|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
10.10.2011 12:34:14   
Rabi
Idana, odes u dom zdravlja i trazis samo ljekarsko za vrtic! Dobijes uputnicu da izvadite bris grla i nosa...ceka se nekoliko dana, doneses dr. nalaze briseva i ako su OK dbijete ljekarsko da ste spremni za vrtic! Sretnouser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 1601
14.10.2011 15:38:25   
niki83
Ja imam pitanje..user posted image Je li neka mama kod prilagodjavanja naisla na fazu opceg neraspolozenja i kenkanja?!
Mi vec drugu sedmicu idemo u vrtic, i prosle je sedmice moja Naima bila prilicno ok, no ove sedmice je sva nekakva kenjkava, neraspolozena, pa ne znam ni sama je li to dio ovog prilagodjavanja, ili je njima jednostavno ona neka "njihova" faza, ili je ipak to sto mi je prehladjena???!! Isli smo i dr. i receno nam da su pluca cista, grlo isto, samo prehlada, ali razvukla joj se evo sedam dana pa sam i ja user posted image

N&N

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1602
14.10.2011 17:46:15   
nanika
I moja curica je krenula u vrtic Dunje. Isla je jednu sedmicu i odmah malo temperature i grlo. Jednu sedmicu je odmorila dok smo to sanirali. Isla opet jednu sedmicu i sad opet ne idemo zbog pljuskavicauser posted image . Pa dobro.....bila sam spremna na to.

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1603
14.10.2011 17:47:52   
nanika
Niki 83 mozda je to samo prehlada pa je nervira nosic, ne vjerujem da je zbog vrtica.

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1604
15.10.2011 0:42:01   
bebac2
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

. I zato što njih nema djeca su upišana i mokra satima, užina je nepojedena, sokić nije popijen, ručao nije e pa nek mi niko ne govori da se dijete treba osamostaliti. Kako će tražiti da jede kad nema od koga? Kome će reći da ga treba presvući?

upravo tako, zato ja nisam nikako htjela svoje dijete upisati u državni vrtić

ma daj molim teuser posted image user posted image user posted image

pa nisu ni svi državni kao ni svi privatni isti...

ja znam ženu koja nije bila zadovoljna priavtnim vrtićem...

to nema veze sa tim dlai je rpiavtni ili državni...

Pa moja je azova saru sa 11 mjeseci dala u jaslice državne...

samo zamolila da je ne brišu maramicama vlažnim nego da je peru jer je mala alergična...nije ni papir o toj alergiji donijela...
djetetu super tamo...
kad je ne vodi onaj dan kad je slobodna mala sama uzme tene i gura prema vratimauser posted image

bezveze je priča da državvni rtići nisu dobri...
U njima ima i kadra i mjesta gdje je sve kako treba...
Ne treba biti nerealana nikako u tom smisluuser posted image
Postoji ogroman broj djece koja su s edogojila u državnim vrtićima bez iti jednog problema...i njih rodiljei vole i paze...i reagirali bi na ovaj ili onaj način da nije sve bilo OK.user posted image

meni oba sina idu u drzavni vrtic, mladji je u jaslicama a stariji u predškolskoj grupi i nikada se nisam pokajala sto su tamo, a idu vec godinu dana. imam samo rijeci hvale i za uciteljice i ostalo osoblje u vrticu. uciteljice su autoritet,a u isto vrijeme i dovoljno njezne, tako da im skidam kapu s glave kako uspiju balansirati izmedju te dvije stvari. da se razumijemo, i mojima se desavalo da se udare tamo ili se pokvase i isprljaju, ali nikada nije bilo potrebe za dizanjem tenzija. oni vole svoje tete i sretni idu u vrtic, a kada su oni zadovoljni, mama je najsretnija

dva djecaka,.2006. i 2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1605
17.10.2011 19:28:24   
maja78 RR
da se i mi tuspasimo, evo treca sedmica da idemo u vrtic
u prvoj sedmici je nakon dva dana poceo plakati i samo tada i plakao, proslu kao da je prihvatio i totalno fino ostane. Nije jos uvijek presretan ali je to prihvatio kao obavezu (nadam se)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 1606
17.10.2011 21:57:01   
ziki
user posted image  za Andreja, ma bice super njemu sa drugarima i jedva ce cekat ponedeljak da ide

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1607
17.10.2011 22:37:36   
anidla
Noa je danas dobio cistu 5 od tete user posted image user posted image user posted image

predivan kaze bio, igrao se, ruckio, spavao, sjedio mirno na stolici dok im je teta citala pjesmice....

i da,moje dijete je drugo dijete kako ide u vrtic, pogotovo zadnju sedmicu....sve vise prica, sve vise i vise se sam zna igrati bez da mene vuce za ruku da se igram s njim....

predivan je user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1608
20.10.2011 18:13:40   
niki83
Wow, vidim samo pohvale, a mame zadovoljneuser posted image
A ja svratila na temu da pohvalim svoju djevojcicu...user posted image
Nije isla nekoliko dana zbog bolesti, ali od jucer ide opet i bez problema, super je i kad je izvedem, vidim da joj je bilo lijepo, i da je zadovoljna, a mami srce OVOLIKO! user posted image Sretno svim malim pacicima!

N&N

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1609
25.10.2011 17:00:28   
maja78 RR
danas nam je bio i prvi dan spavanja, tj, cjelodnevni ostanak i proslo je suuuuuuuuuuuper
tako sam sretna

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1610
25.10.2011 17:02:29   
Anoniman
super majo da tako ostane i ubuduce abd user posted image user posted image

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 1611
25.10.2011 19:42:26   
Nedi
Bravo za dječicuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1612
27.10.2011 11:42:53   
niki83
Moje se dijete danas penje stepenicama u vrticu i pjevauser posted image user posted image koje olaksanjeuser posted image

N&N

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1613
27.10.2011 14:56:42   
mišur
Evo da i ja malo pohvalim svoju dječicu!!!
Već treću sedmicu idemo u kontinuitetu! Luka se više ne buni nikako, samo od ponedeljka broji dane kada će vikend da bude kući.
A Ana zaplače kad otvorimo vrata i smiri se čim je tete uzmu.
Kad dođem po njih, sretni su, nasmijani, igraju se, vidim da su zadovoljni.
Fino jedu oboje, super spavaju,  princezicina guza je u redu, što znači da je redovno presvlače, i čak hoće sve sama da jede, gledajući drugu djecu vjerovatno.
Tako da sam sretna i zadovoljna što ih nisam ispisala onda kad su ih bile sastavile one prehlade i virusi.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1614
27.10.2011 15:27:01   
Nedi
IZVORNA PORUKA: mišur

Već treću sedmicu idemo u kontinuitetu! Luka se više ne buni nikako, samo od ponedeljka broji dane kada će vikend da bude kući.

user posted image za dječicu

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1615
27.10.2011 15:59:00   
Amrino
IZVORNA PORUKA: mišur

A Ana zaplače kad otvorimo vrata i smiri se čim je tete uzmu.
Kad dođem po njih, sretni su, nasmijani, igraju se, vidim da su zadovoljni.
Fino jedu oboje, super spavaju,  princezicina guza je u redu, što znači da je redovno presvlače, i čak hoće sve sama da jede, gledajući drugu djecu vjerovatno.
Tako da sam sretna i zadovoljna što ih nisam ispisala onda kad su ih bile sastavile one prehlade i virusi.

user posted image user posted image user posted image
Bravo za Luku i Anu!
Eto vidis kako se to vremenom sve "smiri".
Nas Hamza jos uvijek ponekad zaplace uonog trenutka kada se mora "odvojiti" ali za sekundu- nista. I on obavezno broji dana i nikad nije fulio user posted image . Sto se svega ostalog tice sve za 5- i jede super, spava, suradjuje, uciteljice su prezadovoljne.
Danas nisamo otisli jer se prehladio- kasalj i curi mu jaaaako nos mada je on ok ali nisam ga htjela voditi radi druge djece, da im ne predje.
Vrtic je zakon! user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1616
27.10.2011 18:47:00   
MicoTico
Moji obožavaju vrtić, hB, a i i mi sa njima! Doduše, nikad nismo imali problema sa prilagođavanjem , ni sa jednim ni s drugim. Mada, curica nam sljedeće godine kreće u školu, a s obzirom da idu zajedno u isti vrtić, tete kažu da je čest slučaj da se onda ovi mlađi bune i neće da ostanu bez brata ili seke.  Ali o tom potom, zasad uživamo, mama i tata odu s mirom na posao, a djeca sa svojim vršnjacima!

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1617
28.10.2011 16:38:55   
emirita
I moja curica je hvala Bogu pravo zavolila vrtic...ujutro dok se vozimo prema vrticu sve govori "mama djeca",po jedno 100 puta.
Medjutim,problem je u tome sto poslije vrtica za nju ne postoji niko vise u zivotu osim mene,bukvalvo se ne odvaja od mene i nece vise niskim...mene to iskreno smori,jer vise ni u wc otic ne mogu,odma plac i drama :((((

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1618
28.10.2011 17:04:52   
nanika
mirita koliko je stara tvoja curica?

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 1619
29.10.2011 12:17:27   
emirita
20 mjeseci

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1620
29.10.2011 14:57:27   
nanika
Emirita pa ona je jos mala curica i bas mi je drago da se tako fino prilagodila u obdanistu. Moja curica je velika i ide bez problema ali djecak znam da nebi, i on trci zamnom gdje god krenemuser posted image . Bravo za tvoju curicuuser posted image . Proci ce i ta faza kada samo tebe trazi. Moju curicu je to drzalo nekih 4-5 mjeseci

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 1621
2.11.2011 22:20:46   
selina

IZVORNA PORUKA: emirita

I moja curica je hvala Bogu pravo zavolila vrtic...ujutro dok se vozimo prema vrticu sve govori "mama djeca",po jedno 100 puta.
Medjutim,problem je u tome sto poslije vrtica za nju ne postoji niko vise u zivotu osim mene,bukvalvo se ne odvaja od mene i nece vise niskim...mene to iskreno smori,jer vise ni u wc otic ne mogu,odma plac i drama :((((

draga citam i imam isti problem eto nakon mjesec dana sam posustala i ispisala sam je iz vrtica hem sto me smori hem dijete nikako da se navikne njoj je ve super dok je tamo samo jel mene vidjela to bi bio to zalijepi se za mene i samo se boji da joj necu negdje pobjeci bas je smorno....neznam mozda je jos mala npr. sinoc mi je skocila nekad iza ponoci i pocela onako sanjiva da place i zagrlila me jako i i krpz suze govori mama ja necu djeci tako mi je to tesko palo da sam odlucila da je vise nevodim a mozda sam pogrjesila neznam ni sama!

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 1622
   [Obrisana poruka]
2.11.2011 22:25:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 1623
2.11.2011 22:41:23   
selina

IZVORNA PORUKA: Iman83

Uh Selina, baš mi je žao što je M. tako reagovala na vrtić.

Moja I je do sad s bilo kim(pod tim mislim na mamu, sveki, seku i jetrvu) ostajala nez problema...samo kaže pa-pa i ode za nečim što je interesuje.
Velika je maza al nije uopće vezana za mene i mm, valjda što sam je od malena navikla da ostaje kod nekog kad ja moram izaći.

I sad, isuće sedmice krećemo u vrtić, pa se nadam da će takva biti i s tetama...u početku hoće, samo kad skonta da ostaje svaki dan, nadam se da nećemo imati slične scene, jer to je baš srceparajuće user posted image user posted image user posted image !

joj mila vjeruj mi i melina mi je bila taka vise mi je bila vezana za mmuza nego za mene i svakudam je ostajala i bila je totalno samostalno dijete i ja gdje kod sam trebala ici pa cak i na konak ostavila sam je ali kad je upisa u vrtic zapravo prva tri dana je reagovala fantasticno nemoze biti bolje drago joj kao sa djecom igracke i tako ali kako je dan za danom odmoci ona je skontala da joj ja nedostajem pa je se pocela tako jako vezati za mene da je to postalo nemoguce pa eto pokusat cu opet u proljece dok izguramo malo ovu zimu i ona ce biti malo mudrija pa valjda uspije........a tvoja iman je mladja od meline pa mozda bolje podnese ipak dijete treba ili tako malo odvesti u vrtic ili malo kasnije dok skonta neke stvari ali eto treba uvjek pokusati ja sam iskreno razocarana ali sta da se radi!! vama uglavnom zelimo bolju srecu i da neprodjete kao mi da prevazidjete sa najmanje muke

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1624
2.11.2011 22:54:33   
N_N
IZVORNA PORUKA: emirita

I meni je ovo B radio do skoro.
Uh kako me je lomio user posted image user posted image  Ide u vrtić već godinu dana i tek sad, zadnji mjesec kako me je konačno popustio user posted image  Sada je vrtić (i u tom smislu) KONAČNO savladan. Kod njega je proces adaptacije odlično prošao ali ovo kačenje za mene nakon vrtić je baš, baš dugo trajalo..... Na kraju ispala je ona tačna = strpljen - spašen user posted image
Samo da nam je još noćno spavanje "savladati".....

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *