Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ma sta ja znam ...ne znam koliko je u hodalici inace . moja je bila 2-3 mjeseca mozda po nekih pola sata dnevno i stvarno nista nisam mogla primjetiti da joj je naskodilo.
ma eto onda ja mislim da stvarno nema veze. Znam jedne rođake kojima mali hoda na prstima ali on je stvarno bio dosta u hodallici i bila mu je nastimana tako da se odguriva prstima pa je djetetu to normala bila. Ma nemas se sta sekirati - tek joj je 11 mjeseci - ja sam bila mrsavica i sve mi OK bilo pa prohodala sa 13! S.je mozda malo teza pa joj je s tim teze i dici se i to je sve-mislim da je nesto rekla bi ti dr. No sikiriki!
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))
rose a kad je u hodalici jel spustite hodalicu da lijepo nogicama gazi-ako spustite,mislim da nema veze to sa dizanjem na prste! A Sto se papuca tice moja bas mora biti u papucama jer je i kod sveki i kod nas pod hladan da i mi svi ih nosimo. Bude mi zao sto je non stop u obuci prekozime al sta cu-bolje i to nego da se prehladi!
spustena je hodalica...kad sjedne savije koljena tako da joj nije previsoko...al eto sve kontam da joj nekako odmaze
Ako te niko ne ubije, ja ću! Pusti je bona. dići će se kad joj bude ćejf a ne kad je tebi. teška je a kratka i ne može. ona je sva polijena za razliku od moje.
probaj s mlijekom ujutro kada se probudi, tada je gladna pa vidi hoće li tada ići.
moja je bila u hodalici i to od 6. mjeseca. i kada joj je postala mala, sa 10 mjeseci, ona je i dalje hodala na prstima. a hoda i sada. jedino kada stoji samostalno, stoji na cijelom stopalu. ja na to uopšte ne obraćam pažnju.
nema tu pravila. ja sam mislila da će N biti ovakva, pa onakva a ona je svoja. onakva kakva ona želi da bude. kao beba je bila i previše mirna, do 6. mjeseci je nisam ni osjetila. od 6 do 10 je malo živnula a sada ne može jednu sekundu biti na jednom mjestu. džaba igračke, džaba moji pokušaji da učimo nešto...ona nema vremena i mora da nešto svoje devera. ako ništa kači se za mene i kada je podignem, odmah mi bježi iz krila i gleda šta i mogla uzeti u ruke.
Evo da se kratko javim, sunet trajao 30 min, plakao je cijelo vrijeme i u autu nam zaspe, poslije se smijao ali vec sat vremena nervoza... Dr rekao da ne stavljamo pelenu 12 sati pa cemo vidjeti kako ce noc proci. Jedva smo gazu skinuli... Toliko za danas od nas
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Rose nesto cu napisati, i nadam se da se neces naljutiti. To je jednostavno moje misljenje i misljenje majke koja je kroz sve to prolazila kroz sta ti prolazis. Kao prvo papuce sa gumom nisu papuce vec carape, ne znam ko ti rece to. Pokucnice su one sa đonom. Kao drugo dijete ako oda na prstima bas se preporucuje da mu se obuju pokucnice ili cipelice, ali gležnjače, da prelaze gležanj znaci jer tako je teze na prste se oslanjati jer cipele fiksiraju nogicu, kao trece ti previse poredis Soraju i Nađu, nemoj to raditi tvoje dijete je jedinstveno i ima jedinstvenu osobnost i jedinstvene navike. Sta sam ja trebala, od moje prijateljice sin se rodio isti dan kao Ana, evo Entinte zna tog malenog, pa je prohodao prije osmog mjeseca. Tacno osam mjeseci kad mu bilo dijete trcalo, a moja Ana nije ni sjedila kako treba, ja nisam nikad uporedjivala Anu sa njim, to nemoj da radis, pusti dijete nek radi kad hoce i sta hoce, ona je zdrava beba, i nema potrebe da je forsiras na bilo sta.
Rose nesto cu napisati, i nadam se da se neces naljutiti. To je jednostavno moje misljenje i misljenje majke koja je kroz sve to prolazila kroz sta ti prolazis. Kao prvo papuce sa gumom nisu papuce vec carape, ne znam ko ti rece to. Pokucnice su one sa đonom. Kao drugo dijete ako oda na prstima bas se preporucuje da mu se obuju pokucnice ili cipelice, ali gležnjače, da prelaze gležanj znaci jer tako je teze na prste se oslanjati jer cipele fiksiraju nogicu, kao trece ti previse poredis Soraju i Nađu, nemoj to raditi tvoje dijete je jedinstveno i ima jedinstvenu osobnost i jedinstvene navike. Sta sam ja trebala, od moje prijateljice sin se rodio isti dan kao Ana, evo Entinte zna tog malenog, pa je prohodao prije osmog mjeseca. Tacno osam mjeseci kad mu bilo dijete trcalo, a moja Ana nije ni sjedila kako treba, ja nisam nikad uporedjivala Anu sa njim, to nemoj da radis, pusti dijete nek radi kad hoce i sta hoce, ona je zdrava beba, i nema potrebe da je forsiras na bilo sta.
naravno da se necu naljutiti ma ne poredim je samo s Nadjom nego i s drugim vrsnjacima koji vec uveliko puzu ili hodaju...pa se malo brinem jer mi u okolini nema ovako lijenih beba ja one carapice zovem pape i oblacim ih samo zbog toplote...imamo jedne pape prave al su do gleznja i nekako imam osjecaj da je prije sputavaju nego bi joj pomogle jer su tvrde, hodalice pa eto pustit cu je malo...danas vec malo vise kleci na koljenima nego gmize bar koliko sam upratila u onih sat vremena dok je nisam stavila na spavanje...pa hajde vjerovatno joj treba vise vremena
rose a kad je u hodalici jel spustite hodalicu da lijepo nogicama gazi-ako spustite,mislim da nema veze to sa dizanjem na prste! A Sto se papuca tice moja bas mora biti u papucama jer je i kod sveki i kod nas pod hladan da i mi svi ih nosimo. Bude mi zao sto je non stop u obuci prekozime al sta cu-bolje i to nego da se prehladi!
spustena je hodalica...kad sjedne savije koljena tako da joj nije previsoko...al eto sve kontam da joj nekako odmaze
Ako te niko ne ubije, ja ću! Pusti je bona. dići će se kad joj bude ćejf a ne kad je tebi. teška je a kratka i ne može. ona je sva polijena za razliku od moje.
probaj s mlijekom ujutro kada se probudi, tada je gladna pa vidi hoće li tada ići.
jel ti ne stavljas nista u mlijeko?
Rose ne poredi dijete ni sa kim... ni sa jednim djetetom, kako ti nisi ista ja npr, svi imamo razlicite karaktere, navike, sposobnosti... opusti se i uzivaj u svakom trenutku i ljubi mi deMbelicu cakanu... da i ja volim debelu djecicu, ja sam bila presrecna i ponosna na Anine krofnice
rose, ja sam ti pisala o sestrinom malom. on do 10. mjeseca nije znao ni da se okrene ni da sjedi i onda odjednom ustade i prohoda. djeca su ludilo totalno i nikad im ne znaš. zamisli dijete od 10 mjeseci koje ima 15 kg i leži k'o tuljan?! i eno ga, zdrav - prav! ali je i dalje bukco. nije sad nešto ludo debeo ali nije ni tanak.
i da pomenuh da se dijete boji nove igracke...ja joj kupila ne bi li je stimulisala da ide za njom,,,neki zeleni crv a ona u vrisku, prestravljena...slicno reaguje i kad vidi krokodila na jednoj djecijoj pjesmici pa joj to vise ni nje pustam..moguce da je povezala pa se prepala...ko da gledam igracka ce zavristi kod malog komsije sad za rodjendan
Rose ne mora da znaci, konkretno nas primjer. Ne znam znas li onu macku na baterije sto se luđacki smije i valaj po podu, Ana je dobila za rodjendan i dijete je vristalo kad bi je vidjela samo, a ne kad bi je upalili, budila se nocu i govorila ne maca, ne maca, a sad joj je to omiljena igracka i macke joj omiljene zivotinje. Mozda samo u ovom trenutku joj je strasna, samo ne forsiraj i skloni je od nje na neko vrijeme
i da pomenuh da se dijete boji nove igracke...ja joj kupila ne bi li je stimulisala da ide za njom,,,neki zeleni crv a ona u vrisku, prestravljena...slicno reaguje i kad vidi krokodila na jednoj djecijoj pjesmici pa joj to vise ni nje pustam..moguce da je povezala pa se prepala...ko da gledam igracka ce zavristi kod malog komsije sad za rodjendan
ne sklanjaj igračku...nisam ti pisala...dobila N biciklo i ono na sebi ima kao sirenu (trubu) koja proizvodi neki debilski zvuk. i kum kada joj je donio to biciklo pritisne to čudo i ona se toliko prepala da je odmah počela da vrišti i da plače. i ja šta ću, stavim to biciklo u dnevnu sobu(nisam znala gdje da ga stavim) i pustim je....3 dana ga nije gledala i onda je počela po malo da mu prilazi. sada se vozi na biciklu i vrišti od sreće a najsrenija je kada neko pritisne tu trubu. zato, pusti igrčku i ne obraćaj pažnju na nju. ona će početi da je istražuje i da je zavoli na kraju.
< Poruku je uredio ladyblue -- 19.10.2011 22:15:14 >
Evo da se kratko javim, sunet trajao 30 min, plakao je cijelo vrijeme i u autu nam zaspe, poslije se smijao ali vec sat vremena nervoza... Dr rekao da ne stavljamo pelenu 12 sati pa cemo vidjeti kako ce noc proci. Jedva smo gazu skinuli... Toliko za danas od nas
Cestitke za novu cunu, da se sto prije oporavi!