Nunu 08
|
Ja imam 3-godisnjeg sina.On je isto takav bio.I sada je jos uvijek pomalo takav.Ali ja sam to shvatila kao da je previse vezan za mene.Jednostavno bilo je tako, da bez obzira koliko ljudi da ima on samo mene vidi, i samo ja trebam biti tu.Ako ima djece, ukoliko im pridje i ja moram, nije znao uopste da se igra sa djecom.Nije htio da jede od ikoga drugog, ako ja izadjem, on nece jesti dok ne dodjem, nece piskiti s nikim drugim..itd.Prije dva i po mjeseca krenuo je u vrtic, jednostavno smo muz i ja odlucili da ga damo da se malo socijalizuje.I bila je iskreno katastrofa skoro 2 mjeseca.Ostavim ga da place, tako ga i nadjem.Nije htio niskim da kumunicira,nije htio da jede, iako ne nosi pelene skoro godinu dana, poceo je da se piski i kaki u gace, i bilo je jako jako tesko, i njemu a i meni.Ali nekako smo istrajali, i sad ide nabolje.Poceo je da se igra s djecom, ima sedmica da lijepo ostane, bez placa.Primjetila sam da se igra sa djecom u parku, ne svadja se, ne otima igracke, prica mi o teti i djeci, tako da smo bolje i on i ja.Tvoja djevojcica je jos mala, pa ne znam koliko joj mozes i objasniti, a znam da te to sve smara,a sta ostali misli ( da je razmazena ) ne uzbudjuj se oko toga, ona je tvoje dijete, i zelis joj najbolje, polako sredit ce se sve, naci ce se nacin.Znam da treba puno strpljenja i zivaca, ali to su nasa djeca i radimo sve za njih...