|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
21.9.2011 14:01:23   
Rabi
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Rabi, to njegovo piskenje u gace je reakcija na odvajanje od tebe. To je psihicka reakcija. Ja ne bih stavljala pelenu, vec bih s njim razgovarala koliko vise mogu(tipa, sve mame rade i dovode djecu tu u vrtic, nisi sam, mama ce doci po tebe, ne brini, mama tebe voli, ali mora raditi da bismo mogli svasta kupiti i bla bla). Nemoj ni slucajno biti gruba prema njemu, samo ces pogorsati stanje. Proce to, samo treba istrajati i samo blago s njim.
A tetama u vrticu skreni paznju...opet i opet. Lijepo, jer niko ne voli nekulturu i grub nastup.  Sretno.

Znam da je reakcija i privikavanje, ali dokle.....svaki dan upisan...i nije problem sto se on upiski, vec je problem sto se to sve na njemu osusiuser posted image
A stalno razgovaram i pricam ovako bas kako si mi ti sve napisala, jos mu kazem da je i on sad veliki i da je njegov posao vrtic, i da mora i on ici u vrtic isto kao mama i babo....
A o kritikovanju za upisane gacice nema govora, ni slucajno to ne bih uradila... Znam da je njemu sto puta teze nego meni!!
Lejla Ka, ma ne vraca mi se ni pelenauser posted image Ali kad skontam, sve uzmem u obzir....to mi je najbolja opcija ako se ovo sve nastavi ovako odvijati, ili cu se na kraju s nekim posvadjatiuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1476
21.9.2011 14:04:16   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Rabi

vesela probacu da ih pocastimuser posted image Mozda upali, ...

Čekaj, častiš ako su dobre, a ne ako ne rade svoj posao! Nemoj ulaziti u to, poslije će biti još gore, častit ćeš redovno.

Nemoraš odmah prijetiti, reci da želiš porazgovarati jer imaš problem, reci da je dijete uredno išlo na WC, da se sad očito nešto poremetilo zbog odvajanja, zamoli da povedu računa, reci da ga je možda i stid.
Pa nije higijenski ni prema drugoj djeci da je neko dijete upiškeno među njima.
Ako ne urodi plodom normalan razgovor onda poteži nadređene.
Nemoj se plašiti!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1477
21.9.2011 14:05:12   
Rabi
Ma ne znam ti draga Lady26....D. da posaljem, jedino da im ja kazem poslacu vam muza pa da ih zastrasimuser posted image   Ili si mislila da ga posaljem zbog neceg drugoguser posted image user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1478
21.9.2011 14:11:46   
Rabi
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

vesela probacu da ih pocastimuser posted image Mozda upali, ...

Čekaj, častiš ako su dobre, a ne ako ne rade svoj posao! Nemoj ulaziti u to, poslije će biti još gore, častit ćeš redovno.

Nemoraš odmah prijetiti, reci da želiš porazgovarati jer imaš problem, reci da je dijete uredno išlo na WC, da se sad očito nešto poremetilo zbog odvajanja, zamoli da povedu računa, reci da ga je možda i stid.
Pa nije higijenski ni prema drugoj djeci da je neko dijete upiškeno među njima.
Ako ne urodi plodom normalan razgovor onda poteži nadređene.
Nemoj se plašiti!

Pa trebalo bi da je ovako, ali kod nas je sve naopako!
Danas cu vidjeti situaciju, pa ako opet nedaj Boze bude upisan ili odavno upisan pa da se osusilo na njemu, e onda cu ih zamoliti ozbiljno,a ne ljubazno da malo vise povedu racunauser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1479
21.9.2011 14:14:39   
Lady26

Ma ne znam ti draga Lady26....D. da posaljem, jedino da im ja kazem poslacu vam muza pa da ih zastrasimuser posted image   Ili si mislila da ga posaljem zbog neceg drugoguser posted image user posted image

user posted image - nisam na to mislila, grozna si user posted image
Mozda da odete oboje, bez zezanja...mislim ipak je musko, ocito tebe ne shvataju ozbiljno user posted image , mada bi u mom slucaju JA rijesila stvar....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1480
21.9.2011 14:17:42   
Rabi
user posted image user posted image user posted image
Ma salim se !!! Vidjecemo, nesto moramo poduzimati, pa kako god!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1481
21.9.2011 14:26:05   
veeseelaa

Moja Vesela, ako je u pitanju drzavni vrtic...pa 1 uciteljica ima 20-30 djece, imaju plan i program. To nije samo da ih okupi oko sebe, vec i da ih necemu nauci. Ne mogu one stalnu toliko paznje povecivati samo jednom djetetu. Treba suradjivati sa uciteljicama, a ne odmah sve sravnati sa zemljom.

svak ima svoj stil, moj je učinkovituser posted image
Moje dijete nikada nije bilo mokro niti gladno, a ni žedno!
najbitnije je da je dijete suho, da nije gladno i žedno a kasnije ide to da ih nečemu nauči!!!

nemam ja šta da suradjujem sa ženama koje mi dijete drže mokro, garantujem da su neka uvijek suha! ma život dajem!

< Poruku je uredio veeseelaa -- 21.9.2011 14:28:08 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1482
21.9.2011 14:27:36   
selebriti
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

strašno Rabi, nemam riječi, ja kad bi našla upiškano dijete u vrtiću pobila bi ih
Pa dijete se može prehladiti????? pa kako oni to misle????
to je državni vrtiž? ma ja kod njih je sve moguće

A žene drage, najlakše je tako po tetama, ...

Pa jeste li vi ulazili u državne vrtiće??

Znate da je jedna žena na previše djece i tako će da bude do daljnjeg dok nam se država ne promijeni, što je nemoguće. Nisu tete krive nego se treba zakucat na neka druga vrata... Roditelji se malo pobunit, treba zapolit još teta, pa će sva djeca biti suha.

Častile vi njih ili ne one opet ne mogu stić.

To je moje mišljenje

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1483
21.9.2011 14:30:35   
Romali
Draga Rabi, ovo je tužnouser posted image Pa nijednom ga nisu presvukli, iako ima odjeću u ruksaku?? Pa to je za user posted image . Zašto onda nosimo tu odjeću?
Ipak ti otiđi ponovo i razgovaraj s njima,jeste to državni vrtić, jeste velika grupa, ali dijete mora biti suho. To je čak važnije od jela i pića.

Kod nas neki preokret user posted image . Išao bez problema do juče kad je počeo zaplakivati da neće u vrtić Nekako ga uspjela nagovoriti. Danas ga muž vodio, nije htio izaći iz auta, vrištao, plakao i govorio- 'jutila se teta, neću u vrtićuser posted image user posted image . I muž ga vratio kući, kaže da je bilo strašno slušati ga.
Kad sam došla s posla pitam ga što se teta ljutila, kaže-zato što sam pisao olovkom. Pa je li po zidu? Nije nego na papiru...
Boga mi, nisam pametna. On nijednom nije zaplakao zbog razdvajanja, ovo sada je ili stvarni strah ili mala laž... Ostaje do odem do teta na razgovor.
Zaključak, nikad ne reci da je adaptacija prošla laganouser posted image , kad tad se situacija može preokrenuti.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1484
21.9.2011 14:38:21   
Rabi

Moja Vesela, ako je u pitanju drzavni vrtic...pa 1 uciteljica ima 20-30 djece, imaju plan i program. To nije samo da ih okupi oko sebe, vec i da ih necemu nauci. Ne mogu one stalnu toliko paznje povecivati samo jednom djetetu. Treba suradjivati sa uciteljicama, a ne odmah sve sravnati sa zemljom.

najbitnije je da je dijete suho, da nije gladno i žedno a kasnije ide to da ih nečemu nauči!!!

nemam ja šta da suradjujem sa ženama koje mi dijete drže mokro, garantujem da su neka uvijek suha! ma život dajem!

Ma svaka ti stoji, a vala si ovu reklauser posted image

< Poruku je uredio Rabi -- 21.9.2011 14:39:15 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 1485
21.9.2011 14:44:50   
Rabi
IZVORNA PORUKA: Romali

Draga Rabi, ovo je tužnouser posted image Pa nijednom ga nisu presvukli, iako ima odjeću u ruksaku?? Pa to je za user posted image . Zašto onda nosimo tu odjeću?
Ipak ti otiđi ponovo i razgovaraj s njima,jeste to državni vrtić, jeste velika grupa, ali dijete mora biti suho. To je čak važnije od jela i pića.

Kod nas neki preokret user posted image . Išao bez problema do juče kad je počeo zaplakivati da neće u vrtić Nekako ga uspjela nagovoriti. Danas ga muž vodio, nije htio izaći iz auta, vrištao, plakao i govorio- 'jutila se teta, neću u vrtićuser posted image user posted image . I muž ga vratio kući, kaže da je bilo strašno slušati ga.
Kad sam došla s posla pitam ga što se teta ljutila, kaže-zato što sam pisao olovkom. Pa je li po zidu? Nije nego na papiru...
Boga mi, nisam pametna. On nijednom nije zaplakao zbog razdvajanja, ovo sada je ili stvarni strah ili mala laž... Ostaje do odem do teta na razgovor.
Zaključak, nikad ne reci da je adaptacija prošla laganouser posted image , kad tad se situacija može preokrenuti.

Ja mislim da je pogrijesio sto ga je vratiouser posted image Ne znam, ali mislim da je to samo produzavanje agonije!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 1486
21.9.2011 14:54:51   
Nina_Lana
Slazem se da je pogresno vratiti dijete ako vristi i odbija ulazak u vrtic...Ja sam svoju Lanu 2 dana bukvalno na silu gurnula odgajateljici u ruke i okrenula se i otisla, 3 dan je sama shvatila da je to tako i da ce ostati...

Sto se tice te recenice :Ljuta teta sto je pisao, mislim da je to samo izgovor jer su mali i pokusavaju da nas prevare da bismo bili na njihovoj strani i da ih ne vodimo tamo gdje im se ne ide...

Ja iskreno evo priznajem da moja Lana isto zna slagat, ne samo na odgajateljicu (npr. neki dan pred njom kaze: Pljunula me ova uciteljica i nije mi dala da jedem...mislim haloooooo, pa isto tako na neke prijatelje nase koji se njoj ne svidjaju pretjeranoi na njihovu djecu (pred nama se igraju i odjednom se meni okrene pocne da place kaze udarila me user posted image user posted image )

Moj savjet je istrajat dok se dijete ne navikne, kod nekih taj proces traje krace kod nekih duze...
U svakom slucaju sretno...

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1487
21.9.2011 14:55:51   
Lejla Ka

Ovo što pišem nije ni slučajno rasprava na temu "moje je bolje, a tvoje ne valja"

Ako bih došla u situaciju da je jedino rješenje da vrištim u vrtiću, ja bih radije promjenila vrtić, sa njim i tete.
Dijete provede u vrtiću do 8 sati. U tom periodu ono treba puno, puno više od toga da bude suho, sito i napojeno. Te stvari su egzistencijalne i podrazumjevaju se. Ako bih te egzistencijalne stvari morala postizati verbalnim nasiljem, moje bi dijete vjerovatno dobilo samo egzistencijalne stvari, koje bih ja vidjela na površini, a lagano šikaniranje u svakom drugom pogledu u toku boravka u vrtiću, što ja sigurno ne bih odmah primjetila na svom djetetu.
Zbog toga bih uvijek radije probala porazgovarati normalnim načinom, pokušati doznati zašto dijete nije presvučeno (pa makar mi one i lagale razloge, bar će znati da vidim, reagujem i da ću pratiti), pokušati skrenuti pažnju na problem. U razgovoru lako čovjek ocijeni onog drugog, vidi da li je ozbiljno zainteresiran ili mulja. Ako mulja, ja nemam koristi od vriske, jer ja ne želim tražiti stvari kao što je presvlačenje mokrog djeteta, ja želim razgovarati o psihofizičkom napretku, egzistencijalne stvari su pod moranje. U takvim prilikama bih se "zahvalila" na usluzi.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 1488
21.9.2011 15:12:18   
selebriti
Vesela, koliko djece ima u vrtiću gdje tvoja djevojčica ide? Koliko ih je na jednu tetu?

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1489
21.9.2011 15:16:50   
Rabi
Ovo što pišem nije ni slučajno rasprava na temu "moje je bolje, a tvoje ne valja"

Ako bih došla u situaciju da je jedino rješenje da vrištim u vrtiću, ja bih radije promjenila vrtić, sa njim i tete.
Dijete provede u vrtiću do 8 sati. U tom periodu ono treba puno, puno više od toga da bude suho, sito i napojeno. Te stvari su egzistencijalne i podrazumjevaju se. Ako bih te egzistencijalne stvari morala postizati verbalnim nasiljem, moje bi dijete vjerovatno dobilo samo egzistencijalne stvari, koje bih ja vidjela na površini, a lagano šikaniranje u svakom drugom pogledu u toku boravka u vrtiću, što ja sigurno ne bih odmah primjetila na svom djetetu.
Zbog toga bih uvijek radije probala porazgovarati normalnim načinom, pokušati doznati zašto dijete nije presvučeno (pa makar mi one i lagale razloge, bar će znati da vidim, reagujem i da ću pratiti), pokušati skrenuti pažnju na problem. U razgovoru lako čovjek ocijeni onog drugog, vidi da li je ozbiljno zainteresiran ili mulja. Ako mulja, ja nemam koristi od vriske, jer ja ne želim tražiti stvari kao što je presvlačenje mokrog djeteta, ja želim razgovarati o psihofizičkom napretku, egzistencijalne stvari su pod moranje. U takvim prilikama bih se "zahvalila" na usluzi.

Upravo ovoga je mene strahuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1490
21.9.2011 15:21:41   
veeseelaa
na 10-11 djece jedna teta
draga djevojke svak zna kako bi i šta bi al ja ne pregovaram, ne molim za nešto za šta sam u pravu! jednom upozorim a drugi put nastupam!
čini mi se da bi lakše dovela u red te tete iz državnog vrtića nego iz privatnog, jer uvijek ti u privatnom mogu reći "ako ti se ne dopada idi" pa se nemaš ni kome žaliti
Za svakog postoji neko iznad! al da mi je dijete mokro kad dodjem po njega bilo bi svega, šikaniranje mog djeteta kasnije ne vjerujem da bi bilo
Evo ja sam popi*dila zbog djeteta od Rabi a zamislite kako bi tek reagirala da je moje u pitanju?????

Moju malenu je gurnuo jednom jedan dječak u vrtiću i imala je felgu ispod oka danima, tada sam skrenula pozornost da tete su tu da čuvaju djecu i da se to više ne ponovi, kaže mi vlasnica pa to su djeca i bl bla pa šta bi da se opet ponovi, ma rekoh pitanje je šta bi vi gospodjo, bil me smjeli čekati ovdje ili...???

Tete su tu da čuvaju djecu, hrane, oblače i zabavljaju ih ako im se ne dopada posao nek razgule iz vrtića i nek se uhvate nečeg drugog..... al stvari tipa mokro dijete oooo nikako ne bi mogla prešutjeti
Rabi je razgovarala sa tetom al ona ništa, i šta sad? to je to???? ma vidjela bi ona mene i te kako, jednom upozorim drugi put razgovor sa šeficom il direktoricom a onda ih sve redom podavimuser posted image

i da nakon ovog ispišem svoje dijete ne bi mi bilo žao, za ubuduće bi znale da ima i onih koji ne dopuštaju takvo što...... valjde se lupnu malo po glavi, dok mi roditelji ćutimo i moljakamo za svoja prava ''vako će nam biti
Mokro dijete cijeli dan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 21.9.2011 15:26:55 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 1491
21.9.2011 15:23:51   
veeseelaa
Rabi strah te šikaniranja? daj molim te, onda su te tete umno poremećene!

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1492
21.9.2011 15:34:22   
Rabi

da je ovo kakva normalna drzava......, ali kod nas je sve nenormalno!
I ne mora to biti neko klasicno sikaniranje, dovoljno je da svaki dan ne dobije igracku koju zeli, i da ta teta ne bude fer i korektna u sitnicama koje ja ne mogu znati a niti dokuciti na bilo koji nacin!!!
a i rekla sam danas ako bude upisan, okrenucu drugu pricu, pa cemo vidjeti!

< Poruku je uredio Rabi -- 21.9.2011 15:35:15 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 1493
21.9.2011 15:36:29   
veeseelaa
ne znam draga, ja nikada ne bi mogla šutjeti, a nevjerujem da bi se neko igrao na takav način, mislim u vezi sa šikaniranjem!
jer tu ima djece koja znaju pričati pa će ispričati roditeljima itd

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1494
21.9.2011 15:42:36   
M kao Mama
RAbi reaguje kako znaš i umiješ, ali dijete ne smije biti mokro, pa još da se to na njemu osuši, čula sam neki dan da je od moje kolegice mamu vaspitačica udarila i rekla joj da je neurotična, sutra ću se vidjeti sa kolegicom, pa mislim zaista, da li je ta žena normalna.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1495
21.9.2011 15:48:30   
veeseelaa
 NE SMIJE BITI MOKRA

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1496
21.9.2011 15:48:57   
veeseelaa

da je ovo kakva normalna drzava......, ali kod nas je sve nenormalno!
I ne mora to biti neko klasicno sikaniranje, dovoljno je da svaki dan ne dobije igracku koju zeli, i da ta teta ne bude fer i korektna u sitnicama koje ja ne mogu znati a niti dokuciti na bilo koji nacin!!!
a i rekla sam danas ako bude upisan, okrenucu drugu pricu, pa cemo vidjeti!

nisam ni ja normalna, sa ludima sam luda

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1497
21.9.2011 15:51:53   
Hanady RR
kada radi kadara kakav radi i kakao s ebira ovo je moguće i u državnom i u privatnom vrtiću da s edesi...
Rabi razgovaraja sa tetama...kaži da si primjetila da ti je dijete duže mokro nego što treba biti...
upiškio se pa šta, pelenu ne vraćaj ali im ukaži da si pirmjetila porpust...
naredni put idi na više instance nadležna vaspitačica u tom vrtiu...
nakon toga direkt iskrica i uprava i razgovor...siguran sma regirat će adekvatno.

Moja zaova je jedno dijete dala u vrtić laeptirić a drugo u jaslice zvončić...sve je to državni vrtić i nikada nije trebala intervenirati ali ni čašćavati žene koje svoj posao rade za plaću koja s eod naših poreza ubira.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1498
21.9.2011 16:08:14   
Nedi
Evo popuser posted image a sam!!! Ljuta sam a nije m oje dijeteuser posted image
Maleni je samo 1 bio mokar i nikad više. Gladan 2 puta i ne više ( jako slabo je jeo a ako ne jede ručak teta mu namaže ABC ili nešto). Prvi put zaista pristojno, ljubazno, smireno i jako tiho govorim. Al drugi put ravnam sa zemljom. Kad je mm tako zatekao malenog mokrog i to stomačić mu hladan led ledeni okrenuo je vrtić naopačke i nikad više nije bio mokar.

Dokle god je ovakvo stanje u vrtićima i u državi moje dijete više neće ići. Sad ide u pačiju školu, teta ga čuva ostatak dana i mirna Bosna.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1499
21.9.2011 16:14:04   
Anoniman
Ako ti nesto dobijes na silu i gruboscu, nema tu hajra. Moje misljenja.
Razgovor, stalni...lijep, ljubazan, svaki dan...dok ne nauce da ti presvlace dijete i da ga dobro zapamte. Ja sa za tu metodu.Ako nakon tvog upornog zalaganja, provjeravanja, informiranja nema pomaka po tom pitanju, mijenjaj vrtic. Na silu, neces nista postic. I da, casti se (ako se uopce casti) kad si zadovoljan uslugom...

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *