|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
21.9.2011 16:19:22   
Anoniman
i da...drzava nam je , izmedju ostalog ovakva kakva je, bas zbog toga sto svi sve ravnaju sa zemljom kad im puhne takav vjetar.
Pridji teti tako da je upitas "a zasto je moj malac opet mokar, toliko mokar da vidim da mu se sve na njemu osusilo. Ako je razlog,, da ne stizete , recite mi, da urgiram gdje treba urgirati po tom pitanju"-to je def. ucinkovitije-dvosmisleno, ljubazno i u isti cas prijetece.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1501
21.9.2011 16:20:47   
Nedi
Ma možemo mi sad ovdje romane ispisati ali realnost je drugačija. Zaista se ne mogu sjetiti kada sam bila zadovoljna uslugama u zdravstvu, državnim insitucijama, školama, vrtićima itd a isto tako se ne mogu sjetiti kada je nesto sto sam ljubazno zamolila (a u okviru posla dotičnih) bilo urađeno ili bilo nekog efekta od toga.

Uvijek, ali uvijek prvo ljudski nastupam ali svaki put udarim u zid i moram koristiti druge metode. ( ne kažem sad da mlatim ljude Bože sačuvaj ili ko zna šta )
Možda je samo u ZDK grozna situacija a u ostalim dijelovima Bih ruže cvatu na svakom ćošku.

< Poruku je uredio Nedi -- 21.9.2011 16:22:15 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1502
21.9.2011 16:22:04   
InLove
I ja bih popuser posted image na ovakvo nesto!
Bas malo prije citam i kontam ah Boze nedao mi Bog da je moje djete! A dodjem u vrtic i zateknem pantolice mokre user posted image Srecom skinute su,pretpostavljam da je malena sAama skinula, kaze voda je uprskala napolju. A stramplice na djetetuuser posted image Nije bilo teta sto nju cuvaju, a sutra obavezno moram ispitati! Nije mi jasno kako su farmerke mokre i skinute, a strample na djetetu,valjda su i one bile mokre sigurno se osusile na njoj user posted image user posted image user posted image , Jjos torba robe njene ima u njenom ormaricu.user posted image

< Poruku je uredio Malena_A -- 21.9.2011 16:26:09 >

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1503
21.9.2011 16:24:40   
Anoniman
Ne cvatu ruze, Nedi, ni u Sa. Ali ja nisam za scene gdje ce mi dijete boraviti dok mene nema. Dijete takvih roditelja ce biti trn u oku i nece dobiti tretman kaka zasluzuje, a on je mnogo vise od suhih gaca. Moja svekrva je bila uciteljica u vrticu, znam njenu stranu price i kolikoje to zaista stresan i naporan posao. Ne nisam pristrasna, i moje dijete ide u vrtic i trazim uslugu koju placam, ali ne bih htjela do nje doci na silu, ako je ne dobijem na prvu

(odgovor članu Nedi)
  Neposredna veza do poruke: 1504
21.9.2011 16:31:48   
Nedi
Ma kad već dođe da moram praviti scene mi smo već jednom nogom napolju. I nisam jos odustala, pisem pismene žalbe i direktoru i ministu i svima a ne idemo više u vrtić. Pa valjda ce se naci neko ko ce tetama odrediti radno vrijeme a ne da cistacica ostane.Nekome je to sitnica ali meni nije. Tete razgule kući u 15 sati, jedna dezura do 16h a ima jaslice i jos dvije grupe vece dječice. Pa halooo, moraju biti mokri kad vi odete kuci. 3 grupe djece, 6 teta zaposleno u dvije smjene u 16 sati nigdje nikoga. Pa ne moram nista postici za moje dijete ali cu bar za neko drugo.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1505
21.9.2011 17:10:29   
R&T@
Da li je to jaslicka grupa ili mladja vrticka?

U ovoj drugoj djeca sama izlaze u toalet...
mozda se on tamo ukvasi...

Da li u kuci sam ide u toalet ili koristi tutu?

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1506
21.9.2011 23:00:27   
nanika
Mame, nose li vasa djeca sok u vrtic?

