Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:20:14
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Lejla Ka ovisi opet ja sam npr radila, smiješno je bilo čekati mene da napravim ručak, složiće se Mama je to završavala ranije al ja sam npr kuhala vikendom Onda sve gdje ostaviš tu i nadješ a mama će nešto i skloniti, zar ne? ipak dvije ženske ruke efikasnije nego jedna? pa kad gosti dolaze mama će npr praviti kolač a ja neko slano jelo a sad i slano i slatko
Nemoj me pogrešno shvatiti, ja se zapravo potpuno slažem s tobom oko djevojaštva. Koliko god sam učestvovala u porodičnim poslovima odgovornost nije bila na meni. Nikad nisam trebala razmišljati kad, šta, kako, mama je govorila treba ovo, treba ono. Poenta je definitivno u odgovornosti. Kad neko ovisi o tebi i ti moraš milo ti bilo ili ne voditi računa o nekim stvarima. Zato se ništa ne može porediti sa dijelom života koji provedeš sa roditeljima. Opet ću se ograditi, kod nekih normalnih, prosjećnih porodičnih međuodnosa.
I ako nije tema, vjerujem da veeseelaa ne može zamisliti situaciju da je sa 19 upoznala čovjeka sa kojim želi provesti ostatak života. Sigurno misli i da u 19. nisi ni blizu zreo da možeš pojmiti "do kraja života". A ima takvih slučajeva (ovo 19 je onako, da označim neku mladost, a ipak punoljetstvo, može biti i mlađe). I ima nas sa različitim potrebama. Ja sam npr. uživala igrati se žena, ali tako da uzmem sebi sobu da mi bude stan i da onda stalno nešto uređujem da bi to što više ličilo na nekakvu kuću. Moja sestra je u takvim igrama samo mislila "kako da meni dođe na sijelo" da ne bi "kući" bila sama i da ima s nekim da priča. Nekoga privlače i te odgovornosti koje brak nosi sa sobom, neko u tome ne vidi ništa ograničavajuće, čak na protiv, želi konačno preuzeti te odgovornosti.
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:26:56
zeze
Eh sad vi odoste ihiiiiiii. Nisam ja mislila na izlaske, prosla sam i ja puno punoo, i derneke, svirke, partije, momke, curice ,auta, trke, svasta nesto. Ne zalim za proslim danima, nije stvar u tome vec u obavezama. Mislim da nisam bila spremna na ovolike obaveze, ali evo snalazim se vec 2.godinu i niko se ne zali.
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:34:58
zeze
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Bitno je da su svi na broju i da nisu otrovani
Eh bas Neki dan kod svekrve ja bila zaduzena za rucak, mislim sama sam se ponudila. I tako ja napravila saft ma ujeda, ljutooo. Svi jedu pomalo i puhkaju , a niko nista ne govori. Kad su zavrsili kaze M: brate ljuto VAM ovo. A djever, Boga mi predobro ja sam se bas najeo (on voli sve sto je plaho zacinjeno). Ostali su ostali suzdrzani, ali sam se zato ja ismijala haahhaahsa
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:39:08
veeseelaa
super ja sam sa svojim mužem bila u vezi od svoje 17 godine.... razmišljali smo o braku i prije samog čina više puta, voljeli se, ludilo, svadjali se i mirili al kad je stani pani o neeee sačekajmo malo i tako smo sačekali i meni je drago, on je u međuvremenu kupio radnju, napravio kuću, kupio auto, opremio sve a ja se zaposlila, kupila sebi svašta nešto, pomogla i svojima i onda smo se vjenčali sve smo imali od prvog dana, vrlo brzo došlo je i dijete al ja sam i dalje ostala aktivna, druželjubiva i vesela Odgovornost nikada mi i nije bila problem i prije braka sam je imala al ništa se ne može mjeriti sa onim danima djevojaštva, pa nisam se kako treba naspavala od kada sam se udala il me budi mm il dijete i ja izlaskom sa mojim prijateljima i prijateljicama održavam prijateljstva, i dalje sam aktivna u njihovim životima kao oni u mojima, veselimo se, pomažemo, savjetujemo se i zalomimo vrlo često Planiramo porodična druženja jednako kao i druženja bez porodica..... pri tom su naši muževi/supruge/djeca zbrinuti il u slobodnim aktivnostima Nisam za opciju samo ja i mm, neee, mislim da se nikada ne treba ni na koga tako fokusirati iz mase razloga Muž je muž, prijatelji su prijatelji, ni jedne ni druge ne treba zapostaviti a ni staviti na pijadestal Kad mm kaže ajmo izaći u npr petak a ja kažem pa dragi znaš da npr petkom idem na plivanje s prijateljicama ajde nek to bude subota ili nedjelja, isto nam ne predstavi nikakav problem, ja sam ljudsko biće ne može mm računati da sam uvijek spremna za izaći jer ja imam svoj život koji njemu takodje ne osporavam O svom tijelu kao i o svom duhu moram voditi računa
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:45:09
henna ze
mjesec dana nakon svadbe sam napunila 23..i da sam se udala sa 19..i sa 40 isto bi mi bilo.. bila sam definitivno spremna za sve obavze..za brak i sve što donosi..jedino sam bila naivno tele koje je mislilo da se svi ljudi na svijetu vole..i da ako si ti dobar i drugi će prema tebi biti..e onda sam dobila šipak..pa sad znam..
od 3. razreda osnovne..zadužila sam..krpu..kuhaču, peglu usisivač..ma cijelu kuću..mama radila u dvije smjene otac u tri..po cijeli dan sama..bez telefona..ona samo krene na posao i kaže ispeci danas pile..kad se vrati..kod mene pečene rukice..a pile na pola prijesno... od 6.razreda otac je dio plate za domačinstvo davao meni..i išli smo u nabavku zajedno...šta treba u kući ja kupim...ikasnije se krug proširio i na tehničke stvari...tipa treba nam tv..evo ti pare sutra otidji i kupi nam...
kad sam se udala meni je bilo isto..samo sam nastavila dalje..a oni se umalo ne rastadoše...jer se nikako nisu mogli organizovati... izlazaka je bilo ljeti do 23.zimi do 22..jedan momak i veza od 4 godine i to je to..ja inače nisam neki tip od derneka..ne pušim i ne pijem..volim plesati i zato mi nije potreban alkohol... sad izadjem sa drugaricama..na kafu..nekad odemo izdjemo naveče..nekad i otputujem negdje sa ženama..ništa mi ne fali..ne osjećam se neiživljeno..i ne žalim za kafanama ... da dodam još da sam jedinica..ni brata ni sestru nemam...
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:48:25
Hanady RR
a eto ja opet smatram da žena koja ima neodoljivu želju d aizlazi bez supruga nešto nije zadovloljna njim...
ja sam stavrno i izlazila i putovala i nisma s erano udala...sa 26 i ostavrila s edo 26 maksimalno, odšklovala, zapolisla, mami i skei pomogala...ma mislim jedna priča tri žene bez muška u kući...elem dobila sam epitete ''male mame'' koliko sam ih pazila...
i prijatelja hipter...čak i vani , kada diđu ne bježimo do toga da s evidimo i zalomimo... sda mogu i bolje zalomiti jer mi mama ne porvjerava prijatelje sa kojima sam mislim d aje jedina mama koja je u KUK dolazila da smao popije piće sa mojom rajom
uglavnom ja kada u rijetkim trenutcima izađem bez supruga navečer...bude mi žao što on nije tu...da zajedno djelimo lijepe trenutke... xy puta me nazvao kad je vani sa rajom ''hajde ženo dođi'' ...reko evo saću samo da dozovem vilu čarobnu d anam djecu čuva
Mi imamo jako brz život, puno radimo i jako mnogo obaveza imamo kako na poslu, privatnom poslu u kući i oko nje.... pa kod mame kući isto toliko oabevza imamo jer sam dužna pomagati joj...a sve one lijepe stavri održavanja bašte, krečenja i nosanja namještaja kad mami prahne preuzeo je moj suprug
Uglavnom mi najčešće zajedno izalzimo... čak i sa prijetljicama mojim i prijetljima njegvim... najčešće smo u praovima al nemalo puta smo smao ja i on par...al smo dovoljno opušteni da nismo penzionesrki par...pa plešemo, šemakmo okolo suprotne polove i ''nabacujemo'' se...najčešće trebama koje su zaboravile na korzet koji je donji veš obući majicu
Ja sma se savršeno ispunila brkaom sa svojim suprugom... to je ono što mi je nedostajalo do 26 godine... bez njega ne volim biti...jer sa njim je moje vrijeme najljepše...naprosto tako je...i ne bih vo9ljela to ni mjenjati...
recimo meni je dolazila kolegica iz beča... lijepo smo dve dogovorile da izađemo i lumpujemo, ja došla bez muža kažu ona gdje je on...pa rkeo kući...zovi ga...idemo u zezanje...
sa njim su izlasci predeivni...on je ludilo na plesnom podijumumu a kad sastavi dvije pive jednu za drugom ma ludnica... nemalo puta od nas 4 trebe nama piće šalju za stol radi njega
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:48:40
malena sharena
A mi smo ovako.
Upoznali se na fakultetu, meni 22, njemu 20. ''''Serijatski '''' se zabavljali. Nakon nekog vremena,mogli smo ili da se razidjemo ili da se negdje spopadnemo, a ni jedno ni drugo nismo htjeli niposto. Kakva je tad bila situacija mogli smo mi hodati jos deset_ godina ne bi imali svoj stan.
Nismo radili, ali smo imali svoj novac radi njegove dobre stipendije. Iznajmili stan, vjencali se. Zaposlili se oboje nakon godinu i po. Nakon sest godina imamo i stan i vikendicu. Izlazimo. Sami i skupa i vako i nako. Ni prije braka, MM nije izlaziou diskoteke, jer je odgojen u vjeri, tako da ne zivi na taj nacin, a ja kao vjernica takodje nemam tu potrebu.
Hocu da kazem, nisu svacije zivotne okolnosti i stavovi isti, tako da nema univerzalnog pravila.
< Poruku je uredio malena sharena -- 20.9.2011 12:50:06 >
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:50:43
veeseelaa
a eto ja opet smatram da žena koja ima neodoljivu želju d aizlazi bez supruga nešto nije zadovloljna njim...
suze me obliše ne znam za druge al znam za sebe nije to neodoljiva želja, to je način življenja kod mene bar ja baš ne volim biti kući kad nema mog mužeka, nekako mi pusto bez njega i uvijek gledam da izadjem kad on ima poslovne obaveze
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:57:04
Hanady RR
suze me obliše ne znam za druge al znam za sebe nije to neodoljiva želja, to je način življenja kod mene bar ja baš ne volim biti kući kad nema mog mužeka, nekako mi pusto bez njega i uvijek gledam da izadjem kad on ima poslovne obaveze
pa ja kad čitam tvoje postove i sve povežem nikako ne kontam šta je to način življenja... izlasci bez supruga i beze ti s anjim kad je vani sa tobom...mislim ti si to lično nekoliko puta rekla...
ja sma se zabavljala 3 i pol godine i majkemi izađemo odvojeno a opet završimo svi zajedno...
ja ne kontam kud bih ja to trebala ići svako veče kad on radi pirvatno po 2 sata ...sa dvoje djece... imama obaveze prema toj djeci... sinoć smo kuhale kilu plastelina i pravile oblike razne...to mi je ''posao'' kad nema njega...
pa i to su neke draži mame .....
tebe mogu suze obljevati....al ja sam se udala da živim sa njim a ne pored njega... da sam htjela živjet pored njega odn abih za supruga birala nekoga drugog garant
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 12:57:12
henna ze
imam 10 godina braka...za sada bih samo jednoj osobi oduzela ulogu na početku i stavila je u sporedne likove..al čovjek nauči..neko malo gluplji ko ja...al nauči...
bitno je da meni odgovara ovako...da sam ja sretna..da su oni koje volim sretni sa mnom....da se ne peglamo ko gluposti..gdje si..šta si..s kim...ljubomora i romantika od 700 ruža..tad bi se bacila s Lamele..
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 13:06:05
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
pa ja kad čitam tvoje postove i sve povežem nikako ne kontam šta je to način življenja... izlasci bez supruga i beze ti s anjim kad je vani sa tobom...mislim ti si to lično nekoliko puta rekla...
ja sma se zabavljala 3 i pol godine i majkemi izađemo odvojeno a opet završimo svi zajedno...
ja ne kontam kud bih ja to trebala ići svako veče kad on radi pirvatno po 2 sata ...sa dvoje djece... imama obaveze prema toj djeci... sinoć smo kuhale kilu plastelina i pravile oblike razne...to mi je ''posao'' kad nema njega...
tebe mogu suze obljevati....al ja sam se udala da živim sa njim a ne pored njega... da sam htjela živjet pored njega odn abih za supruga birala nekoga drugog garant
u pravu si, možda on hoće da me ostavi il ja njega pa se izbjegavamo il se ne volimo, sve je ovo na silu, moramo rad naroda biti u braku pa naravno da ne, da nam nije lijepo i stalo jedno do drugog ne bi bili zajedno sigurno al ne izaći s prijateljicama i nemati aktivnosti izuzev bračne ja ne bi mogla Hoće li to biti 2-3 noći zaredom il u 7 dana jednom al ja se moram vidjeti sa mojim curkama mislim da nije toliko bitno koliko vremena se provede sa suprugom nego kako se provede Ja npr odavno želim doći na Bazar al nikako ne uspijevam, jer mi cijeli vikend provodimo zajedno i meni se tu ne da gubiti par sati itd
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 13:08:20
veeseelaa
bitno je da meni odgovara ovako...da sam ja sretna..da su oni koje volim sretni sa mnom....da se ne peglamo ko gluposti..gdje si..šta si..s kim...ljubomora i romantika od 700 ruža..tad bi se bacila s Lamele..
da, svi uživamo u različitim stvarima, različitim poretkom odnosa sa bližnjim kako porodicom tako i prijateljima Najbitnije je da smo mi sretni a kako će ko gledati na to uopće nije bitno samo znam da kad bi mi kći sa 17 - 25 godina rekla da će se udati da bi ja bila tugaljiva
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 13:16:20
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
u pravu si, možda on hoće da me ostavi il ja njega pa se izbjegavamo il se ne volimo, sve je ovo na silu, moramo rad naroda biti u braku pa naravno da ne, da nam nije lijepo i stalo jedno do drugog ne bi bili zajedno sigurno al ne izaći s prijateljicama i nemati aktivnosti izuzev bračne ja ne bi mogla Hoće li to biti 2-3 noći zaredom il u 7 dana jednom al ja se moram vidjeti sa mojim curkama mislim da nije toliko bitno koliko vremena se provede sa suprugom nego kako se provede Ja npr odavno želim doći na Bazar al nikako ne uspijevam, jer mi cijeli vikend provodimo zajedno i meni se tu ne da gubiti par sati itd
ne znam vesela al ne kontam koji će mi vrag tako često izlasci vani... e stavrno imaš vremena izaći sa durgaricama bez muša i djeteta 3-4 noći za redom...a nemaš vremena doći 2 sata na baby bazar sa djetetom vikendom...
vala ti je komparacija niđe veze... aj astignem jer se budim u 5...hebiga...imama nekako snage pravo da volu rep iščupam...biće ne izlazim dokasno ne trošim se
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 13:16:59
leona81
udala se sa 27, rodila sa 28:) zabavljali se godinu dana. ne izlazimo nikako haha...mm ima svoj hobi i nedjeljom je na planini, radi cijelu sedmicu non stop a ja se tokom sedmice po danu vidjam sa svojim prijateljima. ne volim ostavljati malenu navecer samu, odem samo ako je neka iznimka i tad je mm cuva. tipa koncert, pozoriste, film i sl. ako je tu moja mama ili njegova idemo zajedno a ako nije, idem ja sa prijateljima a mm rijetko izlazi bez mene, on svoju raju vidja na pauzi na kafama.
RE: Sa koliko godina ste se udale? 20.9.2011 13:17:03
henna ze
meni je super kad se ljudi toliko vole da ne žele dase razdvajaju provode vrijeme non stop zajedno...samo uivjek ima ono ali.... ja volim izaći da prijateljicama na kafu...u šoping..il bezveze ..ne volim neke aman zaman derneke...i radim to..jer mi je lijepo sa njima..i jer čovjek treba da ima samo svoje prijatelje...koje će čuvati , pomagati i posječivati.. svjedoci smo vremena..kad je svaka druga tema o razvodu braka..kad to nije samo na forumu..već kad se i okreneš oko sebe...ne možeš reći ja sam sigurna..meni se to neće desiti...ja njega znam..on mene zna...ne znaš šta će se desiti... i šta onda...ode on..a ti nemaš nikog jer si sve zapostavila zbog braka i porodice..očekuješ da ti neko pomogne..kad ti je potrebno..pa makar da s tobom furlja onu cigaretu..
ono što znam..a slažem se sa veselom..ako ikako može..svoj posao..nekretnina..prijateljice...za ne daj bože..a ovamo opušteno živjeti i biti sretan....
nedavno smo selili prijateljicu koja je nikad sa nama na pizzu nije prešla u pizzeriju preko puta..a kamoli šta drugo..vjerovala slijepo da ljubav je vječna...i eto..sreća imala je i ima nas....nije sama