Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Zdravo cure Nova sam na forumu pa nemojte zamerit ako nesto pogrijesim nisam uspjela procitati sve vase postove hehe bas ste aktivne pohvala
ja malo o sebi na brzaka imam 33 godine i evo 2 mjeseca sam pocela sa van tjelesnom oplodnjom mislim sta sve ide kontrole itd evo 7dana kako primam puragon (injekcije)
eto pa bas iz ovog razloga sam se i prijavila na forumu da podijelimo zajedno nasa iskustva eto toliko za sad pozrdav
Zdravo cure,ja iza sebe imam jedan IVF rađen u Tuzli koji nažalost nije završio uspješno i sad razmišljam da bih drugi put voljela pokušati u Mariboru jer sam čitala o pozitivnim iskustvima i uspjehu drugih forumašica.Zato bih molila cure koje su išle u Sloveniju da me malo usmjere i pomognu jer ne znam od čega da krenem.Zanima me jeste li u vrijeme folikulometrije cijelo vrijeme bile tamo,postoji li jezična barijera,koliko je teško pronaći smještaj i slična pitanja koja ste i vi postavljali na početku postupka.Unaprijed zahvaljujem na svim odgovorima koji bi mi mogli biti od pomoći.
i mene isto zanima.....kako se treba ponasati za vrijeme primanja inekcija mirovati ili mozes normalno raditi???idem ovamo sa stimulacijama kod Godinjaka a stedim lagano za Maribor.naravno nadam se da necu trebati ici tamo ali eto....da prikupim informacije....
< Poruku je uredio malena27 RR -- 28.10.2011 1:32:27 >
ajla ja sam svo vrijeme radila dok sam primala injekcije, jedino sam poslije punkcije i transfera odležala po 2-3 dana a od dana kad sam saznala da sam trudna ja sam na bolovanju, nije mi ni ono bilo potrebno ali eto zbog toga što sam sve ovo dugo čekala nisam htjela ići raditi kad već mogu na bolovanje. vama sretno i da aBd što prije ugledate pozz testove i visoke bete
meni su rekli da mogu normalno raditi jedino kad je vec bilo pred kraj terapije otprilike pred samu punkciju nista tesko nisam smjela raditi odnosno dizati da ne bi doslo do pucanja folikula
< Poruku je uredio smarija -- 27.10.2011 10:03:53 >
Cao cure Ja bila danas kod doktorke kaze mi da moram spricati do petka i posle u subotu dolazi ona posebna boca u ponedeljak idem na punkziju pa nadam se da ce sve biti u redu... bojim se od toga
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
meli33 dobrodosla na forum ,nemas se cega bojat kad ces biti pod anestezijom,nista neces osjetiti. Ja sam sest puta radila svaki put bez anestezije. Sretno nek ti bude i da bude uspjeno aBd. A gdje radis postupak?
Curama koje su u postupku zelim puno srece i da ovaj put bude dobitna kombinacija Ja sam u petak bila na pregledu. Miom koji sam dobila nakon proslog ICSI se ovaj put uduplao. Hajvan se dupla kao da je beta u pitanju Elem, na stimulaciju ne smijem najmanje sest mjeseci do godinu dana. Doktor cak preporucuje da mi ugradi spiralu kako bi ga sprijecio da raste posto jos uvijek nisam za operaciju. Sve ovo postaje tragikomicno... Tano ja sam obje punkcije na stimuliranim postupcima imala uz sedaciju. Jeste da je to jos dodatnih 150 KM i tromboza vena (sad su mi obje ruke zacepljene) ali halal bilo jer iako imam strasno visok prag boli uzasno podnosim punkciju.
< Poruku je uredio Leva -- 30.10.2011 22:40:42 >
Draga Leva mnogo mi je zao ,sta da kazem osim nedaj se.Drzim ti fige i zelim svu srecu svijeta.Odmori malo sacekaj taj period da prodje pa ponovo u napad na male .Za sve te miome i ciste krive su te stimulacije jajnika mi na sve to zaboravimo od pravelike zelje da ugledamo taj famozni test sa . Nedaj se draga sve ce to proci pa kao sto smo i naucili kroz trnje do cilja . Lijep pozdrav i mnogo srece svima koji su u postupku.
Smarija nakon proslog ICSI u martu je doktor na sledecem kontrolnom pregledu ustanovio da su mi se pojavila 4 mioma koje nikada ranije nisu vidjeli na UZ a vec godinama idem barem dva puta mjesecno. Pratili su ih neko vrijeme i tri su se smirila dok je ovaj cetvrti koji se nalazi u sredini materice i zalijepljen je za zadnju stijenku i dalje prokrvljen. Bio je 6,4 mm. Nakon ovog postupka sam otisla na pregled i izmjerili su da je porastao na 13,8 mm. Doktor ne bi da me salje na operaciju ali ga mora smiriti posto ce majmun podivljati na prvu stimulaciju...U nedjelju sam prokrvarila i od tada imam takve bolove da mi je doslo da vristim a sve to traje 24h. Sutra opet kontrola a ja kao locem neke narodne lijekove za miome (jadna majko) Lizika u pravu smo da svi mi u jednom trenutku zaboravimo koliko MPO dijete zna narusiti zdravlje. Ja sam se neki dan zezala da jos samo cekam taj famozni rak jajnika pa da zavrsimo sijelo. Dakle do nekog mjeseca nema nista od stimuliranih postupaka, jos ako mi ugrade spiralu...sta mislite kolike su mi sanse da zatrudnim Bez zeze ne znam sta ce se sve u narednom periodu desavati...Mozda nadjem kakvu dobru dusu da mi iskruzi ovo sra..e ili pak odem na ICSI iz cistog prirodnjaka.
e stvarno mi je zao mila sto te i to sad zakaci,pa stvarno kao da smo se na Boga kamenjem bacale pa uvijek nesto mora da sekira sto dr.nece da operise jos te i to koci kod VTO,kazes da te sad i kod ciklusa boli znaci to ce tako svaku menstruaciju
< Poruku je uredio smarija -- 31.10.2011 21:50:42 >
levo h bem mu misa, imal ista da tebe zaobidje ,al dokrajcices ti i te miome kao i sve do sada. A znam da si ti oba postupka radila pod sedacijom, al cini mi se da to jos nisu uveli kao stalnu praksu.
Levće beskrajno sam tužna i ljuta ,ma i ja bi urlala ,šta nas sve snađe nažalost ima li išta da nas zaobiđe ,trudnoća nam je nemoguća misiija ,al haj zašto nas ni ostalo ništa ne mimoilazi kod mene kakvo je stanje pojma nemam ,živim u blaženom neznanju ,najerala si me da debelo razmislim i konačno odem na nekakvu kontrolu