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1507
21.9.2011 23:10:13   
InLove

IZVORNA PORUKA: nanika

Kod nas ne dozvoljavaju da nose sok, nesto slatko,itd.

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1508
21.9.2011 23:36:08   
Rabi
Evo samo cu vam kratko napisati sta se danas zbilouser posted image Znaci danas sam nazvala i zamolila da teta samo pogleda da li je suh...i receno mi je da je sve OK! Kad sam dosla po njega, presvucen od glave do peteuser posted image Pitam vaspitacicu sta je bilo, je li se opet upiskio, kaze vi danas kad ste zvali rekla sam da se ne brinete i da je sve OK, i posle toga sam ga pipnula i primjetila da se malkice upiskio, i odmah ga je presvukla...pa rekoh, koliko se bio upiskio, kaze samo malo....a kontam vala necu ti nista sad reci ali ako kuci kad dodjem pa rasirim pantalonice a bude veci belaj nego sto si mi rekla e vala ce nadrljatiuser posted image i kad sam dosla kuci fino uzmem i rasirim i fakat nema nista na pantalonama, samo malkice upiskio gace!
Ne svidja mi se sto je samo tako, na moj poziv odgovorila da je sve OK, a nije ni pogledala da li se upiskio...tek je provjerila posle...
Jedno je sigurno! a vala ako ga ikad vise nadjem mokrog nahebace svi  redomuser posted image

< Poruku je uredio Rabi -- 21.9.2011 23:37:04 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1509
22.9.2011 8:59:53   
Mala Selma
Evo samo cu vam kratko napisati sta se danas zbilo Znaci danas sam nazvala i zamolila da teta samo pogleda da li je suh...i receno mi je da je sve OK! Kad sam dosla po njega, presvucen od glave do pete Pitam vaspitacicu sta je bilo, je li se opet upiskio, kaze vi danas kad ste zvali rekla sam da se ne brinete i da je sve OK, i posle toga sam ga pipnula i primjetila da se malkice upiskio, i odmah ga je presvukla...pa rekoh, koliko se bio upiskio, kaze samo malo....a kontam vala necu ti nista sad reci ali ako kuci kad dodjem pa rasirim pantalonice a bude veci belaj nego sto si mi rekla e vala ce nadrljati i kad sam dosla kuci fino uzmem i rasirim i fakat nema nista na pantalonama, samo malkice upiskio gace!
Ne svidja mi se sto je samo tako, na moj poziv odgovorila da je sve OK, a nije ni pogledala da li se upiskio...tek je provjerila posle...
Jedno je sigurno! a vala ako ga ikad vise nadjem mokrog nahebace svi redom

Rabi, zao mi je kroz sta prolazite i sto polako gubis povjerenje u tete iz vrtica, ali mislim da nemas razloga za to i da ce to vrlo brzo proci ( ovo ti govorim iz licnog iskustva).
Naime, nama se desila ista stvar kada se A.odviknuo od pelena ( na godisnjem odmoru smo bili) i krenuo u vrtic, ja kazem tetama da nema pelena, ali da on samo piski u solju jer nece u tutu, i ona ce meni ok! i Citavu sedmicu ( znaci od pon do petka) ja dodjem po njega on presvucen tj. upiskio se u gacice pa nekada i po dva tri puta u toku dana.I uvijek je opravdanje bilo nije stiga da piski tj.nije mogao da trpi. I sljedece sedmice ja dodjem po njega on upisken i ja kazem teti: Posto moj A.izgleda nije jos shvatio sta znaci piskiti u tutu ili solju i nije spreman za ovaj korak, ja cu sutra poslati pelene pa mu mjenjajte jer nezelim da pudem upisken svaki dan!!!Ona je ostala pafff...kao nema potrebe i sl.Naravno sutredan posaljem pelene u ruksaku, ali kad sam dosla on je bio suh kao i dana das.Poenta je bila sto ona nije imala vremena da ga vodi u wc da piski, a on nije znao sam skinuti gacice i trenerku i pisliti u wc šolju, vrlo brzo ga je naucila vaspitacica, tako da danas sam ide da piski i u vrticu i kuciuser posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1510
22.9.2011 9:30:32   
Mala Selma
I da želim da kazem da nije idelana situacija ni u privatnim ani u drzavnim vrticima ( sto se tice odnosa uciteljica prema djeci i roditeljima).
Ja imm drugaricu kojoj dvoje djece ide u privatni vrtic i gdje placa 580KM, ali ako dijete ne dovede do 9h, dijete ostaje bez dorckauser posted image , gdje  kolektivni godisnji odmor traje mjesec dana, a ona ima samo dvije sedmice i nema gdje djecu ostaviti 2 sedmice jer vrtic neradiuser posted image , gdje dijete mora sve pojesti sto je za rucak iako to inace nejede i nevoli, pa sad dijete place i nece u vrtic jer ga sile da radi nesto sto nevoliuser posted image  i masu drugih stvari.
svjesna sam cinjenice da nista u BIH nije idealno, ali jasvom djetetu pokusavam da napravim idealan boravak u vrticu, prije svega pricajuci o istom samo u superlativu, hvaleci uciteljice i cesto ih spominjati u kuci i imati fer i korektan odnos sa istim.Svaki dan kad dodjem po A. pitam sta je radio, je li slusao, jeo, spavao.To sam radila i u vrticu Dunje a i sad u Djecijem gradu i uciteljica sada sam isprica sve o njegovom danu.Prvi dan gad je krenuo u Djeciji grad rekla sam im: Zelim da vas obavijestim da je moj A. pomalo tvrdoglav, svojeglav, nekada neposlusan, maza, osjecajan, pricalica itd. ( osobine i karakteristike djeteta, sta voli a sta ne, sta je dobro a sta ne).Molim vas, zelim da me obavijestite kad moj A. nije slusao, jeo, spavao itd., kad ste ga naruzile ( razlog istog), ali i kad nesto lijepo uraditi da mi kazete ( naravno i njemu za oboje) i do danas super fukcjonisemo.Stvarno sam zadovoljna sa uslovima i odnosom uciteljica u vrticu, a i A. je zadovoljan, voli ici i druziti se, a i super sluca ( do danas ga nisu ruzile i bile lose prema njemu) user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1511
22.9.2011 9:40:11   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Rabi

Evo samo cu vam kratko napisati sta se danas zbilouser posted image Znaci danas sam nazvala i zamolila da teta samo pogleda da li je suh...i receno mi je da je sve OK! Kad sam dosla po njega, presvucen od glave do peteuser posted image Pitam vaspitacicu sta je bilo, je li se opet upiskio, kaze vi danas kad ste zvali rekla sam da se ne brinete i da je sve OK, i posle toga sam ga pipnula i primjetila da se malkice upiskio, i odmah ga je presvukla...pa rekoh, koliko se bio upiskio, kaze samo malo....a kontam vala necu ti nista sad reci ali ako kuci kad dodjem pa rasirim pantalonice a bude veci belaj nego sto si mi rekla e vala ce nadrljatiuser posted image i kad sam dosla kuci fino uzmem i rasirim i fakat nema nista na pantalonama, samo malkice upiskio gace!
Jedno je sigurno! a vala ako ga ikad vise nadjem mokrog nahebace svi  redomuser posted image

biće to dobro, već se trude, samo lagano! podjseti ih nazovi, zamoli ih
Reci da je osjetljiv, sklon prehladama itd zadnja solucija nek ti bude belaj (ja sam malo explozivna ja bi garant na prvu)
sigurno je bolje da se sve fino završi al nemoj dozvoliti da po svaku cijenu ti budeš učtiva a one bezobrazne
Ipak je to ozbiljan stvar

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1512
22.9.2011 9:47:10   
mamabb
IZVORNA PORUKA: Mala Selma

