a prije sam satima citala da bih mogla zaspati. I ne stizem ni pomisliti na anksioznost! Kako sam samo srecna kad se probudim a nemam cvor u stomaku, pa mi se masta vratila, mislila sam nikad nece, pa nekako disem punim plucima. Jooooj, samo da  ovako nastavi. A da sam umorna, jesam premorena, ali uzivam, bolje nego da sjedim i razmisljam o glupostima po cijele dane.
Sve vas volim i ljubim! Drzite se 

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3301
4.11.2011 12:24:13   
dana123
Pozdrav lajlac kak kod tebe situacija

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3302
4.11.2011 12:37:15   
lajlac
A ne znam sta da ti kazem dano moja!!! Necu vise nista ni govoriti, umjesto lose recu DOBRO SAM ODLICNO. Kod tebe? Gdje nam je ovo Jana?

Lajla

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3303
4.11.2011 12:39:53   
dana123
Ja isto onako imam još nuspojave od ad, ali oslabljuju rekla dr. da će to proć i da ne paničim pozdrav drugim curamauser posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3304
4.11.2011 13:17:30   
Rabi
I od mene pozdravuser posted image
Lajlac svidja mi se ovo sto si napisalauser posted image Ma samo reci formalno,a kasnije ce preci u naviku i da bude tako, jer si sebe navikla da bude lose i da loce razmisljas!!!
dano, nedaj se!!! Samo polako i sve ce se sreditiuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3305
4.11.2011 14:17:17   
dana123
Hvala Rabi znam da hoćeuser posted image

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3306
4.11.2011 16:14:33   
biba26
Evo i mene drage moje. Došla sam maloprije iz šetnje u kojoj sam bila sa mm, i sad mi je drago da sam išla. Išli smo u šumu, penjali se na uzbrdicu, ja mu govorim ma ne mogu se penjat, srce mi jako lupa, a onda me pravo ošpotao, pa normalno da ti se srce uzlupalo kad se penješ, a ja sva u strahu, jao šta nama radi ta kučka. Rabi, lajlac, dana, jana, blur i sve ostale ljubim vas sve!!! Nego Rabi u prethodnom postu sam pitala na koji konkretan način si se rješila straha od smrti? Pusa!!!!

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3307
4.11.2011 17:08:29   
jana mk
Lajlac hvala sto pitas za mene sreco,evo janu disem ,nisam jos nista uradila od onoga sto reziram u glavi nedo bog,bila sam 2 dana na poslu pa sam bila zauzeta tamo nije bilo crnjaka nesto puno ,ko posao mi odvukavao msli ali nije ni da skroz nije ih bilo ,inace i ja necu vise pricat lose sam,dobra sam i gotovo jer ako opet pocnem kukati kraja ni na vidiku,neznam ovaj mi osao nije stalan bila sam na pomoc ono ,kad bih ga nasla na malo duzi period mozda bi mi pomgao da lakse se izvucem iz ovaj horor ,ali znamo nase uslove za zaposljavanje ,tesko je danas doci do normalan posao,neznam nadam se da cu ga naci ...hvala svima sto pitate za mene,sve vas ljubim i grlim

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3308
5.11.2011 13:54:11   
lajlac
Cure moje!!! Da vam ispricam nesto...

Jucer sam, slucajno, razgovarala s jednim mladim Hafizom (za one koje nisu upućene, hafiz je čovjek vjernik, koji cijeli Kuran zna napamet) i pitala sam ga jedno opce pitanje, koje se vrti svima nama u glavama a to je: Cime je određen nas pocetak a pogotovo kraj? da li je sudbina sve ili imamo slobodu izbora, jeli mi krojimo sudbinu i one bitne stvari? Svasta mi je nesto rekao, ali sam na kraju ipak shvatila da je zaista sve sudbina, ali da mi mozemo mijenjati nekad svoj put. Ukratko, mislim da ni on sam ne zna dati odgovor na to pitanje, on vjeruje, usmjeren je prema onom u sto vjeruje, njemu je lakse.
Ja ne volim razgovarati o vjeri, smatram da je to intimno pitanje, ali znam da mi nedostaje cvrsto vjerovanje u nesto, ako me razumijete.

Hocu da sam barem u nekom vjerovanju dosljedna, da nisam ovoliko sumnjicava i da ovoliko ne razmisljam. bojim se svog razmisljanja, ponekad toliko razmisljam, od banalnih do filozofskih pitanja, da imam osjecaj da ce mi glava eksplodirati, da ce mi razmisljanje naskoditi... Ja ponekad ne znam ni ko sam ni sta zelim, jos uvijek nemam jasnu ideju... toga me ponekad stah. Jer kako cu dalje kad nemam predstave ni o cemu?

Sta vi mislite o pitanju vjere?

Lajla

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3309
5.11.2011 15:10:34   
amikana
draga lajlac ja ti smo mogu reći da kad me snašlo ovo stanje beznađa molila sam se samo dragom Bogu za pomoć i evo me hvala Mu sad puno bolje,nemam više pn,drhtanje ma skoro pa ništa,kažem skoro jel nekad se pojavi mutno u glavi i neka briga al prođe brzo.Još jednom pdcrtavam hval samo Bogu jer nikad nisam ni jednu tabletu popila i nebi jer lijek je u nama i uz Božiju pomoć .Inače dok sam bila dijete uvjek sam se bojala smrti,pa smaka svijeta,pa svega sam se bojala pa otuda sigurno dođe i ova naša user posted image

Bog kad zatvori vrata otvori prozor!

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3310
5.11.2011 17:13:55   
Rabi
bibo, izmedju svih onih nacina koje sam navodila u prethodnim postovima,  a pisala sam i o ovome, jedno mi je jos  pomoglo...dok sam isla psihologu, jedan od mojih zadataka je bio da napisem kao pismeni rad, na temu ''Kad umrem'' i vjerujte da sam sebe oplakala, ja se isplakala i nekako se olaksala user posted image Posle toga i naravno svih onih nacina, meni je bilo puuuno, puno lakse....Bibo, nemoj misliti da samo ima neki klik koji ce ti pomoci, moras sama sebe bukvalno mijenjati!!!!Nacin zivota, razmisljanja, disanja, obavljanja poslova, spavanja, slusanja, odmaranja....ma svega!!!
Lajlac, vjera je od veeelike pomociuser posted image I ja svakome ko je upao u ovako nesto, savjetujem da se malo okrene vise vjeri, molitvi....stvarno pomaze!!! Molite se i vjerujte, pa bilo koje vjere da steuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu amikana)
Neposredna veza do poruke: 3311
5.11.2011 17:22:48   
jana mk
Evo i mene ,sad ulazim kuci imam goste pa bili na kafu u gradu malo,nesto kupovali i proslo mi popodne crnjaka sam sama nazivala t.e onaj strah moj sto ga vec svi znate,ali u malim dozama ,kako sam se kuci priblizavala odmah sam stvarala film kako cu nastavit sama kad gosti odu i kako ja cu opet u samoci muciti sebe pitanjem daj cu si nesta uraditi ili necu i odmah mi opadne raspolozenje ,namjeravam da odem dr u utorku da popricam opet da nisam sasvim izbila iz glave taj strah jest da ga primam malo smirenije ali nije nestao ,procitala sam u horoskopu da kao menjace mi se moja dugogodisnja dijagnoza i ljekovi pa sam se prepala kao jao majko eto znala sam ja da nije kod mene anksioznost u pitanju(inace ovan,sam ja)pa rekoh ma hajd sta bude bice ,inace ja nisam muslimanka po veru ,ali postujem i cenim svaku veru i ja mislim da je vera u boga isto tako jedan od najboljih pomagatelja u borbu s ovom kuckom,sve vas ljubim i grlim,lajlac sreco moja potpuno te razumijem ista sam ti prica ,neznam vise ni cega se bojim ni cega se nebojim i ludim li ja il upadam u depresiju kad nesto nikako nesto interesantno da me digne u zivot ....

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3312
5.11.2011 20:15:34   
dana123
Pozdrav curke.Evo da i ja kažem u vezi vjere.Evo kad sam prvi puta išla dr. zbog ovog stanja meni je doktorica sama predložila da se okrenem molitvi i da je to mnogo ljudima pomoglo,a ja baš vjerujem da molitva puno može pomoći u ovome stanju i ja od tad molim svaki dan i mogu reći da mi dosta daje snagu.Čak sam išla i kod župnika na ispovjed i njemu rekla kako sam sanjala svoju pokojnu baku koja je bila veliki vjernik i ona mene pita kako sam,a ja njoj velim da mi je jako teško,a ona meni nato samo se molim i vidit ćeš da će sve biti dobro.I nato će meni župnik eto vidiš to ti je baka dala znak da se okreneš molitvi.A sami psiholozi kažu da je molitva jedan antistres.Eto cure moje nije bitno koje smo vjere ali ona pomaže.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3313
6.11.2011 0:04:02   
lajlac
hvala na odgovorima cure moje!!! Ja, moram priznati, nekad sam zbunjena po pitanju vjere, jer zapravo ne znam u sta vjerujem, dosta pitanja ponekad postavim, a na svaki odgovor sam sumnjicava. Ni u cemu dosljedna, a to mi je najgore. Ali imam potrebu da vjerujem, jer znam da je onda sve lakse. A kad malo razmislim, mozda i vjerujem, ali pitam se jeli je pogresno tumacim i jeli to grijeh, ili zaista imam problema sa svojim "ja", s tim sto zapravo ne mogu naci vjeru u sebe, sumnjicava sam i po pitanju moje snage, mojih zelja i snova, i to me ponekad strasi, jer zapravo ne znam ko sam. Divim se ljudima koji mogu reći o tome necu vise razmisljati, ili ljudima koji uopce ne razmisljaju o zivotu, vec ga zive i koji se nikad ne pitaju, koji nikad nista ne analiziraju, jednostavno odluce ne razmisljati o onome sto bi ih moglo muciti i gotovo. Meni se ponekad misli same nametnu, umore me i u tom moru misli i razmisljanja imam osjecaj da se ponekad gubim i da je to to, da cu eksplodirati i izgubiti svijest o stvarnosti...

Mozda me niste razumijele, a ja ne znam objasnitiuser posted image Kako god, cure moje vi meni puno znaciteeeeeeeeeeee. Kako mrzim sto mi zuji u usimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image

Lajla

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3314
6.11.2011 9:27:46   
dana123
Lajlac ja mislim da svi koji smo u ovom stanju izgubljeni, i ni sami neznamo šta bi od svog života jednostavno nas to umara i zato smo napeti i umorni i nemamo snage.Tako ja bila kod svoje kolegice i razgovaramo o tome i kažem joj kak me dr. pita šta ja želim od svog života,i ona meni nato pa ti si luda pa ni ja neznam šta želim i o tome opće ne razmišljam jednostavno živim i radim.Ja sad uopće o tome ne razmišljam jer što više razmišljam to me više muči jednostavno mislim da će sve s vremenom doći na svoje.Naravno da trebamo raditi na sebi i mjenjati neke stvari u životu ,ali nemožeš sve.Npr. ja sam inače osoba koja je dosta nestrpljiva ja bi da sve bude sad ovaj tren pa tako i sa ovim stanjem i uvjek sam razmišljala moram ovo, moram ono a sad kažem sebi ma nemoraš,nemora sve biti tip top.Odsad jednostavno puštam vremenu da odradi svoje.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3315
6.11.2011 10:16:04   
jaca76
Bajram Mubarecula svim clanicama islamske vjeroispovjestiuser posted image
Lajlac,ako zelis da ti bude bolje moraces nauciti da ne analiziras toliko ni sebe ni zivot,prihvati stvari onakve kakve jesu,smiri tu radoznalost i pobunu u sebi i pusti da sve tece svojim tokom i svakako Bozijim odredjenjem.Sve ima svoj smisao i sve je sa nekim razlogom,samo treba biti strpljiv.Imas potrebu da vjerujes u "nesto",trazi to "nesto",nije vazno sta,vazno je da ti budes ubjedjena da je istina i da te ispunjava i cini zadovoljnom.Ako nisi procitala knjigu "kaludjer koji je prodao svoj ferari"koju je blur preporucila nedavno,meni je puno pomogla,pa mozda i tebi bude od koristi.SRETNO svima

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3316
6.11.2011 11:06:59   
jaca76
I samo jos ovo da prokomentarisem,sto si pitala hafiza,dali je sve sudbina ili mi sami sebi biramo put...Mi sami biramo jedan od puteva koje nam je Bog dao,a za sve sto mi odaberemo je vec unaprijed odredjeno sta nas na tom putu ceka.Nije da hafiz ne zna,vec ga nisi razumjela.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 3317
6.11.2011 13:08:09   
lajlac
Bajram Mubarek Olsun svima koji ga slave!!!

hvala na odgovorima, ma da, svi nek pronađu svoj put, svoj nacin vidjenja i tumacenja, sto god da je. Ako cvrste vjere u bilo sto trenutno nemam, doce s iskustvom, nadam se.
Bila sam kod doktorice opće prakse. Pokazalo se da imam nizak tlak, 100-55, i da mi zbog toga zuji u ušima. Samo da znate kako je ruzan osjecaj.......... bljakkkkkkkkkkkkkkk
RAbi, Marina, vi koji ste imale iskustva sa zujanjem, koliko ste trpjeli ovo sranje? znam da ce se smanjivati, kako se smanjiva psihička napetost, ali inače koliko vremenski vas je držalo, par mjeseci, par dana ili sta? Jutros sam mislila da ce mi glava eksplodirati, cinilo mi se ko da je puna zraka, ko da mora da izdusi. Zaista ruzan osjecaj, po meni, jedan od najgorih... Ujutro i navečer je najgore...

Nista moje cure, da vas ne zamaram vise. Nadam se da ce vam ovaj dan toliko poseban, donijeti barem malo mira i rahatluka, da ga provedete u okviru prijatnih ljudi i da se lijepo provedete veceras...

Lajla

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 3318
6.11.2011 15:26:46   
biba26
Što se tiče vjere, meni puno pomaže molitva moram priznati. Cure drage, je li koja od vas imala problema sa probadanjem oko srca i nekakvom neugodnom napetosti u prsima??? izluđuje me to, mogu li dobiti od koga neku srčanu boleštinu? Kopala sam po internetu (a znam da ne smijem) i naišla da depresivne osobe dvostruko veću smrtnost imaj zbog ishemijske bolesti srca???? Pomagajte!!!

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3319
6.11.2011 15:33:48   
dana123
Biba jesi išla vadit nalaze?

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3320
6.11.2011 15:36:18   
dana123
Samo da kažem ja sam imala tu napetost oko srca,i to je prošlo dali je tebi kao da ti neko sjedi na prsima kao da ćeš eksplodirati?

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3321
6.11.2011 16:25:11   
sreća35
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN SVIM MOJIM CURAMA KOJE SLAVE OVAJ PRAZNIK....Moje drage ništa se ne brinite mene je i srce probadalo i nema šta nije i znate kada je prestajalo kada se pomirim sa tim i kada mu ne predajem važnost..Nekažem ništa ne prestaje preko noći treba vremena ali prođe vjerujte mi ...mija lajlac nemoj se mučiti prošla sam to 1000 pitanja nijednog odgovora pa onda se osjećaš kao dvije lude a ne jedna...ti si samo anksiozna i ništa drugo sebi nemožeš prikačiti i najbolje je da prihvatiš sve simptome i pomiriš se sa njima e tek tada oni gube na intezitetu bar ja tako i pored svih simptoma ja hoču da živim kao i oni koji imaju neku drugu fizičku bolest jednostavno se bore i žive nekad je bolje a nekad gore ali mi se nedamo....I zapamti ti si samo anksiozna i ništa više...pozzz za sve....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3322
6.11.2011 18:55:52   
jaca76
Biba,imala sam ja ne samo napetost i probadanje vec i pretjerano ubrzan puls i to mi je bilo mozda najgore...ujutru sam se budila sa lupanjem srca...dugoooo mi je trebalo da se stabilizujem...grozno,uzasno,ne ponovilo se vise nikada...ali da treba vremena da to sve prodje i ne samo vremena vec i truda i rada na sebi i volje.

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 3323
6.11.2011 21:49:59   
biba26
Radila sam ekg, i kompletna krvna slika i tlak, sve odlično, da dana kao da će mi srce iskočit takav osjećaj. Pa zar je to sve anksioznost?? E, da, i zna me nekad mučit otežano disanje, tj. osjećaj kao da ne mogu dovoljno zraka udahnut, jel to neka imala? Pusa

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 3324
7.11.2011 8:26:11   
dana123
Da biba sve to sam imala, i to je od anksioznosti nemoj puno razmišljati o tome znam da je neugodan osjećaj.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *