Suzana
|
Drage buduce mame dvojki! Evo da i ja zapocnem jednu temu. Ja sam zaposlena buduca mama u 15. sedmici trudnoce, i dobro se drzim. Hvala Bogu, nemam nekih posebnih problema, nisam imala mucnine. Kod mene, cini mi se, jedino hormoni divljaju, primjetim da sam razdrazljiva, ponekad svadjalacki raspolozena (opsujem nekom vozacu u voznji , zagalamim na bezobraznog lika koji radi na gradskom parkingu i sl.), pa znam biti i nervozna. Zbog te neke nervoze koju znam ponekad osjecati, mi nije drago, voljela bih da sam uvijek mirna, opustena, vesela..... i sve naj, naj, jer kazu da beba, a u nasem slucaju bebe, sve osjete. Ne bih voljela da osjete da nekada imaju nervoznu mamu. Ali, ne trebam se zaliti, dobro sam ja, zaista. Iz Sarajeva sam, i privatno me vodi Dr Jadranka Dizdarevic, sefica na GAK-u, poznata i priznata. To je moja Dr kod koje idem vec duzi niz godina, i zadovoljna sam njenim odnosom i uslugom. Dr mi je odmah na pocetku, na prvom pregledu, kada sam otisla i kada sam saznala da nosim dvije bebe, objasnila da je blizanacka trudnoca ipak drugacija trudnoca od trudnoce sa jednom bebom, da je visokorizicna, da se vise kontrolise, drugacije tretira itd. Surfala sam internetom, i vidjela da je zaista tako definisu, sto me je u pocetku malo isprepadalo, ali sada sam se navikla, i bitno je biti pozitivan. Dr mi je takodjer vrlo rano preporucila bolovanje. Kako, zasto, u samom pocetku me je ostavilo potpuno sokiranom, pa drugi pregled koji je bio nekada u novembru, i ona opet spominje bolovanje, kao, hajde, eto, radi jos malo, ali od Nove na bolovanje. Hvala Bogu, sve je OK, ali to treba cuvati, voditi miran zivot, spavati, setati... kaze Dr. Naravno, odlucila sam je poslusati! Dakle, ja radim, posao mi je zahtjevan, stresan i odgovoran. Direktoru mi u samom pocetku nije bilo pravo sto se tice tog ranijeg bolovanja, ali se nadam da smo se uspjeli nesto dogovoriti. Ono sto mene zanima jeste vasa situacija... Da li ste zaposlene, sta vam savjetuju vasi ginekolozi, da li su i vama preporucili bolovanje? Bas bih voljela da znam kakva je kod vas situacija. Ako vi imate jos nekih nedoumica, bilo bi dobro da razmjenio savjete, iskustva... U ocekivanju vasih postova, Srdacni pozdravi, Suzana
|