|
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 25.10.2011 13:34:37
|
|
|
|
AlmaD
|
Pozdrav svim forumašicama :) prije svega, ja sam nova, ali sam naprosto facinirana činjenicom koji nas je broj "zaraženih", a da mi to uopšte i ne znamo, ali sam oduševljena koliko smo jake i složne....ustvari to sam uvidjela po mišljenjima i sugestijama na ovom forumu! Cure svaka čast!! moja situacija, ako nije mrsko, treba mi mala pomoć oko izbora..... novembar 2010 HPV visokorizični, papa iza toga nema CIN niti jedan august 2011 CIN II sa sumnjom na CIN III, ali zbog jake upale - dr. Hasanagić - Skerlićeva (btw. prekrasno stvorenje), daje preporuku za biopsiju drugo mišljenje: dr. Hadžiomerović, takođe divan ginekolog, njegovo patolog kaže papa test : CIN III, Carcinom in situ.... BIOPSIJA: CIN II na CIN III DR. Hasanagić kaže radi Letz, mlada si, a dijagnoza nije strašna....preporučuje Zagreb Dr. Delić Bosna sunce osiguranje kaže laser ne, radi letz, klasična konizacija još uvijek ne, napomena: nisam rađala, planiram...friško udana :) Dr. Hadžiomerović, takođe divan doktor, kaže laser i to u Zagrebu kod dr. Radončića, pratićemo, a konus će nam biti najednostavnije, jer kaže najlakše je odrezati zaraženo tkivo i onda očekivati dalje posljedice i eventualne komplikacije Dr. Vahidin Katica prekrasan mladi čovjek, privatno poznanstvo kaže radi klasični konus, jer si samo tako sigurna mišljenja su baš išla ovim redoslijedom :) i ja se taman odlučila za LETZ, ali dr. Katica me opet malo pokoleba....... :) bilo kakav savjet ili sugestija su dobrodošli :) i da, imam sreću, da su svi gore navedeni doktori, zaista ok ljudi, sa normalnim pristupom!!! možda mrvu negativniji osjećaj prema dr. Deliću, ne znam iz kojeg razloga, ali opet i on ok i to sasvim
|
|
|