I da želim da kazem da nije idelana situacija ni u privatnim ani u drzavnim vrticima ( sto se tice odnosa uciteljica prema djeci i roditeljima).
Ja imm drugaricu kojoj dvoje djece ide u privatni vrtic i gdje placa 580KM, ali ako dijete ne dovede do 9h, dijete ostaje bez dorckauser posted image , gdje  kolektivni godisnji odmor traje mjesec dana, a ona ima samo dvije sedmice i nema gdje djecu ostaviti 2 sedmice jer vrtic neradiuser posted image , gdje dijete mora sve pojesti sto je za rucak iako to inace nejede i nevoli, pa sad dijete place i nece u vrtic jer ga sile da radi nesto sto nevoliuser posted image  i masu drugih stvari.
svjesna sam cinjenice da nista u BIH nije idealno, ali jasvom djetetu pokusavam da napravim idealan boravak u vrticu, prije svega pricajuci o istom samo u superlativu, hvaleci uciteljice i cesto ih spominjati u kuci i imati fer i korektan odnos sa istim.Svaki dan kad dodjem po A. pitam sta je radio, je li slusao, jeo, spavao.To sam radila i u vrticu Dunje a i sad u Djecijem gradu i uciteljica sada sam isprica sve o njegovom danu.Prvi dan gad je krenuo u Djeciji grad rekla sam im: Zelim da vas obavijestim da je moj A. pomalo tvrdoglav, svojeglav, nekada neposlusan, maza, osjecajan, pricalica itd. ( osobine i karakteristike djeteta, sta voli a sta ne, sta je dobro a sta ne).Molim vas, zelim da me obavijestite kad moj A. nije slusao, jeo, spavao itd., kad ste ga naruzile ( razlog istog), ali i kad nesto lijepo uraditi da mi kazete ( naravno i njemu za oboje) i do danas super fukcjonisemo.Stvarno sam zadovoljna sa uslovima i odnosom uciteljica u vrticu, a i A. je zadovoljan, voli ici i druziti se, a i super sluca ( do danas ga nisu ruzile i bile lose prema njemu) user posted image

Isto sam se postavila kao i ti i kazala šta očekujem, što mi nije odgovaralo to sam i iznjela jasno, glasno i kulturno nikom nisam prjetila ni poklone kupovala. Nemam zamjerki. Kad smo bili na odvikavalnju od pelena i tete su se trudile i uspjeli smo svi zajedno u tri dana da se rješimo pelena.
Misljenja sam da ukoliko imate fin pristup prema tim ženama da se svaka situacija da sreditit i baš su na roditeljskom kazale da bilo koji roditelj ukoliko misli da nešto ne radi se kako treba s njihovim djetetom, neka lijepo im u lice kaže, a ne da čuju priče okolo, a ovamo dijete i dalje ide u vrtić i smješkaju se i djele komplimente i mene prozvašeuser posted image da kažem jesu li se ikad oglušile ne nešto što  mi smeta. Ovo je moje iskustvo. I da, državni je vrtić!

04.12.2008.

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1513
22.9.2011 11:14:10   
Rabi
Jutros nas docekala nova teta i akzem joj lijepo i objasnim kakava je situacija, da moj A ponekad ne zeli da ide piskiti jer mu je mrsko i lijeno, ali ja ga ipak odvedem da piski. Stavim ga na solju a ne stojeci! I zamolila sam je da provjerava da li se upiskio i ako bude da ga presvuceuser posted image Objasnila sam sve do detalja najmanjeg, pa vidjecemo! Nadam se da ce se malo vise povesti racuna!
Sinoc hocu A. da spremim za spavanje i vidim na ruci jedan ogroman ugriz nekog drugog djeteta. U prvi mah sam pomislila da se sam ujeo, ali kad sam skontala da je ujed sa vanjske strane podlaktice, shvatila sam da se sam na tom mjestu nije mogao ujesti! I pitam ga ja jutros hoces li mi pokazati koji te djecak ujeo(a sinoc mi je rekao Davud) kaze:'' necu, svakako mi je prestalo''user posted image I kad smo dosli u vrtic skrenula sam paznju tetama, i rekle su mi da se to zna desiti samo zbog igracke!Ma znam rekoh ali eto tu ste vi pa malo vise obratite paznju, ne kazem da moj A. ne bi isto uradio i da mozda nije on zapoceo, ali treba malo vise pripazitiuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1514
22.9.2011 11:21:43   
Nedi
IZVORNA PORUKA: nanika

Mi smo sve morali nositi. Higijenske potrebštine (sapun, toalet papir, ubruse i vlažne maramice), pribor za crtanje(papir, kolaž, plastelin, vodene, voštane i obične bojice, flomastere...) i svaki dan dva soka+užina (za užinu ono što roditelj misli da će dijete pojesti kad se probudi)

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 1515
22.9.2011 11:56:45   
Amrino
Dajte zene ne pretjerujte! Rabi draga- i ti si sama uzbudjena i sludjena a zamisli kako je tek njemu?! Piskenje u gacice je sasvim normalna reakcija u ovom periodu adaptacije. Potrazi eto na netu bilo kakav tekst o polasku u vrtic i svugdje ces to naci. Druga stvar- ja iskreno ne mislim da njega neko namjerno nije htio presvuci. Vjerovatno ucitelj (jesam li dobro skontala da je ucitelj u pitanju) nije skontao da se dijete upiskilo. Meni se s Hamzom x puta desilo da mi u kuci bude upisan a da ne skontam dok se ne osusi jer njemu to ne smeta. E sad zamislite da ucitelj ide od djeteta do djeteta i pipa mu gace- pa to bi trebao onda raditi cijeli dan. Najlakse je odmah opaliti po uciteljicama i posvadjati se. I meni prvi dan teta nije "sjela" ali treba skontati da i djeci i tetama treba vremena da se uhodaju, da se sprijatelje...To je tezak posao i da im je plata 2000- malo je. Ne bih se slozila da je privatni vrtic zbog toga bolji. Tamo ce tete uraditi sve da roditelji budu zadovoljni pa makaz znacilo da rade nesto sto nije dobro za dijete jer im direktno udaras u djep dok se u drzavnim zna kako je i sta i isti je plan i program za svu djecu. Djeca u vrticu trebaju i moraju da se osamostale- da sami idu piskiti, da sami jedu, da sami traze vode kada su zedni- to je jedan od ciljeva vrtica i vjeruj mi Rabi da ces za koji mjesec biti sokirana sta je tvoje dijete sve naucilo...a bude li sve to neko umjesto njih radio...pitao ih, nutkao vodom, vodio na wc...kako ce ih to podstaci da ista sami nauce? Doduse- svaki roditelj ima drugacija ocekivanja ali ja mislim da kada bi se svakom djetetu i doditelju ispunjavali zahtjevi i prohtjevi to bi bio totalni nered.
Rabi- samo nemoj da ga ruzis i budi strpljiva s njim. Kod nas se neko zalio na onu nasu tetu (koja meni nije lagla na prvu) i odmah su je prebacili u drugi vrtic. Meni je mnogo zao jer je moj H zavolio ali eto i to je jedan pokazatelj da se o tome fakat vodi racuna.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1516
22.9.2011 12:10:41   
malena sharena
Znaci, ako nije dovoljno samostalno da zatrazi samo da piski ili da ga se presvuce, treba ga ostaviti upisanog cijeli dan! Nisu sva djeca ista. Onoj koja teze prolaze neke faze, odgajatelj treba pomoci u tome. Da, tomu je posao.

< Poruku je uredio malena sharena -- 22.9.2011 12:12:03 >

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1517
22.9.2011 12:11:33   
Amrino
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

izvini molim te al njihov je posao da pipaju guzice (da se tako duhovito izrazim)
Čuvanje djece i to podrazumijeva

I to je njihov posao, izmedju ostalog. Medjutim mislim da je mnoooogo vaznije to sto ce dijete za sedmicu- dvije nauciti da samo ode u wc, skine se, piski i obuce se...nego sto ce par dana biti upisan. Recimo- mnoga djeca na pocetku ne znaju sama da jedu jer ih roditelji nisu kod kuce naucili- i sta sad treba jedna teta da pita i hrani svako dijete posebno?! Par dana ce vjerovatno biti gladni ali ce nevjerovatnom brzinom svi od reda nauciti da koriste kasike. I sta je sad bitnije? Opet ponavljam- svaki roditelj ima drugacija ocekivanja- ja fakat ali fakat ne ocekujem da neko pita moje dijete i pored sve ostale djece posveti se samo njemu. On ide u vrtic da se osamostali i da nauci najvaznije stvari- kako da ponekad mora raditi i nesto sto mu se bas i ne svidja, kako funkcionise kolektiv i kako ovaj svijet fercera. To jest- sve ono sto kod kuce ne moze da nauci. Sto prije to nauce to bolje.

< Poruku je uredio Amrino -- 22.9.2011 12:14:33 >

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1518
22.9.2011 12:12:28   
InLove

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Znaci, ako nije dovoljno samostalno da zatrazi samo da piski ili da ga se presvuce, treba ga ostaviti upisanog cijeli dan!

Ma neeee! Normalno da ce vidjeti jel upisano il ne! Ne smije ga ostaviti upisanog/upisanu! A samo se ne slazem s ovim da ide od djeteta do djeteta i pipa. To ne radi ni majka, jer ce vidjeti, tako i tete vide! Samo ih treba naruziitii dobro, da se bolje potrude!

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 1519
22.9.2011 12:18:05   
veeseelaa
I to je njihov posao, izmedju ostalog. Medjutim mislim da je mnoooogo vaznije to sto ce dijete za sedmicu- dvije nauciti da samo ode u wc, skine se, piski i obuce se...nego sto ce par dana biti upisan.

da i što može dobiti kakvu upalu il se prehladiti do bola
njihov posao je i da ga presvlače i da ga nauče korištenju toaleta, da rade s njim a ne da se prave lude
nisu vidjele, nisu znale
Amrino ja ne kontam, ako dijete ne zna samo jesti moraju ga nahraniti, dijete nikako ne smije biti gladno, nismo u Kambodži

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1520
22.9.2011 12:18:42   
Rabi
IZVORNA PORUKA: Amrino

Dajte zene ne pretjerujte! Rabi draga- i ti si sama uzbudjena i sludjena a zamisli kako je tek njemu?! Piskenje u gacice je sasvim normalna reakcija u ovom periodu adaptacije. Potrazi eto na netu bilo kakav tekst o polasku u vrtic i svugdje ces to naci. Druga stvar- ja iskreno ne mislim da njega neko namjerno nije htio presvuci. Vjerovatno ucitelj (jesam li dobro skontala da je ucitelj u pitanju) nije skontao da se dijete upiskilo. Meni se s Hamzom x puta desilo da mi u kuci bude upisan a da ne skontam dok se ne osusi jer njemu to ne smeta. E sad zamislite da ucitelj ide od djeteta do djeteta i pipa mu gace- pa to bi trebao onda raditi cijeli dan. Najlakse je odmah opaliti po uciteljicama i posvadjati se. I meni prvi dan teta nije "sjela" ali treba skontati da i djeci i tetama treba vremena da se uhodaju, da se sprijatelje...To je tezak posao i da im je plata 2000- malo je. Ne bih se slozila da je privatni vrtic zbog toga bolji. Tamo ce tete uraditi sve da roditelji budu zadovoljni pa makaz znacilo da rade nesto sto nije dobro za dijete jer im direktno udaras u djep dok se u drzavnim zna kako je i sta i isti je plan i program za svu djecu. Djeca u vrticu trebaju i moraju da se osamostale- da sami idu piskiti, da sami jedu, da sami traze vode kada su zedni- to je jedan od ciljeva vrtica i vjeruj mi Rabi da ces za koji mjesec biti sokirana sta je tvoje dijete sve naucilo...a bude li sve to neko umjesto njih radio...pitao ih, nutkao vodom, vodio na wc...kako ce ih to podstaci da ista sami nauce? Doduse- svaki roditelj ima drugacija ocekivanja ali ja mislim da kada bi se svakom djetetu i doditelju ispunjavali zahtjevi i prohtjevi to bi bio totalni nered.
Rabi- samo nemoj da ga ruzis i budi strpljiva s njim. Kod nas se neko zalio na onu nasu tetu (koja meni nije lagla na prvu) i odmah su je prebacili u drugi vrtic. Meni je mnogo zao jer je moj H zavolio ali eto i to je jedan pokazatelj da se o tome fakat vodi racuna.

Draga Amrino, mislim da nisi shvatila o cemu je rijecuser posted image Nije problem sto se on upiski, vec je problem sto se to na njemu zna osusiti ili sto sam ga nekoliko dana zaredom znala naci mokrog!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1521
22.9.2011 12:23:47   
Amrino
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

I to je njihov posao, izmedju ostalog. Medjutim mislim da je mnoooogo vaznije to sto ce dijete za sedmicu- dvije nauciti da samo ode u wc, skine se, piski i obuce se...nego sto ce par dana biti upisan.

da i što može dobiti kakvu upalu il se prehladiti do bola
njihov posao je i da ga presvlače i da ga nauče korištenju toaleta, da rade s njim a ne da se prave lude
nisu vidjele, nisu znale
Amrino ja ne kontam, ako dijete ne zna samo jesti moraju ga nahraniti, dijete nikako ne smije biti gladno, nismo u Kambodži

Ja vrtic ne dozivljavam kao "tetu- cuvalicu" koja ce letati za mojim djetetom i brisati mu nos. Napisala sam vec sta ja ocekujem od vrtica. Sto se ovog drugog tice i to je do roditelja i njihovih ocekivanja. Oboje moje djece su sa godinom i po znali najnormalnije da sami jedu i da koriste kasiku i viljusku. S druge strane imas djece koja sa pet godina znaju samo da zinu. Kako ko voli. Ja bih radije pustila svoje dijete ga dva dana gladuje pa da nauci da se samo hrani nego da bude nesposobno.

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1522
22.9.2011 12:25:45   
Hanady RR
Joj bože žene...
Pa mi smo na svoju djecu najosjetljivije...
i naravbo da u čestim trenutcima napravimo i bauk od neke situacije...

najprije u vrtiću se uče i samostalnosti...
ako ga bude stalno rpesvačila kad se upiša...
ako ga bude stalno hranila...
ode dijete i u školu a osta mu prijeka potreba za tetom il mamim kraj nejga...
da neće učiteljica odna pipat dijete ili hranit ga užinom...

Mislim rabi je sad super postupila...
popričala sa tetom...
rekla jojs ve
zamolila da pripazi
rekla de misli da je to neka faza odbijanja vrtića....
i ja vjerujem biće rješeno...

Ja bih bila ljuta kad bih zatekla dijete sa prljavom amjciom u vrtiću a donijela sam d aje presvuku akos e idsprlja hranom ili sokom...
al svakako se nebih pobila sa tetom nego razgovarala sa njom, njima...ma svima....

Svako ima svoj posao...
al ne treba na rpvu skakat u njedra i sbei i djetetu....

ja sam mišljenja da razgovor konkstruktivan i zlatna vrata odtvara...
a ako ne otvori ima na svakom mestu važniji od važnijih...hijerarhijska ljestvica pa idem redom...
neću dijete traumirat stalnom pirčom ta teta ne valja, grozna je, idemo u drugi vrtić itd itd...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 1523
22.9.2011 12:28:18   
veeseelaa
Ja bih bila ljuta kad bih zatekla dijete sa prljavom amjciom u vrtiću a donijela sam d aje presvuku akos e idsprlja hranom ili sokom...
al svakako se nebih pobila sa tetom nego razgovarala sa njom, njima...ma svima....

pa ovo je gore, ona donese stvari za presvuć dijete a on mokar, il upiškio se i osušio već i onako smrduckav hoda gore dole

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1524
22.9.2011 12:28:42   
Amrino
IZVORNA PORUKA: Rabi

IZVORNA PORUKA: Amrino

Draga Amrino, mislim da nisi shvatila o cemu je rijecuser posted image Nije problem sto se on upiski, vec je problem sto se to na njemu zna osusiti ili sto sam ga nekoliko dana zaredom znala naci mokrog!

Ma znam duso, skontala sam nego ja pocela pisati post a nisam do kreaja procitala raspravu user posted image . Ne kazem ja bona da oni ne trebaju presvuci dijete kad je upisano- nego garant nisu skontale da se upiskio jer ne mogu da vjerujem da bi iko namjerno pustio da se to na djetetu osusi. Proci ce to brzo draga moja evo ti jedan user posted image .

P.S onaj moj se ne piski ali je zaro sinoc opet imao turu i nocne more user posted image . Jutros opet kao da se nista nije desilo.

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *