|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 1 - 2 godine
29.9.2011 8:26:48   
vila_7
teacher bas mi je zao da se patite. I ja joj ne bih davala mlijecne proizvode jer oni ne valjaju kod ture koliko ja znam

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 901
29.9.2011 8:27:33   
teacher75

IZVORNA PORUKA: helena_7

teacher bas mi je zao da se patite. I ja joj ne bih davala mlijecne proizvode jer oni ne valjaju kod ture koliko ja znam

ma dajem joj sta bilo jer nista ne jede, juce je pojela pilecu supicu i povratilauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 902
29.9.2011 8:29:31   
bebacha
Tiki poslije danasnje boce bi trebalo biti bolje.
ja bi joj davala da jede sta hoce.jer ona je juce i supicu povratila.al bar ce nesto ostat pa polahko.a pijel bar caj ili mlijeko

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 903
29.9.2011 8:30:22   
mala86
joj tiki bas mi je zao user posted image

mogu mislit koliko si isrpljena user posted image ,nadam se da vam je ovo zadnja noc sa user posted image

a polako vratit ce Lana apetit,djeci i bez bolesti dodje na dane da ne jede,a kamoli njoj kad je takva,mozes mislit koliko dijete malaksalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 904
29.9.2011 8:30:27   
teacher75
IZVORNA PORUKA: bebacha

Tiki poslije danasnje boce bi trebalo biti bolje.
ja bi joj davala da jede sta hoce.jer ona je juce i supicu povratila.al bar ce nesto ostat pa polahko.a pijel bar caj ili mlijeko

ne pije caj ni mlijeko, samo vodu, evo sad joj grijem supu, da joj probam na silu dati makar malouser posted image nadam se da ce danas biti bolje jer ne vidim do sada ama bas nikakvo poboljsanje, vec 4. dan je ista situacijauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 29.9.2011 8:31:12 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 905
29.9.2011 8:32:02   
teacher75
trebace njoj dosta vremena da dodje sebi i oporavi se, nema je pola, uzasno izgledauser posted image dodje mi da placem kad je gledamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 906
29.9.2011 8:34:30   
bebacha
Tiki sve smo to prosli s obadva djetetauser posted image user posted image i znam kako ti je.
moj savjet nemoj je tjerat da jede,neces postic nista.nudi joj malo cesce al nemoza ona sad i jest sa nece joj nista biti.Ajla 7 dana bukvalno nije ni mrvicu stavila u usta.7 dugi danauser posted image user posted image kad se sjetim nije mi dobro.ni mlijeko ni nista.imala infekciju usta.ona ce to nadoknadit

Neposredna veza do poruke: 907
29.9.2011 8:37:29   
Anoniman
tiki, nebi da te prepadam nije mi to namjera al ja to nebi mogla tako ja bi nju odvela al sutra je kontrola jel da pa kazi da djete ti i povraca sve sto pojede .
Nemoj cekat da nebi nedo Bog posle rekla eh sto prije je ne odvedo ej jesam luda .
Ja vam od srca zelim brzo ozdravljenje
Daji joj tecnosti neka pije , i da jel ti ispod ociju crna ako jest kazu da onda fali djetu tecnosti Jer znam kad sam sa A. lezala u bol. zbog povracanja sa 8mjes bas tako bilo sto god dam povrati .
Pa tecnost izgubio bio ......
I da nama je ped. rekla da nevalja ako i vodu povrati to nije o.k
Kad sam ga odvela rece nam teta tu noc nas nije ostavila u bol. nemoj davat jelo daj caja ako i caj povrati odma iste sek . u bol. dodji.
I tako i bi moj anel sve zivo povracao cim je dobio jednu inf. povracanje stalo.
Bas mi je zaouser posted image mogu mislit kako se pati dusa draga
user posted image

Neposredna veza do poruke: 908
29.9.2011 8:40:04   
Hanady RR
Teacheruser posted image
Uzašla sma vdijeti kako je maena jesi javljala...
Ja dans ne radim idem s adjetetom na put ima koncert...al moradoh da vidi kako je L.
Nemoj je previšre sliti d ajoj ne zgadiš hranu u ovom trenurku...
dana su inekcije treće...biće sigurno do popodne lakše ...
Tečnost joj nadokanđuj kašikocom po mlao...vodu do supice pa po kašiku pa nek cjeli dna tenjair supe jede pokeča je nešto i nadoknadila tečnosti.
Nemoj joj molim te davati sad slatkiše...
i monte je staltkiš...oni ti mogu utjecati na povećanje temperature....ja znam tebi je sad zauhar bilo što da pojede ali da pojede monte ti je isti ko flaša mlijeka na porljev...znači pojede a škodi joj to. Sa turom nemoj davati satlko nikada.

Samo polako...sigurno će to popodne biti bolje .....

Ja večeras čim dođem aBd dolazim da vidim da si javila d aje sve ljepše i lkaše nego jutrosuser posted image
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 909
29.9.2011 8:40:20   
teacher75
ona pije bez problema vodu, pelene joj budu pune, tako da nece dehidrirati, nema modro ispod ociju, samo je blijeda ko smrtuser posted image a povrati 1-2 puta dnevno, ima tu i slajma, nije samo hrana, zakaslje se i mislim da joj se smuci i da je to povracanje vise zbog slajma, jer nije nikako kakila (nema sta jadna ni da pokaki) i valjda ovako izbacuje slajm

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 910
29.9.2011 8:40:28   
gvendolina
Tiki vidim Lanica ima jos uvijek veliku tempuser posted image user posted image ...mogu misliti kao je slomilo user posted image
Ja da sam na tvom jestu otisla bi danas dr i trazila uputnicu za bolnicu,ne da lezis vec da odes gore da joj i oni pogledaju taj snimak pluca i da djetetu daju infuziju da joj malo povrate snagu,da se moze lakse izboriti.
Ne moras ici odma,vidi kako ce reagovati poslije danasnje boce hoce li je imalo popustiti temp....a ako joj se opet veceras vrati jaka temp da imas uputnicu i idite gore.

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

Neposredna veza do poruke: 911
29.9.2011 8:42:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gvendolina

Tiki vidim Lanica ima jos uvijek veliku tempuser posted image user posted image ...mogu misliti kao je slomilo user posted image
Ja da sam na tvom jestu otisla bi danas dr i trazila uputnicu za bolnicu,ne da lezis vec da odes gore da joj i oni pogledaju taj snimak pluca i da djetetu daju infuziju da joj malo povrate snagu,da se moze lakse izboriti.
Ne moras ici odma,vidi kako ce reagovati poslije danasnje boce hoce li je imalo popustiti temp....a ako joj se opet veceras vrati jaka temp da imas uputnicu i idite gore.

i ja isto mislim ko gvodelina
trazi infuziju vidjeces  kako ce zivnuti spomenit ces nas mila sigurno .

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 912
29.9.2011 8:43:28   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

ona pije bez problema vodu, pelene joj budu pune, tako da nece dehidrirati, nema modro ispod ociju, samo je blijeda ko smrtuser posted image a povrati 1-2 puta dnevno, ima tu i slajma, nije samo hrana, zakaslje se i mislim da joj se smuci i da je to povracanje vise zbog slajma, jer nije nikako kakila (nema sta jadna ni da pokaki) i valjda ovako izbacuje slajm

to je savim nromalno sa uplaom pluća...
dobroje uzima vodu...
izbacuje šlajm i to je pozitivno...
nemoj brinuti djeca kada gudbe kilograme od bolesti i nadoknade ih brzo kasnije....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 913
29.9.2011 8:43:39   
teacher75
IZVORNA PORUKA: gvendolina

imam ja uputnicu,dali m ijos prvi dan za svaki slucaj, al me uzasno strah otici gore da i ja ne pokupim neki virus, ne daj boze da nam kazu da ostanemo ne znam sta bihuser posted image da nisam user posted image vjerovatno bih otisla

< Poruku je uredio teacher75 -- 29.9.2011 8:44:18 >

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 914
29.9.2011 8:45:02   
teacher75
pedijatrica nam rekla da mora nesto jesti i da je najteramo, da joj damo bilo sta samo da jede

Neposredna veza do poruke: 915
29.9.2011 8:49:57   
Hanady RR
techer draga...
gvendiolina je u rpavu...
al eto kad odte danas na inekciju pitaj da pedijatrica oet pogleda da se s anjom konultuješ...
reci ne jede...reci d aje pojela kider jaje, jednu supicu i monte za ovo vrijeme i sve povratila...
Ja znam i savsim je logičan strah od bolnice...
ali strah d ane pokupiš virus neki nije rješnje ako njoj treba infuzuja...
Znaš kad je asrman tako bio boleta Mika je s anjim gore ležala smao dvenno...znači odu na infurziju i ona nešto dugo je trajala...ona sjedi kraj njega i dođu kući naveče...
i on je jednu ili dvije tako primio....
Ne znam...al posvajetuje se sa pdijatricom danas kako da s eponašaša ako njoj do popodne ne bude bolje...
možda da ipak odete do pedijatrijeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 916
29.9.2011 8:50:12   
bebacha
Ja kontam ako odete u bolnicu da bi vas mogli i ostavituser posted image a nisam sigurna da bi tebi trudnoj dali da ostanes s njom.ipak je gore punooo bakterija i virusa.

Neposredna veza do poruke: 917
29.9.2011 8:50:25   
DM

pedijatrica nam rekla da mora nesto jesti i da je najteramo, da joj damo bilo sta samo da jede

Ja ne znam jesi li vidjela moj post neki dan-kad sam ti pisala za temperaturu?!
Uglavnom-uzmi špricu-onu iz sirupa i njom joj ušpricaj u usta hranu(ti ćeš već skontati kako)-ja sma I.miksala pa dodavala vodice iz supice da bi moglo na špricu-i nakon nekoliko dana temp. preko 40 i proliva nekoliko dana, uspjeli smo hB da ne dehidrira...(već sam pisala šta smo sve predeverali s njim)
Teacher-poslušaj me, molim te, znam u kakvom je stanju i želim vam da što prije ozdraviteuser posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 918
29.9.2011 8:51:16   
bebacha
E macak felix sretan ti rodendan.sve najnajbolje.nek ti se sve zelje ostvare.imal torte za rajuuser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 919
29.9.2011 8:51:24   
teacher75

Ja kontam ako odete u bolnicu da bi vas mogli i ostavituser posted image a nisam sigurna da bi tebi trudnoj dali da ostanes s njom.ipak je gore punooo bakterija i virusa.

zato mi se i ne ide, jer mm ne moze ostati s njom, a premala je da ostane samauser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 920
29.9.2011 8:52:46   
teacher75

IZVORNA PORUKA: doublemum

Ja ne znam jesi li vidjela moj post neki dan-kad sam ti pisala za temperaturu?!
Uglavnom-uzmi špricu-onu iz sirupa i njom joj ušpricaj u usta hranu(ti ćeš već skontati kako)-ja sma I.miksala pa dodavala vodice iz supice da bi moglo na špricu-i nakon nekoliko dana temp. preko 40 i proliva nekoliko dana, uspjeli smo hB da ne dehidrira...(već sam pisala šta smo sve predeverali s njim)
Teacher-poslušaj me, molim te, znam u kakvom je stanju i želim vam da što prije ozdraviteuser posted image user posted image user posted image

pojede ona i na kasiku, jer nema snage da se bori pa je nasopam, a je problem sto povrati poslije

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 921
29.9.2011 8:53:39   
Hanady RR
Ma šta vam je...
nema šanse da ona ostane sama...
pa to je dijete manje do dvije godine ima...
kod nas trudnoću ne tretiraju tako...
i uopšte ne mora ostati...može samo d a sevodi gore a da ide dnevno na infuziju i na pregled....
uopšte d ane leže gore...
njoj smao treba infzuja da ostane neto u njoj d aje ojača malo...
sve ostalo je sasvim normalna rekacija s auplaom pluća kod jdeteta, i povraćanje i temperatura i malksalost....
nema potrebe za panikom nikakvom...

< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.9.2011 8:55:14 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 922
29.9.2011 8:54:31   
bebacha
najgore sto nece nista da unosi u usta pa da joj mozes dati ove prirodne lijekove da izbaci taj slajma,guscju mast,med

Neposredna veza do poruke: 923
29.9.2011 8:57:17   
bebacha
bez obzira kako kod vas tretiraju trudnocu nebi bilo normalno da trudnica lezi na jednom takvom odjeljenju.
a ako moze ici na pregled i infuzije nek ide.kod nas nemoze.ili si kod kuce ili u bolnici,nemoze polovicno.

Tiki kazes da ste dobri sa pedijatricom.sta mislis da je pitas da joj ukljuci infuziju

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 924
29.9.2011 8:59:17   
ElmaB

zato mi se i ne ide, jer mm ne moze ostati s njom, a premala je da ostane samauser posted image

Nemoj se sekirati zbog toga, ukoliko budete trebali ostati u bolnici ostat ćeš i ti s njom bez obzira na trudnoću. Naša Amrino je bila trudna kada joj je sin išao na operaciju i cijelo vrijeme je ležala s njim. S druge strane Lana nema pune 4 godine, tako da bez nadzora jednog od roditelja ne može ostati sam u bolnici. Ali, ja se iskmreno nadam da neće uopće doći do toga!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kupanje bebe.
пеперутка16

Jeste li kupali bebu prije otpadanja pupčanice?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *